Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2023 00:10 - ПРЕКАЛЕНАТА ПРЕДПАзЛИВОСТ НА ПУТИН ВОДИ ПРАВО КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 986 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 10.08.2023 00:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРЕКАЛЕНАТА ПРЕДПАзЛИВОСТ НА ПУТИН ВОДИ ПРАВО КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!
Полковник Дъглас Макгрегър

image

След 18 месеца непрекъснато разрастваща се война, Путин все още не може да приеме провала на неговата „ограничена военна операция“. Той не убеди Вашингтон, че неговите интереси са ограничени до защитата на руския народ в бившата територия на Русия, който беше захвърлен от бившите съветски лидери като украинска провинция на Съветския съюз, но убеди Вашингтон, че Русия е слаба и че той е нерешителен. Последствието от това беше непрекъснато разширяваща се война и масово разширяване на НАТО на северозападната граница на Русия, като Финландия и Швеция се присъединиха към НАТО. И сега нерешителността на Путин, която изглежда е постоянна, води до окупацията на Западна Украйна от полската армия.
Руският министър на отбраната Шойгу също нямаше блестящи резултати в тази кампания, но сега той признава провала на "ограничена военна операция" за защита на сигурността на Русия и предотвратяване на увеличаване на присъствието на НАТО по границите на Русия. Шойгу каза днес, че Полша подготвя претекст за окупацията на Западна Украйна. След като Украйна изчерпва войските си, Полша нахлува. Вашингтон няма да нарече нахлуването агресия.. Шойгу отиде по-далеч, дали с одобрението на Путин, или като критика на неуспешната "ограничена военна операция". На днешното заседание на колегиума на военното ведомство Шойгу каза: „Заплахите за военната сигурност на Русия се увеличиха многократно в западното и северозападното стратегически направления“. Той нарече присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО "сериозен дестабилизиращ фактор". Шойгу посочи, че от началото на „ограничената военна операция“ формированията на НАТО са се увеличили 2,5 пъти.
https://sputnikglobe.com/…/warsaw-plans-to-create-polish…—shoigu-1112480015.html

Това едва ли е картина на успех, така че защо Путин следва неуспешна политика? След провала на украинската контраатака и унищожаването на украинската армия, дойде време за руската офанзива. Но няма признаци за това.

Американският полковник Дъглас Макгрегър заключи, че Путин всъщност задържа напредъка на Русия, губейки ценно време преди началото на дъждовния сезон. От военна гледна точка няма смисъл Путин да пропусне възможност да удари омаломошения си противник и бързо да прекрати конфликта, преди Вашингтон да успее да го ескалира още повече. Вместо това Путин дава възможност на Полша да се премести в Западна Украйна. Изглежда ясно, че това ще доведе до по-широка и по-опасна битка.
Полковник Макгрегър вече е съгласен с това, че Путин се възприема на Запад като нерешителен и може да бъде победен, или поне дискредитиран в Русия като неуспешен военен лидер. Това е много опасно възприятие. Руските отговори на провокациите ще ескалират до такава степен, че ще избухне истинска война, а не някаква СВО. Полковник Макгрегър сега вижда ситуацията по този начин. Може би Путин трябва да вземе пример от Юлий Цезар на Шекспир и да пресече Рубикон


https://www.youtube.com/watch?v=bcwFyNbX5m8



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Едва ли може да се нарече Путин нерешителен.
10.08.2023 01:50
Той е доста умерен. Неизбежно бе да започне СВО, но едва ли желае кръв. Вероятно чака споразумение, от Вашингтон пречат. Манипулациите са огромни, желанието за мир от страна на Запада- никакво. В Украйна ВСЕ ОЩЕ се перат мръсните пари на капитала.
цитирай
2. krumbelosvet - По време на война
10.08.2023 02:25
един враг обявява главнокомандващия на Русия за негоден.
Да му верваме ли? Че е обективен? Че е безпристрастен? Че е по-компитентен от Путин? Да му вярваме ли?
Или да приемем най-естественото - врагът си върши работата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3308479
Постинги: 970
Коментари: 3408
Гласове: 4707
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930