Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2011 17:49 - Онлайн книга учи начинаещите програмисти
Автор: hadzapi Категория: Технологии   
Прочетен: 3021 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.08.2011 17:55


Безплатното интернет помагало разкрива тайните на C++

19.08.2011
image   Безплатна онлайн книга по програмиране е новото зарибяване на компютърджиите в мрежата. Произведението помага на начинаещите разработчици в писането на кодове и създаването на приложения.

Книгата се нарича "Въведение в програмирането със C++" и се разпространява свободно на български език в цифров формат. Целта й е да предостави дори на най-босите в програмирането стабилна основа от фундаментални знания без значение от езика за програмиране. Написана е на достъпен език, с множество примери и пояснения, които позволяват на всеки желаещ да се развива в сферата на компютърното програмиране независимо от досегашния му опит и образование.

Книжката за няколко часа ще ви научи как да мислите алгоритмично. Това качество е необходимо на всеки един разработчик на софтуер, за да успее в писането на програми. Не само начинаещите могат да се възползват от виртуалния учебник. Той може да послужи и на по-напредналите, предоставяйки им по-различен поглед над материята и възможност да обогатят знанията си. Книгата обхваща фундаменталните основи на програмирането, които не са се променили съществено през последните 10 години. Това я прави особено подходяща и за настоящи разработчици на софтуер, които могат да почерпят опит и идеи и да попълнят своите пропуски.

Учебното съдържание покрива както начални теми като променливи, условни конструкции, цикли и масиви, така и по-сложни концепции като структури от данни, списъци, опашки, хеш таблици, рекурсия и рекурсивни алгоритми, обектно ориентирано програмиране и качествен програмен код.

Като допълнение на учебника „Въведение в програмирането с C++” са разработени и лекции, чиято цел е да помогнат на настоящи и бъдещи учители и преподаватели, които имат желание да обучават младите софтуерни инженери, преподавайки основи на програмирането с езика C++.

...........................................................

Топ 3 сайтове с безплатни курсове

1. Един от най-популярните сайтове за хайтек уроци онлайн се намира на адрес photoshop-bg.com. Въпреки че страницата е насочена изцяло към Photoshop, това остава една от най-посещаваните интернет класни стаи. Сайтът разполага с над 2000 урока и 25 000 потребители, които непрестанно пишат във форума и допълват библиотеката. Сайтът основно включва уроци за photoshop, като покрай тях място намира и някоя друга лекция за flash и html.

2. Повече и разнообразни теми, свързани с различни програми, можете да намерите на адрес uroci.net. Страницата се отличава с изключителното си разнообразие от категории уроци - от xhtml,css и php през photoshop, flash и firewords до SEO, word и linux. Освен голямото разнообразие на лекции сайтът организира различни конкурси и състезания във форума, в който има над 3900 потребители.

3. Стартиралият през 2004 година it-place.net остава един от най-старите и добри сайтове с онлайн уроци. Адресът вече препраща към нова страница – mytech.bg, която е продължение на библиотеката от уроци по програмиране. В нея обаче намират място не само инструкции как да боравим с езиците за програмиране, а и новини, форум и други.
От в-к "Монитор" - http://www.monitor.bg/article?id=303626



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3802132
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия