Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2023 16:58 - Отворено писмо от онкоимунолог. От професор В. В. Городилова. ВаХини.
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1904 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.03.2023 17:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Отворено писмо от онкоимунолог

До Комитета по биоетика на Руската академия на науките, до редакцията на Радио Русия

от професор В.В. Городилова

Отдавна трябваше сериозно да се замислим за нарастващата детска левкемия, за която академик Л. А. Зилбер говори още в началото на 60-те години, за дисбалансирана имунна система в резултат на неутолимо (включително) „постваХинално състояние“, започвайки в нашите родилни домове и активно продължава през детството, юношеството и юношеството.


Доказано е, че имунната система на бебетата е все още незряла, че започва да функционира в рамките на определена „норма“ след 6 месеца, а преди това тялото все още не се е адаптирало, не е узряло.
Какво може да бъде BЦЖ в неонаталния период?

Неонатологията насърчава и задължава здравните работници да наблюдават новородените през първия месец след раждането.

През това време не трябва да се извършва ваХинация BCG, а задълбочен скрининг на новородени за имунодефицити, изследвания за установяване на определени наследствени заболявания, се прави прогноза за реални предпоставки за определена патология, например ферментопатии.

Западните страни изглежда нямат нужда от такава информация, защото не ваксинират такива трохи с живи ваХини. Тези страни обаче оценяват имунния статус веднага след раждането в продължение на няколко десетилетия.



Какво се случва с тимуса, производството на лимфоцити след употребата на БЦЖ - какво се прави с тази защитна система?

Къде са тези данни?

Не съм ги срещала в литературата, въпреки че идва третото хилядолетие.

Всъщност всичко, което се случва в продължение на няколко поколения, е нарушение на разбирането за това какво означава „ваХинация“. Помощта за „коригиране“ на здравето на децата трябва да бъде както разумно индивидуална, така и много внимателна.


Понастоящем имунният статус на човек се оценява чрез диференцирани показатели за активността на Т- и В-клетъчните имунни системи.
След БЦЖ започва сериозно преструктуриране на естествените характеристики на имунната система, предимно нейния макрофагов компонент, в живи туберкулозни микобактерии, които са в основата на тази ваХина.

Готова ли е имунната система на бебето да се справи с такова силно натоварване?

Никой не е изучавал това...

Такава имуномодулация, ако е нужна някому, - то е за единици. Грубото нарушение на финия защитен механизъм чрез постоянна "имунотерапия" причинява ускорена загуба на "имунна сила", признавам - и инволюцията на тимуса, който не е имал време да започне своите "задължения", отваряйки пътя към онкологични заболявания. ..


Лимфоцитите са част от семейството на левкоцитите, белите кръвни клетки.
Кръвта, както знаете, се състои от течна плазма, еритроцити (червени кръвни клетки), левкоцити и тромбоцити.

Може да се предположи, че при интензивна и продължителна имуностимулация в кръвта се натрупват фактори, които имат разнообразно въздействие върху клетките на имунната система, нарушават условията за функциониране на лимфоцитите и увеличават „консумацията“ на някои видове бели кръвни клетки.

Тяхното изчерпване ще доведе до промяна в хематопоезата, подобно на това както може би при продължителна анемия се активира еритропоезата. Това, което аз наричам продължително „състояние след ваХинация“, в крайна сметка може да доведе до хематопоетично разстройство.


И не съм сама в тези твърдения.


Бих искала да припомня на Н. П. Шабалов (1969, 1975), посочвайки провокиращата роля на ваХините при проявите на латентна левкемия при деца, както и тежки екзацербации на левкемия под влияние на ваХинации, което също се споменава в много педиатрична литература, но не се вземат мерки.

Познаването на клиничната имунология е изцяло необходимо за оценка на здравето на днешните деца, юноши и млади хора в детеродна възраст.
За съжаление институциите за закрила на децата дори не си поставят такива задачи. Клиничната имунология е жизненоважна за микробиолозите и педиатрите, на първо място, за тези, които се занимават с "преработване" на естествените защитни сили на тялото на децата с помощта на ваХинации.


Трябва да знаеш какво правиш!

Всичко по-горе е още по-важно, тъй като признавам, че BЦЖ, като жив Mycobacterium tuberculosis, потискат активността на Т-системата при новородени, причинявайки вторичен имунологичен дефицит - синдроми на придобита имунна недостатъчност (СПИН).
(


Вторичният имунен дефицит трябва да се разглежда като краен резултат от функционално разстройство и патологични промени в имунната система на децата. Напълно споделям исканията на Галина Петровна Червонская, които тя изложи открито чрез медиите (вестници и списания, радио и телевизия) - ваХинациите трябва да бъдат индивидуални и рационално прилагани.


Диагностичният имунологичен преглед преди и след тази медицинска и много безвредна интервенция е абсолютно необходим.

Невъзможно е да се натрупват излишни антитела за неопределено време - излишъкът им води до автоимунни процеси.



Оттук и „подмладените” автоимунни заболявания при младите хора: ревматоиден артрит, системен лупус еритематозус, заболявания на бъбреците, щитовидната жлеза, заболявания на нервната, ендокринната и съдовата система, множество онкологични заболявания, сред които и детската левкемия.


Смятам, че Министерството на здравеопазването е длъжно да разработи план не за ваХинационен обхват, а за организиране на имунологичен преглед-скрининг на съвременните деца за имунодефицити.

Подобен план трябва да отговаря на съвременните нужди на детската еко- и ендопатология и дефинирането на по-сериозни критерии за индикации и противопоказания за ваХинации, особено живи ваХини.


Изглежда, че противопоказанията трябва да бъдат рязко разширени.


Също така считам за необходимо да се привлекат към административна и наказателна отговорност медицинските лица, които принудително ваХинират деца в предучилищни институции и училища, без индивидуален подбор на деца, в преследване на броя на ваХинираните.

Всяко съвременно екоепидемиологично изследване изисква данни за здравословното състояние на населението и преди всичко имунологичното здраве.


От собствения си горчив опит знам как насилствената ваХинация вреди, а не помага на здравето на детето.

Внучката ми направи първата ваксина с DTP.

Възникна тежко усложнение - оток на менингите, шок и др.


По време на кампаниите за ваХиниране в училище, всеки път ми се налага да водя война с медицинския персонал и да слушам заплахи за забрана да посещава училище.


Заедно с това има ясни противопоказания за последваща ваХинация, ако първата е имала тежка реакция.

Също така е добре, че в нашата поликлиника все още има мислещи лекари, въпреки че и тук всичко не е толкова просто - има все по-малко от тях.


Освен това мога да разкажа много повече от собствената си практика, защото аз не съм просто онкоимунолог, а... и - морски офицер, служил в бригада подводници.

Преди всичко беше секретно (невъзможно е без такива неща!), Но сега може да кажа нещо...
За подводничарите имаше задължителни ваХинации, както и за всички, които са привлечени във флота.


Направихме интересни наблюдения: колко различно реагират момчетата на инжекции и ваХинации, мъжете - герои-подводници, но обаче имат различни нервни типове!

Един от моите студенти, невролог, установи невероятна зависимост: колкото по-нисък е интелектът на войника, толкова по-високи са защитните сили на тялото.


В онези дни беше изключително трудно да се публикуват такива наблюдения, почти невъзможно, но микробиологът А. Т. Кравченко помогна за каузата, той тогава беше председател на ВАК.



Друг мой ученик показа, че при младежи във военна възраст ваХинациите предизвикват такива драстични промени в имунологичните реакции, които "се връщат към нормалното" много бавно.

И на фона на въведеното нарушение на естествените процеси на имунния статус, ваХинираните са имали настинки и други заболявания (включително тези, срещу които са били ваХинирани!)

По-често от момчетата, които са били в „контролната“ група, т.е. неваХинирани.



Това, за което говорих тук малко, сега можете да прочетете например в Journal of Epidemiology, Microbiology and Immunobiology (ZHMEI, 1990, № 7) - авторите Гапочко К. Г., Куприн И. Д. и др. : „На индивидуалните и личностни характеристики на човека като фактор в етиологията на постваХиналните усложнения."

Тези изследвания са представени от екипа на ВМА. С. М. Киров, Ленинград.


Всеки човек е индивидуален, както трябва да бъде. Всяка ваХина отслабва тялото: невъзможно е да се предвиди за кого и колко дълго ще продължи този процес, това трябва да се определи с помощта на целия имунологичен арсенал от методи.

Уверявам ви, следите от патологията на увреждането на ваХината със сигурност ще останат.

Към това ще добавя, че реакцията на Манту също е сериозно имунологично преструктуриране.

Само помислете: тялото е "задължено" да даде реакция с локални прояви на мястото на инжектиране на алергена - туберкулин, на малко количество биологична диагностична проба.

И тялото реагира с възпалителен процес - зачервяване с различни размери на мястото на парентерално приложение на туберкулин.

Този диагностичен тест е не по-малко опасна интервенция от самата ваХина, доколкото тя също е чужд протеин, алерген.


Разбира се, ваХинациите не трябва да са задължителни, още по-малко планови - не може да впишеш здравето на целия клас в един и същ план, издаден от МЗ.


В крайна сметка детето или ще се срещне с причинителя на инфекциозно заболяване, или не, и ваХината със сигурност ще наруши естествения ход на събитията.


И кой изчисли кое е по-опасно в наше време: дифтерия, туберкулоза или усложнения от ваХинации срещу тях? Не знам за такава изследвания.



Мисля, че се занимаваме не с нужните неща в ерата на сърдечно-съдови заболявания, онкологични заболявания, патология на дихателните органи, бъбреците, широко разпространен диабет, патология на опорно- двигателния апарат, психични разстройства при децата.

ВаХинациите трябва да се разглеждат като спешна мярка, като внимателно се отчита динамиката на заболеваемостта от конкретно инфекциозно заболяване, за да се извърши строго селективна ваХинация.


Имунната система не издържа на „планираната атака“, тя се разпада, функциите й се извращават, „излиза от курса“, предписан от природата, човек става по-уязвим към настинки, алергени, рак...
Алергиите сред децата растат - има ли вече такива деца, които да не страдат от алергични заболявания?!

Известно е, че през първата половина на годината децата страдат от стомашно-чревна дистрофия и кожни промени, причинени от хранителни алергени с различна етиология.


От втората половина на годината се присъединяват симптоми от страна на дихателните пътища - астматичен бронхит (между другото, едно от усложненията на DPT, ADS-M, ADS).

Ами към 3-4 годишна възраст започват да се появяват клинични симптоми на поленова сенсибилизация и т.н., и т.н.

Има безброй публикации по тези въпроси.



Небалансираната имунна система „не забелязва“ предизвикателни клетки, които са излезли извън нейния контрол, дегенерирайки в туморни клетки поради изкривени функции на макрофагалната връзка и като цяло на лимфоцитите.

Не съм срещала нито една работа на местни автори, която да отговори на въпроса: какво се случва с тимуса след BCG ... след десет до дванадесет години „постваксинален стрес“, на етапа на пубертета на юношите?


Всичко това е много важно, въпреки че няма отговор на нито един от поставените въпроси. Но е добре известно, че живите ваксини не трябва да се използват за имунодефицити и ферментопатия, тъй като, наред с други проблеми, те допринасят за развитието на инфекциозен процес сред податливите деца...


Имунната система е деликатен балансиран механизъм и, подобно на други системи, е обект на срив. В резултат на постоянно дразнене - стимулация от ваХини, вместо да защитава организма, той унищожава собствените си клетки поради натрупване на антитела, поради автоимунни процеси и функционални промени в свойствата на клетките.



Колкото и временни да са формите на имунопатологията, всички те се свеждат до дисбаланс в Т-клетъчните системи, което води функционално и структурно до множество нарушения в здравето на детето.

Запасът от лимфоцити постепенно се изчерпва и тялото е беззащитно срещу различни антропогенни фактори.

Човекът остарява преди времето си. Физиологичното, естествено стареене е процес на постепенно отслабване, изсъхване на всички звена на имунната система.


ВаХините, от друга страна, ускоряват и стимулират процеса на „разход“ на лимфоцити, изкуствено водейки човешкия организъм до преждевременно стареене, а оттам и до старчески заболявания при младите хора.


В онкологията дисбалансът между скоростта на имунния отговор и растежа на тумора е фундаментален. Растежът на онкологичното заболяване изпреварва скоростта на възпроизвеждане на реагиращите на него лимфоидни клетки, които освен това са насочени към борба с непрекъснато постъпващите антигени - ваХини.
 


Известният хирург, академик на Академията на науките на СССР Н. А. Амосов, в една от книгите си - „Мисли за здравето“, твърди, че е почти невъзможно да се направи граница между привидно противоположните понятия за „здраве“ и „болест“. 


Авицена, който е живял преди повече от хиляда години, е бил склонен към подобни разсъждения: той разграничава между тези две понятия различни преходни етапи.


А къде са "преходните етапи" между здравето и "леката болест" - ваХинацията?!


Къде е границата: това е добре, а това е вреда?!


Абсолютно съм убедена, че всяка онкология започва с негативно преструктуриране на имунната система, последвано от потискане на нейните функции в резултат на „претоварване“.

Именно при вродени и придобити имунодефицити се отбелязва по-честото развитие на злокачествени новообразувания....


Онкоимунолог, доктор на медицинските науки, професор В. В. Городилова
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3813295
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия