Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2022 03:53 - Причините за военната операция в Украйна
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2317 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 05.03.2022 03:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Юрий Кнутов, историк, 27.02.2022

Буквално преди около седмица (14.-15.02.2022) диверсионна група на ДНР прихванаха ПЛАН ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ ПРОТИВ ДОНБАС.

Басурин с този План излезе на пресконференция. И тя мина, и буквално този ден (21.02.2022) бяха признати ДНР и ЛНР.

И Сми-те не забелязаха тази информация.
Аз изучих този План подробно.

Какво представлява? Това са карти, в които са описани всички дислокации на украинските части и как трябва да настъпват срещу Донбас.

Предвиждал се е мощен удар с артилерия и реактивни системи за залпов огън.
След това нанася удар авиацията. 30 самолета Су27 и 24 щурмови самолета Су25. След това започва да действа сухопътна войска. Основният удар е трябвало да се води от оперативно-тактическа група "Восток (Изток)". Тя е трябвало да разсече ДНР и ЛНР. И веднага се е предполагало да има големи загуби.

ВСУ даже планирали големи загуби, защото бригади е трябвало да вървят във втори ешелон и да разширяват прорива и да преминават в настъпление. Едновременно настъплението да се води от спомагателни направления срещу Луганск. От Юг, от посока на Мариупол, се извършва десант (недалече от Мариупол) и този десант е трябвало да се придвижи покрай границата с РФ. Т.е. от Луганск настъпват войските, на Юг, и от Юг настъпват покрай границата, в посока Север. И при Комсомолск се събират двете войскови части.

И така, за 3 дни ДНР и ЛНР е трябвало да бъдат изцяло откъснати от границата с РФ.
Едновременно, войската проникнала на територията на ЛДНР, е трябвало да блокират градовете Донецк, Луганск и още 2 града. Не да ги превземат, а чиста икономическа блокада - глад и др., докато те не се предадат.


И тази операция започна с мощна артилерийска подготовка. Обстрели на Донецк няколко дни. И вече е трябвало да започне да действа и авиацията. Но при това, в атака тръгнаха и украинските спецподразделения, започнаха да се промъкват на територията на ЛНР.

Атаката БЕШЕ ЗАПОЧНАЛА. ПЛАНЪТ БЕШЕ ЗАПОЧНАЛ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА.

И в тези условия представители на ДНР и ЛНР виждат, че е започнало масивно настъпление по ЗАЧИСТВАНЕ НА ДОНБАС.


Плана е предвиждал: - за 5 дни да се завземе територията - рускоезичното население се изтласква на територията на РФ - тези, които с оръжие в ръка са защитавали семействата и децата си, се изпращат в концентрационни лагери.

Защо казвам концлагери?

Преди 6 месеца, Украйна провежда мощно учение под контрола на Нато, американски генерали са ръководили цялото учение. В качеството на посредник в десантните войски на Украйна, се намираше един от ръководителите на Академията в Киев, украинец. И всичките секретни материали той държал в несекретна пощенска кутия. Когато го попитали защо не е ползвал секретен интернет, той казал:

- Качеството у нас е такова, че ако отвориш страницата, 70% от информацията се унищожава и не може да се прочете.

И затова ползвал обикновена кутия.
Тази кутия я разбили.

И там се оказва, сред тези планове, имало, че се планира СЪЗДАВАНЕТО НА КОНЦЛАГЕРИ на територията на ЛНР и ДНР, също и концлагери за ВСУ - за тези войници, които откажат да изпълняват заповедите.

Това ме потресе. Тези документи бяха официално показани. Аз видях фотокопията им, лично.

Този План е Реален. Планиран е заедно с Пентагона. И това го потвърждават други събития.

Ако се върнем 2 седмици назад (ок. 12.-13.02.2022), американците усилиха армейската си групировка в Полша, достигайки 10 000 броя. Друга усилена групировка беше създадена в Румъния. Там прехвърлиха бригада, механизирана, от 1000 души. Бригада Страйкер, т.е. бронетранспортоьори, бронетехника, танкове и др. Тя блокира нашата групировка в Приднестровието. Т.е. започва настъпление. И ако ние се опитаме някъде, по някакъв начин да повлияем от страна на Приднестровието;, от страна на Калининград, то войските ни са блокирани от американците.

Т.е. това говори, че Плана е бил единен и Плана е разрушен, благодарение на това, че ръководството на ДЛНР, навреме се обръща към ръководството на РФ да им окаже военна помощ.



И затова ЗАПОЧНА ТАЗИ СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ , т.е. основната цел е - превръщане на Украйна в неутрална страна, която да е далече от всякакви военни блокове, от възможно разместване на ядрено оръжие, още повече създаване на собствено такова.

Ние чухме Зеленски какво каза в Мюнхен.
Каза, че Украйна може да излезе от Будапещенския меморандум и да стане в близко време ядрена държава и да създаде ядрено оръжие.
20 минути Зеленски го аплодираха на тази Мюнхенска конференция и нито един политик не излезе и не каза, че това е нарушение на Договора за неразпространение на ядрено оръжие.
А за започнатата операция от нашите въоръжени сили, да видим как е била грамотно извършена. - първо бяха нанесени удари по летищата, но само по полосите за излитане и кацане, за да не се организират въздушни мостове от Сащ и други страни от Нато за доставка на оръжия, а може би и войски. - бяха изведени от строя системите за ПВО. Бяха използвани радиолокационни ракети и може би нашите крилати ракети "Калибър". Попадаха ми кадри на 2 радиолокационни роти, които бяха унищожени. Станциите са стари, съветска разработка.

Украинската армия е много специфична.

ВВС - това са самолети Миг 29, Су 27, Су 24, Су 28, от съветско време. И въртолети.
ПВО - стара техника 300СS, но това с от нач. на 70-те год. на 20 в., с обхват 75 км. 1 от тези дивизиони беше в района на Краматорск. Там беше КОМАНДНИЯ ПУНКТ на Щаба на оперативно-тактическата група "Восток".

Всички Въоръжени сили на Украйна са разделени на 3 части - оперативно-тактическа група "Север" - на Луганск настъпва; оперативно тактическа група "Юг" от страна на Мариупол е трябвало а се движи покрай нашата граница; основната група е тази "Восток".

С високоточно оръжие този Щаб "Восток" беше унищожен. И са изведени извън строя и зенитно-ракетните комплекси. Един от основните Зенитно Ракетни комплекси S125 сваля в Югославия невидимия "Стелт", и то при радиолокационен режим, а не в телевизионен режим, както казват американците, за да запазят имиджа на "Стелт" технологиите си. И украинците го модернизираха и усилиха и стигна далечината на поражение 50 км.
Унищожени са и "Бук" - комплекси, няколко дивизии. Някъде може да има още скрити, защото са мобилни. Имаха и комплекси "Оса". С300В имат и с това свалиха индонезийския самолет. И т.н.
Ако говорим за групировката, която е била струпана за нападение на Донбас, може да се каже така:
- някъде 300 танка да пробиват отбраната при Донецк и Луганск
- около 180 танка е трябвало да действат в посока Мариупол

- 1000 ствола са били разпределени така -
600 в Донецка посока
300 в Мариуполска
и
около 100 в Луганска посока (там оперативното пространство не е голямо)


Т.е. силата, която е било подготвена, е била мощна. И, ако не беше намесата на РФ, сега бихме обсъждали Кървавата баня, която бяха подготвили от ВСУ за Донбас. Ние просто ги изпреварихме.


Украйна ЗАПОЧНА УДАРА СИ, НО ГИ ИЗПРЕВАРИХМЕ С НАШИЯ УДАР.


Въоръжените сили на Украйна не са вече тези от 2014/15 г. За това време минаха сериозна подготовка:

Яворовски полигон край Лвов, подготвен е по Нато стандарти. Натовски инструктори обучиха Националната гвардия, а в нея се намират тези радикални батальони - "Азов", "Айдар", "Десен сектор" и др.
Във всяка бригада, по 1 батальон, също е бил подготвян от натовски инструктори.

Всички командири на бригадите, 100% - са се обучавали или в Сащ, или в привилегировани военни елитни заведения за Нато в Европа, и военни бази.
Обучавани са в диверсионни групи, за специални операции. Това е вече противник, абсолютно друг, имащ съвременни сухопътни сили, въоръжение, техника, която може да води борба достатъчно ефективно с ниски летящи цели - това са преносими ЗРК и противотанкови ракетни комплекси "Джевелин", които могат да бъдат използвани срещу въртолети.

Не бих смятал, че това за нас ще е някаква лека разходка. В Украйна сега се създаван ракети "Циклон", по-ново поколение. В съветско време те са използвани за пускане на леки спътници и в системата за противокосмическа отбрана. Т.е. тя  и сега има ракети, които би могла да ги използва за носене на ядрени боеприпасиу и то на голяма далечина, а не само на 500 км.

Създава се антируска Антанта, с военни черти. И има опасност - ако силите на Нато се опитат някъде да ни атакуват, това може да доведе до война. И да се използва ядрено оръжие. И да стане глобална Трета Световна война, ядрена.

А това никой не иска. Но може да възникне случайност.

Превод: делфин-хадзапи



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3814353
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия