Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2022 17:40 - 20.-21.03.2022. Украйна, РФ, мнения. Възраждане изпрати помощ на бесарабските българи в Тараклия.
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1269 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.03.2022 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ilian Nikolov

"Америка е удивена и съсипана! Толкова е разочарована и безсилна за една кръвопролитна война, която да изтощи жизнените сили на противника. Очакваха, че войната ще бъде сатанинска. С много цивилни жертви и разрушения. С кървави кадри пристигащи от мястото на военните действия, които са на хиляди километри от Щатите.

Война, която не се пролива и капка американска кръв, но пък е в изобилие за лешоядите от CNN и всякви други NEWS-ове.

И сега какво? Няма и капчица от това, което те очакваха за да включат пропагандната си машина от времето и с похватите на Гьобелс. И да обяснят и вторачат погледите на обикновенните в "сатанинския" лик на Путин и Русия.

Изненада! Командата Лавров-Путин-Шойгу и сие, работи със скалпели (Кинжали). Много внимателно и последователно. Да минимизират човешките жертви. И от едната и от другата страна.

Помните ли град Ракка-Ирак. Америка изби с бомбардировки цялото му население. Срина всичко до основи. Прах! И чак тогава техните войници влезнаха в града. Нямаше куче, което да беше оцеляло.

Ето така я очакваха "мозъците" от Пентагона, тази операция в Украйна. И след това щеше да им е лесно.

Да ама Не!

След бойната техника на Русия, пъплят натоварени с храни, лекарства и продукти камиони. Хиляди. Руски. Част от Великата Червена Армия. Мобилни хлебопекарни, водоноски и мед. пунктове.

Това е една различна военна операция, нямаща нищо общо със Сатанинските ритуали на Америка.

Нищо общо.

И кучетата отвъд океана, са с пяна на устата от безсилието си.

Русия пак ги изненада!

А им повтаряха, повтаряха и повтаряха. Русия не започва войни, тя ги завършва!

Веднъж завинаги го Запомнете! И тогава всички ще живеем в МИР! "

 

 

Венко Вълчев

В момента политическата БГ класа търпи Изпит.

Преди 140 години беше извършено предателство срещу българщината. Предадено от българи бе Априлското въстание!

Оттогава започнаха проверовъчни изпити доколко българинът е поумнял!

Преди 70 години -1947 г. отново Изпитите продължиха под егидата Народен Съд!

Днес предстои поредната Изпитна Сесия, която има за цел да разследва отново предателство срещу Родината!

Така ще бъде докато българинът се научи да обича Отечеството си!

Сами разбирате, че ако предупрежденията на Небето не бъдат чути, страната я очаква „Родоразрешение” Отвън! Целият управляващ екип ще бъде сменен и заменен с родолюбив! Днес страната се управлява от елитарни структури, които не разрешават промяна на статуквото!

Властта се е бетонирала до степен на пълна недосегаемост. Над всички нива в държавата: Съд, прокуратура, следствие, административен апарат на учреждения и предприятия, войска, банки, болници, учебни заведения, тегне сянката на фалшивия комфорт на национално предателство!

Урокът предстои да бъде научен, макар и по трудния начин!

Българи, подгответе се за това!

...............................................................................................................................

 

Войната в Украйна избухна на 24 февруари. Буквално дни по-късно в бюджета на България бяха гласувани 50 млн лв за хуманитарна помощ, като по изрично настояване на Възраждане се даде предимство на помощта за нашите сънародници там.

Един месец по-късно обаче от тези 50 млн лв българите в Украйна не са видели и 1 стотинка. Същевременно правителството твърди, че е пратило помощ, но за украинците в Западна Украйна. Дали е така, и дали е само хуманитарна помощ, може да каже единствено правителството.

Ние от своя страна, когато видяхме какво се случва, се самоорганизирахме и започнахме да събираме помощи. В събота първите 10 тона с храни, лекарства и дрехи пристигнаха в Тараклия, Молдова, откъдето ще бъдат закарани в Болград, Украйна. Имаме събрани още 20 тона и продължаваме да събираме, като ще пращаме всяка седмица по един камион. Това можем, това правим. Когато започнем да управляваме, ще правим още повече.

Възраждане организира един български коридор от българите в България през българите в Молдова за българите в Украйна. Нищо и никой няма да ни спре да помагаме на нашите сънародници, когато са в беда - нито украинските власти, нито българските марионетки, нито общите господари на двете държави от Вашингтон.

 

Костадин Костадинов

 

 

.....................................................................................................

 

Трудно е да се измисли, още по-малко да се проумее, ако не ставаше пред очите ми. От огромен джип слиза девойка, но е паркирала неправилно. В тази европейска столица местните са чувствителни към правилата, налагани още от времето на Империята им. Намира се гражданин да направи забележка и изумено чува /на английски!/ „а вие сте за Путин, не подкрепяте украинците, така ли”?!.

Тогава се забелязва украинския знак на табелата на джипа. Тогава се обръща внимание и на безкрайната редица от джипове, мерцедеси, БМВ-та с украински номера из тази европейска столица, които паркират предимно пред скъпите /за мен недостижими като цени/ луксозни хотели. Тогава можеш да чуеш, ако си любопитен, а аз съм, че „идвам от Украйна, а там руските злодеи убиват жени и деца”. На въпрос защо не воюват там срещу нашествениците, простичко отговарят „а защо, има си хора за тази работа”. Отговарят на руски, защото питаме на руски, а говорели само английски, „за да ни разберат тези”. Спокойни, уверени люде, добре облечени по модата и със самочувствието, че светът е техен.


 

https://24may.bg/2022/03/21/%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bf%d1%8f%d1%82%d0%b5-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b8%d0%bd/?fbclid=IwAR1yJdZgbixOOVdsk4FgXhMF7PjO2Yo8jAopmnkU6u8INXEEgSynktCCiWU


 

................................................................................................................................................................

Kalina Mancheva

 

Между другото Путин много страда от това, че е неразбран от хората. Имам приятелка, вече е пенсионерка. Работеше в президентството в Москва. Питах я, какъв човек е. Тя каза, че е много чувствителен и земен. Много обичал децата, а Русия е в кръвта му. Още преди 10 год., преди тя да се пенсионира й казвал: „Людмила Николаевна, няма да си отида от този свят докато не направя Русия номер 1.“
 


.............................................................................

Йордан Халачев

 

Полша обсъжда с НАТО своя мироопазваща мисия в Украйна.

Истинската цел е да се поеме контрола над западните,спорни,територии на Украйна.

В същото време алиансът се опитва да обясни на Варшава, че тези действия ще бъдат на свой собствен риск,и ако нещо не върви по план, тогава няма да може да разчита на член 5 от Договора.

Президентът на САЩ Джо Байдън, искал на всяка цена да избегне влизането на страната в конфликт, разбират от съветникът на президента на САЩ, Ан Нойбергер.

Де факто, демонстративното използване на „Кинжал“ върху цел с най-висока степен на защита е намек от Москва към ръководството на САЩ и техните партньори от НАТО, че Русия има ефективни средства за унищожаване на основните елементи от правителствената система на противника, независимо от тяхното местоположение и физическа сигурност.

Ройтерс се притесни:Русия можело да не спре с Украйна.

НАТО гледало към най-слабото си звено.

Полша,Латвия и другите две прибалтийски страни, били най-уязвимата част от източния фланг на НАТО.

НАТО е изправен пред връщане към механизирана война, огромно увеличение на разходите за отбрана и потенциално падане на нова желязна завеса в цяла Европа. След унизителното си изтегляне от Афганистан през 2021 г., НАТО не знае как да се защитава от стария си нов враг.

Но сега има голяма разлика в играта-Китай.

Китай, който се скара със Съветския съюз по време на Студената война,сега отказа да осъди руската "специална военна операция" в Украйна.

И старите планове от Студената война вече не работят. НАТО се разшири на изток от 90-те години на миналия век, включвайки бивши съветски държави – включително балтийските държави Латвия, Литва и Естония през 2004 г.,но не постигна надмощие.

В началото на февруари Китай и Русия излязоха с мощно съвместно изявление, в което отхвърлят разширяването на НАТО в Европа и оспорват въведения от Запада,(САЩ),международен ред.

Пряката конфронтация между НАТО и Русия с Китай,може да предизвика глобален конфликт.

Германски генерал Ханс-Лотар Домроезе:

„Сега Китай и Русия действат съгласувано, смело отправяйки предизвикателство към Съединените щати за глобално лидерство... В миналото сме казвали, че възпирането работи. Сега трябва да се запитаме: достатъчно ли е възпирането ни?“

Преди разпадането на Съветския съюз, НАТО можеше да се придвижи, за да задържи Съветския съюз, като блокира западния вход на Балтийско море.

Днес ролите на НАТО и Русия са разменени: една насърчена Москва може да обгради новите балтийски членове на НАТО и да ги отреже от алианса. Ако трябва да падне нова желязна завеса, НАТО се замисли как да гарантира, че нейните членове,не стоят зад нея.

Трите малки държави, с общо население от около шест милиона души, имат една-единствена сухопътна връзка с основната територия на алианса. Коридор от около 65 км (40 мили) е притиснат между тежко въоръжения руски Калининград на запад и Беларус на изток.

Разтревожиха се натовци и за поддържането на водния път отворен, като снабдителна линия и за държави извън НАТО- Финландия и Швеция.

Плашат се дори от търговските кораби,които могат да се превърнат във военен фактор в тесния западен вход на Балтийско море,като инцидента от март 2021 г., когато контейнеровозът Ever Given блокира трафика през Суецкия канал в продължение на дни.

 

„Не можете да обвинявате никого за този вид инцидент, той не може да бъде предвиден“, каза пред Ройтерс началникът на германския флот вицеадмирал Ян Кристиан Каак.

От решаващо значение за Балтийските страни е сухопътната връзка между Калининград и Беларус.

Наречен Сувалкски процеп, завземането му ще отреже балтийските държави.

„Москва може бързо да превземе процепа Сувалки“, каза Домроез, германският генерал, добавяйки, че това може да не се случи днес или утре, „но може да се случи след няколко години“.

Кремъл отговори на искането за коментар, че загрижеността на Русия, изразена в продължение на три десетилетия относно разширяването на НАТО, е била отхвърлена от Запада, а постсъветската Русия е била унижена след падането на Съветския съюз през 1991 г.

Москва казва, че НАТО, като инструмент на Съединените щати, изграждаше своите военни на територията на Украйна по начин, който заплашваше Русия.На 11 март министърът на отбраната на Русия, Сергей Шойгу каза на Путин, че Западът засилва военните сили близо до западните граници на Русия и подготви доклад как да се реагира.

 

В продължение на почти 25 години Западът вярваше, че Русия може да бъде опитомена с дипломация,търговия и лъжи.

През 1997 г. НАТО и Русия подписаха "учредителен акт", който имаше за цел да изгради доверие и да ограничи военното присъствие на двете страни в Източна Европа.

САЩ и НАТО се чустваха силни и моментално го нарушиха! Изглежда вече съжаляват.

Наскоро от архивите на Лондон излязоха и фактите.

Германски професор намери и документите.

„Всички мислехме, че вече няма да има враг“, каза пред Ройтерс, адмирал Роб Бауер, председател на военния комитет на НАТО. И американците потриваха ръце за близо трилиона годишен оборот между Русия и Европа,отклонен в полза на САЩ.

Сега са изправени пред нация, която показва, че е агресивна, че има сили, които смятаха,че няма да бсрещнат повече." И не искат да срещат.

Искат войната в Европа да не спира и всички балами да купуват оръжие от тях.

 

Броят на войските под командването на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа (SACEUR) Тод Уолтърс, се е увеличил повече от два пъти до около 40 000, казват дипломати и служители на НАТО.

 

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3811815
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия