Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2021 14:41 - Дали Земята не е плоска? Такъв въпрос пред мен, човек занимаващ се с електро и космическа физика до неотдавна не стоеше. Започна да ми се прокрадва такава мисъл
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проф.дтн.Жеко Ганев
  Дали Земята не е плоска? проф. д.т.н. инж. Жеко Ганев
  Дали Земята не е плоска? Такъв въпрос пред мен, човек занимаващ се с електро и космическа физика до неотдавна не стоеше. Започна да ми се прокрадва такава мисъл след категоричните съвети на днешната ятрархия по въпроса с ковид-19 – съвети едновременно антидемократични и антинаучни.
  Ние често се различаваме по мненията си по различни въпроси и становищата ни варират в съответствие с изискванията на политиката, властта и финансовия личен интерес. Но науката е несъгласие; идеята за научен консесус е оксиморен. Правото да не си съгласен със сигурност е фундаментално за съществуването на демократично общество.
  Затова ще започна да аргументирам своето несъгласие с въпроса свързан с безопасността на липидните нано частици, използвани във иРНК в информационните течности срещу COVID-19. Да, те са разработени на базата на иновативни технологии и BioNTech/Pfizer, Moderna, CureVac, Спутник V са експериментални разтвори, съдържаща информационна РНК обучаваща нашите клетки да произвеждат протеин, който предизвиква имунен отговор. Този имунен отговор трябва да ни предпазва от заразяване, ако вирус навлезе в организма ни. Те не несъдържат жив вирус и не оказват влияние на човешката ДНК.
  Да приемем, че това е цялата истината. Но за да се защитят иРНК молекулите от естествените защитници на тялото, те трябва да се обвият в защитна обвивка – ПЕГилирани липидни наночастици. Тези наночастици представляват обезсърчаващо предизвикателство: твърде малка доза и няма да има достатъчно ензим, който да повлияе на болестта; твърде голяма доза и лекарството ще е прекалено токсично за пациента – възможни са автоимунни странични ефекти дължащи се на зависещо от антителата вирусно усилване – биохимичен механизъм, при който специфични за вируса антитела подпомагат навлизането и/или репликацията на друг вирус в белите кръвни клетки, например моноцити/макрофаги и гранулоцитни клетки.

Това впоследствие може да модулира прекалено силна имунна реакция и да предизвиква хронично възпаление, лимфопения и/или „цитокинова буря”. По същество зависещото от антителата усилване е цикъл на разпостранение на болестта, каращо хората с вторична инфекция да са имунологично нарегулирани в сравнение с първата им инфекция с различен щам.
  Зависещото от антителата усилване на болестта винаги е проблем за терапии с антитела, защото механизмите, които лежат в основата на защитата чрез антитела срещу който и да е вирус, имат теоретичния потенциал да усилват инфекцията или да пуснат в ход вредна имунопатология. Зависещото от антителата усилване на вирусно навлизане има история и неговите механизми са описани за много вируси, включително коронавируси. По същество е доказано, че антителата се насочват към един серотип вируси, но неутрализират недостатъчно друг, което води до зависещо от антителата усилване на вторични вируси.
  Има два типа антитела: свързващи и неутрализиращи. Свързващите са неспособни да предотвратят вирусната инфекция. Вместо това те предизвикват преувеличена имунна реакция. В ранно комюнике за пресата „Модерна” отбелязва, че получателите са имали свързващи антитела „на нива, наблюдавани в кръвните проби на хора, които са се възстановили от ковид-19”. По времето на това комюнике данните за 25 от 45 участника са показвали единствено този резултат за свързващи антитела. Междувременно данните за неутрализиращите антитела са били налични само в 8 от 45 участника, а неутрализиращите антитела са по-важните, тъй като е установено, че те са тези които се борят срещу инфекцията.
  Тогава защо трябва да предпочитаме експерименталните течности съдържащи иРНК пред природната еволюция за защита от вируси – неутрализиращи антитела създадени в среда на аниони на кислорода. Еволюция, без съмнение доказваща значението на активните кислородни видове, за да има въобще земна форма на живот. Или някои „експерти” се вживяват в ролята на светата инквизиция – въпросът с ковид експерименталните течности е положително приключил, защото това го казваме ние.
  Затова и започнах да се съмнявам – плоска ли е Земята и дали не живеем наистина в някакъв измислен свят. Свят матричен и антилогичен.
  Ковид има – дали е вирус или наночастица с РНК възползваща се от човешкото ДНК, проблемът е световен. Трябва да приемем всички възможности да си върнем нормалния живот. Трябва не конфронтация, насилствено налагани мерки, отричане, а да сме разумни и мислещи.. Това последното е от особенна важност, поради многото въпроси които се заобикалят и които дори не се коментират.
  Трябва чуваемост в хаоса. Иначе нищо не ни пречи да приемам и дори с вътрешна убеденост да защитаваме, че Земята е плоска.
  22.11.2021 г https://www.facebook.com/profile.php?id=100053803221626



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3810956
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия