Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06 01:08 - сЕКТАТА "АЛЛАТ-РА", СЪБРАНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕЯ!!!!
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1582 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.06 01:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ФАЛШИВОТО "СЪЗИДАТЕЛНО ОБЩЕСТВО АЛЛАТ-РА", СЪБРАНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕГО!!!!

  Международното обществено движение AllatRa е ново религиозно движение, с признаци на синкретичен култ, „ново мислене” и Ню Ейдж, базирано в Украйна и също действащо в Русия, в редица европейски страни (главно в Източна Европа) и САЩ. Те се позиционират като обществено обединение, което действа извън политиката и извън религията.
  Доктрината включва елементи от близкоизточната митология, зороастризма, гностицизма, теософията, агни йога.
  Книгите на "писателката" с име Анастасия Нових, са писани под псевдоним, не се знае истинското й име.
  А. П. Горюнов отбеляза сходството на доктрината с идеологията на международните тер`ор.исти;чни организации.

  ИСТОРИЯ НА СЪЗДАВАНЕТО НА "Аллат Ра"

  Игор Михайлович Данилов е "гуру" на движението, "академик" и "професор". Роден, вероятно, в град Макеевка, Донецка област, където от началото на 90-те години лекува заболявания на гръбначния стълб на улица "Бестужева", номер 10. През 2002 г. се премества в Киев и отваря клиника на територията на Киево-Печерската лавра.
  Движението "Аллат Ра" е основано от Данилов заедно с жителката на Донецк Галина Александровна Яблочкина в Киев. Формално движението "Аллат Ра" е регистрирано през 2014 г., но началото на реалната му дейност се отдава на началото на 2010-те години и се свързва с „движението на гелиарите“ („войните на светлината“) и основаване през 2011 г. на обществено сдружение „Лагода“ и ООО „АллатРа“ (основател — Г. А. Яблочкина), като и двете организации бяха ръководени от Андрей Владимирович Михалчук. По време на дейността на движението Lagoda неговите активисти участваха в социални проекти, сред които е известен фестивалът DobroTy. Тези две организации станаха съоснователи на движението AllatRa.
  Идеологическата платформа на движението беше поредица от книги, публикувани под псевдонима Анастасия Нових. Свещената книга е "АллатРа", издадена през 2013 г. В същото време движението ПОЛУЧИ ИЗТОЧНИЦИ НА ФИНАНСИРАНЕ (С ГОЛЯМА СТЕПЕН НА ВЕРОЯТНОСТ - ВЪНШНИ), което се свързва с РЯЗКО УВЕЛИЧАВАНЕ НА РЕКЛАМНИТЕ ДЕЙНОСТИ за популяризиране на книгите на А. Нових. ДОКТРИНА

  Буда, Исус, Мохамед и православният светец Агапит от пещерите са почитани като бодхисатви и пророци.
  Игор Михайлович се счита за „превъплъщение“ на последния, а също така е „Утешител на Светия Дух“, „ Машиах “, Ригден Джапо, Калки, Майтрея и накрая Имам Махди, което е „потвърдено“ от същия С инициали „И. М."
  Учението е дуалистично. Бог-Абсолютът АллатРа има божествения женски принцип Аллат и мъжкия бащин Ра.

  Според описаното учение в хората има духовно начало, за мнозинството то спи, а животинският разум доминира (материалните тела според източника имат дяволски произход). В духовното разбиране всички хора са едно. Материалният разум е този, който разделя човечеството на народи, държави и религии Подчертава се, че обединението на света на единна духовна основа ще започне с обединението на славянските народи, а ръководителят на Русия ще играе важна роля в бъдещата битка между доброто и злото.
  Като основна практика за последователите се препоръчва сутрешна и вечерна медитация.

  ЕМБЛЕМА

  Като емблема на движението се използва знакът "АллатРа" - празен кръг с празен полумесец под него, с обърнати нагоре "рога". Кръгът е представен като символ на душата и проявление на духовно същество от света на Бога. Полумесецът символизира човек, който е духовно освободен през живота си. Ако знакът е допълнен с нещо, тогава той не се счита за работещ и става само информативен символ, което се обяснява с псевдонаучни преценки за нарушаването на " квантовото взаимодействие" на знака с реалността.

  ИДЕОЛОГИЯ

  Основният източник на идеология е книгата АллатРа. Това е запис на диалога на автора (Анастасия) със събеседник на име Ригден. Текстът на книгата е изпълнен с мистични и свръхестествени образи и откровения за Бога, човека и устройството на света.
  Четири книги от поредицата "Сенсей" разказват за гръбначен невролог , който уж е излекувал Анастасия от рак. В книгите той е наричан „сенсей“ и описан като философ и лидер на секцията по бойни изкуства.
  Книгите „Езоосмос“ и „Птици и камък“ и някои други съдържат множество псевдонаучни теории, интерпретации на исторически събития и пророчества. Константин Москалюк в статията „Алат Ра" е най-новото езотерично движение според стари окултни модели“, отбелязва, че авторството на книгите е на Данилов, който се крие зад псевдонима „Анастасия Нових“.
  Освен това на уебсайта LitMir Игор Михайлович Данилов е посочен като автор на книгата „Остеохондроза за професионален пациент“ и като преводач на почти 30 книги, включително в жанра детектив, фентъзи, епична фантазия и приключение, за например „Реликвите на тамплиерите “ и „седмото тайнство".
  Друг възможен автор се казва Мария Цвигун (Мария Деви Христос).


  ОРГАНИЗАЦИОННА СТРУКТУРА

  Движението има слаба йерархия. Основната организация е регистрираният в Украйна "Обществен съюз на международното обществено движение AllatRa" (AllatRa IPM) — мрежа от физически и юридически лица (няма официално членство на физически лица, членството на частни предприемачи, търговски и организации с нестопанска цел е потвърдено на основа на партньорство и Споразумение.
  Въпросите на развитието, особено международните, са упълномощени да се разглеждат от Координационния център под ръководството на капитана на Министерството на извънредните ситуации на Украйна - Кристина Александровна Ковалевска.
  През септември 2021 г. онлайн медията Novosibirsk Precedent публикува статия за гражданин на Новосибирск, който разказа как е загубил жена си и дъщеря си заради движението "AllatRa": младата жена първо била увлечена от нова окултна тенденция, а след това поискала развод и подялба на имущество.
  Онлайн изданието 161.ru, информационната група Interfax и издателство „Комерсант“ публикуваха статия през септември 2021 г., в която се посочва, че градският съд в Таганрог признава Сергей Шуригин, ръководител на сектата от Украйна "АллатРа", за виновен в подбуждане към ек.стр-еми`зъм. За това пише съвместната пресслужба на съдилищата.

  ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

  Лидера на "AллатРа" живее в предградие на Киев, в голяма къща "хамбар стил" с 12 момичета, наричащи се ​​"сестри Аллат" и около веднъж седмично Данилов... - извлича "жизнената енергия на Аллат" чрез групов Кекс с тях.
  Не всеки има достъп до тялото на водача, а само персонажи, особено близки до „Архангела“. Те се наричат ​​ "хелии" и "орхии"!!!, за които се предполага, че предотвратяват климатичните бедствия по целия свят. В смисъл, че ако Киев бъде пропуснат от земетресения и цунами, това е само благодарение на Кексуалните усилия на предприемчив масажист.
  Данилов трябваше да признае груповия Кекс, след като няколко бивши "небесни птици" (те са "сестрите Аллат") публично обявиха "триковете" на похот-ливия старец. Правят и Ву-ду-ритуали на гро-би-ща.
  "Аллат Ра" говорят за края на света и плашат хората с това.
  Един от нашумелите случаи, свързани с тях, бил опит за масово сам.оу,би.йс,тв.о на привърженици.

  Задачата на движението е да "събуди" максимален брой "духовно спящи" хора, за да ги превърне в "духовно пробудени". Според лидерите на сектата през 2036 г. ще настъпи „денят на страшния съд“ за човечеството и само обединяването срещу „злото“ (което те смятат за климатична заплаха) ще им позволи да познаят „истината“ и „да получат спасение“.

  Разбира се, разбирането на „скритите тайни” и участието в опазването на цивилизацията съвсем не е безкористно. Потенциалните „избрани“, трябва редовно да участват в платени образователни програми, закупуване на литература, финансова помощ и дарения от бизнесмени и предприемачи са добре дошли (те трябва да попълнят заявление с подпис на ръководителя).
  Сектата привлича нови съмишленици основно чрез социалните мрежи и популярни сайтове за видео хостинг.
  Те имат бурна дейност в много страни, въпреки че централата им е в Киев. Имат от някъде добра финансова подкрепа отвън - билбордове, книги, десетки сайтове, групи в социалните мрежи... Както във всяка секта, никой не казва веднага какво всъщност прави тази организация.
  Игор Данилов, който е водещ на повечето пропагандни видеа, се смята и че бил "превъплъщение на архангел Гавраил", на Ахура Мазда, Озирис... Величае се, че в негово лице са всякакви богове превъплътени.... Пълен театър!!!

  В тях той демонстрирал "магически сили" (като у`б-и,ва-не на пиле от разстояние), като уверява, че е в състояние да предотврати Армагедон и да предава мисли на другите чрез стъклена пирамида.
  Преди няколко години ФСБ на РФ спряла дейността на Съюза на световното освободително движение "АллатРа Народно братство, Съюз на народите на слънцето и полумесеца" и при задържането в групата на борците са намерени но.ж;о-ве и ог-не,ст-ре`лни о,р.ъ;ж-ия.


  Андрей, бивш участник в "Аллат Ра": „Сектата манипулира хората, безсрамно и непрекъснато. Хората са научени да живеят така, че постоянно да лъжат и като са сигурни, че казват истината, тоест мамят себе си и другите. Ако членове на АллатРа дойдат при вас, те никога няма да кажат: ние сме от религиозна организация. Те ще убеждават, че нямат нищо общо с религията или политиката. Хората си губят времето и парите там. Това се рекламира като доброволчески проект. Шефът и близките му сътрудници водят охолен начин на живот."
  "AllatRa TV" - Изискано сектантство под маската на добродетелта.
  Появили са се и в Германия, Италия, Гърция.

  Пример - За да стигнете до централния московски офис, ви е необходима препоръка. Висока ограда.
  Камери за наблюдение.
  Сигурност.
  После - гореща препоръка да посетите нещо като семинар за прочистване, може би с елементи на хипноза.
  И едва след това ни се дава достъп до "световния форум, посветен на творческото общество". Основното в него е тезата „светът е на прага на катастрофа”.
  Но щом извадим камерата, ни извеждат в коридора и ни обграждат.


  Диалог с пазач, заобиколен от адепти:
  – Значи "Аллат Ра" не е секта?
  - Ние не отговаряме на въпроси. Моля, изключете камерата си и напуснете помещенията.
  – Разбирате ли, че липсата на отговор също е отговор?
  - Разбира се!


  След един от техните форуми, дъщерята на Владимир Шиков Елизавета изчезнала. Тя започнала да се интересува от „учението“, докато все още била в Севастопол, и започнала да пътува редовно до Киев.
  „Тя се промени много. Започна да отслабва. Имаше само едно: "Аллат Ра" е най-добрият, по-близо до Бог, това са пирамиди, това е литература. Беше трудно да се бориш“, спомня си бащата на момичето Владимир Шиков.
  Альона Намлиева, общественик, който отдавна се занимава с жертвите на организацията, смята, че Лиза може да е попаднала в Кексуално ро.бс,тво. Била направена "гелиар, рицар на светлината", една от задачите им е - да "генерира енергията на Аллат". Което се случва само по време на Кекс.

  „Масово се осъществяват интимни отношения между жени. И казват, че имат един човек - това е Игор Михайлович Данилов. Те се събират, извличат енергия и „спасяват света“. Някъде мине ураган, не навредил на хората - „това бяха нашите сестри Аллат, които работиха усилено“, благодарение на тях станало.
  Не по-малко внимание се обръща и на децата - анимация, кръжоци…

Последователите се възпитават от ранна детска възраст“, ​​казва Алена Намлиева.

  "Allat Ra" активно се интегрира в политическите системи. Един от приятелите на движението е кандидатът за президент на Демократическата партия Роби Уелс. В свое интервю той признал, че му е приятно да говори с тази организация:
  "Allat Ra" ми позволи да предам посланието си на милиони хора по света в повече от 160 страни. И съм сигурен, че няма друг кандидат за президент, който да може да се похвали със същото в момента“, казва той.
  !!!!! Но основният въпрос е: откъде вземат пари, за да превърнат уж киевски лекар с малък брой привърженици в световна организация с подкрепата на кандидат за президент на САЩ, предавания, мрежа от телевизионни компании и конференции в американската Атланта? !!!!!

  Сектите отдавна се използват от световните ра;зуз.на,ват`елни слу.жби. Главният сциентолог Рон Хъбард сключи споразумение за взаимопомощ с Ц;Р;У в края на петдесетте години на 20 век. Мрежата на "Обединителната църква на Муун" се използва от корейското ра.зу,зна;ва`не.
  И в бъдеще те могат не само да получат широка мрежа от агенти, но и цяла армия от измамени фанатици.

  Използват все по-изфинени, изтънчени форми за пропа-ган;диране. И дори в случаите, когато маскировката на сектите е доста примитивна, тромава и не е трудно да се събере информация, стига да има желание, достатъчно голям брой хора в началото нямат причина да се съмняват в нещо с такива взаимодействия. „Просто интервю“, „мирни идеи и мечти за идеален свят“ – овце във вълчи кожи - това са от "Аллат Ра".
  Особено смущаващ е фактът, че участват доста млади хора - много от тях са мили, умни младежи и вярват в това, което вършат. Но на тяхната възраст вече би трябвало да се развие „любознателен ум“ и здраво любопитство - откъде идва финансирането, кой ръководи всъщност това "общество". !!!


-------------------------------------------------------------------


ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОГИНЯТА АЛЛАТ

 

Аллат (Al-Lāt; на арабски: اللات‎; още ал-Лат, Алила̀т, Лат, Ила̀т) е богиня в арабската митология. Приемана е най-често като богиня на небето и дъжда.
 

Сред арабите от Сирийската пустиня Аллат е приемана като женско съответствие на Аллах, майка на боговете и негова съпруга.

Арабите от Централна Арабия я смятат за дъщеря на Аллах, сестра на богините Манат и Уза, а тези от южните части на Централна Арабия – за дъщеря на Уза.

В Палмира е смятана за съпруга на Ел, там и в Набатея е отъждествявана с древногръцката Атина.

По-често обаче е отъждествявана с Афродита Урания, което се дължи на това, че повечето етнически групи я почитат като богиня на Слънцето и планетата Венера.

Според Херодот „...асирийците наричат Афродита Милита, арабите – Алилат, а персите – Митра“[1] и още: „От боговете арабите почитат само Дионис и Урания... На своя език Дионис те наричат Ороталт, а Урания – Алилат.“

 

Аллат има голямо светилище в град Таиф, където е почитана и като покровителка на града. Светилището е разположено върху територия, обявена за свещена,
има храм и идол, представляващ орнаментиран бял гранитен камък. Таифското светилище е разрушено от Мохамед, който отначало признава божествената природа на Аллат (както и на Манат и Уза), но впоследствие я отхвърля.


......................
 

AЛЛАТ

Алат се свързва с гръцката богиня Атина. Тя също има своите корени в ислямския произход, като дъщеря на Аллах.

 

Алилат

 
Тя е известна още като богинята на войната и мира.АЛАТУМ


Според персийски произход Алатум е богинята на подземния свят.

 

Алетея


Алетея е името на древногръцка богиня, известна като богинята на истината.


----------------------------------------------------------------

 

В Кетската митология - Кетите са малък  народ от река Енисей, в Сибир. В миналото ги наричали и остяки. - АЛАТ СА - ДОМАШНИ ДУХОВЕ.

----------------------------------------------------------------

 

АЛАТ, Хирканска богиня на войната, съдбата и смъ.рт;та.


--------------------------------------АЛЛА - ЗНАЧЕНИЯ

В превод от древноарабски Алла произлиза от името на богинята Алат, която се смяташе за женско въплъщение на Бог в исляма - тя беше много почитана и смятана за майка на всички богове.

Готическата версия тълкува името Алла като „занаятчия“ и „която знае всичко“. Има и версия, че Алла е просто умалителна форма на други готически имена.

 

Сред древните араби, живеещи в пустинята, АллаТ е била богинята на небето и дъжда - за което е била особено почитана от жителите на пустинята.

Еврейската версия на произхода на името Алла е подобна на арабската - в превод означава "Богиня". Но днес името коренно промени значението си - в превод от съвременен иврит означава "шам-фъстък дърво".

В Кавказ все още се съхраняват легенди за двете велики богини на съдбата Алла и Бела, които са били почитани дори по-високо от името на Бог.

 

Съществува и славянска версия за произхода на името Алла, свързана с думата "алено" - което означава красива, ярка.

Както можете да видите, има много версии за произхода на това мистериозно име и просто няма една версия. Но едно е известно със сигурност - собственикът на такова необичайно име не може да бъде обикновен човек.

Една от версиите казва, че името е образувано от предислямското божество Алат. А лингвистите, изучаващи диалектите на древните гърци, твърдят, че в Елада са означавали жена, чието име не са знаели, просто я наричат ​​„ала“ – различно.


 Някои учени смятат, че то се отнася до древногръцкия език и значението му се превежда като „друг“  или „възкресение“ (от думата „alle“). Друга група лингвисти е сигурна, че тайната на името е скрита в старонемския език (Алла), това е кратка форма на женски имена, съдържащи представката "ал", което означава "всички".

 

----------------------------------------

БОГ РА


Ра
(или Ре) според египетската митология е бог на Слънцето. Към времето на Петата династия през 25 и 24 век пр. Хр. той вече е един от главните богове в Древен Египет, асоцииран предимно с обедното слънце. В по-късни исторически периоди той се съчетава с Хор и става Ра-Херехти („Ра, който е Хор на двата хоризонта“). Той е господар на всички части на света: небето, земята и подземния свят. В много текстове Ра се нарича дневно слънце (за разлика от Атум – вечерното и Хепри – утринното).

Център на неговия култ е Хелиополис. В текстове от пирамидите Ра се представя също и като бог на мъртвия фараон. По-късно той е изместен от Озирис в погребалния култ, участва в задгробния съд, дава топлина и светлина на мъртвите, които излизат през деня от гробниците си, за да видят Ра.

С Ра се свързват и много други божества. Тот, богът на луната, е създаден от Ра като негов заместник през нощта. Ба – души на Ра са Апис и Бену. Дъщери на Ра, които му помагат да поразява враговете си, са Сехмет, почитана като негово Око, Серкет, Тефнут и Хатхор. Пазителка на Ра е огнедишащата змия Уто.


Още от древни времена Ра е бил бог на Слънцето. Тогава той се превръща в бог Ауф. Задачата на бог Ауф е да премине през 12 порти в подземното царство, за да изгрее на следващия ден отново слънце.


Вярвало се например, че само Изида знаела истинското име на Ра и така имала божествена сила над него и над света. Бог Амон се отъждествявал с бог Ра (Амон Ра) и е бил покровител на град Тива.


 

 

 

Ползвани са много материали от интернет.
  Превод: делфин-хадзапиГласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3701935
Постинги: 2341
Коментари: 744
Гласове: 1904
Архив
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия