Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2022 21:43 - Шарени новини от света. Случващо се на планетата ни Земя
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2843 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13 август 2022


- В Калифорния горят гори, от огнено торнадо е причинен пожара image Това е рядко природно явление. 60 хектара гора е загубена.

  - В Таджикистан за климатици са изхабили допълнително 2 милиона киловат часа електроенергия image В някои дни асфалта се е разтапял. В Душанбе за 94 г. не е имало такива температури, от 42 градуса.
  В планината в град Дарвазе също е било 42 градуса, като 70 години не е имало такива температури.
  Температурата на места е достигала до 47 градуса.

  - В Казахстан квадрокоптер, в Алма Ата, следи за къпещите се в езеро, като спасител image Следят къпещите се и с речен катер. 4 места са официално разрешени в този град за къпане.

  - В Азербайджан правят сладко от... грозде без семки. image


- В РФ се трудят усърдно СМИ-те да насаждат нов страх от щам Кукуригов с име Делта-Кр-он и не пропускат да броят и броят нови и нови... И препоръчват в захлас - сиропи и сиропи...

  - В Хантимансийският автономен окръг на РФ намаляват горските пожари. 1 месец там не е имало дъжд, и преди няколко дни е заваляло.

  - В Англия сушата продължава. Властите официално са обявили, че има суша на голяма част от територията на страната. Въведени са ограничения за използване на водата. Големите супермаркети продават не повече от 5 бутилки вода на един човек. Забранено е миенето на коли и прозорци.
  Фермерите не знаят дали да садят реколта за следващата година.
  Сушата обхваща 8 района, включително и Лондон. Вижда се даже и от спътникови снимки пораженията от сушата там.

  - Хенри Кисинджър смята, че Сащ се намират на "ръба на в-ой-на" с РФ и Китай по въпроси, които частично сами са създали, без да знаят как ще завърши това или към какво ще доведе.

  - Шолц отново призовал РФ да вземе отремонтираната турбина. Руското посолство в Германия отговорил, че трябва официално потвърждение на това, че тази и други турбини, на които им трябват регламентно обслужване и ремонт, няма да попаднат под санкциите на ЕС, Канада, Англия.
  Докато "Газпром" не получи такива документи, той няма да може да приеме тази турбина, нито да изпраща други за ремонт.

  - В Нидерландия продължават протестите на фермерите вече 1 месец.

  - Тръмп е запитал, какво смятат да правят ФБР с повече от 33 милиона страници секретни документи, които бившият президент Обама е взел със себе си в Чикаго. И още пита - кога ще се направи обиск в библиотеката на Обама?
  Още - Ние не знаехме, че дълбинната държава е толкова дълбока...
  Изказвал се е на Конференция CPAC, в Тексас.

  - Републиканец Гуд от Сащ - Климатична криза няма. Това е л-ъ-ж-а.

  - В Испания, град Хаена, област Андалусия, е имало голям протест на фермери, заради производствени загуби, които били неприемливи.
  "Не ни харесва да напускаме полетата, но ситуацията е драматична. Ще бъде много топла есента в Европа и извън пределите й!".

  - Хранилищата на ЕС били запълнени с газ на 70% и можело да се изкара зимата.

  - През идната седмица Си Дзин Пин планира да посети Саудитска Арабия. Подготвят му там подобаващ прием.

  - Според анализ, проведен от SecDev, за Вашингтон пост, върху 2209 находища на ресурси в Украйна, РФ контролира - 63% от украинските въглища, 11% от нефта, 20% от природния газ, 42% от металите и 33% от редкоземните елементи, включително такива като литий.

  - Герхард Шрьодер е подал иск в съда срещу немския парламент, заради спирането на привилегиите му, които му се полагат като бивш немски канцлер.

  - Швейцария представлява интересите на Сащ в Иран и интересите на Иран в Канада. Както интересите на Иран в Саудитска Арабия и на СА в Иран. Също представлява интересите на РФ в Грузия и на Грузия в РФ.

  - DARPA иска да построи интернет с включени спътници на ниска околоземна орбита. В рамките на своята програма Space-Based Adaptive Communications Node ( Space-BACN ) DARPA събира група експерти за стандартизиране на връзката между постоянно нарастващото количество спътници. Крайната цел е - този тип интернет да позволи бързо свързване един с друг на граждански, правителствени и военни спътници.

  - На 11 август 2022 г. е имало протести в Сиера Леоне (държава в Западна Африка).
  - В Канада растат лагерите на бездомни. Живеят в палатки, заради бедност.
  - Ако е вярно (не мога да потвърдя със сигурност) - протестирали и фермери в Сърбия.

  - На 11 август 2022 г. мисията на Сащ в Нато е обявила, че 2400 амерски войници ще бъдат изпратени в Европа, от 101-ва въздушно-десантна дивизия, с прякор "Крещящите орли". Тази дивизия ще бъде дислоцирана в Унгария, Словакия, Румъния, България, "за да успокои нашите съюзници и да сдържа противниците ни."

Тя е описвана като: "известна с ненадминатите си възможности при десантно-въздушни операции, могат да изпълняват каквито и да са военни или необичайни задачи, в която и да е точка на планетата."

  - В Лондон са предложили бодене на 1 милион деца, против детски па-ра-ли-ч, след като бил открит Ф-и-р-ус-а му в отточните води.

  - CDC на Сащ, отменя разделянето на сиропирани и несиропирани хора. Това е в новите препоръки за борба срещу кукуригу 1 и 9.

  - МВФ продължава да изпраща на Националната банка на РФ препоръки, които тя да изпълнява - по 1 път всеки месец. Държавните свръхдоходи се инвестират в чужди валути - сега вече в юани, рупии, и ... турски лири (които са с 80% инфлация).

  - На реките Елба и Рейн вече са забележими така наречените "гладни" камъни. На тях е написано "Ако ме виждаш, плачи." Такива надписи по камъни има с дата от 1616 г. Това значи, че положението на нивото на реката е - критично ниско.
  Може да спре речния превоз - на зърно, нефт, метали и др. От септември 2022 г. може да има прекъсвания заради това нещо - на електростанциите.

  - Руската православна църква е подала иск в съда против правителството на град Москва. Иска да бъдат признати храмовете в парковете Зарядье и Варварка за тяхна собственост.
  Става въпрос за редица паметници на архитектурата в центъра на Москва. Сред тях са църквата на иконата на Богородица "Знамение", Знаменския манастир, Църквата на Св. Варвара, и мн. др.
  Формално те се водят собственост на столицата, но от 1990 г. ги контролира РПЦ и вътре се провеждат литургии.
  И РПЦ иска от съда да ги признае за тяхна собственост и да ги узакони, защото тези сгради се водели самострои от 16 - 18 векове.
  Ответчик по делото е Департамента по градско имущество на Москва.
  Съда е постановил проверка на храмовете - дали отговорят на изискванията за безопасност. И се изучават възможностите църквите дали може да бъдат преместени на други места..

  - А в Москва се е намалило много доверието в православната църква. От 2014 г. до 2021 г. е спаднало от 55% на 28% (да си припомним, че Гундяев, патриарха на РФ призова за всеобщо сиропиране и натискаше за това. Също затвори храмовете 2020 г. по Великден, служиха се литургии на затворени врати. Но тогава на много места местни свещеници не послушаха и отвориха врати за желаещите да отидат на празника.)

  - Външното министерство на РФ официално е опровергало слуховете, че от КНДР са предложили да изпратят 100 000 доброволци в Донбас.

  - Посланика на Индонезия в РФ, Хосе Таварес, е съобщил, че се обсъждало възможността за въвеждане на платежната система "Мир" в страната му.

  - 90% от Централните Банки по света, изучават или вече внедряват собствени цифрови валути... Робърт Кийосаки - американски предприемач, мотивационен говорител и писател - е разкритикувал държавните цифрови валути CBDC и че това е възможност за проследяване на доходите и разходите на гражданите и също за моментално блокиране и конфискуване на средства от банкови сметки.

  - "Колкото по-мъдър ставаш, толкова по-малко имаш желание да говориш."

  - Процентът вярващи по страни, че религията играе много важна роля в живота им:
  Португалия - 36%
  Испания - 22%
  Франция - 11%
  Италия - 21%
  Англия - 10%
  Ирландия - 23%
  Германия - 11%
  Бенелюкс - 11%
  Нидерландия - 20%
  Полша - 29%
  Литва, Латвия и Естония - от 10 до 16%
  Финландия - 10%
  Норвегия - 19%
  Швеция - 10%
  Дания - около 6%
  Сърбия - 34%
  България - 19%
  Румъния - 50%
  Гърция - 55%
  Молдова - 42%
  Украйна - 22%
  Унгария - 14%
  Австрия - 12%
  Швейцария - 9%
  Словакия - 23%
  Чехия - 7%
  Хърватска - 42%
  Босна и Херцеговина - 54%
  Беларус - 20%
  РФ - 15%

  - В Париж глоба 150 евро за отворени врати при работещи климати.и на заведенията и магазините. В бъдеще глобите ще стигат до 750 евро.
  Забранено е и освещаването през нощта на витрините и табелите.

  - В РФ, Нижни Новгород областта, има богата реколта на зърно, до 30 центнера от декар.

  - В Туркменистан правят напитка от камилско мляко, като камилите ги извеждат по цял ден на паша в пустинята Къзълкум. Нарича се Чел и Агаран.

  - В Китай, на 6 август 2022 г. си е заминал от този свят по време на посещение в провинция Юнан, посланика на Мианма. От сърдечен пристъп...
  За 1 година в Китай са си преминали в отвъдното общо 4 посланика (последния е този на Мианма). Другите 3-ма са:
  Посланика на Германия Ян Хекер, 2 седмици след назначението му в Китай, си заминава от този свят в дома в Китай, след посланически прием.
  На 65 г. украинският посланик, след посещение на мястото, където се проведоха Олимпийските игри - Сергей Комишев.
  Посланика на Филипините през април 2022 г, си заминава, в провинция Цяй Хой, на 74 г.
  В Израел пък си заминава китайският посланик, който преди това е бил посланик в Украйна. Млад човек.
  В Пакистан има пок-уше-ние върху китайския посланик там, в хотел, където той е имал среща.
  Против Генералния консул на Китай в Рио Де Жанейро, Бразилия, е бил извършен те-р-акт, хвърлено вз.ивно уст.ойство през нощта.
  Против дипломатическият корпус на Китай се води негласна во.на. Някой зап-ла-ш-ва КНР чрез политически уб.й-ст-ва и иска да сдържа Китай. Вавилов смята, че това е от спе-ц. сл-у-жби-т-е на една голяма северна страна, съседка на Канада.

  - Към Шанхайската организация за сътрудничество искат да се присъединят 10 страни. На 16-17 август ще има среща на ШОС в Самарканд, Узбекистан. Иран щял да влиза в ШОС. Искат да се присъединят - Обединените Арабски Емирства, Мианма, Катар, Сирия, Камбоджа, Саудитска Арабия, Непал, Египет, Армения и Азербайджан.
  ШОС нараства во-е-нн-и-я си поте-н-ци-ал чрез реорганизация на силите си за бързо реагиране ИРАД (ако правилно съм чула съкращението) като миротворчески.
  Превод: делфин-хадзапи



10 август 2022

- В Израел са създали синтетичен ембрион извън матката, с използване на стволови клетки, отгледани в чашка Петри, който може да се окаже някога полезен за моделиране на вродени и имплантационни дефекти на човешки ембриони.
  Тези клетки са култивирани без използване на оплодотворени яйцеклетки, избягвайки необходимостта от сперма.

  - В Куба няколко дни не могат да потушат силен пожар, причинен от мълния (дали е от мълния?!) в нефтохранилище и база на супертанкери, в град Матансас. В гасенето на пожара помагат от Мексико и Венецуела. Няма повече информация дали са успели да го потушат. Пожара е започнал в събота 6 август 2022.

  - От космодрума Байконур преди няколко дни е изстрелян ирански спътник "Хаям", руско производство. Това ще позволи на Иран да извършва усилен мониторинг над Израел.

  - Епъл са помолили доставчиците си от Таван да маркират стоката си като Произведена в Китай, за да се избегнат сривовете от строгите китайски митнически проверки, след посещението на Пелоси на острова.

  - В Бангладеш цените на бензина са скочили с 52%.

  - В Индия на 7 или 8 август е имало масови протести против икономическите мерки.

  - Броя на бездомните в Хонг Конг е нараснал до 10-годишен максимум заради ограничаването на пътуванията заради затварянията с Кукуригу-то и загубата на работни места.

  - Във Франция е историческа суша, повече от 100 населени места се нуждаят от питейна вода. Засегната е цялата континентална част на страната. Реколтата се очертава да е по-слаба и това да задълбочи продоволствената криза.

  - В Лас Вегас са забранили сеенето на изкуствена (ландшафтна трева), защото за поддържането й се използва огромно количество питейна вода и това довежда до още по-голям дефицит на водата на фона на сушата. Според нов закон тази трева трябва да се премахне.

  - В интервю за "Вашингтон пост" Зеленски е казал, че най-важните санкции били да се затворят границите за руски граждани, защото руснаците отнемали чужди земи. Те трябвало да живеят в собствения си свят, докато не променели философията си.

  - Министърката на външните работи на Латвия, след среща със своята австралийска колежка, е заявила, че Австралия било добре да обяви РФ за страна спонсор на тероризма.

  - Съдията Брус Рейнхард от Южния окръг на Флорида е този съдия, който е издал разрешителното на ФБР за обиск в имението на Тръмп Мар-А-Лаго.
  Той е бил повишен за мирови съдия през 2018 г., след 10 години частна практика. Обиска в имението на Тръмп съвпада като дата със скандала Уотъргейт от 8 август 1974 г.

  - Байдън е подписал закон за финансиране на полупроводниковия отрасъл на стойност 52 милиарда долара. Сащ укрепват връзките си с Япония.

  - Байдън е подписал протоколите за присъединяване на Финландия и Швеция към Нато. Турция засега не е ратифицирала споразумението. Всяка страна членка трябва да даде съгласието си за присъединяването на нови членове.

  - Блумбърг - Путин е спасил Турция от ръст на цените.

  - 2023 г. в Турция има президентски избори.

  - Росатом е превел пари на своята турска дъщерна компания "Акую Нуклеар" за строителството на АЕЦ на крайбрефжието на Средиземно море.

  - Златновалутните резерви на Турция са се увеличили.

  - Турция частично ще заплаща газта, която получава от Русия, в рубли и ще разширяват използването на руската разплащателна банкова карта "Мир".

  - Нанси Пелоси е заявила, че Сащ поддържат политиката за един Китай и че Китай е една от най-свободните страни в света. А-ха - точно е много "свободна" страна, с този социален рейтинг там...

  - Китай за поредна година е публикувал "Бяла книга", в която е посочено, че не се отказват от силов сценарий за присъединяване на Тайван, ако не стане по мирен път.
  Обещават високо ниво на автономия за Тайван и спазване на законните права и интересите на жителите на острова.
  Китай си запазва правото за взимане на нужните мерки спрямо външни сили, които поддържат независимостта на Тайван.

  - В Германия цената на хранителните продукти е нараснала с 15% на годишна база. (То в България нараснаха много повече...)

  - Кристалина Георгиева е имала изказване за нова финансова система и нейното функциониране.

  - Тръмп е бил на 10 август при прокурора на Ню Йорк, за да дава показания. Разследва се дейността на компанията му.

  - Министъра на правосъдието на Сащ и Шефа на ФБР, са започнали да получават заплахи за заминаване към другия свят, след обиска в имението на Тръмп, съобщава Фокс Нюз.

  - Кулата Ascent в Сащ, е официално призната от Съвета по високи сгради и градска среда на обитаване CTBUH, за най-високата дървена кула в света.
  Разположена е в Милуоки, щат Уисконсин и е построена от компания Korb V+Associates Architects. Висока е 86,6 метра. image


- На остров Сицилия протестиращи са правили блокада против слагането на антена за нуждите на Нато. Полицията е използвала водомети и сълзотворен газ.

  - Мексикански археолози са съобщили за откриването на два каменни релефа с изабражение на може би олмекски владетели, в щатите Веракрус и Табаско.

  - Стотици жп пътници са били блокирани за няколко часа, поради кражба на около 600 метра влакнесто-оптични кабели в Испания. Кражбата е станала в нощта на 7 срещу 8 август 2022 в района на Каталуня. Спрени са били високоскоростните влакове между Мадрид и Барселона.

  - Поради вероятното стопяване на ледовете на Гренландия, милиардерите Джеф Безос, Бил Гейтс, Майкъл Блумбърг финансират търсене на месторождения на кобалт и никел, под повърхността на хълмовете и долините на остров Диско и на полуостров Нюсуак. Смятат, че там има много важни полезни изкопаеми, достатъчни за захранване на стотици милиони електроавтомобили.

  - Финландия може да прибегне до ветрилообразни изключвания на електроенергията през идващата зима с цел ограничаване на битовото потребление, за да избегне дефицит.

  - Началник щаба на Пакистанските сухопътни войски - генерал Камар Джавад Баджва, е имал телефонен разговор.... с Бил Гейтст на тема полиомиелитни фъкси. Гейтст високо оценил приноса на армията за пълното премахване на полиемиелита в Пакистан....

  - Наполеон Бонапарт в своите "Спомени" е писал, че "йезуитите са военна организация, а не религиозен орден. Началникът им е генерал от армията , а не просто настоятел на манастир. И целта на тази организация е - Власт. Власт - абсолютна, световна..."
  - Северна Корея е помолила РФ да им даде разрешение да изпратят свои работници

- Доброволци, от инженерно-строителните си войски в ЛДНР, 100 000 на брой, да помагат във възстановяването им.
  Точно са "доброволци"...

  - Председателят на Комитета на Държавната Дума на РФ по международни дела Леонид Слуцки, е заявил, че настъплението на РФ в Украйна ще продължи. Била премината точката на невъзврат.

  - РФ иска на 11 август 2022 Съвещание на Съвета за Сигурност към ООН, заради ударите от Украйна по Запорожската АЕЦ, поради опасност от авария там.

  - РФ се надява, че Магате ще изпрати делегация в Запорожската АЕЦ, на фона на атаките на Киев по атомната централа.

  - Ръководителят на Магате е заявил, че ще участва в срещата на Съвета по Безопасност към ООН по повод Запорожската АЕЦ.

  - В Крим е имало удари и серия от взривове по военно летище на 9 август 2022.

  - Цената на млечните продукти в страните от ОНД растат.

  - В Китай масово за-ги-в-ат посланици... Каква ли е причината.

  - В Сащ прехвърлят сътрудници на ЦРУ на длъжности, свързани с Китай.

  - В англоезичната част на Ю туб са започнали да се появяват видеа с тема за колапс на Китай в идните месеци...

  - Таджикистан ще провежда военни учения със Сащ и Нато.

  - Казахстан изпраща оръжия в Украйна чрез Англия.

  - Неспокойна е обстановката в Термеза, Узбекистан, близо до границата в Афганистан.

  - Също неспокойна е обстановката и в Киргизия.

  - В РФ могат да върнат ограниченията за Кукуригу 1 и 9.

  - Сега започват "новини" как не достигали сиропите за мънковидните шишарки... и какви големи опашки се вихрели в Европа, за "вкусни" сиропи... - колко познато image


- В Испания е обявено тотално пестене на електроенергия.

  - Детските поликлиники в Москва изцяло са преминали на електронни медицински картони.

  - Реколтата от зърнени култури в Беларус е над 3 милиона тона.

  - В Петербург използват стари микробуси-маршрутки като хотели image


- И в Беларус очакват есента Кукуригу и 1 и 9.

  - В Англия заради недостиг на вода е забранено да се мият прозорци, да се полива от маркуч трева, да се мият коли.

  - В Куба горят 4 от 8 нефтохранилища.

  - Според Вашингтон пост, РФ е получила в Украйна полезни изкопаеми за повече от 12 трилиона долара. Това са повече от 60% от въглищни находища, 20% газови и 40% находища на метали.

  - Унгария и Словакия са платили на Украйна, за транзита на руски нефт по газопровода "Дружба" вместо "Транснефт" на РФ, която не е могла да заплати заради санкциите.

  - Руската хакерска група Killnet, е хакнала сървърите на американската Корпорация Локхийд Мартин, която произвежда системите Химарс.

  - Властите на Азербайджан са нарекли Нагорни Карабах своя суверенна територия и са поискали от Армения да изведе войските си от там. Още са казали, че териториалната цялост на Азербайджан щяла да бъде напълно осигурена.

  - За взривовете на военното летище Новофьодоровка в Крим е наблюдавал американски изстребител Ф-18 от Западната част на Черно море.

  - Китайският посланик в РФ Чжан Хан Хуей е казал, че КНР и РФ са встъпили в период на най-успешни държавни взаимоотношения. И още, че Китай разбира, че Сащ искат в Украйна да се продължи конфликта с цел да се ослаби РФ.

  - Китайската компания Бай Ду, е пуснала безпилотни таксита Apollo Go, пробна серия, в Пекин, Шанхай, ГуанДжоу, Шенчжен. Предстои пускането на такива в Ухан и Ченцин.

  - Външните министри на Китай и Южна Корея са имали среща и са казали, че ще укрепват връзките и ще поддържат стабилността на веригите за доставки на фона на растящото напрежение между Китай и Сащ.

  превод: делфин-хадзапи
       

От 6 август 2022

- Азербайджан може да предостави на Израел военните си бази, заради иранското нападение върху посолството на страната им в Лондон.

  - "Хизбула" е получила повече от 100 000 ракети за удари по Израел.

  - Украйна и Турция са подписали тайно споразумение за Байрактарите безпилотници.

  - Югозападната част на Черно море е под мощно радиоелектронно поле, подтискане, вече 3 денонощия.

  - Руският частен военен контингент, е навлезнал в района на позиции и разгръщане на Химарс-ите.

  - Носят се слухове - за кой ли вече пореден път - за предстояща може би гражданска война в Сащ.

  - В Нидерландия има недостиг на вода.

  - Изворът на река Темза е пресъхнал за 1-ви път в историята на Великобритания, в графство Глостшир. Племестил се е на 8 км. по-надолу, от предишното място на началото на реката. Такова нещо ще се наблюдава и занапред, заради промените и се призовава да се пести вода.

  - Африканските страни могат да купуват зърно от РФ, но, ако търгуват със санкционни стоки, напр. нефт, ще се сблъскат с последствия - заявил щатският посланик в ООН.

  - В Канада - скандали и милионни искове против демокрастите на Трюдо. Трюдо сам е въвел задължителните фъкси. Никога никой от правителството му не се е допитвал до канадското Здравно министерство за научни данни или съвет относно кукуригу сините.... Сега, когато опряха нещата в съда, от Здравното министерство проговорили, че те не били виновни, а либера-стите и Трюдо.
  В Съда са подали искове против Трюдо и сие - бизнесмените Карл Харисън и Шон Рикард Също бившият премиер на Ню Фаундленд Брайън Пекфорд и съавтори, както и лидерът на РРК Максим Берние. Иск е подаден и от адвоката от Квебек - Набиле Белкасъм.

  - Канада изпращат военни инструктори, до 225 на брой в Англия, за да помогнели на украинците да се борят против руските войски. Ще бъдат в Англия за 4 месеца.

  - Зеленикавия настоява Си Дзин Пин да помогнел да се спре войната в Укр.

  - Украински "бежанци" в Италия се жалват, че им е непосилно да се трудят и живеят там. В началото било добре, че им давали 3 месеца безплатно жилище и по 300 евро на възрастен и по 150 евро на дете. Обаче вече трябва да работят.

  - Шмръкни-дермата е готова да създаде сироп против мънковидната шишарка, защото имало нарастване на търсенето на сиропи.

  - Река Рейн може да стане недостъпна за корабоплаване.

  - В Шри Ланка са забранили протестите. Вече има там закон, за мирен протест затвор до 12 месеца и до 5 години за стачкуване.

  - РФ е използвала египетският нефтен терминал Ел Хамра, на Средиземно море.

  - В Исландия изригва вулкана Фаградалсфиял, само 8 месеца след последното му изригване.

  - В дълбините на Индийския океан, е открит охлюв с желязна броня.

  - Сред анкетирани канадци, 1/3 са отговорили, че биха си закрили следите в интернет, ако имат такава възможност.

  - Трюдо е инвестирал повече от 8 милиона канадски долара в завод за производство на насекоми Aspire, в Онтарио.

  - Премиерът на Израел Яир Лапид е изказал рядък намек за широко подозирания техен ядрен арсенал.

  - В Западните Щати има недостиг на вода и ток.

  - Калифорния и това лято е в пожари. image


- Компаниите "Каргил", "Дюпон", "Монсанто" владеят 17 милиона хектара орна земя в Украйна. Това е повече от териториите на Гърция и Нидерландия, взети заедно.

  - Военното министерство на Израел е издало заповед за призовка на до 25 000 запасняци от армията.

  - Индийската армия е провела учения за проверка на готовността на спътниковите си системи.
  В района на Югра, РФ горят десетки хиляди хектари гора. (някой съзнателно изгаря белите дробове на планетата ни, а ни залъгват с климата)

  - Правителството на Киро Кокоров и сие, са доставили в Украйна, по обиколни пътища през Полша, въоръжение от различен тип - 4200 тона.

  - Сащ изпраща още въоръжения в Укр. на стойност 1 милиард долара. Азербайджан и Македония - също.

  - Израел отново обстрелва ивицата Газа, защото по-рано от там "Ислямски джихад" са пускали ракети по Израел.

  - ВСУ са стреляли по Запорожката АЕЦ image На косъм се е разминала радиационна авария.

  - ВВП се е срещал с Ердоган в Сочи. Част от руския газ към Турция ще бъде за рубли. Ще нарастват търговията, икономическото сътрудничество.

  - В Мариупол електро и водоподаването ще бъде възстановено до 15 септември 2022.

  - В Северодонецк и Рубежное, е имало още биолаборатории на Сащ, където е имало опасни щамове.

  - Никоя друга източно азиатска държава, освен Япония, не е осъдила военните учения на Китай край Тайван.

  - Външното министерство на Китай, са заявили, че трябва да се усили стратегическото сътрудничество между Китай и РФ и по-тясно трябва да си сътрудничат на международната арена.

  - В Башкирия, РФ, е била на посещение делегация от Иран.

  - Сащ контролират всеки удар от Химарс в Украйна.

  - Сега, през август 2022 г., Външният министър на Южна Корея ще посети Китай с официална визита.

  - 80 специалисти от Китай са в Киргизия, за започването на строежа на жп линия Китай - Киргизия - Узбекистан.

  Превод: делфин-хадзап




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785243
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия