Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 18:41 - Най-страшните места на Русия
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8318 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В Русия има стотици, ако не хиляди, изключително красиви места. Нейната природа и архитектура се слави в целия свят, но малко хора знаят, че освен тях тук има и съвсем други места, вледеняващи кръвта и достойни да станат сюжет за филми на ужасите.

Заедно с основателя на „Клуб на безстрашните пътешественици” Тимур Иванцов, „Гласът на Русия” реши да ви запознае с три от най-страшните места на Русия, които, ако имате смелост, си струва да ги посетите.

Палмата на първенството на руските и чуждестранните туристи безпрекословно заема т.н. Молебски триъгълник, който се намира в Пермския край. Това е една от първите открити на територията на Русия геоаномални зони. Първите споменавания на това проклето място, буквално привличащо към себе си всевъзможни паранормални явления, датират още от 30-те години на 19-то столетие. Още тогава местни селяни разказвали за странни летящи апарати и светещи обекти, които те видяли в района на село Молебка. Но истинският „звезден час” на Молебския триъгълник се пада на средата на 80-те години на миналия век, когато по време на зимен лов пермският геолог Емил Бачурин открил сред снеговете кръг с диаметър 62 метра, за което подробно написал в своя отчет. Тимур Иванцов разказва, че след този случай в Молебския триъгълник били изпратени многобройни научни експедиции, опитвайки се да разгадаят неговата тайна:

- Хората видяли, че летящи чинии там действително летят, като самолети над летище, и при това със завидна редовност. Над гората и полята периодично се появявали светещи кълба, които местните жители нарекли „огнени портокали”. Отделно бих искал да спомена за рязкото влошаване на самочувствието на хората, които пристигат в Молебка: практически, всички ги преследва продължителна, непрекъсваща мигрена, температурата и кръвното налягане често се повишават, тялото подпухва.

Второто място, всяващо истински ужас, може с право да се посочи проходът Дятлов, или както още го наричат, Планина на мъртавците. Той се намира в северната част на Урал, на границата на Свердловска област с република Коми. С това място са свързани много плашещи и необясними истории, тъй като именно тук много хора загинали при загадъчни обстоятелства. Ето какво разказа Тимур Иванцов:

- В Русия много хора помнят трагедията, която стана с експедицията на Игор Дятлов през февруари 1959 година. Група от девет туристи не успели до настъпване на тъмнината да се изкачат на върха на планината и останали да нощуват на склона. А през нощта се случило нещо необяснимо: цялата група загинала. Следствието установило, че през тази нощ полусъблечените туристи разрязали палатките от вътрешната страна и се хвърлили от ужас да бягат надолу към селото. Повечето от тях загинали от студ, но трима души се оказали със счупени ребра и пробити глави. На една девойка бил откъснат езика. Но на телата нямало нито синини, нито охлузени места. Освен това, кожата на всички загинали била със странно червеникав оттенък, косите им побеляли, а на лицата застинала гримаса на див ужас. Експерти открили, че радиационният фон на дрехите на загиналите бил превишен десетки пъти. Тогава делото било потулено. И какво е станало през онази нощ, така и до ден днешен остава загадка.

Бронзов медал сред най-страшните места на Русия получава Мечешка верига, разположена в Жирновския район на Волгоградска област. Това място просто е магнит за мълниите: луди кълбовидни мълнии, или просто обикновени мълнии летящи над полето просто разсичат дърветата на половина и оставят белези на камъните. Това е обичайно явление за Мечешка верига. Към това ще добавим заразената почва с превишаване на радиационния фон и периодичната загадъчна смърт на животни – и ще разберем, защо именно това място е в „страшната тройка”. Но Тимур Иванцов знае още една тайна на това място:

- Това са тунели с неизвестен произход, разположени на дълбочина около 20 метра с диаметър 10-12 метра. Местните жители са убедени, че там се намират бази на НЛО или подземен град на разбойници, където са скрити награбени съкровища. Освен всичко друго, из-под земята клокочат извори. Но ако на едно място се лее чиста изворна вода, то друг източник е напълно отровен.

На учените тепърва им предстои да разберат, защо на планетата съществуват геопатогенни зони и защо те концентрират около себе си такова количество паранормални явления. Но да станеш поклонник на екстремален туризъм, или да останеш страничен наблюдател – това всеки за себе си може да реши още днес.

Альона Ракитина

Цялото:
http://bulgarian.ruvr.ru/2013_03_07/Naj-strashnite-mesta-na-Rusija/



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3777360
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия