Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2016 16:03 - Говорещият не знае, а знаещият не говори
Автор: hadzapi Категория: Политика   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2016 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Говорещият не знае, а знаещият не говори
11.2016

image

През септември и октомври над света преминаха 10 бала щорм и 13 бала ураган Ако не сте ги забелязали, значи сте слепи и глухи.

Ще ви припомня, че в приетата класификация на морските щормове най-силният е 9 бала, при който има над 10-метрови вълни, и че при класификацията на ураганите най-силният е от 12 бала със скорост 32 метра на секунда. А тук ви говоря за 10 бала щорм и за 13 бала ураган, които ще продължават до края на годината. И след това.

С една дума над планетата вилнее колосална буря, която издухва еднополюсния свят и го изправя пред две възможности:

  • или връщане към многополюсност;
  • или Трета световна война.

В момента светът все още се намира във Великата мирна епоха, т.е. през периода 1945-2016 г. най-силните икономики на света не са воювали пряко. Толкова продължителен период на относителен мир човечеството не помни от времената на Римската империя и всеки опит за Трета световна война ще е пълно безумие. На Запад все пак не живеят само безумци, даже ако се отчете ниското качество на актуалния им елит. Значи, вече живеем в нова ера, в края на еднополюсния свят, в който Русия с един замах си върна статута на свръхдържава, като обясни на всички дебили, че политиката на ядреното възпиране от времето на СССР – САЩ се върна в международните отношения необратимо и че еднополюсният свят с доминиращите САЩ приключи завинаги.

Отправната точка беше решението на Путин да спре изпълнението на договора на Русия със САЩ за утилизирането на оръжейния плутоний.

За да се разбере мащабът на случилото се трябва да се обърне внимание, че Путин не само изведе Русия от договора, но и заяви, че ще се върне към неговото изпълнение при определени условия, които могат да се определят с една дума – ултиматум, т.е. Путин предяви на Вашингтон ултиматум. Последен път ултиматум към САЩ беше предявен от Великобритания през ...1861 г. по време на гражданската война в САЩ, заради задържането на американците на някакъв британски кораб.

Но сега Путин не иска някакви извинения, а промяна на цялостната американска политика. Реално погледнато това е искане за капитулация на САЩ в хибридната война която водят срещу Русия.

Кога реагира Путин?

Острата и мигновена реакция на Русия последва веднага след заявлението на Държавния департамент на САЩ, че Русия ще започне да връща в чували труповете на своите войници от Сирия, че ще губи там нови самолети и че в руските градове ще има терор. След това Пентагонът заяви, че е готов да нанесе по Русия превантивен ядрен удар.

Този път Москва не беше изненадана. В Кремъл отдавна знаят, че САЩ не изпълняват задълженията си по плутония, че нямат намерение да изпълняват сделките Лавров-Кери за Сирия, че Пентагонът ще започне въздушна война срещу сирийските правителствени войски, т.е. срещу разположения в Сирия на законна основа руски контингент.

И преди това САЩ редовно плашеха Русия с нанасянето на ядрен удар, заради което руснаците проведоха огромни маневри за отразяване на ядрена атака и нанасяне на ответен удар. Извършиха и проверка на гражданската отбрана с участието на 40 млн. руснаци, съобщиха, че под Москва има убежище за цялото й многомилионно население...

Но в края на мандата на Обама и несигурността дали Хилъри Клинтън ще спечели изборите "елитът" на САЩ реши за пореден път да вдигне залога. Този път обаче стигна до опасната точка, при която конфликтът започна да влиза в стадий на пълна самостоятелност, т.е. неконтролирано развитие. На този етап ядреният армагедон може да започне заради случайност или неадекватност на висши военни в Пентагона или на аматьори в Белия дом.

Именно в този момент Москва прехвана инициативата и пренесе противостоенето в различна плоскост. За разлика от САЩ, Русия не започна да плаши с война. Тя просто демонстрира, че времето на еднополюсния свят е свършило, че паритетът между Русия и САЩ е възстановен, че няма нужда от военни действия, тъй като със своя отговор в случай на по-нататъшно неразумно поведение на САЩ може да бъде разрушена напълно тяхната икономическа и финансова система.

Това означава, че на САЩ беше предложен избор или да реализират своите заплахи и да започнат ядрена война, в която ще бъдат тотално унищожени, или да се примирят, че светът вече не е еднополюсен и да започнат да се вграждат в неговите формати, докато не е късно.

Разбира се, в американския елит има доста зомбирани неадеквати, които са готови да изгорят в ядрения пожар заедно с човечеството, само и само да не признаят края на своята хегемония, оказала се толкова кратка, безмислена и престъпна. Но Русия вече е на равнище, на което може да даде отговор на всякакви действия на САЩ – военни, икономически, административни. Докато не беше готова, печелеше време и трупаше мускули. Сега вече е готова и картите са на масата.

Как ще отговорят САЩ? Геополитическата реалност вече не е предишната. Светът е променен. От стратегическа отбрана Путин премина към стратегическо настъпление, което се изрази в поредица от събития, като например:

  • САЩ открито бяха наречени страна, която не само създаде, но и поддържа терористите в Близкия Изток;
  • САЩ бяха обвинени за организирането на държавния преврат в Украйна, на бежанската вълна към Европа, за редица международни престъпления и физическо ликвидиране на неудобни лидери на други държави;
  • съобщени бяха подробностите за преговорите между Русия и САЩ, Франция и другия държави, разкриващи двуличната позиция на Вашингтон и техните сателити.

Това стратегическо настъпление на Русия се готвеше внимателно и отдавна. Изграждането на реален работен модел в актуалните условия е дълъг и сложен процес и моментът на преход от скрита към открита фаза на противостоенето беше избран просто идеално, както казват англосаксонците - perfect timing, или класиците - "вчера беше рано, утре ще бъде късно".

И именно в този момент Путин започна реализацията на активната част на стратегията по формиране на нов свят срещу "новия световен ред" на САЩ. Тази активна част има политическа, военна, икономическа и информационна съставка. Бих казал, че на Путин бяха дадени пълномощия не само от БРИКС и ШОС, но и от цялото човечество. Времето не чака. Де факто Русия стана новият център на концентриране на световното управление. Балансът на силите се изменя по радикален начин.

Принципите на новия свят бяха озвучени веднага след срещата на Г-20 в Китай. Глобалните елити сега ще трябва да се вписват в руслото на политиката на Русия, Китай и Иран. Но реално само Русия е силата, която може да обезпечи поне минимална плавност на преходния период.

Корабът на човечеството върви по бурния океан между Сцила и Харибда, т.е. между обективните икономически, обществени и екологични проблеми в световен мащаб, и военно-политическите и паразитни амбиции на тесен кръг неадекватни и стари национални елити, които не желаят да се сбогуват със своето отминало могъщество, тъй като в новия свят ще получат само работата на портиера на хотела. Колко време е необходимо, за да може световният кораб да мине през този пролив и дали ще завърши успешно? Световната външна политика извърши невиждана и неочаквана фигура.

Американският елит е изправен пред дилемата или капитулация, за която сами са виновни, или война. Ако изберат опцията, че "войната е неизбежна" градусът на стълкновението ще се вдигне до термоядрената температура, която, колкото бързо ще започне, толкова бързо и ще завърши.

Но това ще бъде вече различна история, в която за съжаление или за радост вече няма да присъстваме.

Засега ще замълча. Както се казва: "Говорещият не знае, а знаещият не говори."

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=257&aid=4




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3797303
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия