Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2022 19:07 - 18,19 март 2022 - новини, мнения, събития. Научни постижения на РФ
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Йордан Халачев, 19 март 2022·   На вниманието на умнокрасивите стратези и жълтопаркетните евроатлантически,мераклии на разполагането на натовски щабове,чужди войски,командни пунктове, радиолокационни станции,складове с боеприпаси,самолети и кораби в България:
  Русия унищожи днес,най-вероятно от Крим,с бреговата ракетна система "Бастион", центровете за радио и електронно разузнаване на въоръжените сили на Украйна, край Одеса.
  А,вчера 18 март, за първи път използва хиперзвуковата ракетна система "Кинжал" в реални бойни действия.
  „Авиационна ракетна система „Кинжал“ с хиперзвукови аеробалистични ракети, унищожи голям подземен склад за ракети и авиационни боеприпаси на украинските войски в село Делятин, Ивано-Франковска област.
  Като носител на тази ракета се използваха модифицирана версия на прехващача МиГ-31К и бомбардировач Ту-22М3М.
  Ние,не знаем дори, за какво американците използват летищата,които ГЕРБ им подари,дори без да плащат наем,но ползват пълна екстериториалност! Не знаем,дали от там, няма да ни докарат беля на кухите глави.
  Кирчо е нарушил решенията на КС по Национална сигурност и пред Лойд Остин е клекнал за многонационална бойна група у нас,за американска рота с бронетранспортьори "Страйкър" и подчинена на НАТО,а не на България. Анонсираната по-рано българска баталионна група,изчезна от дневния ред.
  Последните дни се чува за над 930 чужди войници и снимки и видеа с чужда тежка техника, пълнят мрежата.



Димитричка

Не знам дали са дебили, но всичките ни правителства са паразити изтръскани от най-мръсните презокеански гащи.


--------------------------------------------------------------------------

Miroslav Zoretz

Пред очите ни тече ликвидацията на проекта Велика Хазария. По информационните канали ни заливат с къде истинска, къде лъжлива информация за физическата ликвидация, но истинската Световна война се води на финансовия фронт. Там е боя между олигархичния либерален финансов глобализъм и Новия свят. Там текат битки на живот и смърт, които зрееха след разпада на Съветския съюз, действие с което окончателно беше скъсан мирния договор след Втората световна война.

Днес на този фронт виждаме нови съюзи.

Капиталите на членовете на ОПЕК+ се стресираха от умопобърканите нагли действия на глобалистите по гангстерското присвояване на руските активи и основателно се уплашиха за свойте. Това окончателно ги тласна в съюз с изгряващата звезда на Третия Рим.

Китайските пари и инвестиции осъзнаха, че идва техния ред и започнаха своя атака в координация с останалите.

Всички се чудим защо Русия се бави, отдаваме го на това, че пази човешки животи на руснаците в терирориите на Малорусия (име дадено на тези европейски земи от византийските хроникьори и византийко-църковното определение от 14-ти век) , но разтеглянето във времето на тази военна операция явно катализира процеса по унищожаване на глобалния доларов световен ред и създаването на нов свят без кух финансов капитал, който да налага световен диктат върху индустрията и политиката.


------------------------------------------------------------------------------------------

Вероятно не всеки е запознат с този герой. Mr. Pool е профил в Twitter, който комуникира изключително чрез публикуване на изображения. Без текст. Тези изображения съобщават за сценарии или събития, които много често се превръщат в реалност. Зад този профил изглежда, че има персонажи, доста близки до Тръмп.

В това конкретно изображение посланието, което г-н Пул ни изпраща, е съвсем ясно. Това е този съюз между Съединените щати, Русия и Китай, за който наскоро писах в блога. Именно тези три парчета правят невъзможна победата на глобалистката власт.

Голямото нулиране беше разрушено поради тази причина. Свръхсилите се противопоставиха, дори по различни причини в случая с Китай, на плана, който би довел до края на техния суверенитет и окончателния възход на глобалния Левиатан.

Ники Крески

image


-----------------------------------------------------------------

За първи път от началото на конфликта от Обама в Сирия през 2011 г. сирийският президент Башар ал Асад се срещна с престолонаследника шейх Мохамед бин Зайед ал Нахайян в Абу Даби.

Администрацията на Байдън очевидно разкритикува жеста.

Това е друг геополитически повратен момент, след като САЩ загубиха или губят съюзници като Саудитска Арабия, Индия, Турция, Филипините, Аржентина, Мексико, Бразилия, Южна Африка и скоро след като компрометират отношенията си с Русия завинаги. „Египет.

Изброените страни, добавени към Китай, представляват поне половината от световното население.
Via Lorenzo Capellini Mion .

-----------------------------------------------------------------------

Маша Кременска ·   Това, което е казано официално - image Краварите искат да разположат в imageедна рота "Страйкър". А това са 200 човека и максимално 50 машини за граничен контрол, с обхват на радара 10 км.
  Ползват се за сухопътна или военноморска реакция.
  Какво има недоизказано?!
  А аз питам - къде ще се позиционират?

Когато, преди години, пишех, че ни готвят за платсдарм ми се смеехте. А, смейте се сега!

 
В Запорожската област, в град Токмак, при бягство ВСУ оставили цял склад с тяхно въоръжение, който чеченците спокойно ‘наследиха’!
  Такива случаи са много много.
  В Херсонска и Запорожска области, целият Юг фактически е предаден на Российската армия


imageГенещабът на въоръжените сили на Украйна обявява "контраофанзива" край Киев. imageРуските танкисти и мотострелци передают “Привет!” на ГЕНЩАБЪТ на киевския режим и съобщават, че ротните тактически групи са разбити.imageimage❤️‍🔥

Гордон* директно сплашва украинските граждани, които искат да се евакуират в Русия. *Той е един от най-правилните журналисти на киевският режим.
---------------------------------------------------------------

Ко Во

Следя точно около Киев.. Тия тъпунгери правят вече 3 опита за контрнастъпление.. и попадат в добре организираните засади на руснаците.. и погиват там по 100 - 150 човека весеушники..

------------------------------------------------------------------

Без Лого, 19.03.2022

Нова протестна вълна залива Франция! Заради високите цени на горивата работници, селскостопански производители, шофьори на камиони и др, блокират пътища, магистрали, рафинерии, фабрики, държавни учреждения.
  Ако елитите са се надявали, че краят на "мерките" срещу т.нар, пандемия и военната пропаганда ще сложат край на протестните движения и народното недоволство, са си направили криво сметката - борбата продължава!

--------------------------------------------------------------------

Semes Abramovich

  ЗА КАКВО НЕ СЕ ГОВОРИ В МЕДИИТЕ
  Технократичен анализ на случващото се в Украйна от моя гледна точка. ВАЖНО!
  Изказаното мнение е лично и няма никакво отношение нито към служебните доклади, нито към анализите на структурата, в която работя.
  На какво би следвало да обърнем внимание
  Това, което бе забелязано от всички военни експерти в света (най-вече на тези от НАТО) бяха използваните от Русия оръжейни системи в хода на бойните действия. Ето кратка информация, за това, на което станахме свидетели и което поставя много сериозни въпроси пред съвременните военни концепции, стратегически методи и тактики.
  На 4 март бе публикувано първото видео, на което се вижда използването на нов клас ударни дронове „Иноходец”. Видеото започва с демонстрация на БЛА в полет.

На видеото се вижда окачен транспортно-пусков контейнер с неназована управляема ракета. След това се демонстрират процесите на наблюдение и търсене на цел с помощта на оптоелектронната станция на дрона. В следващите кадри може да се проследи полета на ракетата и поражението на целите, които бяха команден и наблюдателен пункт на противника, жива сила и автомобили.
  Ударната конфигурация на „Иноходец” включва средства за унищожаване на наземни цели. За целта се използват различни бомби, като OFAB-100-120 или съвременните KAB-20 и KAB-50. Разработена е и управляема ракета X-UAV, която е модифицирана версия на противотанковия боеприпас „Корнет”. По време на изпитанията беше показана възможността за използването и както по наземни така и по въздушни цели. Именно X-UAV е показана често в последните видеоклипове на Министерството на отбраната.
  Това, на което е нужно да се отдели специално внимание е друго видео в което се показва използването в реални условия на друг разузнавателно-ударен комплекс – „Форпост-Р”.
  На 12 март Министерството на отбраната на Русия публикува видео, отразяващо моменти от десантната операция в района на летище Гостомел край Киев. Показана е работата на армейската авиация, вкл. ударни хеликоптери Ка-52. Последните осъществяват огнева поддръжка от въздуха. На това видео се вижда и отбранителният комплекс (BKO) Л-370 „Витебск”. Неговото предназначение е откриването и последващата ликвидация на вражеските зенитни оръжия.
  Процесът на демилитаризация на Украйна започна с масирани ракетни удари по ключова военна инфраструктура. Основните цели бяха известни и новоидентифицирани радарни станции както и друго радиооборудване, локационни и свързочни системи. При първите удари на практика бе яха ликвидирани почти всички зенитно-ракетните системи. Тактическата авиация активно участваше в решаването на поставените от командването задачи, а един от основните й инструменти беше противорадарната ракета Х-31П и нейните нови модификации.
  Атаките срещу радарни постове започнаха още в първите часове на провежданата специалната операция и продължават и до днес. Всяка нова цел, която е идентифицирана като заплаха, подлежи на незабавно унищожение. Към днешна дата са постигнати забележителникато количество и качество резултати. ПВО и радарната мрежа на украинската армия на практика са престанали да съществуват и вече не са сила, способна да влияе по какъвто и да било начин на хода на събитията.

  Според наличните към момента данни бортовите противорадарни ракети Х-31П се използват за борба с радари и други източници на радиовълни. Продукти от този тип са били забелязани при щурмовата авиация и очевидно са били използвани срещу украински цели. Има основание да се смята, че именно X-31P е най-масово използваното оръжив във военните действия в Украйна.
  152-мм снаряд 3ОФ39 „Краснопол” е основният елемент от системата за управление на артилерията 2К25. Разработването му се извършва от края на седемдесетте години в Тулското конструкторско бюро по прибори с участието на Ленинградската оптико-механична асоциация и други организации. Работата е завършена през първата половина на деветдесетте години, а през 1995 г. комплексът 2K25 е официално приет на въоръжение в руската армия.
  Използването на управляеми артилерийски снаряди в настоящата специална операция беше показано за първи път на 13 март. Министерството на отбраната публикува кратко видео, заснето от разузнавателен безпилотен летателен апарат. От кадрите се вижда как 3ОФ39 унищожава полеви команден пункт на противника. Това, което обаче не може да се каже е какви допълнителни специални компоненти са използвани в случая.
  Няма да се учудя ако скоро станем свидетели на използването тежък клас РТК "Щурм" в бойните действия. Лично за мен това би било много интересно, защото това би променило сериозно действащите военни стратегии.
  Забележка: Така упоменатите оръжейни комплекси, не са най-интересното, на което би следвало да се обнърне внимание. Има много по-интригуващи събития, за които в момента не разполагаме с информация в открит вид, но които са използвани или предстои да бъдат изпитани в реални бойни условия.


-------------------------------------------------------------------------

НАУЧНИ И ТЕХНИЧЕСКИ ОТКРИТИЯ И ЗАМЕСТВАНИЯ В РФ

  - В Омск е построена изпитателна станция за ракети носители "Ангара". Ще обезпечи проверка на работата на цялата бордова апаратура, системи и кабели на космическите апарати. Ще започне работа от тази пролет.
  - "Смарт Еко Система" и "Открита мобилна платформа" са представили руски тръстфон (смартфон) Айя Т1, с руската операционна система Аврора. Предназначено е за използване в компании и организации, отделящи голямо внимание на въпросите по информационната безопасност.
  - Холдинг РКС е станал първата високотехнологична компания в РФ, която пуска печатни електронни платки за Космоса от изцяло руски материали. В Москва има затворен производствено-технически комплекс с пълен набор от специално оборудване, намаляващ влиянието на човешкия фактор. Новите мощности обезпечават технологична независимост на руския космос.
  - В Калуга е открит първия в РФ комплекс за целогодишно отглеждане на малини. Всичко е автоматизирано, технически. Реколта до 100 тона годишно. За да не пречи на жителите, комплекса, който е направен в рамките на самия град, има 3 системи щори - енергоефективна, светлоотразителна и светомаскировъчна.
  - Ново производство на сирена е пуснато на завода "Млечна култура", в Ленинградска област. 4 пъти се увеличава обема на продукцията. Сирена, десерти, йогурти с високо съдържание на белтък.
  - Учените от Научноизследователския институт на Държавния университет на Новгород, са създали най-бързата ВЕРТИКАЛНА ЙОННА СОНДА за изучаване на процесите в йоносферата. Може да регистрира йонограми, следи от радиосигнали за по-малко от секунда (0,9). В света към дадения момент няма аналог. Може да работи непрекъснато дълго време.
  - Учени от Сибирското училище по геонауки ИРНИТУ, са създали безпилотен комплекс Sib GIS UAS за високоточни геофизични и геодезични работи по търсене на уранови находища.
  Елементите му са оригинални, от изцяло руски компоненти.
  - Обединени заводи по сондажна техника В.В. Воровски, са създали първите в Русия СЕРИЙНИ СОНДАЖНИ КОМПЮТРИ, не зависещи от човешкия фактор.
  - В Иркутск е открит медицински комплекс, който ще обслужва около 65 000 души и ще работят 200 специалисти. Това е и учебен комплекс за студенти и медици.


Новини

- Ген сек-а на ООн Гутериш изказва опасения, че е възможен масов глад и крах на глобалната продуктова система
  - Галона бензин в Лос Анджелис, Сащ е от 6,4 до 6,8. Дизел 6,9
  - Конвоя на свободата в Сащ е в един квартал от Белия дом. Властите заплашват да се разправят с тях, както Трюдо в Канада. Камионите ги паркират по диагонал на улиците. Още много ще има да влизат във Вашингтон
  - В Канада продължават да протестират в събота и неделя. Все още на федерално ниво не са отменени фъкциите. И правителството на Трюдо продължава да тормози хората, дарили за Конвоя.
  Камионите втора употреба там са нараснали драстично като цена и ги няма в продажба, а има търсене.
  - Амерци, подкрепящи Украйна, събрали 400 бронежилетки за помощ. Други американци, които са против такава благотворителност, разбрали и ги откраднали през нощта от сградата на Комитета на украинския конгрес на Сащ в Манхатън.
  - Най-силната военно морска държава вече е Китай. За това пише много сериозното американско издание Foreign Affairs. Всички велики империи рано или късно залязват и се разпадат. Само човечеството остава.
  - В Австралия проруския активист Симеон Бойков (името си е доста българско :)) организирал митинг пред резиденцията на премиера Скот Морисън в Сидни. Паралелно с това там се провел и антикарантинен митинг и той се слял с него.


- Генерал-лейтенант от запас на американските ВВС Томас Макинерани пише, че Сащ са унищожили всички документи за 15 биолаборатории на Сащ, разместени в Украйна
  - Узбекистан не признава ЛДНР.
  - Франция и Естония имат намерение да пратят военни "миротворци". Решение ще се вземе окончателно на 24 март.
  - Украински военни са ударили болницата в Донецк image - какво ли да се очаква от на-ц-.та
  - Япония ще дава спътникови данни на Украйна
  - Украинските военни са минирали всички подходи по крайбрежието на морето към Одеса
  - РФ официално се е отказала да изпълнява исканията на Международния съд на ООН
  - Казармата на ВСУ в Николаев е изпратена в Тартара
  - В Мелитопол връщат на собствениците отнетите от териториалната отбрана автомобили
  - Китайските фирми активно търсят начини как да заменят европейските на руския пазар
  - Европарламента е закрил достъпа за руски държавни лица в сградите си
  - Великобритания ще разгърне в Полша ПВО със средна далечина.
  - Полша ще увеличи армията си 2 пъти - до 300 000 души и има намерение на следващата среща на Нато да предложи да се изпратят "миротворци"
  - Блинкен плаши Китай, че ще бъдат наказани, ако предоставят на РФ военна помощ. Байдън 2 часа е говорил със Си.
  - ЦРУ са започнали да учат укри за водене на партизанска война, още след Майдана
  - Набиулина е избрана за още 5 год. за глава на Руската Центробанка
  - Властите на Крим готвят предложение за строителството на нов град за 50 000 души
  - Представен е руски смартфон - АУУаТ1
  - Омикрон щама се е върнал в Азия


- Беларус - дефицит на стоки от първа необходимост.
  - Киев иска демилитаризация по шведски и австрийски модел. Със своя армия и флот, и да няма чужди бази.
  - Виетнам са пуснали безвизов режим за руски туристи.
  - В РФ увеличават заплатите заради санкциите, но започва и безработица.
  - Може да се увеличат лихвите по ипотеките до 10-12% в РФ, това обмислят в Думата.
  - Летище Шереметиево е затворило терминал Д и терминал Е и Трета писта. Летищата в РФ спират да работят нощна смяна, за да пестят.
  - БМВ и Фолксваген спират заводите си в цяла Европа, защото не достигат детайли, които са се внасяли от Украйна.
  - В Германия стачкуват пазачите на летищата. Отменени са няколкостотин полета. - Дау Джонс изключва всички руски банки от индекса си.
  - 1000 китайски карти се издават на ден - Юнионпей.
  - Безсрочни стачки от шофьорите в Испания, заради поскъпналите горива. 75 000 души са се вдигнали след шофьорите в Италия. От правителството в Мадрид е изпратило военна полиция да ги подтисне. Един протестиращ е загинал.
  - Полският президент Качински предлага да се изпратят в Украйна, натовски "миротворци".
  - Европейската банка иска да се засили контрола на операции от Беларус и РФ от техни граждани, живущи в Европа- Германия купува партия F-35, които могат да носят Ядрено оръжие
  - В Рига на 16 март е имало шествие на латвийски легионери Ес Ес.
  - В Албания са избухнали протести срещу цените на горива и стоки от първа необходимост.
  - Тайван провеждат военни учения на остров Дун Ин, недалече от континентален Китай.
  - Зеленски иска безполетна зона да създадат над Украйна от ЕС и Нато.
  - Украйна е включена към европейската енергосистема.
  - Съдът за правата на човека в Хага е спрял разглеждането на всички жалби срещу РФ.
  - В Казахстан започва провеждане на радикални промени. 30 глави от Конституцията ще бъдат пренаписани и приети 20 закона. Ще се ограничи властта на Президента и ще се разширят партиите.
  От "С галоп по Европата"


- В ПАСЕ единодушно признали Приднестровието за "зона с руска окупация".
  - РСЗО «Смерч» са в Херсонска област - шегите свършиха - това е буквалния превод от канала, от който взех това съобщение.
  - Антоном Геращенко: В Западна Украйна цените на жилищата под наем са нараснали 3-4 пъти. В отделни хотели в Лвов цената е нагоре 2-3 пътии повече. А къде е състраданието? Къде е желанието да се помогне на тези украинци, които са загубили дома си или са избягали от бомбардировките? Това е потвърждение, че даже "желязото и кръвта" (по Бисмарк), не могат да направят от Източна и Западна Украйна единен народ.
  - Соловьов - Европа е забранила да се доставя в Русия... черен хайвер :))))
  - Израел е отменил безвизовия режим за украинци и НЯМА ДА ПРИЕМА бежанци. Неофициално се казва, че повода е - оскверняване на паметници и светини в Израел!
  - Зеленски е отстранил от длъжност генерал Павляк, заради това, че самоволно е наредил използване на "Точка У" с касетъчен заряд, заради загубата на Волноваха и болкирането в Мариупол на укровойска. На негово място е назначен ген.-майор Едуард Москальов.
  - Русия сама излиза от Съвета на Европа, по своя собствена воля, - заяви заместник-председателя на Държавната Дума Толстой. Писмо от Външния министър на РФ Сергей Лавров, по повод излизането от организацията, е връчено на генсека на СЕ. При излизането от организацията РФ ще бъде принудена да денонсира Европейската конвенция за правата на човека" - казва Началника на Международния комитет на Думата Слуцки.
  - Агенцията за национална безопасност на Сащ, е използвала секретен троянски паразитна програма NOPEN за кражба на данни по целия свят, пише The Global Times. Осъществявали са кибер атаки в 47 страни за 10 години. Приоритетни са били военните институции, правителството, Ай Ти компаниите на Китай.

- 20 укродепутати са избягали от "велика" Украйна. Имената им не са разгласени. Председателят на укропарламента заявил, че "да се бяга от държавата по време на мобилизация е държавна измяна".

- Армения се е съгласила на предложението на Азербайджан да подпишат мирен договор.

  превод: делфин-хадзапи

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Yana Dimitrova

Всеки ден слагам видео-сводка от военните действия от двама наблюдатели, които са в окраина.В едно от тях бях впечатлена от нещо, което не бях чувала-руснаците имали система за разминиране от разстояние.това беше казано по повод минирането на плажа в одеса.от оръжие не разбирам, само знам, че не всичко, което имат са използвали до сега.А ракетите разбили лвовските складове и полигона са излетели от територията на Каспийско море!

...............................................................................................................

В Англия дават 120 000 евро на фермерите, за да се оттеглят и да спрат да произвеждат храна, защото кравешките газове променят климата.
  Истинската причина обаче винаги е той -Grande Reset, следователно прекъсване на хранителната верига.
  Още ли сте със знамето на Украйна на профилите си? image Стефано Фиоре.
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3809034
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия