Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2022 19:50 - Китай, РФ, ДНР. 20 март 2022. Новини.
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1226 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ОАЕ призоваха за изтегляне на всички чуждестранни окупационни сили в момента в Сирия без покана (и следователно незаконно). Това означава, че Русия и Иран могат да останат и всички останали трябва да напуснат, включително Съединените щати.
  (Източник: The Sirius Report)


----------------------------------------------------------

image КИТАЙ ПО-АГРЕСИВЕН СРЕЩУ САЩ
  Някои примери за това как китайски правителствени служители заемат все по-предизвикателна позиция спрямо САЩ и НАТО. Първият пример идва от туит на Хуа Чунинг, говорител на китайското външно министерство, който публикува видео на кривата на Цървена звезда в Белград, което вече стана вирусно през последните дни, за да си спомни многобройните западни войни през последните 70 години.
  Вторият е туит от Лиу Синин, водещ и журналист на китайската правителствена телевизия China Global Television Network, който открито се подиграва с искането на САЩ за изолиране на Русия. "Помогни ми да се бия с твоя съюзник, за да мога по-добре да се бия с теб в бъдеще." Елегантен начин да кажете „Ccа nisciuno и fess“.

Giubbe Rosse

----------------------------------------------------------------

След два часа разговор по телефона с китайския президент Си, през който Байдън заплашва и убеждава, Си завършва с типична конфуцианска метафора: „Работата на този, който е сложил дрънкалката около врата на тигъра, е да я премахне“. В превод: с НАТО и целия амбарадан, който настроихте, дразни и отприщи Русия, сега се справяйте. Ние, китайците, правим каквото си искаме и не ни пука за вашия натиск

М. Морели

-------------------------------------------------------------------------

 САЩ са „дълбоко разочаровани и обезпокоени“ от пътуването на Башар ал Асад до Дубай. Държавният департамент не се отнася благосклонно към легитимността, която Емирствата дадоха на сирийския президент, докато открито говори за повторното влизане на Сирия в Арабската лига.

(чрез Анджело Гамбела)


------------------------------------------------------------------------

Dell"orco Daniele .
  Започна разполагането на американските зенитно-ракетни системи Patriot в Словакия. Важно потвърждение, защото Патриотите са част от планираните доставки от Холандия и Германия за изпълнение на словашката противовъздушна отбрана, като по този начин позволяват изпращането на системи С-300 от съветската епоха в Украйна от Братислава.
  Други страни от НАТО също все още имат тези системи, като България и Гърция (макар и с някои различни спецификации). Не е изключено този ход да бъде възпроизведен чрез поставяне на техните С-300 и в Украйна.
  Това обяснява и промяната в използването от Москва на все по-иновативни ракети. След това, многократно, от хиперзвуковите Кинжали, Русия разположи чисто новия си малък ракетен кораб Циклон във водите на Азовско море. Оборудван е с управляема ракетна система "Калибр-НК", чиито пускови установки са унифицирани за използване на други хиперзвукови ракети - "Циркон".
  Отвъд глупостите, свързани със зоната, забранена за полети, най-новите западни доставки наистина променят сценария, макар и само от гледна точка на разполагането на "скъпоценни оръжия" от Русия, които трябва да бъдат все по-сериозни и да "открият" част от неговия арсенал което досега държеше скрито.


----------------------------------------------------------------------------------------

Даденото до тук е чрез Ники Крески, и превода е неин.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Русия задава прост въпрос: "Ако дълбоката държава Вашингтон твърди, че документите, показани от руснаци за участието на САЩ в украински лаборатории, са фалшиви, защо под тях е подписът на Джоана Уинтрол, служител в американското посолство в Киев?"

Русия с този прост въпрос току-що закова администрациите на Буш и Обама, които са разрешили финансирането и разработването на биологични оръжия, предназначени да унищожат руснаците.


...

"Докато герой като Асандж гние в затвора, псевдоинтелектуалците, защитници на удобните истини, не трябва да произнасят думата „борба в защита на свободата“. И когато се осмелят да го направят, поне трябва да се срамуват".

Алесандро ди Батиста


Това е чрез Сиси Ко


------------------------------------------------------------------------------------------------

Усещате трусовете, нали? Яко ни раздруса, а и още не е свършило. Изобщо не става дума за някаква война, или за някаква Украйна. Нещо, далеч по важно се случва - Русия къса със Запада. На всички нива. Тя се връща към себе си, към своето лице, с православните си ценности. Украйна е само повод, да започнат с тектоничните промени.
  Бавно вървят военните действия, нали? Ами, защото не това е важното за Кремъл. Той си има друга цел - по-важна. Преструктуриране на световното пространство. Свят, в който няма да са принудени вечно да се съобразяват, да се извиняват, да ги смятат за някакво второ качество държава. Те се изправят срещу онези, които доскоро наричаха „нашите партньори“. Същите, които се държаха непартньорски. Държаха се като господари на света.

Днес вече Кремъл не ги нарича партньори, а противници. Подмяната на лексиката говори за дълги трусове - докато нещата се наместят окончателно.
  Разбира се, че ние, обикновените граждани ще поемем трусовете. Както винаги е било - когато големите се ритат, малките страдат. Кураж! Ние сме „куче марка“ и винаги оцеляваме!

Радост Даскал


Между другото, военните действия не вървят бавно, съвсем методично и целенасочено си вървят, по план. Имало е още един удар с Кинжал.

Мая Илиева



Усеща се това,което споменавате и относно темповете на военните действия,според висш военен от пентагона,съвсем не са бавни,вземайки под внимание мащабността на войната и старанието на руската страна да се сведат до минимум цивилните жертви.

Диана Калиендо

---------------------------------------------------------------------

Чисто военнотехническа новост .Според СНН :
  За пръв път е използвана в бойни условия хиперзвукова ракета "Кинжал" и многоцелеви ракетен комплекс "Бастион" .
  Бойно кръщение получава С-400 свалил Су-27 на 150км и Су-35 свалил във въздушен бой 2 Су-27.

Ганди Гандев


------------------------------------------------------------------------------------------------
- Украйна е конфискувала стока, предназначена за изпращане в Китай, 4 контейнера - сок, произведен в Молдова, са иззети от пристанището в Одеса.
  Конфискували са още и молдовски изделия от брашно и крупа (олющено жито). Направено е по заповед на Военното Министерство на Украйна.
  - Най-големите китайски производители на селскостопанска техника Ловол и Зуум лион, са готови да доставят в РФ трактори на лизинг.
  - Автоконцерн Сокон, ще пусне производство на електроавтомобили в Липецка област.
  В този регион металургичната корпорация Хенан Кси Бао, ще построи завод за огнеупорни изделия.
  - Влиза в РФ строителният гигант СССС Дред гинг Груп, ще прави разширение на Волго-Каспийския корабоплавателен канал.
  - Увеличава се мощността на китайския завод за битова техника Хайер (в Татарстан) и за автомобилни двигатели Вей Чай Пауър (Ярославска област).
  - Китайската компания Чери, може да стане партньор на Уляновския автозавод "Солерс".
  - Нови китайски марки, които стъпват в РФ:
  Джанг Су - Фармацевтична компания
  Сокон - производство на леки коли
  И тел - производство на смартфони
  Ловол -производство на трактори
  СССС - огромна строителна компанияХенан Кси Бао - металургична корпорация
  - Китай поддържат позицията на Индонезия, на срещата на Г 20, да НЕ се говори за кризата в Украйна.
  - Китай ще бъде подложен на санкции от Сащ и да поддържа или да не поддържа РФ. Сащ конфискуват продукцията на силната китайска марка за дрехи - Ли Нинг, с оправдание, че Северна Корея имали участие в производствената верига на китайската компания.
  - Със санкциите си Сащ сами рушат доларовата система.
  - Всички опозиционни партии в Украйна са забранени вече.
  - ДНР в освободените територии продължава да записва, зачислява и да изплаща пенсии на украинските пенсионери, от бюджета си.
  Дават социални помощи, хуманитарни помощи, лекарства, комплекти за децата, битова газ в бутилки, разчистват линиите от електропреносната мрежа от опасни взривни предмети. Възстановяват се оптичните кабели по трасето Новоазовск - Мариупол. Пуснати са базовите станции в Червонное и Мангуша.
  Възстановена е и телефонната станция във Волноваха. Работи се по възстановяването на пътища, мостове. Локомотивното депо на Волноваха се ремонтира.
  Също, навсякъде в освободените селища се работи по възстановяването на ВиК, електричеството и топлоподаването.
  Лекари преглеждат. Продължава снабдяването с храни.
  Пенсионните и социалните служби работят без почивен ден.
  Посрещат постоянно бежанци и се прехвърлят на територията на РФ, който пожелае.

  превод: делфин-хадзапи

 
---------------------------------------------------------------------------




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799246
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия