Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2022 21:21 - Подбрано - мнения, коментари... Любопитно...
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3395 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.12.2022 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Някои белгийци имат доста странни фамилии като: Палачинка, От панталона, От топките, Лебед, От...( полов орган).

Сега в последните години могат да си сменят срамните фамилни имена. Но...от къде идва всичко.

През 1811 година Наполеон въвежда регистрация на гражданското състояние- раждане, женитба, развод, смърт. Задължава също и регистриране на официално фамилно име. Целта е плащането на данъци и по- лесно набиране на войници за армията му.

Много фламандци го приемат като шега и си избират смешни или пък по- пиперливи фамилии, като са си мислели, че цялата работа ще бъде ден до пладне. Но си ходят вече повече от 200 години с тези фамилии.

Майката на една приятелка на дъщеря ми е Гленда Палачинка.

Такава поне е официалната версия.

Nela Dimova Ivanova, 03.12.2022


---------------------------------------------------------------

Maria Ivanovа, 03.12.2022
    Тук и сега след всеки дъжд си има куп червеи и охлюви. Няма де да стъпнеш от тях. Щурците са надупчили и земята, и доматките, и едни едри паяци-вълци минават, нарамили всичките си сто дечица на рамене.

    Миризливките са все така зелени, и е пълно с майски бръмбари, само дето излизат през април. Но светулките рязко намаляха, жабите, врабците, мухите - и въобще в световен план и с просто око се забелязва, че животните и насекомите масово измират.

    Имаме обаче повече мравки от преди, 5-6 вида са в двора, непрекъснато водят войни едни с други, с пчелите или се преселват сами. Има и много големи, тигрови комари.
      Времето действително ни се изплъзва, но и ние не сме същите, остаряхме, променихме се, промени се и нашето възприятие за време. Луната си я имаше и преди денем, а звездиците трепкаха нощем. С часове съм наблюдавала небето в очакване да мине падаща звезда, имаше много. Не съм виждала и едничка от години, небето е винаги мрачно и схлюпено вече.
      Сънищата ми и преди, и сега са чудни, ярки фантастични. Ако спреш и се огледаш в тях, виждаш и в двете времеви посоки - и напред, и назад. Аромата на зима, на лято, на море изчезна. След ковид атаките вече почти никой не усеща миризмите както преди.
      А още по-назад е било още по-хубаво. Баби са ми разказвали как най-обичали да яздят волно по полето кон - удоволствие, което никога няма да познаем. Как тичали сами децата и събирали гъбки, а вечер ги яли с печени охлюви, събрани всички край огъня.
      Но няма да се върнем назад никога повече. Каквото и да е, смело напред. Промяната не винаги е лошо нещо, каза гъсеницата и се уви в пашкула.
       

-----------------------------------------------------------------
Vanq Slavova, 3.12.2022

Всичко умишленно го променят !Колкото и да се опитват да променят света , душите ни няма как да ги променят ,каквито и методи да използват и прилагат !


--------------------------------------------------------------------

Краят на Мрака, 3.12.2022

Когато бяхме малки...
  Облаците бяха много, много по-високо, бяха истински, или поне не като тези сега. Никога е нямало толкова ниско небе. Планините до София, Враца, Сливен се виждаха от много, много далеч.
  Самолетите не оставяха никакви следи.
  Можеше да гледаш слънцето без да ти изгори очите, и слънцето бе жълто.
  Луната бе много по-малка, никога не се появяваше през деня.
  Звездите бяха и по-ярки и не мигаха.
  Сънищата бяха съвсем различни и сюрреалистични.
  Имаше истински сняг, четири ярки сезона. Вечер бе студено, а през деня слънцето топлеше, а не само да свети.
  Лятото имаше много мухи и комари, а след септември - никакви. Жаби и гущери, навсякъде, във всеки гьол - попови лъжички.
  Летният дъжд бе прелест, топъл чист, а дъждовната вода - ценност. След дъжд - навсякъде се мъкнеха големи червеи, охлюви. Вечер и плужеци и щурчета. Лятото - много видове бръмбари. Калинките бяха стандартни, миризливите - зелени.
  Мъглите бяха чудни, излизаш и магия.
  Снегът бе приказен, виждаш кристалчета, плътен е, топиш го и е дестилирана вода. Птички пееха през цялото лято и навсякъде.
  По петлите можеше да си сверяваш часовника.
Доматите бяха с друг вкус, плътни, сладко-кисели, с тънка кожичка.
  24 часа някога си бяха колкото 1-2 седмици сега. От скука че убиеш как да убиеш времето. И не е като да е от интернета сега, гледахме филми, четяхме книги, ходихме на кино, кафета, дискотеки.
  Някога по радиото все пускаха нови хитове, сега ги слушаме същите от 30-40 години.


---------------------------------------------------------------------


След като Мета уволни 11 хиляди хуманоида, и Амазон прави същото с 10 хиляди. Ама защо, как? Точно преди най-търговският месец в годината, точно когато Амазон винаги са наемали допълнително хора?
  Амазон не можаха наскоро да ми доставят нещо от Германия, било се загубило, върнаха ми парите. Странно... Германия е, идва за ден до тук обикновено и ми го носят на третия. За пръв път от 10 години това.
  Мета се издържа от... точно така, платени реклами, които около Коледа ескалират. Но тогава, защо?
  Скоро през Мета разбиха канала ни велосипеди, чрез атака на профила за реклама. Месец преди това, пак.
  Банките са разграден двор, и служителите им знаят, усещат, шушнат си, че скоро ще падне голямо уволнение.
  Носят се слухове, вероятно има и медии, които пишат, че в САЩ около банките се строят стени, накъде и ровове дори. Не знам дали е така, вие намерете инфо, може би и в Европа така.
  В Китай мина успешно тестът за това обнуляване, както винаги, половин година след това, започва и в САЩ, ЕС.
  С удивление гледам как масово биороботите плащат с телефон портфейл, не с физически пари. Нима не се досещат какво ги чака?
  Какво?! Скоро ни чака, ново, банково правителство, както и навсякъде по света. Най-вероятно след световното в Катар.
  Миналата седмица поискахме в компютърната ни фирма да дойде представител на Уникредит, за да настроим модул за разсрочено плащане, към банката. Спокойно си сподели, че чрез смартфон заявка, банката знае всичко за всеки, имат си досиета, кой какви доходи има, къде работи, колко е благонадежден. За малцина нямало досиета, но имало как да бъдат проучени.
  Помните ли как банките ни привикваха за разпит, кой откъде доходи, свързан ли е политически, туй, онуй. А "преброители" ви пресмятаха квадратурите и уредите в дома?
  Скоро част от елитите ни предупредиха, не купувайте нищо за Коледа, дръжте си парите, защото...
  Защото планът е да има електронни пари, частните валути бяха за загрявка и да свикнат хората, че биткоинът е нещо много яко. Скоро ще фалират частните или ще ги мутират в държавни пари.
  Държавни електронни пари, свързани с въглеродният ви отпечатък, ценността ви като роб-отник, специалист, послушник. Нямате право да трупате такива пари,
защото... така се развива средна класа, а тя е независима. Дават ти някакви пари, ако не ги изхарчиш за месеца, се нулират. И пак, и пак... или слушаш, или - глад, спират ти тока, водата, газта, не може да заредиш на бензиностанция.
  И още нещо, във връзка със световното по футбол, по мое мнение поне за половината световно население мачът в тази реалност е приключил.


Краят на мрака, 04.12.2022


На някои места в чужбина не приемат кеш,не било в политиката на заведението??

Теодор Григоров, 4.12.2022


Монетарната монета ще влезе в САЩ на 2 Януари до колкото знам! А за банката да си откриеш сметка в Румъния ми искаха Акт за граждански брак! Боже до каде я докарахме!В самолетите се плаща само с карта вече няма Кеш.

Борислава Урсулин, 4.12.2022



Въглеродния ви отпечатък е започнал вече! С картите за пазаруване в магазините уж за отстъпки и точки ама никой май не си задава въпроса абе това контрол ли е или помощ за бедните? Един ден ще влезнете в магазина и понеже никой не си прави труда за види колко е пазарувал има го в програмката идва момента който те знаят много добре колко месо си купил този месец и хоп не може минал си квотата пърдял си повече за това сега ще минеш с едно кисело мляко.

Как лесно се заблуждават питеците и как лесно влизат в кошарката. А относно кеша да ще го махнат защото така няма как да разбират какво си правите кинти.

Мисля, че вече е късно за спасение. Аз бягам от такива неща. В банките започнаха да искат попълване на "ОПОЗНАЙ КЛИЕНТА" и никой не роптае от това , аз написах ,че парите ми идват от небето а ги харча за мечти и оная ми вика че това е несериозно.

несериозно е да изискват информация която ме засяга лично ама те били по-ЗЛД да ама аз им нямам доверие с тези вързани химикалки.

Strike Lucky, 4.12.2022



Масата хора въобще не си дават сметка, че тези карти са за контрол на това какво купуват и да знаят магазините на кои промоции как се кълве. Отгоре на всичкото на промоция пускат най-долнопробната стока и те се избиват. Вече дори и млади хора се чекират и плащат директно с телефоните сякаш това е новата форма на оргазъм - точно както го беше казал Оруел. Не осъзнават, че стоката са те самите...

Уиде коньо да...аз доколкото можах се отървах от банките. Искаха да им давам обяснения за пореден път от къде какво идвало бил ли съм обвързан с политически партии иначе закривали фирмената сметка. Казах им по най-бързия начин да я закрият, но те излъгаха. Сметката си седи и се трупат месечни такси, а два пъти ми пращаха "заплахи" как до 30 дни я закривали служебно.

Stefan Hadzhistoykov, 4.12.2022


 скоро закривах една сметка в банка и имаше въпрос ,,Защо искате да закриете сметката". Написах: защото така искам АЗ. Имало такси към 15лв. На служителката казах: Не е случаен изразът:Чумата да ви тръшне! Още помня физиономията й:)))

Мая Кънева, 4.12.2022


-------------------------------------------------------

Бих обърнала внимание и на проблемите, които има Франция в бившите си африкански колонии.В Мали например,полковник Абдулайе Маега е забранил дейността на всички организации с френско финансиране.Очаква се и изгонването на френските военни части от територията на страната.Такива са настроенията в Буркина Фасо, Гвинея и др.

Румяна Александрова, 4.12.2022


----------------------------------------------------------

Teodora Serbezova, 3.12.2922

Днес ми се наложи да извикам бърза помощ. Всичко приключи с положителен край,но Илко попита младата докторка :"Има ли диагноза "Внезапна смърт" в момента?", отговорът беше:"Да,за съжаление!". И отново негов въпрос:"Ваксините ли?". Тя го погледна и кимна положително.
  Пиша го за онези,които продължават да се чудят трябва ли да си набиват течност, наречена "ваксина", публично анонсирана като НЕтествана за годна употреба от най-високо ниво - създателите ѝ!!!!


----------------------------------------------------------


Semes Abramovich, 03.12.2022  ·   НЯКОЛКО ВЪПРОСА ЗА РАЗМИСЪЛ
  (относно възникнали казуси, касаещи Lukoil България)
  Случайно научих (както многократно съм заявявал България и Европа не представляват интерес за мен и колегите), че през последните седмици в медиите се говори за Lukoil.
  Признавам чистосърдечно, че когато се запознах с това, което медиите разпространяват се смях със сълзи. Колегите ми също.
  Но понеже мнозина няма да разберат какво чак толкова смешно намирам в ситуацията ще се наложи да внеса малки пояснения.
  Като начало твърдението, че Lukoul работи с руски петрол.
  От това по-голяма глупост не бях чувал, но предполагам, че това е поредното "компетентно" заключение на някой "български енергиен експерт". Някои определено бъркат Lukoil с компании като ОАО "НК Роснефт", ОАО "Башнефт", ОАО "Татнефт" и др.. Истината обаче е, че Lukoil ползва много малко петрол от Русия. Да кажем "незначителни количества от общо преработеният петрол".
  Но ако това би ви озадачило внимателно прочетете следващите редове. Обещавам да стане много по-забавно.
  И така, да видим кой реално управлява стратегически Lukoil.
  Искам да обърна специално внимание, че визирам "стратегическото", а не "оперативното" управление на компанията и тук мога да поспоря сериозно с редица "експерти".
  Като начало нека се запознаем с няколко имена, които едва ли ще срешнете в публичното пространство.
  Да започнем с британския гражданин Роджер Манингс.
  Изключително интересна личност.
  Завършил в Оксфорд.
  Едва ли ще повярвате, че неговата първа специалност е свързана с изкуството. Но още в университета е проявявал интерес към политиката и финансите, ясно разбирайки от къде би могъл да извлече облаги.
  Незнайно защо се оказва тясно свързан с ръководството на KPMG (сектор "Световна енергетика и природни ресурси"). Участва в организирането на срещи на G-20, в т.ч. и тази, проведена през 2013 година (малко преди "цветната революция" в Украйна) в Санкт-Петербург.
  Същият Манингс също толкова случайно е и в ръководствата на Националния съвет по корпоративно управление, Института на директорите (има и такъв) на Русия, борда на директорите на ПАО АФК "Система", близък съратник на Олега Дерипаска (виж Crispian) и Владимира Потанина (виж ""), Highcross Resources Ltd, и пр. и пр.. Проявява сериозен интерес към медии, телекомуникации, електроника и други направления, като най-вече тези които гарантират влияние и принадена стойност.
  А, да. През 2007 година Манингс е награден с ордена Командор на Британската Империя (CBE).
  Забележка: Твърденията как през месец март тази година той и други като него са "напуснали" борда на директорите, е меко казано "недоказано". Към момента освен някакви публикации по темата, липсват каквито и да било официални документи подкрепящи тази теза.
  Но ако си мислите, че Манингс е интересна личност дълбоко грешите. 
  За мен и за колегите много по-интересно е името Тоби Тристер Гати (и за да не помислите, че е грешка на английски се изписва като Toby Trister Gati).
  Ето какво пише за нея в официалната и биография, цитирам:
  "Toby Trister Gati is currently Assistant Secretary for Intelligence and Research in the Department of State."
  Предполагам, че много от вас не са и чували за Гати, но повечето добре знаят кой е Збигнев Бжежински. Е тази жена е много повече от него в американската политика. Да добавим към това и факта, че тя (започвайки от времето когато Бил Клинтън бе президент и до днес ) е неделима част от The President"s Intelligence Advisory Board (PIAB, което е стратегическо разузнавателно звено към презиудента на САЩ) и отговаря за Евразия, Русия и ... Украйна (изненадах ли ви).
  Но освен с политика Гати се занимава и с икономика и не само.
  Независимо кой какво твърди е редно да споменем, че не друг я тя е водещ юрист в Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP - Gump. Ако не сте чували за тази компания не се учудвам. Все пак това е най-голямата лобиска структура в света, а те предпочитат по дискретна среда за своите действия.
  И сега внимавайте много.
  Името на Тоби Гати се свързва с кланетата в Сребреница или поне с една конкретна публикация по темата

https://translated.turbopages.org/proxy_u/en-ru.ru.166c1671-638b91e5-419547c0-74722d776562/https/www.theguardian.com/world/2015/jul/04/how-britain-and-us-abandoned-srebrenica-massacre-1995?fbclid=IwAR3N3t4DeGjmcemfqQoXkYlYFiFvdlhprFAq7nsg5FeNzuf24pPgApkvHes
  Но не си мислете, че това е нещо, на което трябва да обръщаме внимание.
  Но с това списъка с интересни имена не свършва.

  Какво да кажем за някой си Ричард Мацке, който е член на съвета на директорите на PHI, Inc. (Project Harmony Inc.), за която едва ли сте чували.
  Мацке е и член на съвета на директорите на китайската компания PetroChina Company Limited.
  Ако не знаете с какво точно се занимава тази компания ще ви кажа:
  ЗАНИМАВА СЕ СЪС СТРАТЕГИЧЕСКО РАЗУЗНАВАНЕ И В ЧАСТНОСТ РАЗУЗНАВАНЕ, СВЪРЗАНО С ПЕТРОЛНИ ЗАЛЕЖИ, ПРЕРАБОТКА НА НЕФТ, ЛОГИСТИКА НА ГОРИВОСМАЗОЧНИ МАТЕРИАЛИ И ДР..
  Но нека да не издребняваме.
  Както всички знаем, медиите не спират да говорят как правителството на Ирталия "национализирало" (или поело управлението) на Litasco ...
  Извинете на Lukoil Италия или както ви харесва (за мен е без значение).
  Добре, но защо никой и дума не спомена, че тези действия на италианското правителство са предприети като опит за възпрепятстване продажбата на Litasco (или на Lukoil Италия, както се говори в медиите) на американската компания Crossbridge Energy за някакви си 1,5 милиарда USD. 
  Но ако си мислите, че отказът на Холандия да се съгласи България да бъде приета в Шенгенската зона няма връзка с Lukoil, дълбоко грешите. Има и още как.
  Холандците стават много нервни когато опре до пари. Но това вече е една друга тема, в която ще се наложи да обясня как от години Холандия ограбва милиарди от България.
  Спирам с това, но все пак прилагам графика за какво се ползва това, което Lukoil произвежда. За сведение на политиците и други дебили самолетите и корабите използват гориво. Това, което се нарича "износ" е свързано със зареждането на кораби и самолети на чужди държави, най-вече на тези в ЕС.
  И е добре родните политици да се замислят кого дразнят.
  Да не би да се окаже, че американските ни и британски партньори леко се изнервят на нашите политически дебили и вземат, че им спретнат един малко по-кървав преврат (за справка Чили, Никарагуа, Румъния, Либия и други държави).





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800215
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия