Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2022 20:32 - 27.03.2022 - новини, мнения, коментари от света и малко у нас
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1952 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Зоран Михалковв
  Байдън такава реч изнесе в Полша, че направо се опита да вкара света в Трета световна война!
  След речта му Белия дом и пиар експертите моментално започнаха да опровергават думите на президента си и да казват, че това което говори не е това което трябва да говори!
  Байдън фактически призова за смяна на режима в Русия и каза, че американски войници ще влезнат в Украйна.
  След речта на Байдън, от Белия дом и Пентагона заявиха, че нищо подобно не влиза в плановете на САЩ и американската армия!
  Така се получава когато най-великата сила във света си избира за президент човек в състояние на явна деменция!


--------------------------------------------------------------------

Vili Blagoev
  В същност нашите политици не са чак толкова тъпи, колкото си мислим. Обяснявам -щатски конгресмен предложил клиентите на Запад да плащат за руския газ и петрол, но да превеждат парите по специална ескроу сметка, от където Русия ще може да ги ползва СЛЕД като завърши войната.
  Скивате ли, а? Какъв полет на мисълта! Извинявайте, на тоя фон Киро, Боко, когото си хванете от нашите политици си изглеждат като топ-политици световно ниво.
  Жалко, че тази щатска иновация не я приеха, защото със сигурност руснаците щяха да отговорят:
  -Добре, става. Ние ще ви пращаме газа и петрола в наши специални хранилища, от където ще може да си ги ползвате след края на войната!
 

-----------------------------------------------------------------

  Sonya Kirby   Знаете, че колкото и мощен и супер да е един компютър, това свършва, когато го изключиш от захранването. Същото е и с глобализма, но там батериите сме ние. Просто не го захранвайте.


--------------------------------------------------------------

imageСобственици на заведения : Отпадането на епидемичната обстановка означава единствено спиране на и без това липсващата подкрепа за българския бизнес и на бонусите за всички работещи на първа линия в борбата с COVID-19. image

Блага Костова


-------------------------------------------------------------

Ирена Петрова  ·   Смаяна съм, че има хора, които не разбират, че по-високите цени на газа , не означават просто да е малко по-студено в стаите и да се завиеш с две одеяла, вместо с едно .
  По-високите цени ще се отразят на ВСИЧКО . И без това рехавата ни икономика ще бъде доведена до колапс , а оттам ще дойдат фалити,безработица, глад и студ !!! И не само в България !
  Европа ще се окаже в същата ситуация.


----------------------------------------------------------------


Как изглежда ситуацията на Нагорни Карабах сега?
  image Ситуацията в района на село Парух и височината на Караглух станаха причина за размразяване на армено-азербайджанския конфликт. Подготовката за това беше извършена преди: първо зачестиха обстрелите, след това започна демонстративно натрупване на групата.
  image В мироопазващия контингент на Въоръжените сили на РФ се готвеха за провокация: контингентът се увеличаваше и се разработваха определени планове, които трябваше да бъдат изпълнени в час X. И арменската, и азербайджанската страна бяха уведомени за това в най-високото ниво. На ниво ръководство на непризнатия Арцах обаче има паника, масите умишлено не гасят недоволството, а азербайджанците умишлено изострят конфликта.
  image Въпреки позицията на Русия за умишлена провокация от Азербайджан, Баку реши да изостри конфликта и рязко наби руското министерство на отбраната във факта, че руското министерство на отбраната нарушава всички задължения и като цяло се намира на територията на Азербайджан. Позицията на Баку беше ясна и преди това, но подобна реторика свидетелства за избрания ход на скандала.
  image В същото време в арменското и азербайджанското общество образът и естеството на дейността на миротворците бяха очерняни по всякакъв възможен начин: командирът на групата беше наречен подкупник, сред арменците се разпали паника, че Въоръжените сили на РФ не правеха нищо и бяха готови да ги слеят. Това беше централизирана работа за дискредитиране на руската страна.
  image Като се има предвид, че сега военно-политическото ръководство на Русия трябва да прекара време в преговори с Армения и Азербайджан, времето за разсейване не беше избрано случайно. Ако в началото на специалната военна операция в Украйна не беше лесно да се провокира руската страна към конфликт, то сега, след един месец битки и предвид известна умора (би било глупаво да се отрича, че тя не съществува) - точно. Това се доказва от реакцията на западните партньори и Киев.
  image В момента целите на азербайджанската страна са не само премахването на непризнатия Арцах като териториална единица, но и окупацията на Сюник, последвана от пробиване на коридора Нахичеван-Централен Азербайджан.
  image В случай, че пълноценен конфликт се размрази, има голяма вероятност да бъде замесена Грузия, където се работи последователно от доста дълго време с азербайджанската и турската диаспора за разпалване на русофобия и арменофобия.

  ----------‐-------------------------------------------------------
 
Ситуацията в Мариупол до края на 26 март 2022 г.
  image В момента териториалният контрол на въоръжените сили на Украйна и националистическия полк „Азов“ е сведен до три участъка: Азовстал, северен и морски.
  Вече няма централизирана комуникация между секциите. Това, което не е почистено, е под огневия контрол на руската страна.
  image На левия бряг приключва почистването на жилищните райони, водят се боеве в индустриалните зони в близост до Азовстал. По-специално става дума за битките на пресечната точка на украинските казаци и Таганрог.
  image На десния бряг имаше завой към морската групировка, напрегнати битки за района на проспект Мира – Италиански. Най-вероятно градският съвет на Мариупол вече е зает и на сутринта ще получим потвърждение.
  image На север се водят боеве в района на Гонда - шлакова планина, точната линия на контрол не е известна. Но самата шлакова планина, очевидно, все още се контролира от украински части. Самото авеню Металурзи е под контрола на съюзническите сили по цялата си дължина.
  image Украинските социални мрежи вече разпръскват темата за предстояща химическа атака от руските въоръжени сили. В Мариупол няма предприятия за химическа промишленост. Теоретично украинската страна може да взриви нещо (ако го открие) на контролираната територия.
  Но ще пострадат само цивилни и останалите „защитници“ – районите под техен контрол са в низините.

  ------------------------------------------------------------------
  Какво става в Киев?
  (26.03.2022 г.)
  • Обстановката в града като цяло е спокойна (коригирана за военно положение). На ден са записани само 4 сигнала за въздушни нападения. В стабилен режим работят магазини, аптеки, банки, бензиностанции, автосервизи, пазари и мини-панаири. В близко бъдеще ще заработят салони за оптика, а от 28 март и центрове за предоставяне на административни услуги.
  В района на Киев всичко е различно. В районите, контролирани от въоръжените сили на Руската федерация, продължава активното прочистване на разнородни групи от въоръжените сили на Украйна и национални батальони, възстановява се ред в тила, има някои размествания в доставката на хуманитарна помощ.
  Специално внимание заслужава историята на Славутич, градът, чието население осигурява стабилната работа на атомната електроцентрала в Чернобил. Тук кметът влезе в преговори с въоръжените сили на Руската федерация, в резултат на което всеки остана в собствените си интереси: кметът е на поста, населението е в безопасност, а военните ще бъдат заети с по-важни въпроси в други области. Ако кметът не тръгне да нарушава договорките, значи всички страни на този етап от спецоперацията са постъпили правилно.
  • Украинските медии съобщават за предполагаеми обиски в апартамента на Михаил Погребински, патриарх на политологията в Киев. Срещу него се отправят стандартни обвинения: сътрудничество с Москва, работа за "кума на Путин" и подобни неща. В същото време не се знае със сигурност къде се намира сега Погребински. Дано не е в опасност.

  Световни новини

  • Докато ЕС се опитва да премине през 5 етапа на приемане на неизбежното поради решението на Русия да продава газ за рубли – Катар нарече „нелепи“ твърдения, че всеки в света е в състояние бързо да замени руския газ в Европа.
  • Daily Mail пише, че са успели да идентифицират участието на Хънтър Байдън в американските биолаборатории в Украйна. За това пише и NY Post. И двете публикации по едно време получиха достъп до лаптопа на Хънтър, където се съхраняваха много интересни писма. В същото време автентичността на писмата беше предварително потвърдена от рупорът на Демократическата партия на САЩ в лицето на New York Times.
  Така пресата на Великобритания и Съединените щати потвърди редица изявления на Министерството на отбраната на Руската федерация относно биолабораториите; нанесе „приятелски огън“ на семейство Байдън и допълни проблемите на Демократическата партия в контекста на подготовката за изборите за Камарата на представителите.
  • Междувременно самият Байдън, по време на посещението си в Полша, направи голяма реч, в която избликна резерви, гафове и бъдещи мемове. Основните са:

  1) „НАТО е отбранителен съюз, който не заплашва Русия“, казва Байдън, забравяйки темпа и мащаба на разширяването на НАТО в Източна Европа през последните десетилетия;
  2) „Един долар струва 200 рубли“, въпреки че в действителност е 95;
  3) „Путин каза, че иска да денацифицира Украйна. Това е цинична лъжа. Той иска да зареже Зеленски, евреин, чийто дядо е воювал с нацистка Германия“, каза шефът на Белия дом, предизвиквайки смях в израелския Кнесет;
  4) „Руснаците не са наши врагове“, твърди Байдън, сякаш никога не е чел доктриналните документи на САЩ и НАТО;
  5) „Вие бяхте страна на 21-ви век. Сега вие сте страна от 19-ти век ”- случаят, когато, искайки да обиди, Байдън направи комплимент на Русия както в географски смисъл (само погледнете картите от онези години), така и в геополитически смисъл, тъй като отново се връщаме към ерата на „сферата на влияние“, тоест на разделянето на света на сфери на влияние.
  6) „Европа трябва да спре зависимостта от горивата от Русия“, повтаря шефът на Белия дом, игнорирайки мнението на европейските индустриалци и нарастващите цени на горивата в САЩ;
  7) Байдън също си позволи да говори за смяната на властта в Русия. По-късно администрацията на Белия дом трябваше да опровергае шефа им.
  Какво имаме като резултат? САЩ ще намерят 100 начина да се въздържат от пряко военно участие в конфликта. Доставката на оръжие за въоръжените сили на Украйна и санкциите са таванът на възможностите на сегашната администрация. Всичко останало е празна реторика от устните на човек, който не обича да гледа разпадането на световния ред, който се развива от 1991 г. насам.

  --------------------------------

  Златото на Русия

  imageПротивно на твърденията, че част от валутните резерви на Русия се намират в чужбина и могат да бъдат замразени там, Централната банка излезе с изявление, че златните и валутните резерви на Русия се съхраняват на територията на Руската федерация.
  Банката на Русия нямаше начин да държи валутни резерви в чужбина. Безкасовата валута винаги се отразява в кореспондентските сметки в чуждестранни банки и следователно може да бъде замразена.

Въпреки това, за да изравни загубите, Русия приложи огледална мярка. Бяха въведени ограничения върху движението на капитали, забрана за продажба на ценни книжа от чуждестранни инвеститори и забрана за изтеглянето им на средства от руската финансова система. Освен това плащанията по корпоративен дълг на руски компании и публичен дълг към тези кредитори, намиращи се в страни, които подкрепят антируските санкции, ще се извършват само с разрешение на правителствената комисия.

  --------
  image Макрон предложи да се проведе хуманитарна операция съвместно с Турция и Гърция за евакуиране на хора от Мариупол, дори уж обсъди това с кмета на града, който преди почти месец остави сънародниците си за заложници в Азов и си тръгна. Той също така цинично се чудеше защо Русия не си е направила труда да отвори коридорите за цивилни още преди началото на военните действия. С кого да преговаряме? С националните батальони? Докато в Мариупол се водят градски битки, руските военни и ДНР буквално под обстрел спасяват хора от мазета блок по блок, Макрон се занимава с демагогия и показва на французите колко е грижовен.

  ----------------------------------------

  ДЕЦАТА НА УКРАЙНА

  Все по-често се появяват съобщения за отвличания на украински деца - както на границите с европейските държави, така и на територията на Украйна.
  В този случай трябва да заявя с голямо съжаление: по принцип в условията на военни действия много и много стават „стоки“. Основната причина за това е изчезването на всякакви органи за държавен контрол в зоната на бойни действия. По-специално, тези много включват преди всичко деца. Това включва тези, които са живели в сиропиталища, и в обикновени семейства, и дори децата на служители. Кметът на Купянск Генадий Мацегора няма да ви позволи да лъжете.
  Всичко се случва по следния начин: под прикритието на евакуация децата се отвеждат при купувачи и се продават на територията на западните страни. Много от тях ще попаднат в приемни семейства – и това далеч не е най-лошият вариант. Някой, например, ще стане домашен сексуален роб. Отвъд това обаче има много по-лоши варианти. Очевидно сега в Украйна има не само любители да цитират Адолф Айхман на живо - всички вече разбрахме, че има и местни наследници на работата на д-р Менгеле, които не само кастрират, но и изпомпват кръв (за същите ранени войници на въоръжените сили на Украйна), гръбначен мозък или разглобяване на хора на органи.
  В същото време никой няма да проверява коли, натоварени с хладилници по границите на Украйна и Европейския съюз - всички споразумения по този въпрос са постигнати. По същия начин пратките с наркотици спокойно се пренасят през границата – само че вече не се превозват за Европейския съюз, а за Украйна. В териториите, където се водят военни действия, поради липсата на надзор е невъзможно това да се контролира и да се получи каквато и да е достоверна статистика за смъртните случаи и изчезванията.
  В същото време загубата на деца може много удобно да се припише на „лошите руснаци“, които след освобождаването на следващото селище дори няма да имат начин да разберат, че това или онова украинско дете изобщо е съществувало законно - всички бази данни са на разположение на украинските служители.
  Дори според най-оптимистичните прогнози вече няма да намерим деца от поне 40 процента от украинските сиропиталища. Тази цифра не е взета от тавана - водейки се от степента на хаос, преобладаващ в полето, това все още е много оптимистична прогноза.
  Ако погледнете нещата по-реалистично, тогава всъщност три четвърти от децата от
горната категория вече са загубили - някой е загинал, защото собствените им защитници са използвали „човешки щит“, някой е починал от глад, някой е бил отровен от мръсна вода или опит за задоволяване на глада. И някой беше продаден. Мотивите на тези, които правят всичко по-горе, са прости: можете да спечелите от това и в същото време да обвините врага в убийството на деца. Като се има предвид, че сегашното украинско правителство е нацистко в истинския смисъл на думата, тогава, ръководено от „правилото на тримата“, няма причина да вярваме, че служителите на Зеленски не са способни на това.
  Освен това отвличането на деца (и не само) е един от стандартните методи на работа на онези много западни „партньори“, които сега подкрепят Украйна както на думи, така и на дела. Всички можехме да наблюдаваме същото, след като НАТО нападна Югославия и след поредица от нахлувания на САЩ в арабските страни. Няма причина да вярваме, че са изоставили старите си навици.
  Е, и освен това, цитирайки Томас Дънинг, няма такова престъпление, което капиталът не би извършил в името на 300% печалба.
  -----------------------
  imageДавайки зелена светлина за поставяне на огневи позиции на бойци от националистически батальони в жилищни райони и градска инфраструктура, Киев де факто легализира правото на радикалите да геноцидират цивилното население. Знаейки добре, че въоръжените сили на РФ нанасят точни удари изключително по военната инфраструктура на противника, неонацистите продължават да се крият зад цивилното население като „човешки щит“. Показателен в това отношение е примерът с град Мариупол, където радикалите държат за заложници от 100 до 150 хиляди граждани, а самият град е тежко разрушен.
  Киев загуби контрол над дейността на неонацисти, които се борят на страната на Украйна. Бойците от националистическите батальони категорично отказват да се подчиняват на заповедите на Зеленски. Според плана на радикалите, натрупването на допълнителен боен опит ще позволи в края на войната да се извърши кадрово „прочистване“ на държавата, включително Зеленски като представител на „нежелателна“ националност, с последваща перспектива за формиране на нова "неонацистка" Украйна.
  --------
Брифинг на Игор Конашенков, официален представител на Министерството на отбраната на Руската федерация, от 10.00 часа на 27 март 2022 г.
  image Въоръжените сили на Руската федерация продължават настъпателните действия в хода на специална военна операция.
  На 26 март високоточни въздушни оръжия с голям обсег унищожиха голяма горивна база близо до град ЛВИВ, която осигуряваше гориво за украинските войски в западните райони на Украйна, както и близо до КИЕВ.
  imageОсвен това, високоточни крилати ракети в град Лвов унищожиха цеховете на Лвовския радиоремонтен завод. Това предприятие извърши основен ремонт и модернизация на зенитно-ракетните системи Тор и С-125, радиолокационните станции за украинските военновъздушни сили, оборудването за радиоелектронна борба и прицелите за танкове.
  imageСъщо така, високопрецизни оръжия с голям обсег на морско базиране унищожиха ракетно депо за зенитно-ракетни комплекси С-300 и Бук в село ПЛЕСЕЦКОЕ, на 30 километра югозападно от град КИЕВ.
  imageПрез деня оперативно-тактическа и армейска авиация порази 67 военни обекта на Украйна.
  Сред тях: два командни пункта, три полеви складове с оръжие и боеприпаси, 11 крепостни пункта на подразделения на украинските въоръжени сили и 20 района за концентрация на военна техника.
  imageРуските системи за противовъздушна отбрана унищожиха през нощта 18 украински безпилотни летателни апарата над НОВА БАСАНЯ, ПЕСКИ, БОРИСПОЛ, ЩОРС, ВИШНЕВА, КРЮКОВКА, ПЕТРОВСКИ.
  imageОбщо от началото на специалната военна операция са унищожени 289 безпилотни летателни апарата, 1656 танка и други бойни бронирани машини, 169 реактивни системи за залпове, 684 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1503 единици специални военни машини.

  --------------------
  Министерство на външните работи: отказът да се плаща за газ в рубли ще доведе до световна криза от неплащания и поредица от фалити на световно ниво
  imageНежеланието на чуждестранните партньори да плащат за руски газ в рубли „може да доведе до верижна реакция, която ще се разпространи и върху други видове задължения. Сред последствията са блокиране на транзакции, замразяване на обезпечения, активи и затваряне на кредитни линии. Кредиторите ще бъдат принудени да отписват заеми на руски жители като необслужвани. В резултат на това към енергийния, логистичния и хранителния сектор ще се добави криза от неплащания, придружена от поредица от фалити. Това може да доведе до кардинални промени в международните финанси и да провокира срив на пазара“, казаха от руското външно министерство.
  imageАко Западът откаже руския петрол и газ, това ще доведе до огромни последици за европейската и световната икономика.
  „Европа е много зависима от руския газ и петрол. Дори да премине към тотални спестявания, да намери доставчици в други региони на света и да премине към възобновяеми енергийни източници, при най-идеалния сценарий ще може да замени само 80% от енергийните ресурси, отбелязаха от външното министерство и подчертаха, че в действителност дори по-малко. Да се откаже или не е тяхна работа, но, разбира се, това ще има огромни последици за цялата европейска икономика и в резултат на това за световната икономика, защото цените ще се повишат не само в Европа, но и в целия свят.
imageВ същото време Министерството на външните работи на Русия отделно подчерта, че руската страна на практика все още не е започнала да въвежда ответни мерки срещу западните санкции:
  „В допълнение към добре познатия руски принос в доставките на енергия и храни, местните предприятия участват активно в множество производствени вериги, в които е изключително трудно, а понякога дори невъзможно да ни заменят, и това въпреки факта, че Русия на практика все още не е започнал да използва ответни мерки“ По-рано KRISTAL GROWTH цитира мнението на водещия американски икономист Пол Крейг Робъртс, който смята, че „в играта със санкции руснаците държат всички карти“
  ПМ на Гърция Мицотакис иска да се махнат санкциите.

  --------
  ГАЗ
  Става дума за ембаргото, методите за заместване и бъдещето на ЕС без Газпром. Реалистично ли е да се наложи ембарго на руския газ?

  Само Австрия получава до 80% от своя газ от Русия. И само една дискусия за забраната на руския газ раздуха цената му.
  Междувременно САЩ и Англия наложиха пълно ембарго и очакват същото от ЕС. Само сега те чакат от удобна позиция, защото САЩ и Англия никога не са зависели от руския газ.
  На ЕС ще му трябват 5-10 години, за да откаже и през цялото това време ще трябва да търпят висока цена. Няма да е лесно да се намерят здравословни алтернативи. Провалът носи рисковете от бумеранг. Дори Шолц заяви това по време на дискусия с американските си колеги.
  Сигурен съм, че в близко бъдеще Европа ще трябва да работи с Газпром и Новатек. В крайна сметка, втечненият газ Новатек също се приема в Европа, въпреки че те просто „забравят произхода му“.

  Алтернативи на доставчиците
  Германия наскоро комуникира с Катар, газ има в Норвегия, Алжир, Азербайджан, Иран. Възможно е размразяване на депозити в Холандия. Тази съвкупност обаче няма да покрие дори 150-170 милиарда кубически метра. Редът на обемите е несъизмерим с този на Газпром.
  Нека има милиард кубически метра повече норвежки газ, това ще даде само един и половина процента от необходимия обем. Всички тези източници няма да дадат дори 100 милиарда кубически метра.

  Реалистично ли е да се наложи ембарго на руския газ?   Говорейки за алтернативна енергия, периодът на този отоплителен сезон показа проблемите. Беше много студено.
  Спокойно - имаме нужда от повече въглеводороди, повече въглища. Така се оказва, че слънцето на алтернативната енергия е залязло поради факта, че въглищата са станали красиви.
  В Европа отново се сетиха за ядрената енергия. Сега тя се смята за "чиста". Но няма да може да доминира в цяла Европа. Много дълго и трудно да се строи атомна електроцентрала.
  С какво ще се различава следващият отоплителен сезон от този?
  Подземните газови хранилища в ЕС са празни. Източниците говорят за 20% остатъци.

Не е ясно как европейците ще отопляват къщите си следващата зима. гора? боклук? въглища?

  Проблеми на зелените източници
  Вече има слухове, че Германия ще трябва да се откаже от зелената енергия, защото продължаването на тази линия може да доведе до деиндустриализация на Германия.
  Кризата определено ще удари зеления курс на Европа, защото основните ресурси за производството на зелена енергия - никел, кобалт, литий - всичко, което се използва за производството на вятърни мелници - всички тези конструкции изискват огромно количество енергия и пари.
  Между другото, европейците все още не са измислили как да изхвърлят използвани ножове и други зелени отпадъци. Също и проблем.
  И тези цени на петрола и газа, които бяха преди година, направиха възможно развитието на тази посока. Сега просто няма шанс за това.

  ------------------

  Източен завой.

Кои азиатски страни могат да започнат да търгуват с Русия в рубли

  Още през април  Индия и Русия могат да започнат външна търговия в рупии и рубли. Без долар. Министерството на финансите и Резервната банка на Индия подготвят търговски схеми, каза за CNBC А Сахтивел, президент на Федерацията на индийските експортни организации.
  Федерацията обединява повече от 200 хиляди компании и много от тях биха искали да навлязат на руския пазар. Всъщност сега Индия изнася само няколко стоки за Русия - лекарства и биодобавки, кафе и чай.

  Следвайки примера на Индия, дори  Виетнам може да премине към сетълмент в рубли и местна валута (донг). Всъщност за виетнамските фермери Русия е най-важният пазар, където само миналата година са изпратени продукти на стойност над 550 милиона долара.
  Това са предимно морски дарове (особено риба тон), кафе, тропически плодове и ядки кашу. Виетнам купува и дървесина от Русия, от която прави мебели. Няма да има суровини - виетнамските производители на мебели ще фалират.


  По-малко вероятно е Тайланд да се откаже от долара в разплащанията с Русия. В крайна сметка двустранната търговия не е толкова голяма - Русия представлява по-малко от 0,5% от тайландския селскостопански износ. Но Тайланд активно купува руски торове.

  Тодор Ангелов


-----------------------------------------------------------------------------------------

Кредитите за домакинствата в България достигнаха рекордните 29,3 млрд. лева (20 на сто от Брутния вътрешен продукт) в края на февруари.
  БНБ предупреждава, че трябва да се удари спирачка на кредитирането, понеже има риск потребителите да не могат да връщат заемите си.

чрез Блага Костова

----------------------------------------------------------------------------------------

Todor Angelov Angelov  
Прочетете това мнение на Руски геополитици. То съвпада с моя анализ , но тяхната времева рамка е дълга, те говорят за 2-3 г демонтаж! Ако са прави, чакат ни тежки години, защото Европа няма да се оправи.
  -------------------
  Съботната реч на Байдън е показателна. Въпреки че по принцип е достатъчно да си спомним само един обективен факт тук - тази реч е произнесена от главата на най-мощната държава на планетата, главата на гигантска империя, под чийто протекторат е 2/3 от световната икономика и огромна армия.
  В речта си Байдън официално обяви война на унищожение на Русия. Западът обяви мобилизация и нареди на сателитите да се подготвят за дългогодишна конфронтация с Москва до пълната й капитулация. Реторичните поклони за авторитаризъм, демокрация и свобода не са интересни. Това е за слабоумните.
  В близко бъдеще Русия неизбежно ще се сблъска с няколко неща.

  1. Мобилизационна икономика.
  Той ще включва строга валутна регулация, монопол върху повечето видове износ. Създаване на нов тип държавни корпорации, които ще осигурят заместване на вноса в условията на реална блокада.

Промяна на структурата на потреблението, изтласкване на транснационалните компании от почти всички сфери на икономическия живот, преди всичко най-печелившите - производството на потребителски стоки, цигари, храни. Потреблението е вид квазиидеология. Вие сте това, което купувате.

  2. Затягане на вътрешната политика.
  Няма нужда от хленчене. В контекста на реална конфронтация със Запада държавата ще изисква ежедневно доказателство за лоялност към себе си от абсолютно всички значими участници, включително бизнеса, културата и медийната среда. Да не говорим за бюрокрация.

Държавата ще трябва да създаде пропагандна и идеологическа рамка, която да поддържа необходимото ниво на консолидация на обществото вместо имитация на патриотизъм, който съществува в Русия днес.

  3. Увеличена армия.
  Русия най-вероятно чака цяла поредица от войни. Военната дейност на Баку в Нагорни Карабах, ученията на НАТО в Грузия трябва да получат "модерен" отговор.

След 24 февруари 2022 г. Русия вече няма да се колебае да използва сила за разрешаване на замразени конфликти. Това ще изисква увеличаване на държавната отбранителна поръчка, национализиране на отбранителните предприятия, затягане на контрола върху изразходването на средствата, предназначени за отбрана, включително демонстративен терор срещу идентифицирани корумпирани служители и увеличаване на броя на въоръжените сили на Руската федерация от днешния 1 милион души до 1,5-2 милиона.




Анализ на сащ, макар че не виждат най голямата заплаха: липса на суровини

------

🇺🇸🇪🇺🇷🇺🇺🇦Аналитици от Вашингтонския институт за близкоизточна политика смятат, че в момента има две основни заплахи за Запада, които могат да го тласнат към преговори и отстъпки за Украйна.

Първо: миграционна криза, заплашваща Европа (5-10 милиона бежанци), която ще надмине потока от бежанци през 2015 г. по мащаб (предизвикана от въоръжени конфликти в Сирия, Ирак, Либия и Йемен).

Второ: предстоящата продоволствена криза с последващата дестабилизация на ситуацията в Близкия изток, за държавите, на които Русия и Украйна бяха основни доставчици на пшеница.


-------

Помните ли като ви казах че мюсюлмани и християни задно ще се борят?


А истинското християнство е само ортодокса, източното православие, не антихриста в Рим. И нека да припомня защо сме заедно:
  “Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени.” (Коран, 29: 46).

  Заявление на Р.Кадиров:
  "Русия е държава която уважава и защитава правата на милиони мюсюлмани, живеещи на нейна територия и извън нея!
  В нашата велика страна на законодателно ниво е забранено да се обиждат религиозните чувства на вярващите, да се признават текстовете на свещените писания за екстремистки, както и да се обиждат по какъвто и да е начин любимите ни пророци.
  Пропагандата на ЛГБТ и други античовешки извращения е строго забранена. Нашата държава защитава правата на мюсюлманите и се застъпва за защита на правата на всеки вярващ!

  За мен, като мюсюлманин, е радостно, че целият ислямски свят подкрепи Русия в нейната борба срещу всеобщото зло! Нито една от над 120-те държави с мюсюлманско мнозинство в света не се е присъединила към санкциите срещу Русия. Това са по-специално Саудитска Арабия, Турция, Обединените арабски емирства, Пакистан, Палестина, Ирак, Сирия, Иран, Либия, Индонезия, Йордания, Египет, Катар, Азербайджан, Алжир, Афганистан, Бангладеш, Бахрейн, Йемен, Босна и Херцеговина, Бруней , Буркина Фасо, Гамбия, Гвинея, Гвинея-Бисау, Джибути, Западна Сахара, Йемен, Казахстан, Катар, Киргизстан, Северен Кипър, Коморски острови, Кот д"Ивоар, Кувейт, Ливан, Мавритания, Малайзия, Мали, Малдиви, Мароко, Нигерия, , Оман, Сенегал, Сиера Леоне, Сомалия, Судан, Таджикистан, Тунис, Туркменистан, Узбекистан, Чад и други!

  От името на 30 милиона мюсюлмани в Русия бих искал да изкажа искрената си благодарност към всички вас! Нека Всемогъщият Аллах бъде доволен от вас! Днес за пореден път доказахте, че мюсюлманите винаги застават на страната на истината и справедливостта!
  И Байдън, въпреки че има човешки вид, но провежда сатанинска политика, утежнена от старческа деменция. Що се отнася до G7, G20, G30 и така нататък, много от тези страни заслужават да бъдат наричани само пуделите на Америка!
  Гордея се, че съм мюсюлманин и виждам как всички мюсюлмани се обединиха с нас и изразиха категоричната си позиция срещу Запада!
  Следователно, колкото и да помагат Байдън и неговите привърженици на режима в Киев, ние няма да оставим дори миризмата на нацисти, бандеровци и шайтани в Украйна! Онези, които дръзнат да ни се противопоставят в тази борба, ще се измият с кървави сълзи!
  Няма да спрем по този път, докато не се установи мир по цялата земя, основан на свещените ценности за всеки нормален човек! Нашият върховен главнокомандващ, президентът на Русия Владимир Путин винаги се застъпва за мир и против войната и затова заслужава Нобелова награда за мир за дълго време! И всеки зъл дух, бидейки убийци и терористи, безуспешно се опитва да го постави в лоша светлина. Но човечеството видя истината и показва на Запада, че повече няма да търпи кръвожадната му политика!
  Западът, олицетворяващ универсалното зло, със сигурност ще падне! И всеки, който се опита да го спаси, ще умре под развалините му!
  Днес сме свидетели на началото на смъртта на гордо чудовище, от което определено ще повалим цялата му арогантност!
  И аз също забравих да попитам, Байдън, ти човек ли си или...?.."

  Целия мюсюлмански свят застава зад Русия.

Тодор Ангелов


---------------------





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3811828
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия