Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2022 19:50 - Буркина Фасо, Робота на Мъск, породата коне Ахалтекинец, РФ, Иран и др
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  - От няколко дни протести в Буркина Фасо. Преврат. По всяка вероятност французите ще бъдат прогонени от страната, както е било в ЦАР и Мали. Подпалено е френското посолство.
  Нигер е може би следващата по ред, а тя е много важна за Франция, тъй като там има запаси от уран, а Франция много зависи от атомните си електростанции. 2-ри военен преврат за 2022 г.

  - Урагана Иън е един от най-силните за цялата история на Сащ. Нанесени са много щети на Флорида.

  - Положението на фондовите пазари е - надолу и надолу. Вече се сравнява положението като в навечерието на кризата, наречена Великата депресия.

  - Газпром са спрели доставката на газ за Италия.

  - Намалява газоподаването през "Турски поток". В сравнение с август е с 25% по-ниско.

  - На 1.10. е годишнина от образуването на КНР.

  - На 5.10.2022 във Виена ще има среща на Опек+.

  - Пенсионните фондове на Англия искат от корпорациите налични финанси, след провал и големи загуби на пазара за ценни книжа.

  - Нато са отказали на Украйна прием. Трябва съгласието на всички страни-членки.

  - Арестуван е наместника на Киево-Печорската лавра - митрополит Павел. С обвинение, че имало контрабанда на църковни ценности.

  - В повредените "Северни потоци" повече няма газ - Енергийната агенция на Дания.

  - Започнал е процес на създаване на администрация в Херсонска, Запорожка и Донбас и Луганската области, в рамките на РФ.

  - ДНР и ЛНР влизат в състава на РФ като републики, а Херсонска и Запорожка област ще бъдат с губернатори.

  - Зеленски е отдал заповед да се превземе Запорожка област. Цялата 96 бригада на ВСУ, която е провела настъплението, е - заминала от този свят.

  - Модерна са отказали да разкрият на Китай какво съдържа техния "прекрасен сироп".

  - На френска атомна подводница е имало пожар 2 пъти.

  - Агенцията по здравна безопасност на Швеция повече не препоръчва да бъдат набождани деца от 12 до 17 г. срещу Ку-ку, защото има много нисък риск за тази група. Това е от 30.09.2022

  - Според писмо на Норвежката агенция по енергийна безопасност, неопознати дронове са били забелязани няколко дни преди нападението над Северните потоци около морските обекти.

  - В съвместно писмо на Дания и Швеция до Съвета за безопасност на ООН, се казва, че по газопроводите Северни потоци, са били използвани взривни вещества с тегла от няколкостотин килограма.

  - Главата на Роспотребнадзор Анна Попова е заявила, че заболеваем.стта от Ку-ку 1 и 9 намалява 2-ра поредна седмица и според нея този сезон, ку-ку-то щял да бъде като обикновен сезонен Ф.рус.

  - В Латвия е имало парламентарни избори. Начело била антируска партия "Ново единство".

  - Монаси можели да бъдат призовавани в мобилизация, ако имат военен билет - в РФ.

  - Ройтерс - милиарди долари на Иран, замразени заради санкциите на Сащ, ще бъдат размразени.

  - На 1.10.2022 с необявена визита в Одеса е била военната министърка на Германия Кристине Ламбрехт.

  - В центъра на Кишинев няколко хиляди души искат оставката на Мая Санду, президентката им.

  - По повод празника на 1.10.2022 г., Си Дзин Пин е казал в статия, излезнала в списание Qiushi, че "Китай никога не е бил така близък до достижението на своето велико национално възраждане, но последната миля ще е пълна с опасности и проблеми.

  - Иран са нанесли удари по Ербил, столицата на Иракски Кюрдистан с артилерия и дронове.Смятат, че оттам "се осъществяват антииранските провокации, целящи да се извърши държавен преврат в Иран."

  - Дядо английски крал Чарлз 3, искал да отиде на Конференция по климата и искал да говори пред ООН, но се посъветвал с политици и те му казали да не ходи. Съгласил се да не ходи.

  - Лиз Трас я обвиняват в некомпетентност.

  - В Туркменистан са увеличили възрастта, в която определят до кога са младежи - от 30 на 35 години. Предприятия, чийто персонал е от 60% и нагоре са младежи, ще могат да кандидатстват за държавни отстъпки и нови производствени оборудвания.

  - Тбилиси, на 2.10.2022 - Ден на града. Представяни са старинни занаяти, храни, танци, песни. "Ярка Тбилисоба" - с това име е бил Празника.

  - Туризмът в Беларус набира скорост. Особено има желаещи да ходят да гледат сивите жерави, с далекогледи. Жеравите лесно се плашат, прелетни са. Някои жерави тежат до 6 кг, размаха на крилете им е до 2 метра. Верни птици, здрави двойки създават.

  - Илън Мъск е представил работен образец на робот-хуманоид с име Оптимус. Зареждането му стига за 1 ден работа. Може да полива цветя и да носи кашони и кутии, да сортира резервни части. Цената му може да е около 20 000 долара.
  - Електронни шофьорски книжки са стартирали в РФ.

  - Празник на херингата във Финландия на 2.10.2022.

  - Туркменистан са празнували 31 години независимост. 2.10.2022.
  "Ахалтекинец" е техният вид кон, най-скъп в света (Небесни коне, Златни коне) и е забранен за продан. Адаптирани са към тежки климатични условия. Всеки кон има само един ездач, прикрепен към него и не се сменя, конете имат голяма привързаност към тях. Ездачите се грижат за тях. Този порода коне съществува над 5000 години. Много интелигентни, развиват голяма скорост, отличителен метален блясък. Чистокръвни, еталонни коне.
  Дословно се нарича тази порода - кон на племето Теке от оазиса Ахал. В този оазис са запазили чистокръвна тази порода.
  Най-значителният пробег на ахалтекинци е бил през 1935 г. по маршрута Ашхабад—Москва. Това разстояние е било преминато за 84 дни. През пясъците на пустинята Каракорум ездачите са преминали само за 3 дни, без спиране за храна, вода или сън. Всички коне останали здрави и стигнали до Москва. Победител на този пробег станал жребецът Тарлан.
  Породата кучета Алабай, също е гордост за Туркменистан. Те са с произход от Централна Азия. Служат като граничари от тази порода.
  Имало е парад. Песни.

  - Мароко и Тайланд са премахнали ку-ку ограниченията за влизане в страните.

  превод: делфин-хадзапи



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3809952
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия