Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01 21:40 - Програмата в Давос 17—21 януари 2022 г.
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.01 21:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Програмата в Давос 17—21 януари 2022 г.

Компютърен превод на основното


Срещане на предизвикателството на справедливостта на ваксините Лектори: Джулия Чатърли, Габриела Бъчър, Адар К. Пунавала, Сет Ф. Бъркли, Джон Нкенгасонг, Майкъл Райън 18 януари 2022 г. 14:30 - 15:15

Бързото развитие на ваксините срещу COVID-19 е научно постижение за вековете. Но неуспехът да се осигури универсално глобално разпространение рискува не само лоши здравни резултати, но и икономически сътресения и геополитическо напрежение. Какво може да се направи, за да се гарантира, че ваксините са достъпни за всички, които ги искат през следващата година?


От доверие към технологии


Ден 2 в програмата на Давос Днес в The Davos Agenda чухме Нафтали Бенет, министър-председател на Израел и Кишида Фумио, министър-председател на Япония, в две специални обръщения. Ние също така включихме сесии за глобалния социален договор и справедливостта на ваксините. Ако сте пропуснали нещо от него, къде бяхте? Но по-важното е, че ето три от ключовите изводи от днешните сесии. Ново икономическо и социално бъдеще?

Пандемията на COVID-19 остави значителни белези във всички части от живота ни – от здравеопазването през работата до икономиката. И така, какво следва, когато се възстановим? „Намираме се в огромен момент на промяна“, каза Николас Шмит, комисар по работните места и социалните права, Европейската комисия пред The ​​Davos Agenda.


Пандемията не намали необходимостта от справяне с други предизвикателства - особено изменението на климата, каза той.
Но е важно да постигнем правилно икономическо и социално възстановяване, особено в по-уязвимите страни, каза Надя Калвиньо, вицепремиер и министър на икономиката и цифровизацията на Испания. И така, как трябва да изглежда възстановяването? Е, както каза Калвиньо, трябва да бъде справедливо.


Например, както обясни Джонас Призинг, председател и главен изпълнителен директор на ManpowerGroup, трябва да се справим с дълбоко вкоренените неравенства на пазара на труда.Трябва да преминем от акционерен капитализъм към капитализъм на заинтересованите страни, каза Свейн Торе Холсетер, президент и главен изпълнителен директор на Yara International ASA. Това не просто е необходимо, а се очаква, добави той.


Премиерът Кишида Фумио също погледна към бъдещето на капитализма, призовавайки за нова форма на либерален демократичен капитализъм, балансиращ икономически растеж и разпределение, в специалното си обръщение. Публичният и частният сектор ще трябва да работят заедно, за да постигнат това, обясни той.


Възстановяване на доверието

Но тези промени няма да се случат без доверие - тема, която се появи в сесиите в Дневния ред на Давос днес. Дали в отговор на пандемията - "една от най-дефицитните стоки", обясни д-р Майк Райън, изпълнителен директор на Програмата за спешни здравни ситуации на СЗО - или, както каза Шарън Бъроу, генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите, при въвеждането на нов социален договор, говорителите днес бяха ясни - необходима е работа за възстановяване на доверието.Частният сектор има ключова роля тук, обясни Сам Маккракен от Nike N7 в обявяването на наградата за социални иноватори на годината за 2022 г. на Schwab Foundation for Social Entrepreneurship.

И на същата сесия Хахри Хан, директор на института SNF Agora в университета Джон Хопкинс, каза, че можем да възстановим доверието, ако на хората се предложи възможността да станат архитекти на собственото си бъдеще.

Ролята на технологията От COVID-19 до изменението на климата технологията ще играе роля в различни сектори.

Премиерът Нафтали Бенет обясни, че иновациите ще бъдат от ключово значение, ако искаме да предотвратим климатична катастрофа.

Технологиите, по-специално данни и прозрения, също изиграха ключова роля в справянето с пандемията COVID-19, обясни той.

Въпреки това не е без рискове - отдалечената работа подчерта заплахите за киберсигурността.


Пандемията на COVID-19 обаче разкри и силата на дигитализацията при решаването на предизвикателствата в Япония, например застаряващото население, каза премиерът Кишида Фумио.2022: Годината за възстановяване на доверието?


Светът има проблем с доверието. Това стана ясно в днешните сесии на The Davos Agenda - и наистина в последния Edelman Trust Barometer, стартиран тази сутрин. От социалното предприемачество до нашето икономическо и социално бъдеще до неравенството във ваксините, лектори от цял ​​свят и от бизнеса, академичните среди и извън тях споменаха предизвикателството на доверието.
 Нет нула означава доверие на партньори, които не сте срещали, и технология, която все още не съществува

Водене с доверие - 9 млади глобални лидери обясняват как


Действията на Китай по отношение на замърсяването на въздуха могат да помогнат за възстановяване на доверието в едно по-зелено бъдеще

Барометър на доверието на Edelman:
Цикълът на недоверието заплашва действията срещу глобалните предизвикателства
Справедливост на ваксините


„Една от най-оскъдните стоки в отговора на пандемията е доверието“, каза д-р Майк Райън, изпълнителен директор на Програмата за спешни здравни ситуации на СЗО, пред сесията Meeting the Challenge of Vaccine Equity.


Това допринесе за неравенството във ваксините, на което сме свидетели днес. Тази загуба на доверие се проявява и в известен скептицизъм във ваксината или отхвърляне на определени видове ваксини, каза на същата сесия Адар С. Пунавала, главен изпълнителен директор на Серумния институт на Индия. Решението? Един стандарт за клинично изпитване, обясни той.


Самата несправедливост също е довела до загуба на доверие, каза Свейн Торе Холсетер, президент и главен изпълнителен директор на Yara International ASA на сесията за подновяване на глобален социален договор.


Ново икономическо и социално бъдеще

Пандемията показа, че ако един човек е изложен на риск, всички ние сме изложени на риск, каза Шарън Бъроу, генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите на сесията за подновяване на глобален социален договор. В резултат на това имаме нужда от нов обществен договор, каза тя.

Голямото предизвикателство обаче е да възстановим доверието.


И Санджай Прадхан, главен изпълнителен директор на Партньорството за отворено правителство, се съгласи да каже на фондация Schwab за наградата „Социални иноватори на годината за 2022 г.“ за 2022 г., че имаме „криза на доверието“.

И така, какво можем да направим по въпроса?

Сам Маккракен от Nike N7 предложи едно решение в същата сесия, подчертавайки ролята на автентичната корпоративна цел за изграждане на доверие.

И доверието може да се изгради, когато на хората се предложи възможността да станат архитекти на собственото си бъдеще, каза на същата дискусия Хахри Хан, директор на института SNF Agora в университета Джон Хопкинс.


И както твърди последният барометър на доверието на Edelman, възстановяването на доверието е от основно значение за стабилността на обществото.


Запознайте се със социалните иноватори, подобряващи живота на милиони Промяната към по-добро бъдеще е не само възможна - социалните иноватори на Фондация за социално предприемачество Schwab ни показват, че тя вече е в процес на създаване днес.

Фондация Schwab днес обяви своите наградени за 2022 г. Тези 15 социални иноватора, заедно с победителите от 2019 и 2020 г., са повлияли колективно върху живота на 100 милиона души по целия свят, както показва докладът за въздействието „Трансформиране чрез доверие“.

Тазгодишният списък включва изключителни създатели, мултинационални и регионални бизнес лидери, държавни лидери и признати експерти - толкова разнообразни, колкото никога досега. Социалните иноватори са подобрили живота на 722 милиона души Социалните иноватори на 2022 г. изграждат доверие и подкрепят милиони

Ето как 15 лидери променят света чрез доверие

Трансформиране чрез доверие:

Как социалните иноватори трансформират живота на 722 милиона От основаването си през 1998 г., общо 722 милиона живота бяха директно подобрени от работата на тази общност от водещи социални иноватори, подобряващи социалното и икономическото качество на живот и осигурявайки подходящ и увеличен достъп до здравеопазване, образование, енергия, финанси и вода.


Стъпки към глобалното сътрудничество

Ще бъде ли 2022 година година на по-голяма конкуренция или по-голямо сътрудничество?


Призивът за сътрудничество беше повтаряща се тема на тазседмичния виртуален дневен ред в Давос.

Лидерите както от публичния, така и от частния сектор заявиха, че когато се съберем заедно, имаме потенциала да преодолеем най-належащите проблеми, пред които е изправен света. Общата нишка в хода на пандемията е, че когато лидерите координират усилията, следва напредък. Но когато компаниите или държавите преследваха личен интерес, глобалните предизвикателства се надигнаха.

— Бьорге Бренде, президент на Световния икономически форум


Глобалната група за действие на Световния икономически форум днес призовава за преструктуриране на глобалния контекст, така че да подкрепя, а не да пречи на сътрудничеството.


Мари Елка Пангесту, управляващ директор, Политика за развитие и партньорства, Групата на Световната банка, и Самир Саран, президент, Фондация за изследване на наблюдателите (ORF), твърдят, че светът трябва да инвестира сега, за да изгради зелена, устойчива и приобщаваща икономика.

Те очертават пътя към подход на зелено, устойчиво и приобщаващо развитие (GRID). Този подход задава път за възстановяване, който поддържа линия на видимост към дългосрочните цели за развитие; признава взаимовръзките между хората, планетата и икономиката; и се справя с рисковете по интегриран начин.
—Мари Елка Пангесту и Самир Саран


Частният сектор също има ключова роля, според: Дина Пауъл Маккормик, глобален ръководител, устойчивост и приобщаващ растеж; Глобален ръководител, Sovereign Business, Goldman Sachs & Co. LLC, и Вали Р. Наср, професор по международни отношения, Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS), Университет Джон Хопкинс.

Частно-публичните партньорства създадоха промяна там, където политиката сама по себе си би се провалила. С толкова много предизвикателства, свързани с прехода към климата и приобщаващия растеж, пред които сме изправени днес, такава иновация не е „хубава за притежаване“, а „трябва да има“.

-Дина Пауъл Маккормик и Вали Р. Наср


Ето как изглежда бъдещето на киберсигурността Центърът за киберсигурност на Световния икономически форум току-що публикува своята глобална перспектива за киберсигурност 2022 г., обединяваща прозрения и ключови констатации от повече от 120 световни кибер лидери и подчертавайки техните възприятия, опасения и прогнози. Outlook разкрива три основни пропуски във възприятията между фокусирани върху сигурността ръководители и бизнес мениджъри – приоритизиране на кибернетичното пространство в бизнес решенията, получаване на лидерска подкрепа за киберсигурността и набиране и задържане на таланти в областта на киберсигурността.


Той също така осветява непрекъснато нарастващата заплаха от ransomware, като атаките на ransomware са в челните редици на умовете на кибер лидерите. По-голямата част от респондентите се съгласиха, че цифровата трансформация е основният двигател за подобряване на кибер устойчивостта.

„Перспективата за киберсигурност на Световния икономически форум 2022 помага на лидерите да разберат развиващите се заплахи, пред които сме изправени, и да разработят конкретни решения за подобряване на собствената си сигурност и повишаване на устойчивостта на киберсигурността в световен мащаб."
— Алехандро Н. Майоркас, секретар на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, САЩ

Почти 90% изразиха загриженост относно малкия и среден бизнес, виждайки ги като ключова заплаха за веригите за доставки, партньорските мрежи и екосистемите.

Съществува също така силно твърдо убеждение, че автоматизацията и машинното обучение ще въведат най-голямата трансформация в киберсигурността през следващите две години.
Киберпространството надхвърля границите.

Следователно ние трябва да мобилизираме глобален отговор за справяне с предизвикателствата на системната киберсигурност.

Прозренията от Global Cybersecurity Outlook 2022 могат да послужат за насърчаване на съвместни подходи за изграждане на устойчиви на кибер екосистеми.


Подновяване на глобален социален договор

Срещане на предизвикателството на справедливостта на ваксините

Глобален киберриск – нов доклад показва, че само една пета от кибер лидерите се чувстват уверени, че техните организации са кибер устойчиви. Три основни опасения ги държат будни.


Линк -
https://www.weforum.org/events/the-davos-agenda-2022?fbclid= IwAR2LXZ19ApaSjQp8dHu_doEEx7C2Ybg7trhmDxM9skPbV3UXqSo5R_ZaynU


Има видеа, линкове към разни статии.Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3028828
Постинги: 2256
Коментари: 744
Гласове: 1796
Архив
Календар
«  Май, 2022  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия