Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2022 21:08 - 23.-24.2022 - новини. Сащ, РФ, Украйна, По света. Твореца и Демиурга
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 596 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лидерите на НАТО са се договорили за укрепване на източното крило в България, Румъния, Унгария и Словакия!

---------------------------------------------------------

Radost Daskal:
  Директно от срещата на НАТО в Брюксел:
  - НАТО няма да праща войски в Украйна
  - НАТО ще помага на Украйна, като изпраща военна техника, като ракети, дронове и др.
  - НАТО ще приложи дълговременна стратегия, чрез скъсяване на разстоянията и разполагане в Балтийско и Черно море.
  - НАТО ще осигури техника за борба с биологично, химическо и ядрено оръжие.
  - Столтенберг отново предупреди Китай, да не дава на Русия финансова и военна подкрепа.
  - Същото предупреждение е отправено и към Беларус.
- Беше направена забележка на Германия за колебливата й позиция, относно конфликта.
 
ПП Аз не съм някакъв брилянтен ум, но в тези решения виждам една дълга война, включително и от територията на България, което много ме тревожи.

----------------------------------------------------------

23 години от "хуманитарните" бомбардировки на НАТО над Белград. Помним!

----------------------------------------------------------

Газовата патаклама...
  БоДжо и кабинета му обмислят да национализират звено на Газпром в Англия, което се занимава с доставки на дребно вътре в страната.
  Мотивите са, че обществото му оказвало натиск за тази национализация, понеже не искали да си дават парите на Газпром, който пък финансирал войната на Кремъл в Украйна ...
  Естествено БоДжо лъже.... Аз освен NHS за друг никой не съм чула да е пратил писмо, в което отказва да получава газ чрез филиала на Газпром в Англия. Да не говорим, че самия филиал не е на 100% руски, а е и с голямо британско държавно участие. Поне това стана ясно от разследването на журналайките... В Газпром, ВР е имал 20% участие и по тази линия и самия Газпром стъпва във Великобритания и става доставчик на газ на дребно.
  **********
  Германия, Унгария и Австрия, които са най - голямите потребители в Европа на руска газ няма да плащат газа в рубли, понеже си имат дългосрочни договори с Газпром, и сега и трите страни заедно започват консултации с юристи след изказването от вчера на Путин.
  Нашия договор изтича в края на тази година, и ако до тогава войната не е свършила и отношенията ни с Русия не са възстановени, България ще купува рубли от Магурата... Ще ни казват или рубладжии или магураджии.
  Макар, че дори и при възстановени отношения аз съм убедена, че от тук на сетне всички договори Газпром ще ги сключва в рубли. Търговията между Газпром и Турция и Китай отдавна не е в долари, а е в национални валути. Факт.

Блага Костова


--------------------------------------------------------------------------

- Републиканецът Ню Грингич, в миналото говорител на Палатата на представителите на Сащ, в ефира на Фокс Нюз за Камала Харис:
  "Е, за начало, ако ви трябва добра причина, да се молим за здравето на американския президент, още веднъж ни се напомни, че причината е нашия вицепрезидент.
  Байдън е на възраст да има или да няма когнитивни проблеми. Но за възрастта на К.Х.. - тя е просто глупава. Да си кажем откровено - К.Х., вероятно е най-глупавия човек, избиран някога на длъжност вицепрезидент в историята на Сащ. И затова хората продължават да се уволняват масово от администрацията на президента."

...

  - "Китай демонстрира не само съпротива срещу Сащ, но и активно формира свой порядък в света, където има намерение да заеме място сред равни големи регионални играчи.
  Китай фактически оказа влияние на Индия, Пакистан, редица други страни (възможно и върху Виетнам и Малайзия) към създаване на съпротивително движение на американските санкции към РФ.
  Китай стремително изтласква Сащ, и то не само от Азия.
  На Сащ не му остана време и никакво поле за маневри, освен започването на мащабна война, като последен опит за консолидация на западния лагер. За това говори днес Байдън - 23 март 2022 г.
  Не може така лесно да се смени световната доларова хегемония на нов многополюсен свят, без Сащ да окажат ожесточена съпротива. Остава само да се надяваме, че Карибската криза от 1962 г. със заплахата от тотална ядрена война - това да е урок, преминат от световната история.
  Но надеждата не трябва да ни пречи да осъзнаваме, че 2022 г. света може да има и друг, твърд и безкомпромисен изход от противостоянието.
  Да осъзнаваме и да се подготвяме."
  Николай Вавилов, 23.03.2022


...

  - "Военната операция на РФ в Украйна е решаваща крачка по пътя към промяна на глобалния световен ред. Това е край на стария еднополярен свят и идването на Новия - многополярен.
  Така я възприемат антиглобалистите от Африка, защитаващи идеята за Панафриканизма - обединение на африканските страни за защита на тяхната идентичност, култура и геополитически суверенитет.
  Запад атакува не само ВВП, но и Африка, Латинска Америка, Близкия Изток и дестабилизира други континенти по подобен маниер."
  (не помня името на човека, африканец е, който казва това)

...
  - "Операция Зет вече принципно промени всичко.
  В РФ предстоят големи промени. Елита просто няма избор: или се включва в контрахегемонията, или ще изчезне от историческото Небитие.
  Руската идея вече не е това, което ниеможем спокойно да избираме или отхвърляме. Без нея никой няма да може да просъществува.
  Въпреки, че може да пробва, но не бих съветвал да го прави - това е, все едно да се спре достъпа до кислород, когато той е нужен на организма.
  Навярно, не всички, инерционни сили са осъзнали какво се случи на 22.02.2022 г. Нищо, скоро ще осъзнаят.
  Ако ние нямаме никакъв друг Път, то ни остава само едно - Да Победим.
  Шанс за "или", за нещо друго, историята не ни остави."
  Александър Дугин, 21.03.2022 г.


- Във френската фирма "Тотал" заявяват, че руския газ не може да бъде заменен.
  - В Литва са предложили да се забрани използването на буква "Z" заради руската спец. опер. в Украйна.
  - Сащ може да приеме Закон за блокиране на Руския златен резерв, който се оценява на 132 милиарда долара.
  Но физически този златен резерв си е в РФ и Сащ нямат достъп до него. За пълно блокиране не може и дума да става, ще има известни ограничения за сделки с използване на злато.

  - Медведев - "РФ би искала да види Сащ като силна и умна страна, а не последен пристан за тези, които постепенно изпадат в старчески маразъм."
  - Полският Генщаб е започнал да доукомплектова с наемници подразделенията на 18-та механизирана дивизия до щат като през военно време.
  - Още 2015 г. в Полша показали по ТВ карта с присъединени Волунска, Ровненска, Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска области. Населението на тези райони поддържа тесни връзки с Полша и исторически го влече към тях.
  2021 г. този план става част от основата на бойната подготовка на полската армия. Много голяма е възможността от развитието на такъв сценарий, който е приемлив за РФ.

  - ЕС ще дава секретна информация на Украйна.
  - Зеленски иска от Запад настъпателно оръжие. Говорил е пред Японския парламент.
  - Нюланд е била в Бангладеш, Индия и Шри Ланка, с искане да се отдръпнат от РФ.
  - Международната асоциация на труда е спряла сътрудничество с РФ.
  - Сащ заявяват желание да изключат РФ от Г 20. Китай е против. Г 20 тази година ще бъде в Индонезия и имало вероятност ВВП да присъства.
  - Немският бизнес призовава ЕС да не се отказва от руския газ, защото това ще унищожи ЕС.
  - Лавров - "Блокирането на резерва никой не е прогнозирал."

  - Аксьонов заплашил, че ще национализира стоковият пазар в Ялта, ако цените не се свалят.
  - Ройтерс са се отписали от новините на Тасс.
  - Ю. Подоляка - "Сега върви борба за преразпределение на света. Европа постепенно ще свива демокрацията и ще дойде тоталитаризъм. Н-ац-и-з-м-а вече подава глава.
  - В Украйна бензин има за около седмица. Унищожени са много нефтобази, по море не може да бъдат доставени заради блокада на пристанищата. По суша доставка на горива от ЕС още не е създадена.
  - Още 1 батальон чеченски спецназ отива в Украйна.
  - Рамзан Кадиров е предложил на Зеленски убежище в Чечня: "Теб никой няма да те намери".

  - Пакистан призова да се сложи край на намеси отвън в работите на ислямкия свят. Външният министър на Пакистан Шах Махмуд Корейши изнесе реч на 48-та сесия на Съвета на Външните министри на Организацията за ислямско сътрудничество в Исламабад, на 22 март 2022.
  Той призовава да се реши Плестинско-израелския конфликт с помощта на създаването на палестинска държава в границите до 1967 г., със столица Ерусалим. Сащо е говорил да се поддържа Афганистан в борбата с "Ал Кайда", "Идил" и "Тахриши Талибан Пакистан".

  - Малайзия и Виетнам се отказаха да поддържат антируските санкции.
  - Лавров - "Ако Нато вкара миротворци в Украйна, това ще е директен сблъсък на Въоръжените сили на РФ и Алианса. И това повишава риска от ядрена война."

  - Швеция доставя 5 000 гранатомета на Украйна. Германия също още 2 000 броя и също и ПЗРК от времето на ГДР.
  - Столтенберг е заявил, че РФ няма да може да спечели ядрена война.
  - От април 2022 г. Херсон преминава на рубли във финансовите си разчети.
  - В Южна Корея има протестни акции с искане американските военни да закрият всички биолаборатории свои в страната. На 21 март 2022 г. повече от 200 НПО са провели митинг в Пусан.
  - Авто и жп транзита от Крим в посока Одеса, ще бъде възстановен в недалечна перспектива, е казал зам. пол. председател на руския президент за Южния Федерален окръг.

  - Доналд Тръмп - "Преди всичко аз съм за Сащ, Си е за Китай, Путин е за Русия. Не четете фалшиви новини."
  - Цитат на българин, анонимен, намерен из коментари в Т.: "Нека ВВП да взима цяла България. Народа е за него."
  - Беларус затваря украинското консулство в Брест и украинските дипломати трябва да напуснат за 3 дни.
  - ЕС са отделили на Украйна 1 милиард евро от Европейския световен фонд, за покупка на оръжие


- Талибаните забраняват на момичетата да учат след 6 клас.
  - От Полша гонят 45 руски дипломати.
  - Генералната прокуратура на РФ обяви, че напуска Международната асоциация на прокурорите.
  - На Украйна са забелязани неизвестни джихадисти, сражаващи се на страната на ВСУ.
  - Шолц, немския канцлер - Нато няма да влиза в конфронтация с РФ.
  - Спътниците на Мъск са започнали да се използват от ВСУ за прицелване на безпилотници и ракети.

  - Украински военни въртолети са започнали да превозват неизвестно въоръжение от Румъния.
  - Дмитрий Песков, заявява - "Ядреното оръжие на РФ, може да бъде задействано за нанасяне на удари, ако се появи и най-малка опасност за съществуването на страната. Ще се действа според концепцията за национална безопасност."
  - РФ е затворила 2 от трите стоянки за зареждане на танкери с нефт от Казахстан, в пристанището на Новоросийск.
  - Лукашенко - "Днес зърното е новото злато."
  - Във Волноваха ремонтират болницата.
  - Макрон обмисля идея за купонна система за храни на бедните.
  - Кмета на Чернигов е заповядал на ВСУ и нациките да не пускат мирните жители. Пътя към Киев е миниран. Местните молят да се предадат, но властта е започнала чистка на недоволните.
  - Официалния представител на Китайското Външно Министерство - "Китайски компании продължават да развиват равноправни и взаимоизгодни търговско-икономически отношения с РФ."
  - На армията на ЛНР й остава да освободи още Лисичанск, Северодонецк и Попасная и ще завърши освобождаването на цялата територия на републиката. После ще продължи участието си в операцията извън републиката.

  - В Сицилия е имало протест срещу военната база на Нато.
  - Властите в Мали са спрели телевизия Франсе 24 и rtf, Макрон е бесен, противоречало на ценностите на народа на Мали.
  - В Япония може да започнат за изключват електроподаването. Причината е земетресението от преди няколко дни. Това е за Първи път от Втората Световна война. Атомните станции работят на максималния си предел. Не омже да се ползват изкопаеми горива, защото са поскъпнали много и ги няма.
  - В Беларус се надяват да произведат повече храни: първо за хората си, после да има и за износ.

  - В Литва инфлацията вече е 14%.
  - В Украйна ще има нови удари с "Кинжал"-и.
  - Рябков - "Руско-американските отношения са на границата на разрива."
  - ЕС създава собствени сили по оперативно реагиране. Редовни учения и инвестиции във военни технологии.
  - Американските войски в Европа може да нараснат до 200 000.
  - Байдън заяви, че е настъпил Новия Световен Ред и че Сащ щели да го ръководят.
  - Австралия създава собствено Военно-Космическо командване.
  - Китай може да се откаже от 147 самолети на Боинг, произведени за тях.
  - Британия планира временно да национализира местната дъщерна фирма на "Газпром". Компанията има повече от 30 000 корпоративни клиента.
  - В училищата в Германия цари яростна русофобия.
  - КГБ на Беларус заяви, че е ликвидирана укро резидентурата в страната, работеща под дипломатическо прикритие.
  - Китай постепенно изблъсква Сащ от Азия, докато те помагат на Украйна. В Сащ естествено, виждат в това нещо заплаха.
  - В Павловград украинците са премахнали жп релсите. А там е било център, където от Закарпатието и Централна Украйна, са вървели жп състави с техника и боеприпаси за наци-тата.


- Ню Йорк Таймс:

Белият дом е сформирал колектив от чиновници, които да разработят план за действие, ако РФ използва ядрено, биологично или химическо оръжие. Вероятността за това не е голяма.

За пресичане на границите с Нато, може да се смята и нападение в страна от Нато върху конвой с оръжие, предназначен за Украйна.


- Байдън отново е обявил за НСР, който Сащ трябвало да оглави.

- РФ гони американски дипломати, не се знае точно колко.

- Мединский: Съществуването на самата Русия е застрашено!

- Франция е повишила готовността на Ядреното си оръжие и е изпитала ракета, можеща да носи ядрен заряд

- В Сащ са премахнали от черния списък редица китайски компании.

- Северна Корея може би е пуснала балистична ракета.

Южна Корея е отговорила с пускането на свои - и балистични и крилати.


- От 7 да 12% се вдига ипотеката в РФ.

- РФ държавно регулира цените на олиото и захарта. Предстои и на рибата. - Нараснало е търсенето на сейфове и патрони в РФ.

- Полша са блокирали сметките на руското посолство.

- Индия е разрешила на РФ да купува облигации на нейни компании.

- РФ и Иран обсъждат обединение на междубанковите си системи за преводи и използването на карта "Мир".



- ВВП е поръчал да се доставя газ в "неприятелските страни" само за рубли.
  Желаещите да си купят руска газ, ще трябва да си продават валута на руската борса. Московската борса е отворила след 1 месец затваряне.
  Но това не е всичко.
  ВВП е споменал и че в съвсем скоро време РФ се готви за пълен преход на търговията с т.нар. "колективен Запад" в рубли.
  Очевидно е, че в тази връзка, да се доставят нашите стоки в Ес, в Сащ и да се получава заплащане в долари, евро и ред други валути, за нас вече няма никакъв смисъл.
  Ще започнем с нашия природен газ.
  РФ е 5-ти по големина търговски партньор на Ес след Китай, Сащ, Англия и Швейцария.
  Централната банка и Правителството на рф имат 1 седмица, за да намерят решение как да се проведат операциите за газ в руска валута. И да внесе "Газпром" съответните промени в газовите договори.
  Това се отнася за страните от "неприятелския списък" - Сащ, Ес, Англия, Япония, Канада, Норвегия, Сингапур, Южна Корея, Швейцария и Украйна.
  Това ще окаже глобално влияние на световните финансови и енергийни пазари. РФ доставя в Европа черни метали, платина, дървесина и изделия от тях, цветни метали, торове, желзни руди и концентрати, пластмаси и изделия от тях, елмази, зърнени култури и др. селскостопански продукти, нефт и нефтопродукти, продукти от черната и цветната металургия.
  Това ще подкопае позициите на долара и еврото.  
от статия на руски
Превод: делфин-хадзапи
------------------------------------------------------------------------------

От Дияна Ахмакова, Швейцария

  Украинските семейства, които остават в Швейцария дошли от войната, една година няма да плащат наеми, няма да плащат ток, нито газ, ще получават социален минимум в който влизат здравните застраховка, премията, телефони, разговорите до Украйна са безплатни и всичко това ще се поеме от общините, минимални социални пари на ден, за да се облекчи тежестта да продължат напред.
  Задължителна психологическа помощ!
  Има настанени семейства, в момента се проверяват, тридесет хиляди семейства, които са приели украински семейства или поне част от тях!
  Тоест ще се поеме от всеки, който плаща данъци в Швейцария.
  Така нареченият триаж на общините в случаят не е толкова важно!
  Сега Швейцария запорира пари и банкови сметки, къщи, каквото се сетите на руски олигарси, които на този етап нямат достъп до никакви услуги и привилегии!
  Някои олигарси имат и фирми в Швейцария, подлежат на проверки, но повече не знам.
  Четох, че ще санкционират отново Русия и отново ще се предостави помощ на Украйна от ООН днес се решава!
  Нато разпределя натовски бойни трупи в Унгария, Румъния и България.


  Miroslav Zoretz

Тегли чертата на Швейцария, тя просперираше от неутралитет и дискретност на финансите и инвестициите. Сега и техните банки влизат в списъка на каперите.
 

------------------------------------------------------------------------------

  Dida Ovanezova  ·   Вчера германците мънкаха, че и автомобилната им индустрия закъсвала. От Украйна внасяли мед, алуминий (другото не го чух), а от Русия кабелно дърво, каквото и да значи това. Буквален превод на Kabelbaum.

Едната ми съседка пък вика, че и горчицата ще изчезне, че и тя от Украйна. В крайна сметка вече се вижда кой ще загази. Няма да е Русия, де.

Още не са регулирани цените на горивата - трябвало да стане със закон. Да де ама трябва и да се съберат за да го гласуват, каза коментатора. Тя ще свърши войната дотогава.

----------------------------------------------------------------------------

Сегашният български политически елит няма интелектуален потенциал и критичен минимум знания, за да преведе държавата през турбулентния период, който ще се става все по-опасен за нас“.

Б.Чуков


..................................................................................................

  Sonya Kirby ·   За съжаление войната няма да приключи скоро. За Запада тя е удобно извинение за икономическата катастрофа (следствие на икономическата некадърност на собствените му елити), за Русия това е идеалната среда за водене на истинската битка - със собствената си олигархия.
  Така че, още 14 месеца, ако следват плана на Откровение за 42 месеца. Изчислявам от началото на ковидянщината.
 

-----------------------------------------------------------------------


Todor Angelov Angelov
Британският мозъчен тръст Economist Intelligence Unit (EIU) публикува статия за новите промени в геополитиката. Давам ви я за разнообразие. Стигнали са само до една част от анализите ми, но е радостно че и колегите ги потвърждават.
  ‐---------------------------------------
  Първо, действията на Москва в Украйна вероятно ще доведат до разделение в Европа.
  Второ, действията на Русия „са крещящо предизвикателство за ролята на САЩ като глобален полицай“ и в тази връзка се стига до заключението, че „светът стана много по-нестабилен и опасен“.
  Трето, „войната в Украйна ще задълбочи стратегическия съюз на Русия с Китай“.
  Четвърто, друг аспект на трансформацията на света в EIU се счита за ускоряване на разцеплението на два враждебни лагера: тоест на колективния Запад и Русия с нейните съюзници и партньори.
  imageimageimage Отделно в материала се отбелязва, че нарастващото внимание към европейската сигурност ще попречи на развитието на азиатския вектор на политиката на САЩ. Принудени да използват всичките си дипломатически ресурси в Европа, американците ще се окажат в трудна позиция в усилията си да противодействат на надигащия се Китай. Това се отнася до въпроса дали настоящата „украинска криза“ е от полза за Китай.
  imageimageimage Въпреки това не виртуалното, а съвсем реално отслабването на САЩ на азиатската линия е лоша новина за Япония, Южна Корея и Тайван, които разчитаха на повече защита и подкрепа от САЩ.
  image Любопитно е също, че Германия радикално промени политиката си, като реши не само да доставя оръжие на Украйна, но и да инвестира 100 милиарда евро в собствените си въоръжени сили, увеличавайки разходите за отбрана до повече от 2% от БВП.

Новият германски канцлер Олаф Шолц нарече външнополитическата маневра на Германия в отбранителната политика Zeitenwende, тоест повратна точка, нова ера. Като цяло може да се каже, че днес Германия реши да преразгледа уроците от Втората световна война, да започне да играе много по-голяма роля в определянето на европейските приоритети в областта на отбраната, външната политика и сигурността.

Това не само променя баланса на силите в Европа, но може да се превърне за Русия и дори за целия свят в една от най-опасните последици от геополитическите трансформации, на които сме свидетели днес.
  image В същото време самата Европа се озова в нова за себе си реалност и трябва да реши къде е мястото й в новия глобален ред. EIU смята, че Брюксел ще трябва да реши как да гарантира своята сигурност. САЩ със сигурност ще останат доминиращата сила в НАТО, но балансът на силите вероятно ще се промени през следващите години, тъй като европейските сили, водени от Франция и Германия, стават по-настоятелни.
  image Според британски анализатори светът все повече ще се разделя на "авторитарен и демократичен". Самият факт, че всички страни започнаха да се разделят на два лагера, може да показва, че съвременната система на международните отношения плавно се връща към Студената война. Единственият въпрос е къде ще се проведе новата "Берлинска стена": в Украйна или някъде другаде?

  https://www.eiu.com/n/
  Тодор Ангелов
  Свалете телеграм от тук: https://telegram.org/ Моя чат е: https://t.me/+EvSa_mElciZhYjFk Канала е: BG Via
https://t.me/todorangelov
Без цензура и много инфоо.

https://www.eiu.com/n/?fbclid=IwAR26gByl5QS-tBFiQI8rM4CG9iDh3ZbIquLWBTn3MzLqBIl9_HGtsILdGig

.....................................................................................................

Мирослав Писешки · Вчера на гражданите на Велико(!) Британия са съобщили, че начина им на живот е спаднал дотолкова, че бие рекордите от 1950-те години.
  И знаете ли, изведнъж Украйна с вълшебно щракване с пръсти във въздуха, изчезна от първите страници на Велико(!) Британските медии.


За тези, които все още се чудят и се подиграват по темата защо Русия не е "превзела" Украйна Видеото е от днес. И това се прави от 24 февруари насам - всеки божи сантиметър Подробностите ги оставям на вашата съвест...

https://www.facebook.com/miroslav.piseshki/videos/515868876595330

...........................................................................................................


"Роскосмос също преминава към сключване на договори с други държави само в рубли" - Рогозин

-----------------------------------------------------------------------------
MayaDeviDasi

"Не ти, който си направил
от кал мъжа и жената,
а Човека си оставил
роб да бъде на земята."

(Христо Ботев)

Четете Ботев не само през призмата на революционера и лудата глава. Той нищо не е писал случайно и всичко, написано от него е вечно.

Дори в запазената до днес Библия, в Битие, има две версии за създаването на човека.

Едната е "по свой образ ги създаде", а другата е за Адам, създадения от кал и Ева - от неговото ребро.

Зад недоказването и премълчаването виждащият вижда два образа - на Твореца и на Демиурга. Става въпрос за две различни личности с космически измерения.
И сега нещо, което вчера пропуснах за Хари Потър. "Poter" в превод от английски означава "Грънчар". Митът за бог като грънчар, който създава съществата от кал, е познат в Северна Африка и до Месопотамия и Финикия, разбира се Шумер. Това е бога на Съ-творението, който произвежда същества, които по наши критерии бихме определили като биороботи.

Другият Бог, на Творението, е Богът на, да го наречем условно, Кавказ. Тук допълвам една информация, която ми беше дадена съвсем неслучайно и се оказва, че е сериозна геоложка теория, че някога е имало огромна планинска верига от Беласица, Пирин, през Рила, Странджа Сакар, та до Кавказ, преди образуването на Черно море при катаклизъм (има хипотеза, че Библейския поток). Та Богът на този център създава съвсем друг тип хора, по свой образ и подобие, не марионетки-роботи, а дарени с всичките божествени качества, включително способността да творят.

Как, кога и кой е направил така, че точно богоподобният човек да стане "роб на земята" и кой използва биоороботите, за да продължи това потисничество, е тема за друг разказ.

Но съм сигурна, че всеки сам може да стигне до изводите.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3798661
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия