Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 15:40 - Поредният триумф на Владимир Путин!
Автор: hadzapi Категория: Политика   
Прочетен: 1718 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Руската мечка се събуди, а победителите не се съдят!


Партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия" в неделя спечели поредната смазваща изборна победа в Русия. Почти всички руски региони избираха в неделния ден общо 30 губернатори, 14 регионални парламента и трима кметове на големи административни центрове. Гласуваха също анексираните Крим и Севастопол. Дори в трите района -Якутия, Република Алтай и Красноярския край, където социолози не изключваха балотаж за губернаторите, настоящата власт без проблем премина 50% от гласовете.

"Партиите, обявили се против присъединяването на полуострова, например "Яблоко" и РПР-ПАРНАС, бележат, меко казано, съвсем невпечатляващи резултати"

Владимир Путин image www.theaustralian.com.au

Високият резултат на "Единна Русия" произтича от вдигналия се рейтинг на президента Владимир Путин. Това сочат всички анализатори.

Кремъл image РИА Новости

 

Тази изборна победа може да означава за Кремъл и картбланш за всякакви сериозни преобразувания във вътрешната и външната политика, икономиката и идеологията, тъй като резултатите сочат за подкрепа на водената политика от руските власти.

 

Много "експерти" в Европа считат руският президент Владимир Путин за диктатор и тиранин. Но явно руските избиратели са на съвсем различно мнение. А в крайна сметка това е изборът на руския избирател. Международните наблюдатели заявиха, че в изборната неделя не е имало нарушения. Така че никой няма право да съди победителите. Диктатор или не, политиката, водена от Владимир Путин е приемат за успешна и е подкрепена от повечето руснаци. Така че мисля, че никой няма право да се меси в политиката на такава мощна империя.

Нека кажем и няколко думи за анексираните Крим и Севастопол. Там резултатите по категоричен начин показват подкрепата си за техния нов президент. Това всъщност е показателно и за това, до колко "насилствено" е преминал референдумът за присъединяване на двата субекта към Руската Федерация.

 

Владимир Путин вече е начело на Русия повече от 14 години. В този период той печели категорично всички избори. Било президентски, било парламентарни, било каквито и да било. Именно водената от него партия "Единна Русия" има мнозинство в Държавната дума (Государственная дума).

  На парламентарните избори през декември 2011 година "Единна Русия" получава 238 от общо 450-те мандата , въпреки че към май 2011 година доверието в партията се свива, партията продължава да се ползва с най-широка подкрепа сред населението. Тогава от 107-те милиона руснаци, имащи право на глас, над две трети (64,1 на сто) дадоха гласа си за партията на Путин.

 

Освен това рейтингът на руския президент Владимир Путин достигна рекордно високо ниво за последните две години. Вече близо 90% от руснаците одобряват работата на президента.

Това е най-високото равнище, достигано от шест години насам. Популярността на руския президент почти е стигнала върховата си точка от времето на руско-грузинската война през 2008 г., когато бе скочила на 88 процента. 

Последното максималното равнище, което е достигал руският президент от встъпването си като държавен глава бе от 68,8% , регистрирани през май 2012 г. От тогава насам, само за 2 години Владимир Путин е добавил повече от 20% одобрение сред руското население. Откакто Русия анексира полуостров Крим през март, рейтингът на президента надхвърля 80 на сто.

На практика той никога не е спадал под 60 процента от 2000 г. насам, когато Путин пое властта в страната. Последните допитвания установиха, че жителите на Русия не се боят от санкциите срещу федерацията.

Всички тези данни могат да ни говорят само за едно. Каквото и да си говорим Владимир Путин е най-успешният руски държавен глава след времената на разпада на бившия СССР. За някой може да е диктатор (макар че никой не доказва тези твърдения), но за тези, които са управлявани от самия него - ТОЙ Е ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК! Именно поради това и поради нарастващата сила и мощ на Русия, затова и зачестяват критиките най-вече от Вашингтон и Европа.

   

 

Но дали това е истинската причина? Май повече САЩ и ЕС ги е страх от това да има една силна Русия - един наистина сериозен противник. Страховете идват най-вече от Щатите, които явно се страхуват да не бъдат изместени като единствената сила в света!

 


А явно руската мечка се събуди, а победителите не се съдят!

® LIVENEWS.BG / Антоан Николов

http://www.livenews.bg/poredniqt-triumf-na-vladimir-putin-75996.html



Гласувай:
8



1. lyubomircholakov - Не виждам защо Путин да е "д...
18.09.2014 16:56
Не виждам защо Путин да е "диктатор". Избран на избори, чиято честност и почтеност не се оспорват от никого - даже на последните президентски избори имаше 90 хиляди видеокамери; а в същото време при избора на Барак Обама имаше изборни участъци, където за него бяха гласували 108 (СТО И ОСЕМ!) процента от избирателите. :-) Думата "диктатор" изразява просто частно мнение, което не задължава никого с нищо - още повече пък, когато липсват аргументи, както е в случая.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3798547
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия