Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2022 23:15 - Мнения и размисли, 26.03.2022
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1279 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
- Събудиха дракона.
  Съобщава се, че Китай е договорил таен пакт за сигурност със Соломоновите острови, вдигайки аларми в Съединените щати и Австралия за потенциала на Пекин да получи плацдарм в южната част на Тихия океан, от който може да блокира трафика.
  Представители на Китай и Соломоновите острови са близо до подписването на сделката, съобщи в петък New York Times, позовавайки се на изтекли документи от противници на сделката. Ако бъде завършен, пактът ще даде на премиера на Соломоновите острови Манасе Согаваре възможността да потърси защита от Китай, както в случаи на граждански вълнения. Пекин ще получи правата за акостиране на военни кораби и достъп до "всички необходими услуги" на островите.
 


- В речта си във Варшава Байдън казва, че "светът трябва да се подготви за дългата битка, която му предстои".


- Via Lorenzo Capellini Mion
Азербайджанските въоръжени сили влязоха в зоната на отговорност на руския мироопазващ контингент, като нанесоха 4 удара с дронове в територията на Нагорни Карабах.
  Докладите говорят за 3-ма убити войници.
  Русия изпрати апел до Азербайджан да изтегли войските си.
  Сред причините и последиците си представете цената на газа за Европа в случай на военна ескалация между първия износител (Русия) и третия износител (Азербайдж


  - Невъзможно е да се замени руският газ в Европа, каза ръководителят на катарското министерство на енергетиката.
  „Да кажеш, че сега можеш без Русия, и да мислиш, че Катар или други могат да я заменят, е просто нелепо. Това е глупост“, каза катарският министър на енергетиката за ситуацията с руския газ в Европа.
  Саад Ал-Кааби отрече слуховете, че Катар и Германия са се договорили за дългосрочни доставки на газ. Qatar Energy ще може да доставя значителни обеми на европейския пазар не по-рано от 2025 г.
  Имайте предвид, че Катар заема неутрална позиция по отношение на ситуацията в Украйна. Държавата от Близкия изток е втората в света след Руската федерация по добив на газ. Европа се надява да се откаже от "синьото гориво" от Русия за сметка на доставките от Катар.



- Медведев коментира обидите на Байдън към руския президент:
„Периодично чуваме абсолютно невероятни думи, но ние сме учтиви хора и никога не го приемаме лично. Никой не казва например, че има хора, които явно имат признаци на сенилна деменция. Никой не си спомня, че баба и дядо са паднали по стълбите на самолета, които не не успяват да намерят правилната посока да отидат в офиса си и отиват някъде в храстите. Никой не говори за това, защото сме добри хора и се опитваме да не мислим за тези неща. Но това е въпрос на култура и образование."

Сега руснаците вече не могат да се сдържат: дори Медведев, обикновено много умерен, повишава тон и си спомня обидите на Байдън.

 
чрез Ники Кречи

----------------------------------------------------------


- В Нагорни Карабах е обявено военно положение.

-
Костадин Костадинов: Започваме серия от действия за недопускане на чужди окупационни войски на наша територия -

image Няма да допуснем чужди окупационни войски на територията на България image image Ще се борим докрай за свободата и мира в Родината ни!
https://trud.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B8-%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8/?fbclid=IwAR3IydwQBWuOYb9F1yMlOKKFl4xlrl95Hz_HLnuQjEfPKwuhIx-_8s3hKJY


------------------------------------------------------------


  Todor Angelov  ·   С пушка се стреля докато имаш патрони. После се предаваш или с последния се гръмваш.
  В глобалната война срещу Путин, Запада затова си е приготвил и Полша, и Прибалтика, и Източна Европа. И ако трябва цяла Европа.
  Патрон след патрон, докато го спрат. Затова бяха готвени и приети във НАТО, да спрат Русия и да отдалечат войната от вратите на САЩ.
  Овцете се гледат, за да се стрижат и доят, не да живеят по-добре от овчаря. Е, ако е нужно и ще се заколят. Както дойде.
  Пред угрозата да се разпадне цялата световна система, САЩ ще ползват всичко, до последния патрон. Не се съмнявайте дори за миг.
  Но, има проблем.
  Ако директно влязат във война, сами или чрез НАТО, Путин ще ги направи на паркинг. Веднага.
  Ще станат един хубав атлантически паркинг за разходка на хлебарки, оцелели след третата световна.
  Затова ще ръчкат и хвърлят в боя всички "овце" или патрони, които са достатъчно тъпи или нямат инстинкт за самосъхранение.
  Това са гореизброените, плюс ще гледат да съживят конфликти, където могат. А именно: Армения - Карабах, Сърбия - Косово, Казахстан – Центр.Азия и изобщо навсякъде по периферията и сферата на Русия, за да я разсеят и омаломощят. Всички патрони ще се ползват.
  Но не могат директно.
  Защото... хм, виж паркинга по-горе.
  Какво значи за нас това?
  Значи да имаме имунна защита и инстинкти и да не позволим да бъдем въвлечени във война, която не е наша.
  Значи, ако нашите продажни политици го направят, да бъдат незабавно свалени от власт, съдени, а новите да обявят неутралитет.
  Задължително е.
  Никакви натовски и прочие лакърдии и ангажименти не минават.
  Първо това не е наша война, второ никой не е нападнал България и няма такива намерения.
  За радост това се знае от нашите продажници и е малко вероятно да участваме. Те знаят накъде ще сочат автоматите. Няма да са в източна посока, да им дам жокер.
  При 83% русофили и население, изкарало казарма на възраст над 45 г, нещата не са добри за тях.
  Но все пак риск има. И затова народът трябва да е обединен като един против въвличането ни в каквито и да е намеси, доставки на оръжие, коалиции на желаещи и прочие безумия.
  Но очаквайте - малоумни държави без елементарни инстинкти за самосъхранение да клъвнат.
  Да, конфликтът може да се разрасне из цяла Европа.
  Как да се подготвим?
  1. Спокойно и вежливо приемаме новините без паника.
2. Сваляме вежливо и спокойно правителството.
  3. Който може си взима къща на село, в случай на голям глад и вежливо се храни, заедно с комшиите.
  ... и после, след като сме махнали продажниците, си строим нашия живот, мирно и тихо и наблюдаваме патакламата.
  Можем да продаваме на гладните европейци БГ мръвка.
  Вежливо и за злато.
  За злато естествено, за какво са ни тез долари?

  Тодор Ангелов
 
..................................................................................

MayaDeviDasi

Русия се очиства от токсините на световния глобализъм. Както гладът чисти и укрепва тялото, така и Русия първа ще се очисти от отровите на либералния Запад. Вече падат глобалистките токсични клетки. Като Чубайс, който се уплаши и избяга.
Стожерите на ФДС в Русия - директорът на ЦБ на РФ Нибиулина и финансовият министър Силуанов, ще свършат още малко работа за Путин и след това ще бъдат предадени на техните господари.

Ето един маркер - Когато Путин замени Нибиулина със Сергей Глазнев, тогава ще е. Но аз знам едно, - руската контраатака срещу Федералната Резервна Система, главата на глобалната световна престъпна хидра, която държи в затвор икономиката на цялата планета. Засега Глазнев работи по създаването на нормите икономически трасета на Русия. И свързването им с Китай, Иран и Индия. Колосална работа!

ВСЯКА РЕАКЦИЯ НА РУСИЯ СРЕЩУ САНКЦИИТЕ НА ЗАПАДА Е СИГУРЕН ПОРЕДЕН УДАР ВЪРХУ АМЕРИКАНСКИЯ ДОЛАР И ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ДЕДОЛАРИЗАЦИЯ НА СВЕТА. Случайно или нарочно.


В този смисъл, от последните прессъобщения на руския военен щаб стана ясно, че няма абстракции като "американски" или "украински" биолаборатории.

При внимателно проучване на документацията се е установило, че под шапката на Пентагона подизпълнители са били лаборатории на частни фондации, собственост на Сорос, Бил Гейтс, Хънтър Байдън и лаборатории, ръководени от Антъни Фаучи (на Центъра за превенция и контрол на заразните заболявания).

И това някога беше конспирация... Даже ни се подиграваха.


-----------------------------------------------------------------

Вместо обзора.

Были сегодня в Мариуполе. Причем с двух сторон, с правобережья и левобережья, в районе Ленинградского проспекта. Привозили воду, хлеб, другие продукты, лекарства, детское питание. На правобережье народ нас просто смял. Готовы были руки целовать. Многие плакали на камеру, говорили, что они живы, просили передать это их родным. Дети грудные, дети дошкольники. В одних сланцах. Погорельцы. Болеют все. Трупы, которых выносят в одеялах. Которыми словно судьба вдоволь наигралась и выкинула, как тряпичные куклы. На Ленинградском проспекте бой. Разрывы – земля летит, а народ облепил машины. Ну там порядка уже чуть больше, они живут с кадыровцами, тех их выпускают с подъездов, когда можно.

Картина Судного дня. Во дворе лежит убитая снайперша, знаменитая Багира, биатлонистка из Якутии, вчера кончили вместе с мужем. Оба в форме Азова, обувь снята, обувь нужна живым. Что общего между двумя концами города? Кроме океана горя, когда детей греют своими телами, когда матери закрывают детей собой от осколков, общее – ненависть к Азову. Есть с чем сравнить. Одни ломились в квартиры к женщинам и женщины кричали, пока могли.
Убивали детей. Не выпускали. И сегодняшний случай. Когда сказали, что дальше через две улицы женщина с новорождённым ребёнком, а у нее самой пулевое ранение головы – тут же пошли их выводить, хотя улица простреливалась насквозь. Сравнивается отношение к людям, к народу, ради которого и во имя которого ведется война.

Завтра едем снова…


Без превод, много е тежко. Това е Нацизма в Украйна. От първо лице, какво правят към мирното население. Защо е тази денацификация....


-------------------------------------------------------------------------

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3786156
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия