Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2023 09:38 - Клонката на Йисус - МЕРОВИНГИТЕ..
Автор: marana69 Категория: Тя и той   
Прочетен: 1826 Коментари: 14 Гласове:
5

Последна промяна: 25.03.2023 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Меровингите

Свещеното семейство на Меровингите е първата династия на франкските царе, управлявали от края на V до средата на VIII век. Според легендата, първият прародител на Меровингите по женската линия е самият Исус Христос, за който се твърди, че е женен за Мария Магдалина, която е родила дете от него. Детето е транспортирано в Галия и става първият основател на династията/



ето, и Леонардо да Винчи..
и "загадъчната" му , Тайна, или последна вчееря..



  https://novotopoznanie.bg/kakva-e-druga-istina-za-isus-magdalena-i-taynite-vrazki-s-rim-2/

-
това, с РАЗПЪВАНЕТО/и Въскресението, е Мит..


image





  https://novotopoznanie.bg/kakva-e-druga-istina-za-isus-magdalena-i-taynite-vrazki-s-rim-2/

-
това, с РАЗПЪВАНЕТО/ и Въскресението, е Мит..

просто, хората, са били, тогава, пр 2 000г 
доста примитивни, и първично, емоционални..
ако, Учителят Йисус, е бил роден/ прероден/
на нашата Земя..Той, е продължил, своето Учение
и до Индия, и там, е погребан...

не си създавайте Митове, Книгата
хубав Празник, ти желая...здраве,покой, радост, и мъдрост,мила!

Коментарът чака одобрение
Постинг: Моя Библия
Автор на постинга: lamb




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. marana69 - колежке..ламбА, защо триете..наред )
25.03.2023 09:40
това, е Обществена социална платформа, а не,Лозето на дядо ви,моля ..

това, с РАЗПЪВАНЕТО/ и Въскресението, е Мит..
просто, хората, са били, тогава, пр 2 000г
доста примитивни, и първично, емоционални..
ако, Учителят Йисус, е бил роден/ прероден/
на нашата Земя..Той, е продължил, своето Учение
и до Индия, и там, е погребан...

не си създавайте Митове, Книгата
хубав Празник, ти желая...здраве,покой, радост, и мъдрост,мила!
Коментарът чака одобрение
Постинг: Моя Библия
Автор на постинга: lamb
цитирай
2. marana69 - още..за четене,моля..)
25.03.2023 09:56


Приоратът на Сион е най-тайното общество в историята на човечеството
Приоратът на Сион е създаден преди повече от 1000 години и все още съществува. Тайното общество възниква от Ордена на тамплиерите и оттогава прикрива живота и дейността си от любопитни очи. Според историята дори Леонардо да Винчи е бил член на обществото. Но целта на създаването на Priorat остава загадка за много поколения изследователи и историци. Можем само да намерим ехото на някои от...
цитирай
3. dobrodan - Хе-хе :):):):):)! Чакай да видиш само :).
25.03.2023 10:22
В процеса на сформиране на Франкската държава начело на нея са заставали вождове или предводители на най-силните и активни племена и родове със съответните властови пълномощия. Впоследствие властта в тази държава е започнала да се предава по наследство, в резултат на което там са възникнали цели династии. Родоначалник на първата династия бил предводителят от един от влиятелните родове - Меровей. По неговото име е наречена и първата династия. В тази династия е имало вероятно няколко тотемни имена и само те са били давани на наследниците на престола. На рис. 9 е показана родословната линия на тази династия.
От изнесените данни се вижда, че династичните имена са само девет: Хилдерик, Хлодвик, Клодомир, Хилнерик (Хилдерик), Клотар, Харибер, Дагобер, Сигебер, Тиери. Има смисъл да се опитаме да разгледаме семантиката на тези имена.
Меровей. Името на основателя на първата династия франкски владетели на съставни части можем да разделим така: Мер-о-вей. Първата съставяща "мер" е фонетичен вариант на думата "бер" (един, пръв) - виждаме редуването на М и Б. В тората съставяща "о" е фонетично заместване в латиноезичен прочит на афикса "ы". Третата съставяща "вей" е думата "бей" със семантиката "богат, господин, собственик". Изходен вариант на това име е Мерыбей и означава "пръв господин, пръв господар". Впрочем думата "династия" е практически неизменена тюркоезична дума. На съставящите я думи тя може да бъде поделена така: дин-ас-т-ия. Първата съставяща "дин" в превод от тюркски език означава "вяра, религия". Втората съставяща "ас" е древнотюркски етноним. Третата съставяща "т" е съкратеният афикс за притежание "ты". Последната съставяща "ия" в дадения случай следва да преведем като "стопанин". Изходна форма на думата следва да бъде "династыия" със семантиката "стопанин на вярата на аското племе".
Хилдерик. Така са наричали втория управляващ франките владетел. На съставни части това име може да поделим така: хил-д-ерик. Първата съставяща "хил" сочи към кореновата част на многозначния глагол "килергə", който в дадения случай има значението "приижда". Втората съставяща "д" е съкратен вариант на афикса "ды". Третата съставяща "ерик" е донякъде променената дума arїγ (арыг), която в контекста можем да преведем като "благороден". Тази
дума обикновено се използва спрямо вождовете и племенните и родови предводители заедно с името. При това тя винаги стои на мястото на титлата след името. Изходната форма на това име е Килдарыг и означава "Дошлият благороден". Създава се впечатлението, че този управник е дошъл някъде отвън. Възможна е и друга семантика на това име. За древнотюркските имена началният звук "х" не е присъщ. Не е изключено той да се е появил като тежко придихание в заимствана дума от гръцки източник у латиноезичните автори. Тогава ще разделим името на владетеля така: х-ил-д-ерик. Първата съставяща "х" ще бъде имитация на силното гръцко придихание. Втората съставяща "ил" в буквален превод от тюркски език е "страна, народ". Третата съставяща "д" е съкратеният вариант на афикса "ды". Последната съставяща "ерик" е както и в предния случай древнотюркската дума arїγ (арыг). Изходна форма на името в този вид би могла да бъде Илдарыг, означаващо "Благороден притежател на страна". Този вариант изглежда по-вероятен.
Хлодвиг. Това е наследникът на Хилдерик, поел след него властта в 481 г. Името на този владетел на съставни части можем да поделим така: Хло-д-виг. Първата съставяща "хло" е донякъде изменената дума "кала" (къала). В превод тази дума има няколко значения: град, крепост, твърдина, дворец, основа. Втората съставяща "д" е съкратен вариант на афикса за притежание "ды". Третата съставяща "виг" е латински прочит на на тюркската дума "бəк", която е един от вариантите на думата "бай" - богаташ, господин. Изходната форма на името на този управник е била Каладбəк. Семантиката му зависи от смисъла на първата съставяща. Тя би могла да бъде например "Господар на крепостта" или "Господар на двореца". Както и в предишния случай можем да допуснем, че началното "х" е имитация на силното придихание от гръцки език. Тогава можем да поделим името по следния начин: х-ло-д-вик. Тук съставящата "ло" е донякъде изменената "олы" (старши, почтен), съставящата "д" е афикс, а "вик" си остава "бек". В този случай изходната форма на името ще бъде Олыдыбəк със семантиката "Почтеният бек" (буквално "Бекът, който е на почит"). След много векове у преминалите на европейски езици франки това име се превръща в Людовик и Людвиг. В руските преводи на ранносредновековните латиноезични източници, отнасящи се до времената на тюркоезичните франки, с този късен вариант се подменя името Хлодвиг. Ето един характерен пример. В самото начало на X век в източно-франкската държава за Бавария са били установени митнически правила. Този документ е наречен "Раффелштетински митнически устав". Започва с думите: "Нека знае усърдието на всички правоверни поданици от днес нататък, че до краля Людовик стигнаха жалбите и оплакванията на всички баварци...". В латиноезичния оригинал думите "...до краля Людовик..." изглеждат така: "...ante Hlodowicum regem...". Името Hlodowic би следвало да се транскрибира като Хлодовик, а не Людовик. Виждаме, че в началото на X век източните франки (не Deutschen) още са говорели на тюркски език, иначе едва ли биха употребили такава форма на името на владетеля си. Авторът на този документ впрочем е управник, чието име в превод се дава под формата "Людовик IV Дете". Думата "дете" твърде вероятно ни води към древнотюркската dedä (дэдə), което означава "баща". Пълното име на на този управляващ е било Каладбəк Дэдə, в превод означаващо "Бащата - собственик на крепостта", или Олыдыбəк Дэдə (Почтеният бек-баща).
Клодомир. В някои източници има формата Хлотар или дори Лотар. На съставни части името се поделя така: Кло-т-ар. Първата съставяща "кло" е "кала" със същите значения, както в предишния случай. Втората съставяща "т" е съкратен вариант на афикса "ты". Последната съставяща "ар" е фонетичен вариант на думата "мъж". Изходното име се получава "Калатар" и носи семантиката "Мъжът, който има дворец или крепост". Ако и тук допуснем, че началното к/х е имитация на придихание, на съставни части името можем да разделим така: ло-т-ар. Така първата съставяща е аналогична на предишния случай - това е "олы". Втората съставяща "т" е съкратен вариант на афикса "ты" и последната съставяща "ар" е отново "мъж". В този случай изходната форма на името е думата Олытар и означава буквално "Мъжът, който притежава почитание".
Дагобер. На съставни части това име разделяме по следния начин: Даго-бер. Първата съставяща "даго" е леко измененият вариант на думата "дага" (подкова), а втората съставяща "бер" е думата пръв или един. Изходната форма на името е Дагабер и означава "Първата подкова". Вероятно у древните франки това име е носело някакъв преносен смисъл.
Сигебер. Това име поделяме на съставящите го думи така: Си-ге-бер. Тук първата съставяща "си" е донякъде изменената древнотюркска дума sї (сы) - разбивам, побеждавам. Втората съставяща "ге" е афиксът за образуване на прилагателни "гы". Третата съставяща "бер" е думата "един" или "пръв". Изходното име е Сыгыбер и означава "Този, който побеждава пръв".
Тиери. В този си вид името не се явява тюркоезично. Вероятно това е неговото последващо изменение във френската лексика.

Припомням, Юлка, че името Исус Христос има смисъл само през оня език :):):):):):). Доколкото съм чувал :), носителите на тоя език не само са правели деца, ами по няколко, че и не само от една майка :):):).
цитирай
4. marana69 - ...красс...ти, уби Всичко...''празниично'' в мен )))
25.03.2023 10:51
...ха,така...нерде френски,романски..латински..
и тЮркси, ?)

От изнесените данни се вижда, че династичните имена са само девет: Хилдерик, Хлодвик, Клодомир, Хилнерик (Хилдерик), Клотар, Харибер, Дагобер, Сигебер, Тиери. Има смисъл да се опитаме да разгледаме семантиката на тези имена.
Меровей. Името на основателя на първата династия франкски владетели на съставни части можем да разделим така: Мер-о-вей. Първата съставяща "мер" е фонетичен вариант на думата "бер" (един, пръв) - виждаме редуването на М и Б. В тората съставяща "о" е фонетично заместване в латиноезичен прочит на афикса "ы". Третата съставяща "вей" е думата "бей" със семантиката "богат, господин, собственик". Изходен вариант на това име е Мерыбей и означава "пръв господин, пръв господар". Впрочем думата "династия" е практически неизменена тюркоезична дума. На съставящите я думи тя може да бъде поделена така: дин-ас-т-ия. Първата съставяща "дин" в превод от тюркски език означава "вяра, религия". Втората съставяща "ас" е древнотюркски етноним. Третата съставяща "т" е съкратеният афикс за притежание "ты". Последната съставяща "ия" в дадения случай следва да преведем като "стопанин". Изходна форма на думата следва да бъде "династыия" със семантиката "стопанин на вярата на аското племе"....
цитирай
5. dobrodan - Нерде - не нерде,
25.03.2023 11:19
пуснах и превод на църковната терминология (гръцката).
Изцяло през езика на тюрките.
Проплъзва се информация, че християнството е проповядвано на езика на тюрките до десети век...
Засега от две места. Излезе ли доказателство, ще дам да четат всички :).
Ийясу Каръщъ :):):):):):). Жалко, че тъпият скрипт ще съсипе доста символи, нейсе.

Сега ще разгледаме името на Иисус Христос. Времето на появата на това име не може да се определи засега от данните в писмените източници. Разбираемо е, че то се е появило след названието "християни" и не може да бъде дадено приживе. В латинска транскрипция това име е във формата Iesu Christi, а в гръцката - Ίησούς Χριστος . Първата част от името Iesu или Ίησούς в руски език ще има формата "Иесу". На съставни части тази дума се дели така: Ие-су. Съставящата "Ие" в дадения контекст е фонетичен вариант на древнотюркската дума Ija (Ийə) - Господ, Господин. Втората съставяща "су" е афикс за притежание в 3-то л. ед. ч. В буквален превод думата Ийəсу означава "Господинът, Господарят на някого". Втората част от името - Christi или Χριστος е латинската и съответно гръцката транскрипция на древнотюркската дума qarïštï (карышты) - "отличаващите се" или "срещащите се". Изходната форма на името е била Ийəсу Карышты със семантика "Господът на отличаващите се" или "Господът на срещащите се". Следва да отбележим, че у древните думата "ийə" (ие) - стопанин, господин се е използвала само в качеството си на название на някои божествени покровители. Тя обаче никога не е била име на бог преди появата на християнството.
цитирай
6. notfun - ....има ,многоо дълбока..връзка,приятелю..
25.03.2023 11:46
верноо..
склоннна съм, да прием,най сериозно..твоята Теза,
и, Труда,с който, си се нагърбил..

няма, по достойно Дело, от това. да ''казваш'' Истината..
въпреки..всичко..и всички...

Живем..в революционни Времена...каква чест, а ?)
цитирай
7. dobrodan - Не, Юлка, не са революционни.
25.03.2023 12:09
Обикновено извършител на революциите се явява народът (той вади кестените от огъня). Нищо такова не се задава...
На кого е притрябвала истината? Никой освен мен и теб от околните не я иска :).
цитирай
8. nkf - В книгата на Бейджънт се казва, че ...
25.03.2023 12:31
В книгата на Бейджънт се казва, че Меровингите са възприемали за своя прародина Аркадия /днешна северна Гърция/ и царското потекло е от там. Аз лично нито мога да оспоря това, нито да го потвърдя, но ако наистина тази династия е имала такова възприятие за произхода си - смятам, че тогава не изобщо няма основание за съмнения. От друга страна, за идването на Мария Магдалена в района на Марсилия Бейджънт и ко предлагат доста аргументи и факти, така че по-скоро и това е вярно. Апропо, погрешна е представата, че хората отпреди 2000 г. са били примитивни, точно обратното е - примитивизирани сме ние. Самият факт, че последните големи гении в изкуството са отпреди 200 години, трябва да подсказва нещо. Слизането в ада и възкресението е метафора на нещо, което го има в сериозната философия и учение за развитие и трансформация на човека - от шаманизма, през йога, суфизъм, християнство, мистерии, та чак до формализираното банално масонско посвещение в наше време.
цитирай
9. notfun - ...идвали, от Аркадия ? не съм чела, тази книга, мартин, я дай заглавие, моля..
25.03.2023 12:49
..ако, говорим ЗА различните Епохи, винаги, е имало, ЕЛит, и
Просветени, най често, мъдреци, Философи, които,са били, около ЕЛита..
примери, многоо..аз визирах, народа, масата, п0лебса, мартин..)

/, погрешна е представата, че хората отпреди 2000 г. са били примитивни, точно обратното е - примитивизирани сме ние. Самият факт, че последните големи гении в изкуството са отпреди 200 години, трябва да подсказва нещо. Слизането в ада и възкресението е метафора на нещо, което го има в сериозната философия и учение за развитие и трансформация на човека - от шаманизма, през йога, суфизъм, християнство, мистерии, та чак до формализираното банално масонско посвещение в наше време.
цитирай
10. notfun - ..красс, не мога, да те ''откъсна'', от твоят жесток..материализъм :)
25.03.2023 12:52
[quote=dobrodan]Обикновено извършител на революциите се явява народът (той вади кестените от огъня). Нищо такова не се задава...
На кого е притрябвала истината? Никой освен мен и теб от околните не я иска :)


Революцията, се случва, преди...всичко, в Главата на Духовно ниво..
това, по площадите,е Бутафория, Цирк, организиран, пак...
от Кукловодите..
ТЕ, се кефят, и трупат Енергия, от тази манифестация.
на човешката Симплиссита / с гл буква )
цитирай
11. marana69 - ..ето, и колежката , ламб/ Агнето..
25.03.2023 18:33


ше сложа, тук, и другият ,мой Любим Учител..

Хермес Трижди Велик..

...ти, съвсем..забърка кашата..милаа..)
Светските Дела, недей ,забърква..с Божието!
не може,и с Бога, и с Мамона..
недей, ме изтрива..лекомислено..
/аз съм, за Добро, наоколо..
/ Юлия
Коментарът чака одобрение
Постинг: молитва преди избори
Автор на постинга: lamb
цитирай
12. nkf - Книгата е "Светата кръв и с...
25.03.2023 19:23
Книгата е "Светата кръв и свещеният граал" от Майкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн. Ти защо смяташ, че философите, маговете, друидите и т.н. не са истинския елит /нека използвам тази дума/? В случая с Меровингите те са съчетавали качеството на крале-жреци и са били алодиални владетели, а не феодални. Династията им не е интронизирана по волята на църквата и самите те са носители на една по-стара култура, за което говори алегорията - мит за зачеването на прародителя им от морско чудовище.
цитирай
13. marana69 - мартин, така ,мисля и аз, за ЕЛитите..
25.03.2023 21:33
нещо, не сме се разбрали, в контекста...
на блоговите..дебати )

аз съм чела Шифърът на Леонардо, Дан Браун.пр 20г...

интересна Тема, не съм чула...някой,тук..да я поставя )

ШИФЪРЪТ НА ЛЕОНАРДО “най-сериозната атака срещу Християнството” ли е?
цитирай
14. nkf - нещо, не сме се разбрали, в конте...
26.03.2023 12:08
marana69 написа:
нещо, не сме се разбрали, в контекста...
на блоговите..дебати )

аз съм чела Шифърът на Леонардо, Дан Браун.пр 20г...

интересна Тема, не съм чула...някой,тук..да я поставя )

ШИФЪРЪТ НА ЛЕОНАРДО “най-сериозната атака срещу Християнството” ли е?

Шифърът на Леонардо е едно много зле скалъпено, пошло плагиатство на цитираната от мен книга "Светата кръв и свещеният граал" от Майкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marana69
Категория: Тя и той
Прочетен: 1349290
Постинги: 1085
Коментари: 5747
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031