Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 16:09 - Предшественикът на Дявола - по Стрелникова и Секлитова
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1210 Коментари: 0 Гласове:
0Въпрос:

В последващите контакти, когато за Йерархиите на Бога и Дявола беше написано, ние се обърнахме към Бога със следващия въпрос:

- Имаме няколко въпроса относно Дявола. Може ли да попитаме?

- Да.

- Дяволът е два пъти по-млад от вас. Значи, било е време, когато Вие сте се развивали без Него. Вие половината от своето съществуване сте минавали без Дявола?


Отговор:

- Да, без дадената личност.

- Но тогава, навярно, Вие сте имал някой друг?

- Да, имаше. Това е този, който сега е в Неговата Система. Но Дяволът го изпревари в неговото развитие и затова той му отстъпи своето място. Йерархията я възглави Дявола и той влезна в Негово подчинение.


Въпрос:

- Замяната им я извършихте Вие или те сами размениха местата си след някакви търкания помежду им?


Отговор на Бога:

- Всички назначения правя Аз, така както на Мен самия ми е изгодно.


Въпрос:

- Дяволът го е изпреварил по качества ли?


Отговор на Бога:

- Да, по много параметри. А на Мен ми трябваше по-дейна личност, тъй като мащабите на работата при Мен се разширяваха.


Въпрос:

- Този Йерарх на отрицателната Система имал ли е друго име?


Отговор на Бога:

- Естествено, всеки има свое име. А името "Дявол" на Йерарха на отрицателната система го измислиха хората вече много по-късно.


Въпрос:

- Може ли в процеса на безкрайната еволюция да отпадне потредбността от Дявола?


Отговор на Бога:

- Не, такова не може да бъде, защото при Мен  има такъв Строеж, който Аз няма да променям. На Мен това не ми е изгодно, тъй като Дявола, по-точно Неговата Система, по-вашему, изпълнява цялата мръсна работа и цялата изчислителна.

 - да разширим познанията си, то ние се

Въпрос:

- А при другите Богове има ли друг Строеж?

Отговор:

- Всеки си има свой Строеж. А защо вие не питате - в какво отношение съм бил Аз с другия Йерарх на отрицателната Система до това време, когато при Мен дойде Дявола?


- Да, разкажете, моля - зарадвахме се ние на това, че омже да се разшири дадената тема. Някои от интересуващите ни въпроси ние не задавахме, защото се опасявахме, че ще получим отказ. Но след като такава възможност ни се предостави - да разширим познанията си, то ние бяхме радостни да продължим диалога.


- Ако говорим по-точно - започна да разяснява Бог, - у нас с предишният Йерарх бяха не отношения, а съотношения на отрицателното и положителното, тъй като Ниев своето единство съставляваме единно структурно образувание. В това време Аз вече бях много повече от Него. Но Аз започнах да Го превишавам два пъти повече, едва когато започнах да се разпореждам с Четири Вселени. Прекрачих ето тази граница и това стана начало на нови потребности. А до тогава Йерархът на отрицателната система заемаше една четвърт от Моя Обем. И, разбира се, с такъв превес на положителната част, на мен ми беше сложно, защото трябваше да се поддържа определен баланс между поолжителното и отрицателното, за да Ми бъде по-леко да работя.

Именно върху Мен лежеше голямо натоварване: Аз планирах, конструирах, водех цялата изчислителна работа, а това беше много, тъй като пространственият Обем се увеличи. Тези изчисления Аз се опитах да ги възложа върху неутралната Система /Медицинската/. Те имаха свои изчислители, работещи за техните цели, и Аз добавих нови във връзка със създаването на четирите Вселени. Мащабите на Моята дейност нарастнаха и трябваше да се намери някакъв оптимален вариант за работа. А на мен самият също ми се налагаше да изобретявам нови форми и сам да ги изчислявам и констуирам - и в това беше трудността. Аз бях много натоварен. Фактически всичко ми се налагаше да правя сам. И тогава Аз реших да поставя начело на отрицателната Система истински Дявол, който добре е усвоил изчислителната работа и е надминал в нея и в някои свои идеи своя предшественик. Затова Аз им размених местата. И отрицателната Система се зае с изчисленията. Това позволи да се разтоваря Аз за по-важна работа и неутралната Система също.


Въпрос:

- А тези Същности, които не влизат във Вашия Обем, а встъпват на самостоятелен път на развитие, също ли си търсят свой Дявол? Или Той вече винаги се намира в техните мини-Йерархий?


Отговор на Бога:

- Какви същности имате предвид?

- Тези, които завършвайки съществуването си във Вашата Йерархия, излизат от пирамидата. Те или трябва да влезнат във Вас или встъпват на самостоятелен Път.

- Когато е пресечена границата и започва нов етап на развитие, като правило, Същностите си търсят спътници, подобни на Дявола и започват да формират своя лична Йерархия.

- Получава се, че във всяка мини-Йерархия има свой Дявол?

- Да.


Въпрос:

- Колко предшественика на Дявола Сте имал? Много ли е имало или Той е само Един? Високоразвитите личности, навярно, са малко.


Отговор на Бога:

- Предшественици имаше много, защото Пътят на Моето усъвършенствуване  е Безкраен.


Въпрос:

- А имало ли е такова време, когато Вие сте правили всичко сам?


Отговор на Бога:

- Не, такова време не е имало. Моята втора половина винаги е съществувала в по-голяма или по-малка степен. Такъв е Моят строеж.


Въпрос:

- Може ли да се направят някои уточнения относно Системата на Дявола?

- Да.

- Ние знаем, че хората след смъртта ги съдят. Кой изпълнява ролята на Съдии за хорските души: Вашите Същности или Същностите на Дявола?


Отговор на Бога:

- Съдят и едните и другите, тъй като съществуват различни критерии за оценки на душите: за Моята йерархия има едни критерии за оценки, за Йерархията на Дявола - други. Впрочем, самият сепаратор - е конструкция на Дявола.  Но Моите Същности управляват сепаратора и всичките  процеси, свързани с неговата работа. Но цялата черна работа при това изпълняват Неговите изпълнители.


Въпрос:

- Кога Същностите в Йерархията на Дявола стигат до върховете на Неговата пирамида и влизат в обема на Дявола, разрешава ли Той на някого да встъпи на самостоятелен Път на развитие, както това правите Вие?


Отговор на Бога:

- От Себе си Дяволът никого не пуска, това не е в Неговите правила. При Него попадат завинаги. Но, ако се говори за самостоятелност, Той я предоставя на своите Същности след преминаването на средата на пирамидата, т.е. от този момент те започват да се освобождават от роботизацията.


Въпрос:

- Имало ли е при него в Йерархията случаи на въставане от някого срещу Него? И как Той е постъпвал с бунтовниците?


Отговор на Бога:

- Случаи на излизане срещу Него е имало, разбира се. В основата си това е възможно от средата на Йерархията, защото роботизираните същности не са способни да се възмущават и да излизат срещу каквото и да било. Роботите не въстават, а точно изпълняват своята програма. А от средата на пирамидата това вече става възможно. Но тук трябва да се обърне внимание, че на всякакви излизания са способни не обикновени Същности, а високо развити, защото този, който е достигнал средата на Йерархията, той вече е преуспял в усъвършенствуването. И такива Същности на Дявола, разбира се, са му скъпи, защото Той е вложил в тяхното развитие много средства. Затова Той ги разкодира само в изключителни случаи, основно ги превъзпитава. Така се дава основната програма и освен нея още и определена програма за сурово превъзпитаване. На Него все пак също са му скъпи неговите души.


Превод: Хадзапи-делфинГласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2031672
Постинги: 1472
Коментари: 634
Гласове: 1168
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия