Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05 13:10 - Разни - брой джамии в някои страни. За шахмата. Цитати от Менли Палмър Хол. Новини. Очакване на нова ПЛан-де-мия
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1033 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
- Ислямът става най-бързо развиващата се религия в Япония.

  Броят на мюсюлманите, живеещи в Япония, макар и малък, се е увеличил повече от два пъти през последното десетилетие, от 110 000 през 2010 г. на 230 000 в края на 2019 г. Сега в страната има повече от 110 джамии.

  За сравнение, броят на джамиите в страните по света:

  imageUK ~ 2000

  imageСАЩ ~ 2300

  imageВъв Франция ~ 3000

  imageВ Русия ~ 7500

  imageВ Алжир ~ 15 000

  imageВ Китай ~ 40 000

  imageВ Иран ~ 80 000

  imageВ Турция ~ 85 000

  imageВ Индия ~ 300 000

  imageВ Пакистан ~ 310 000

  imageВ Индонезия ~ 700 000.----------------------------------------------------------

- 101 компании притежават всичките природни ресурси на Африка.


----------------------------------------------------

- Германската, английската и френската икономика продължават да се понижават. За период от шест месеца буржоазията изтегли около 200 милиарда долара от Франция в Африка и Азия.

---------------------------------------------------

- Богатите бели жители на Европа и САЩ се опитват да избягат, като мигрират в Азия, Австралия и, колкото и да е странно - Южна Африка. Тук са построени укрепени градове в скалистия бряг. От САЩ, Франция и Великобритания са напуснали около 1 милион богати граждани.


----------------------------------------------------


Всяка притча и алегория допуска седем интерпретации, като седмата от тях - най-върховната - е най-пълна и всеобхватна, докато останалите шест са частични и разкриват само част от тайната.

Боговете от различните пантеони са криптирани послания за различни свойства. Двуликият Янус е Пазител на ключа към Храма на Мъдростта.

  Янус се превръща в св. Петър, често изобразяван как държи в ръка ключовете за портата на Рая.

...

Една любопитна легенда разказва, че след разрушаването на Серапеума в Александрия, голяма група от служещите там жреци се обединява, с цел да бъдат запазени тайните на ритуалите на Серапис. Техните потомци (циганите), носейки със себе си най-ценните книги, спасени от горящата библиотека - Книгата на Енох, или Книгата на Tom (Таро) - стават скитници по цялата земя, като си остават отделен народ, който има рожденото право да се занимава с магия и мистерии.

Кур дьо Жибелен вярва, че сама по себе си думата Таро е производна от две древноегипетски думи - Tap, която означава „път“ и Ро, която означава „царски“.

...

Менли Палмър Хол заема книги по алхимия от своята библиотечна колекция на редки и ценни книги, на Карл Густав Юнг, когато Юнг започва да пише своята книга "Психология и алхимия", 1944 г.

....


Заради своя символизъм шахматът е най-важната от всички игри за забавление. Той е наричан „царската игра“ - развлечението на кралете. Също като картите Таро, шахматните фигури представляват различни елементи на живота и философията. Тази игра е играна много дълго в Китай и Индия, преди да бъде представена в Европа.

Владетелите в Източна Индия обичат да седят на балкона на своя дворец и да играят шах, като шахматните фигури са заменени с живи хора, които стоят върху квадратите от черен и бял мрамор долу в двора на палата. Широко е разпространено мнението че шах са играли и фараоните в Древен Египет, но едно по-сериозно проучване на техните скулптури и изображения, води до заключението, че тяхната игра по-скоро е от рода на позната в нашия свят игра на дама.

В Китай шахматните фигури са правени, така че да изобразяват войнствени династии, като Манджурската или династията Мин. Шахматната дъска се състои от 64 редуващи се последователно черни и бели квадрати и така е символ на пода в Дома на Мистериите.

Върху това поле на Съществуванието или на Мисълта се движат голям брой странно изработени фигури и всяка от тях се движи по свой собствен и неизменен закон. Царят на белите фигури е Ормузд; кралят на черните е Ариман; а на дъската, символ и поле на Космоса, през всичките векове на света се води великата война между Светлината и Тъмнината.

Когато става дума за философската структура на човека, царете представляват духа; цариците - разума, офицерите - чувствата, конете - жизнеността, а топовете - физическото тяло на човека. Фигурите от страната на царя са позитивни, а тези от страната на царицата - негативни.

Пешките са сетивните импулси и способностите за възприятие - или осемте части на човешката душа. Белият цар и неговите фигури са символът на Аз-а и неговите носители; а черният цар и неговата свита са символ на Не-Аз-а, или на фалшивото ero и неговия легион. По този начин играта на Шахмат представя вечната борба на всяка част от съставната природа на човека срещу сянката на самия него.

Същността на всяка фигура в шаха е разкрита в начина, по който се движи тя по дъската; а геометрията е ключа към обяснението на тези същности.

Например: топът (тялото на човека) се движи само по прави от правия ъгъл; офицерът, или човешките емоции, чувства, се движи по диагонала, или наклона, нагоре и надолу; царят, бидейки духът на човека, не може да бъде взет, а губи битката когато е обграден така, че да не може да избяга..

 
Менли Палмър Хол


---------------------------------------------------------

На 23 октомври 2022 г. Центърът за здр.авна сигурност, в партньорство със С-З-О и Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, проведе учение, наречено Catast-rophic Contagion.

Според тях през 2025 г. ще има нова пан.дем-ия. Един милиард души ще се ра.зб-оле.ят. 20 милиона ще у-м.р-а.т. Интересното е, че от 20 милиона с;м.ъ;р.т.ни случая, 15 милиона ще бъдат де-ца. Тези хора, които оц-еле.ят, много от тях ще имат увре-ждане на мо-зъка и ще бъдат пар-.ализ.ирани. image


Случаите на редки, сер-иоз-ни моз-ъч;ни аб,сц-ес;и сред децата са се утро-или през 2022 г., казват здр.ав-;ните служители. image--------------------------------------------------------------

 Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3701946
Постинги: 2341
Коментари: 744
Гласове: 1904
Архив
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия