Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2022 16:54 - От 14 и 15 март 2022 г. Новини, събития, коментари, мнения. Украйна, РФ, решения
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2022 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Niki Cresciq 15.03.2022  

Писмо до Путин от Аугусто Синагра, професор по право на Европейската общност във Факултета по политически науки на Римския университет La Sapienza:

Г-н президент, добре ви е известно, че италианският парламент вече не отразява истинската воля на народа. По същия начин в Италия през последните години имаше правителства, председателствани от хора, които никога не са били избирани и следователно дори действащото правителство не отразява волята и чувствата на италианския народ. Военните водачи не гарантират независимостта на свободните институции, както изисква Конституцията. Италианската конституция се нарушава системно в мълчанието на онези, които трябва да гарантират най-абсолютно уважение към нея и така сега се нарушава и нейният член 11, който не позволява на Италия да участва във войни за агресия или във всеки случай в чужди войни , тъй като това трябва да бъде политика, която италианските военни упражняват само за отбранителни цели.

Медиите, най-популярните вестници и национално разпространените телевизии са напълно поробени и непрекъснато разпространяват информация, която е съзнателно невярна. Широките слоеве на съдебната власт, която трябва да бъде опората на ежедневните свободи и права, действа извън закона, като продължава традицията си да угажда на държавната власт. Италианското обществено мнение е озадачено и объркано и вярва на това, което телевизиите казват до степен на присмех. Италиански журналисти в Украйна с каски на главите или военни филми или изображения на експлозии, станали години по-рано на места, много отдалечени от Украйна.

Разпространяваното послание е, че вие ​​сте автократ и че Русия води агресивна експанзионистка политика. Не всички италианци мислят това и има много италианци от всички слоеве на обществото и от всякакъв културен произход, които споделят украинската военна инициатива, наясно с провокативните цели на САЩ чрез НАТО. Това е стара история, която за съжаление се повтаря, ако има държава, която разпалва войната, това са САЩ: през трите си века живот те са имали само 12 години мир. Това са цифри, а не мнения.

Здравата част от Италия и италианците знае, че защитата на човешките права е вулгарен претекст, както и по-смешен, отколкото престъпен претекст, този за износ на демокрация. Здравото обществено мнение на Италия е напълно наясно, че инициативата й в Украйна е акт на самозащита и в отговор на провокациите и заплахите на Северна Америка и на държавите, които робски подкрепят САЩ. Виждате ли, г-н президент, Италия загуби Втората световна война, но това не е важното. Войните се печелят и губят. Това е в сюжетната игра. Трагедията на Италия е, че тя загуби войната и също така загуби мира. Италия днес е територия, подчинена на империалистическите военни нужди на САЩ и НАТО. Няма друго обяснение за присъствието в Италия на 115 /сто и петнадесет военни бази на САЩ или НАТО, което е едно и също нещо.

Моят регион, Сицилия, днес е голяма американска казарма. В различни точки на националната територия САЩ разполагат с ядрени складове с опустошителен потенциал. Аз съм стар професор и не искам да продължа да преподавам нищо на никого, но искам да ви кажа, че в Италия вие представлявате последната надежда за ефективен контраст с глобализма или мондиализма и с капитализма на паричните спекулации, който няма лице освен чиито имена.

Използвам възможността, г-н президент, да ви покажа заедно с милиони италианци моето възхищение от вашата интелектуална и политическа честност, от вашата смелост и от приноса, който правите за истинския мир, противодействайки на агресивните цели на това, което аз наричам Северноатлантическа терористична организация. Не се сърдете на Италия, която, изгубила дори чувството за присмех, изпрати малък военен контингент до западните граници на Украйна. Беше жалко решение на управляващото правителство, че след като изчерпи претекста на Covid да управлява против Конституцията, сега използва претекста на кризата в Украйна да продължи в извънредно положение, насочено към унищожаване на идентичността и достойнството на Италиа

С уважение.

 

https://cataniacreattiva.it/prof-sinagra-lettera-aperta-al-presidente-vladimir-putin/?fbclid=IwAR1NxtRRHiAz68YK-cKTa_cJQdHSKPxCEhiauLPxUhe7bUYQjZh-xADUmaI

 

 

 

Dima Nikolova

14 март 2022  ·

Е, вече се изясни КОЙ иска война на всяка цена. И това е нещо. Пуснали са касетъчна бомба върху мирното населетие в Донбас. Понеже са вода ненапита. А касетъчните бомби са забранени... уж, де. Но виж, върху руски майки и деца, може да се пускат, както преди години можеше да се пуска обеднен уран върху майки и деца в Сърбия. Големи миролюбци...

 

 

Sonya Kirby

 

Украинската страна току-що е отказала преговорите. Щели да се бият до победа.

Ами, добре...

 

............................................

 

А - Дипломати.

БОЛНА ТЕМПОРА.

imageФренският журналист и философ Бернар-Анри Леви пристигна в Одеса. Присъствието му никога не е било предвестник на щастливи съобщения, не напразно Леви е наречен „Конникът на Апокалипсиса“.

Леви участва активно в изборите, които определят съдбата на сърбите в Косовската война през 90-те, учебната му програма не вещае нищо добро. Французите предложиха западните страни да признаят президента на самопровъзгласилата се Чеченска република Ичкерия Аслан Масхадов.

През 2003 г. той подкрепи Революцията на розите в Грузия, която беше последвана през 2008 г. от военно-политическия натиск върху Русия по време на конфликта в Южна Осетия.

През 2011 г. Леви участва в събитията от „Арабската пролет“, известен е като „духовния баща“ на революциите. Смята се, че именно той е убедил Никола Саркози да вземе решение за военна интервенция за сваляне на режима на Кадафи, водеща до пълно унищожаване на Либия.

През 2013 г. той се фокусира върху Сирия, като провежда активна пропаганда срещу правителството на Башар ал Асад, призоваващо за нахлуване в арабската страна.

През 2014 г. той вече се представи в Украйна, като се представи на Евромайдан с русофобска реч, публикувана впоследствие в Le Monde под заглавието „Всички ние сме украинци“.

През 2019 г. той се срещна и с Владимир Зеленски, за да обсъди Владимир Путин.

Сега е в Одеса. В разгара на специална операция в Украйна.

Сръбските медии са сериозно притеснени, след като забелязаха присъствието на френския неолиберален журналист, който се разхожда из Одеса. Познават го добре и знаят кой е!

Фактът, че привидението на Бернар-Анри Леви носи болка, те знаят от първа ръка. През 90-те години в своите статии той активно призовава страните от НАТО да бомбардират Югославия, подкрепяйки бойци от АОК, Армията за освобождение на Косово. Тази бомбардировка, силно поискана и насърчавана от французите, беше определена като "хуманитарна" интервенция, считайки я за "оптимално политическо решение".

Сръбските медии посочват, че през 2017 г. той презрително описа събирането на Безсмъртния полк в Белград, което чества паметта на загиналите от съветската съпротива по време на Втората световна война, опасно „събиране на националисти“.

 

 

 

Radost Daskal

14 март 2022

·

Вчера гледах на ютюб руско предаване за войната. Хубаво е човек да вижда и двете страни на истината. Няма да разказвам за бабките по селата, които плачат, че вече две седмици нямат ток и вода, нито за набъцканите по дворовете им ракети. Ще разкажа за един мъртъв украински войник. Човекът лежеше до един уличен стълб и снежецът беше милостиво го покрил с рехаво одеалце. До него лежеше гранатомет, ясно се виждаше жълтата лента на ръкава, а кракът му беше превързан с дебела верига за уличния стълб. И вече нямаше значение, дали е използвал гранатомета, нямаше значение кой го е убил... Важното беше, че неговите командири, като куче, го бяха вързали там, за да умре. Такова зверство само по филмите съм виждала. Собственото ти командване, да те прикове с верига, да нямаш право нито да бягаш, нито да се предадеш. Толкова за сводките от фронта. Толкова за героизма и нечуваната смелост на украинската армия. Това не е нормална война. Дори и на война, човекът има свободна воля, а тия изверги се отнасят, с войниците си, като с кучета...

 

Искам това да свърши, но не на всяка цена - искам такива изроди да си платят! Тях да приковат с вериги към уличните стълбове и цялата народна любов да се излее върху им.пецоперацията ще трае към 3 месец

 

............................................................................

 

Оръжия за Украйна, маскирани като „хуманитарна помощ“. В Пиза работниците отказват да товарят самолетите.

Както винаги, работническата класа се оказва много по-достойна да представлява Италия, отколкото тази политико-икономическа олигархична класа, която ни управлява.

 

Слава Фиорентини

 

 

Според западни анализатори спецоперацията ще трае 3 месеца.

 

@Тодор Ангелов (военен експерт, скоро беше при Крум Савов) писа,че мирен договор ще бъде подписан през Май,но всичко ще продължи до към Август.

 

Велина Ангелова

 

 

........................................................................

 

Йордан Халачев

14 март 2022

 

Чухме и неочакваното от САЩ:"Америка не трябва да бъде заложник на НАТО и прословутия член 5–ти, от договора на Aтлантическия пакт"!

Американският политолог Патрик Бюканън, за списание "The American Conservative" обяви на всеослушание:

"Америка не трябва да бъде държана заложник на ангажиментите, поети преди 73 години от друго общество и друга ера".

Какво точно е станало преди 73 години?

Ето какво:

Северноатлантическия договор е подписан на 4 април 1949 г. Основополагащия е член 5 от договора, гласи: Страните се съгласяват, че въоръжено нападение срещу една или повече от тях в Европа или Северна Америка ще се разглежда като нападение срещу всички тях и всяка страна се съгласява, че при такова нападение, в силата на правото за индивидуална или колективна самозащита, признато от чл. 51 на Устава на ООН, ще окаже помощ на нападнатата страна или нападнатите страни, предприемайки незабавни действия, каквито смята за необходими, индивидуално или съвместно с други страни, включително използването на въоръжени сили, за възстановяване и поддържане на северноатлантическата област.

„Независимостта на Украйна не е жизненоважен приоритет за Съединените щати, но ние имаме задължения към НАТО към други страни, граничещи с Русия“, пише Бюканън за "The American Conservative".

Патрик Бюканън поясни, че ако избухне конфликт между Русия и, да речем, малка Естония или друга страна-членка на НАТО, тогава според петата статия от Северноатлантическия договор от 4 април 1949 г. Съединените щати ще трябва да предоставят военна подкрепа на съюзниците си, което би довело до катастрофални последици и за двете страни.

„За щастие, ние не направихме Украйна член на НАТО и не дадохме на Киев военни гаранции. Ангажиментите биха ни принудили да се борим за държава, която не е от жизненоважна стойност за нас“, заключи политологът.

В заключение Патрик Бюканън отбеляза, че Америка не трябва да става заложник на задълженията, разработени преди 73 години от друго общество и в друга ера.

Любопитно,каква ще бъде реакцията на европейските натовски държави и на евроатлантиците,дали въобще ще реагират или ще се правят на умрели лисици?

 

 

https://www.theamericanconservative.com/buchanan/have-we-cornered-ourselves/?fbclid=IwAR3mUgVAp3xks16lRkkXXUGmfRF_odpqSDVJIPXgIex2LosjSivoaG-Pb5I

 

 

CNN обяснява защо САЩ са толкова разтревожени от потенциалната китайска помощ за Русия, разглеждана не само като намаляване на ефективността на действията на САЩ, но и като повратна точка в отношенията с Пекин.

 

Досега Вашингтон приемаше, че отношенията с Америка във всяка ситуация са по-важни за Китай от всяка друга. Просто заради икономически интереси, несравними с нищо друго. Решението на КНР повече или по-малко открито да застане на страната на Русия, (не на думи, а на дела), ще означава, че се е появило нещо по-важно от материалната изгода.

 

Или тази полза сега се тълкува от китайците по различен начин. Така че наистина моментът е основен.

 

 

Йордан Халачев

 

Ето и превод на другата част от статтията на Патрик Бюканън:Днес американските лидери нямат същата свобода да не действат като Труман, Айзенхауер, Кенеди и Джонсън. Ние сме длъжни да действаме. Защо?

Защото след края на Студената война ние разширихме членството в НАТО и сега има 28 нации в Европа, които сме длъжни да защитаваме, ако бъдат нападнати.

Украйна не е една от тях, но пет от тях, които граничат с Русия или Украйна – Румъния, Словакия, Полша, Латвия и Естония – в момента предоставят на Украйна ракети Stinger или Javelin за унищожаване на руски танкове, сваляне на руски самолети и убиване на руски войници в Украйна.

Ако Путин отмъсти на която и да е от тези страни за тези оръжейни трансфери, които убиват руски войници, САЩ ще бъдат задължени, съгласно член 5 от НАТО, да се бият с Русия от името на тези страни от НАТО.

Член 5 автоматично въвежда Съединените щати във война с Русия, ако Москва отмъсти срещу нация от НАТО, предоставяща оръжие за убиване на руски войници.

Защо доброволно сме си вързали ръцете по този начин?

През 40-те години на Студената война Америка остава в безопасност, докато Източна Германия, Полша, Чехословакия, Унгария, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония са под контрола на Москва.

Но защо всички тези нации имат военни гаранции от Съединените щати, когато нито една от тях, както показа Студената война, не е жизненоважен интерес на САЩ?

Защо след края на Студената война през 1991 г. се съгласихме да водим война с Русия, включително ядрена война, от тяхно име,а те не са от съществено значение за нашата сигурност?

Независимостта на Украйна не е жизненоважна за Съединените щати. Макар и желана цел, не си струва да водим война с Русия, за да я запазим.

Освен това независимостта на Украйна не си струва риска от използването на американски самолети за създаване на зона, забранена за полети за руски самолети в небето над Украйна.

Всъщност, ако бяхме дали уверения на Путин, че НАТО е затворено за Киев, може би щяхме да предотвратим случилото се, защото това беше първото и най-настоятелното искане на Путин.

Героичната реторика, която чуваме от нашите политически и медийни лидери настрана, истинското послание, изпратено до Украйна от нашите собствени и на НАТО действия и бездействие е следното:

Ние ще ви изпратим оръжия, но ние не изпращаме нашите войски и няма да водим войната ви вместо вас или до вас, освен ако и докато не решим, че е в наш жизненоважен интерес да го направим.

Тези, които попречиха на САЩ да реализират амбицията на бившия президент Джордж У. Буш да въведе Украйна и Грузия в НАТО, може би са ни спасили от война с Русия, в която и двамата можехме да пострадаме ужасно.

Дали ще тръгнем на война за нация, която преди е била част от съветския блок, трябва да бъде въпрос на решение на американците от този ден и време – не е наложително, не е продиктувано от нашия подпис върху 73-годишен договор, създаден за друга ера и друг свят.

 

 

 

Армен Попов

Това е краят на НАТО. Не мога да твърдя, че е логично или планирано, по-скоро съм склонен да мисля, че е второто, но е в сферата на конспирациите да твърдя, че е всичко, което се случва, е план към установяването на НСР. Но все пак не бива да забравяме и думите на Франкин Рузвелт, че "В политиката нищо не се случва случайно. Ако това се случи, можете да се обзаложите, че е било планирано по този начин."

 

 

 

Йордан Халачев

15 март 2022

·

Европа се управлява от правилата на Сорос,каза турският вътрешен министър, Сюлейман Сойлу в интервю за Сабах: "Всички виждаме фалита на ООН, НАТО и глобалните организации по света".

Очевидно е разбрал посланието на Патрик Бюканън за основополагащия е член 5 от договора на НАТО,"че Америка не трябва да става заложник на задълженията, разработени преди 73 години от друго общество и в друга ера".

„Турция не се предаде на глобализацията. По този начин тя е установи добре регионалните търговски отношения, които историята й е представила. Ако се беше предал на глобализацията, тоест на глобалните клубове, на страни световни шампиони, щеше да се окаже в по-трудно положение от Украйна. Глобалистите, тези, които работят в глобалния клуб, не могат да дадат на света нищо ново... Всички виждаме фалита на ООН, НАТО и глобалните организации по света.

Аз смятам, че Европа като общност няма смисъл. Европа се управлява от правилата на Сорос. Те се подчиняват на правилата на Сорос. Казвам това много ясно, нито една страна в света няма да приеме Сорос отново. Сорос е отговорен за всички деца, загинали във войната.

Вижте проблема с Украйна, Сорос е там от самото начало. Те са убийци."

В момента фондация Сорос не работи в Турция.

 

Йордан Халачев

Ето и мнението на Китай:„САЩ подклаждат огъня с доставките на оръжие“!

В разгара на украинската криза всички замесени страни, включително Москва, Киев, Париж и Берлин, търсят изход от ситуацията и полагат дипломатически усилия, но Вашингтон продължава да предлага оръжия на Украйна, за да предотврати приключването на конфликта,пише китайският вестник Global Times.

Според изданието крайната цел на Вашингтон е да удължи кризата и да увеличи максимално щетите за Русия, да нанесе удар по икономиката на ЕС и да увеличи военното си присъствие и контрол над европейския континент. Китайският експерт по Русия Чуй Хен каза, че САЩ искат да включат Европа в своите дестинации за износ на енергия с помощта на кризата.

 

 

...............................................................................

 

Бразилски наемник съобщава, че наемници от цял ​​свят са отишли ​​в Украйна, за да се бият с руснаците. В същото време бразилският боец ​​съобщава, че руснаците са унищожили всичко. Всички легиони чуждестранни наемници и головорези, които се притекоха да спасят евроатлантическата блокада, бяха елиминирани от руснаците. На Зеленски не му остава друг избор, освен да се скрие под шубата на своите израелски защитници.

 

Ники Крески

 

 

 

Анастасия Гешева

15 март 2022

 

Събитията в Русия са много повече отколкото изглежда.

И разделението между хората заради тях е много повече отколкото изглежда. Става дума за ясно реално разделение по принадлежност към двете вибрации - за и против Русия. Въпросът е много повече от обикновено конфликтуване на лично и общочовешко ниво.

Русия е определена да бъде основна световна градивна сила за бъдещето и то за много дългосрочно бъдеще. Това е неизменно! Който не е съгласен, да се обръща към Бога и там да подава възражения!

Русия сега претърпява пореден болезнен процес в своето развитие. Но тя вече изгражда нов ред вътре в себе си и около себе си. Никой не може нито да я спре, нито да и попречи. Абсолютно никой! Загубена кауза е всяко противоборство.

Това не означава, че хората трябва да се примирят и ще се примирят. Напротив. Хората ще се разделят по отношение на Русия по начин , по който нищо друго не успя да ги раздели, а те не бяха едно и две предизвикателства и един и два опита за разделяне между хората. Аз лично не очаквам повече компромиси в своя личен път с хората, с които съм вървяла досега и с тези, с които ще въървя отсега. Невъзможен е компромис, просто защото става дума за мащабно организиране на нов свят, в който Русия има и ще има първенствата роля, задачи и функция. Да е ясно. В това съм категорична! Русия и антиРусия са две противоположни вибрации, които повече няма да могат да се свързват безпроблемно. Или, или. Средно положение няма и няма да има. Това е много сериозно! И то е заради духовните процеси на Земята.

Украинска нация не съществува!

Никога не е съществувала.

Както не съществува македонска нация и държава. По тези критични въпроси и точки ще продължи с пълна сила хибридната война. Докато не се изтощи антируската истерия, а тя ще се изтощи. Както казах, каквото и да става, никой и нищо не може да измести Русия от съдбата и.

Това е положението.

Още веднъж, на който не му харесва идващият нов ред, може да се обръща директно към Създателя. Излишно да всякакви разправии с мен и такива като мен.

 

........................................................................

 

Nadka Niagolova,

 

Русия гради нещо като Ноев ковчег каза Чуков.Съгласна съм и вярвам спасението се вижда дори и от материали

 

---.............................................................................

 

Ники Крески

15 март 2022

 

Dell"orco Daniele .

image Няколко дни по-късно точка за военното положение на терен.

Пунктираните кръгове, които виждате, са тези, които показват градски центрове, заобиколени от руснаците, но все още под контрола на украинската армия.

Три съображения, които трябва да направите:

- Обкръжението на Киев е почти пълно (3 страни). Тогава ще е необходимо да се реши, както се случва в Суми, Мариупол, Харков или Николаев от известно време, дали да атакуваме, причинявайки огромни опустошения, или дали най-накрая да постигнем прекратяване на огъня;

- Класическата руска/съветска техника на "влечуги" засяга не само градове, но и цели региони. На източния фронт руската армия може да затвори десетки хиляди украински войници в рамките на една седмица с настъпления от юг (от страната на Мелитопол) от север (Харков) и изток (Донецк и Луганск). Самият Пентагон предлага на украинските военни лидери да вземат бързи решения по въпроса, за да не се повтори мащабно сценария с Мариупол, където група от 14 500 войници е обкръжена от 5 дни.

През февруари най-малко 80 000 украински военни, национална гвардия и милиции действаха в Донбас с над две хиляди единици тежка техника на тяхно разположение, включително 354 танка и 160 реактивни системи за залпове.

Обкръжението на изток би означавало запазване на голяма част от украинските военни ресурси в ръка.

- В Херсон руснаците обсъждат с местните власти възможността възможно най-скоро да се проведе референдум за провъзгласяването на Херсонската народна република, точно както се случи за тези на Донецк и Луганск.

Това е резултат, чрез който, освен Крим и двете области на изток, руснаците искат да изследват народните настроения и да контролират други региони от административна гледна точка.

От картата, която показах преди няколко дни на Новоросия, Херсонската област, някога свързана с Крим и Донбас, се превръща в един от крайъгълните камъни и по отношение на бъдещото развитие.

Всъщност, взети заедно, тези региони създават значителен умножител и гигантски възможности за икономически растеж. От което руснаците нямат намерение да се откажат.

 

 

........................................................

 

Компанията LEGO пуска в продажба играчката „Зеленски“ и мънички коктейли Молотов. Така, де! Нека децата си играят, с правилните играчки!

 

Радост Даскал

 

 

Velislava Kandova

 

За трета поредна година в иновативното ни училище, в което първо бяхме само две експирементални паралелки, иновативни(сега всичките са), неправителствена организация, напъплила всички училища, в цяла България и усвоила едни европейски субсидии, въведе ЛЕГО образование! Ще кажете, че децата просто редят кубчета...Не, драги. Те изпълняват мисии и трупат папки с проекти ориентирани изцяло към Америка.

Вместо да изучават нашите велики личности, създателите на България, първата им мисия беше да изнесат в първи клас лекция, кои американски архитекти и емблематични сгради познават.

Моят син тогава станал и разказал на дълго, и широко за Кольо Фичето! image Естествено изумил де, що има. Още тогава направих разследване каква е тая фирма плъзнала из училище. Родителите ме обвиниха в конспиративност. Толкова за опитите да отворим очи. Когато сам не пожелаеш да мислиш, няма сила която да ти го налее!

 

 

..................................................................................................

 

Цветанка Христова

 

криви ще им излязат сметките на някои хора. Ние през какви сме минали и сме оцелели, те хабер си нямат.

 

 

 

Ваня Антонова

 

На пътя за Калотина има магазин. Всичко има вътре. Близо е до нас, има няма един километър. Купувам цигари, и един хляб. Навън са паркирали два джипа /пълни само с мъже, украински номера/. Затворили са ме, и не мога да тръгна. Влизам в колата, свиркам....никой не ме бележи. Излиза от кенефа един, на възрастта на сина ми. Аз на чист руски, го моля да премести джипа, за да си тръгна. Все едно глас в пустиня. Рови си в колата, и по паркинга хвърля празни чаши от кафе, кутии от цигари, празни бутилки. А контейнера е на 20 метра....

Излизам от колата и пак учтиво го каня да отмести джипа, за да изляза. И тоя на английски ми говори нещо, но аз не разбирам. Излизат още 5. Говорят си, мен все едно ме няма на терена.

Не издържах, приближих се, набрах 112, и казах...Викам полиция, и ви е ЕМ, долни твари. Единия в лицето ми се изкряска, Въшко, ще те убияяяяя!

А, давайте им помощи де! А посрещайте ти тия клети хорица.

Сами мъже... бегълци, пфу, отврат.

Още треперя

 

......................................................................

 

Niki Cresci

15 март 2022

·

В Италия забраниха уличните демонстрации и протести като измислиха "пандемията". Сега те същите обвиняват Путин, че е диктатор, защото предотвратява протестите, докато тече истинска война. Не знам дали глобалистите са по-глупави или по-зли.

 

.............................................................................................

 

Дима Николова

 

Всъщност едно нещо не се разбира.

На света му омръзна вечно едни и същи да ги заплашват. В крайна сметка то човек издържа до време на постоянни заплахи, та камо ли цели държави все да се съобразяват с някакви си там, които са решили да владеят планетата и всички да им се подчиняват.

Кой може да търпи вечно едно и също зло, едни и същи заплахи от рода "Ако не правиш това и това, ще ти направим ей това"? Никой. И според лично мое си мнение, енергийно вече нещата са поставени по друг начин - всички са готови на "каквото ще да става, искаме си нашето за нас"...

 

 

............................................................................................

 

 

Истината, цялата истина за войната в Украйна, едва ли ще научим някога. И да бъде оповестена истината, тя няма да е известна и достъпна за всички. Трябва да минат поне 100 години, за да се публикуват всички факти и данни за събитията. Ние, като читатели, слушатели, зрители и съвременници на тези трагични събития, можем само да предполагаме кое и как е в действителност. И да се опитваме да приемаме, или отхвърляме различни гледни точки. Ето една различна гледна точка, която, ако не друго, поне е реалистична и обективна. Донякъде съвпада и с моите макар и незначителни виждания:

"На никой от „големите“ не му дреме за Украйна, похарчена е

Този пост, за лабилната психика на мнозина ще бъде жесток и циничен.

Съжалявам, но светът е такъв – жесток, безмилостен и циничен.

В момент на криза – независимо пандемия или война, най-точният индикатор за мен са финансовите пазари.

Медии не чета, социални истерии и запалянковщина не ме докосват, телевизия не гледам, освен „Милиарди“… Разбира се

Съвременната война е предимно информационна. И тя лесно, видимо, очеИзвадно взима най-лесно своите менстрийм жертви.

Това донякъде е причината да запазя разсъдък на фона на тоталната загуба на връзка с обективната реалност.

Войната, както и пандемията са бизнес. Просто и ясно!

Ние, обикновените запалянковци винаги, във всеки век, сме пешките и collateral damages на big money и геополитически интереси в разпределението на ресурси и зони на влияние.

Финансовите пазари, след първоначалната офанзива казват, че твърде вероятно Русия и Америка вече са се договорили, и тази касапница – двустранна, скоро ще приключи. Ще „тупат топката“ още известно време, ще „водят преговори крачка напред две назад“ още известно време, но като цяло всичко вече е разпределено.

Разбира се Украйна, още от ден първи преди 8 години е в ролята на „измаменото камилче“. На никой от „големите“ не му дреме за Украйна, похарчена е. Не без помощта на самото й политическо представителство.

Измиха очите на масите със санкции за някои, докато Дерипаска загадъчно, посред нощ отпадна от списъка на санкционираните. Случайност?!! Не мислА.

Затова, мили мои, прибирайте пушките, отидете на психолог и се смирете.

Никога, нищо не е зависило от вас, и никога не сте били важни за големите интереси.

Chill and go out…

ТолкоС…"

Силвия Георгиева

SVOBODNOSLOVO.EU

 

......................................................................................

 

Dima Nikolova

 

Ох, омръзна ми да обяснявам и то на много скъпи за мен приятели.

Нека да изключим всички емоции и чувства.

Няма американофил, няма русофил. Това са пълни глупости.

За който е истински българофил, има единствено гъвкавост. Ако ни е удобно и като държава икономически и социално е по-добре да сме със САЩ - хубаво, нека! Ако обаче ни е удобно и е по-добре икономически, оттам и социално да сме с Русия - ами, трябва да сме. А най-добре е просто да си си в добри отношения с всички и да черпиш за себе си каквото можеш от всички. Но това е вече висш пилотаж...

Това е. Какво не се разбира?

Сетете се, че неутралитета означава първо да не участваш в чужди битки, и второ да черпиш отвсякъде откъдето ще имаш ползи. Ами, истинските държавници това правят. А че в България няма такива е друг въпрос.

 

 

Margarita Doseva

 

Не разбират ония наведените без мозък и лично мнение,относно интересите си....те даже не знаят какво точно искат!

Те чакат някой да им каже какво да правят ,не разбират ,че светът се променя,че те трябва да са творци на своя живот ,че те трябва да уточнят приоритетите си......просто никога не са го правили......сиви мишки....

 

 

Dima Nikolova

 

А, между другото "почтените" ни изнасят пшеницата.. понеже са мнооого загрижени да ни пробутват "почтеност и мнооого загриженост".

 

..............................................................................................

 

Vili Blagoev, 14 март 2022

 

Хърватското правителство започва създаване на ПВО на страната. Правилно сте прочели -създават ПВО. До момента са нямали. Обаче украинците взели дрон от съветско време (пак правилно сте прочели), натъпкали го с динамит и го изстреляли по контролираната от руснаците част от страната. Дрона се оказал опърничав, все пак от съветско време, сигурно с руснаци не му се бие, прелетял над Румъния, Сърбия и Унгария и се кюфнал в Загреб. Жив късмет, че няма жертви. Ама наистина жив късмет.

За да не си помислите, че става дума за лош късмет. Оня ден украинското ПВО свали (пак съвсем официално) румънски МиГ-21, който за капак летял над румънска територия. След това и румънски хеликоптер, излетял да спасява пилота, и той изчезнал. 7-8 човека починали. Хеликоптера как е свален, никой не коментира. Че не е и за коментиране.

Извинявайте, украинците с кой все пак воюват?! С Русия или с НАТО??!?!

 

........................................................................................

Дима Николова

·

Били сме все за някоя чужда страна. В случая за Русия, ама трябвало да сме само за България.

Ами да, правилно.

В случая обаче САЩ и ЕС съсипаха един куп българи с техните намеси, проекти за подчинени им правителства, винаги служещи не в интерес на България и на българския народ, а в техен интерес. Заради тях и техните подлоги тук милиони напуснаха собствената си Родина, други милиони починаха и напуснаха изобщо този свят.

В момента Русия се явява враг на моя враг, което естествено я прави временно мой приятел. Враговете на моите врагове са мои приятели.

А и има една стара истина - няма вечни приятели, има вечни интереси. Интересите на САЩ и ЕС не са моите интереси.

Най-интересното е, че тези които сега скачат най-много срещу Русия, преди години по същия начин са скачали срещу САЩ и за тях БКП и "вечна дружба със СССР" им е била манна небесна - винаги да са с властта, да си имат пари и да се разхождат по света и у нас. Същите са завършили в Москва или другаде в същата тази Русия и то съвсем безплатно... Ами, и аз така... където ми уйдисва. Нещо лошо? Бррр... по почина на други. image

 

 

Николай Марков, 14 март 2022

 

Явно не е никаква новина, че руснаците вече си назначават кметове и администрация в превзетите градове. Естествено, по съвсем демократичен ред, абсолютно същият, с който у нас се появяват от нищо партии /коалиции/ и се назначават правителства от американското посолство. След като си назначават демократично избрана администрация, сигурно няма да се предадат всеки момент и евентуалната нужда от "китайска помощ" може да се раглежда и като неделима част от "специалната военна операция" обявена от Москва, но дотук ще спра да не отваряме на маймуни очите. Те имат друго предназначение.

За съжаление не мога да ви разкажа каква е съдбата на наемниците, за да не разлайваме излишно кучетета. Само не зная дали разбират, че тази война не е в някоя арабска държава, а в бърлогата на руската мечка и дали разбират също, че точно те няма да воюват срещу араби?! За тях има специално посрещане, посрещачи и много изненади до края на живота им, за разлика от украинските войници, които се убиват само в много краен случай.

Чувам, че наши демократични депутати от нацисткия политически сегмент вече се разхождат с "помощите си" из Украйна, дано са занесли и оръжието, което твърдяха, че трябва да даваме на нацбатальоните - демек, техните хора в Украйна. Сигурно още не знаят, че вчера е подписан указ от президента на РФ с който се дава началото на глобално и пълно руско разследване за извършен геноцид и багерите вече тръгват към въпросните подсигурени зони. Макар голяма част от доказателствата да са вече в Москва има и достатъчно други такива, които да се съберат по международен правов ред и да се предадат заедно където трябва. Ако президента на РФ Владимир Путин не реши да "изтъргува" всичко това по дипломатичен ред, светът ще се изправи очи в очи срещу чудовищни неща, а всички лица-помагачи и прочее активисти по света ще се превърнат в международни военнопрестъпници. В България не знам какво ще стане, ако се разбере, че половината от закопаните в общи гробове жертви на геноцид са етнически и чистокръвни българи.

Бог да пази България след това!

Защото няма как да продължим да живеем всички заедно

 

 

-...................................................................................

 

Русия нападна Украйна, защото:

1. Натрупаната УКР армия от 150 000 души в Донецка област е трябвало през март 2022 да нападне ДНР и ЛНР и буквално да изтреби всичко. Заповедите и документите са налични и представени на ООН

2. Биолаб са работели в УКР с образци на ДНК от славянски народи с цел оръжие на етническа основа и експерименти по сибирска язва, бубонна чума, треска Крим-Конго, както и опити с високо смъртоносни щамове на К@вид чрез прелетни птици. Насочено срещу Русия. Документите са също в ООН. Косвено се потвърждава и от думите на гл.спонсор на СЗО Бил Гейтс, който на 18 февруари 2022г в Мюнхен каза, че "ще дойде по-смъртоносна п@ндемия".

3. От 2017г започва работа с плутоний и Зеленски обявява, че Украйна ще разработи ядрена бомба, вкл. и мръсна бомба. Това е непосредствено насочено срещу Русия и използването е вероятно планирано след атаката на ДНР и ЛНР към последваща атака на Крим. И тези документи са представени.

4. Предвиждало се е разполагане на 4 дивизии на НАТО след атаката към ДНР/ЛНР, лятото под формата на "миротворци", което ще превърне всяка намеса на Русия в начало на трета световна война.

5. За 8г. в Донбас са убити над 14 000 души в.т.ч над 151 деца. Има множество доклади на ОССЕ и мисии на ООН за военни престъпления, но обстрелите не спират. Има подписан Минск и Минск 2, но обстрелите пак не спират.

6. Режима е откровено нео-нацистки с тотална репресия към руско говорящи, забрана на руския език, обучение на малки деца по примера на "децата на ИДИЛ" и заявка за влизане в НАТО, изцяло заточена на война с Русия.

Ето това е времевата линия и истинските причини.

Русия буквално с дни ги изпревари и удари първа.

Беше заложено самото и съществуване на карта и нашето в това число! Защото сме член на НАТО!

Задайте си въпроса: Може ли да бъде допусната агресивна нацистка държава до нейните граници, която разполага с ядрено и биологично оръжие и която избива 8г. руски граждани?

Само за сравнение си спомнете, че 1962г. Кенеди беше готов да обяви Трета световна война заради разполагането на шепа ракети в една база в Куба.

 

Тодор Ангелов Ангелов

 

.................................................................................

 

Д. Велинова, 14 март 2022

Премиера на РФ Мишустин е подписал указ, с който до 31 август 2022, се забранява износът на пшеница в Евроазиатския съюз и на захар в трети страни.

Ще бъде разрешен само за хуманитарни помощи и в рамките на международните транзитни превози.

-------------------------------------------------------------------------

Чехия забранява придобиването на недвижими имоти за всички руски граждани и фирми. Изключение ще има само за тези, които подпишат документ, че не са съгласни с "руското нахлуване в Украйна".

Самите чехи са в ступор от управляващите.

-------------------------------------------------------------------

В Германия изчезват от магазините олиото, захарта, макароните. Така е в Щутгарт, Донаувърт (Бавария), Дюселдорф (Северен Рейн-Вестфалия) и Берлин. Ограничено отпускат по 1 брой масло, яйца и по 2-3 бр мая.

г. Соренто, Италия (юго-запад, Неаполитански залив) - недостиг на макарон, сол, олио и зехтин и хляб, ограничено предлагане в асортимента.

Испанска Малага, Плая-де-Аро, Испания, това е привлекателен курорт на крайбрежието на Коста-Брава.

Латвия е същото, напр. град Вентспилс. На места от седмица няма захар.

Немски банки с препратки за "войната" на Украина са започнали да конфискват парите на обикновените руснаци, казахи, и беларуси, живущи в Германия.

Блокират се и карти и сметки, не дават пари в брой.

-------------------------------------------------

САЩ: за нови санкции предлагат пълно търговско ембарго за Русия и пълното затваряне на морските пътища. Това, строго погледнато, означава, че целият свят няма да има какво да яде.

---------------------------------------------------

Дмитрия Рогозин - ако геополитическата обстановка спрямо РФ бъде враждебна, то новата орбитална станция ще бъде военно-приложна.

В Казахстан продължава чистката, арестуван е племенник на Назърбаев.

Турция официално отказва да се присъедини към санкциите срещу РФ.

Китай казва, че РФ не е поискала от тях военна помощ.

В РФ се е появил черен пазар на валута.

Азербайджан и Армения са пред подписване на мирен договор.

В Сколково казват, че много ай ти специалисти напускат РФ, работещите в чужди компании, но взимат мерки за това.

Чуждите лайнери, взети на лизинг, вече ще могат да се регистрират в РФ - ВВП е подписал такъв указ.

Каквито компоненти не могат да заместват с руски аналози, ще заместват с китайски и индийски.

Тръмп е заявил, че света е пред Трета Световна война.

В Саудитска Арабия са изпълнили 81 смъртни присъди, повече отколкото за цялата 2021 г.

Китай е затворил нови градове под карантина.

 

........................................................................

 

 

Мф на РФ както и прогнозирах, обозначи областите, които след операцията ще останат под контрол на Русия:

Запорожская, Днепропетровская, Черниговская, Харьковская, Херсонская, Николаевская, Одесская, Полтавская, Сумская, Кировоградская, Черкасская, Киевская и Житомирская области.

Това както виждате си е Новоросия и Малоросия. Обаче Новоросия мисля, че ще се отдели директно и мине към РФ на федеративен принцип. А Малоросия може и да стане отделна държава. Галичина или западна Украйна, където са националистите, най-вероятно ще стане Украйна. Почти съм сигурен, че те ще получат и следвоенен "бонус" - като правоприемник на Украйна всичките и дългове и ако има репарации. Ако се получи така, финансово едно поколение ще бъде занулена тази бъдеща Украйна.

 

Тодор Ангелов

 

 image

 

В Мариупол града е взет, нацитата са се укрепили в завода Азовстал, който е огромен, до дни ще бъдат зачистени от там.

Вземе ли се напълно Мариупол морално ще рухне целия фронт, според мен. И гогава ще се тръгне към Одеса. Но, от тук насетне не очаквам такава съпротива.

Мисля, че заради удара в Донецк скоро ще излязат новини с много тежки противобункерни и тактически бомбардировки в Донецкия чувал. Възмездие ще има, предполагам тежко. По другите линии на бой (виж картата) е главно позиционно. Вече е въпрос на време овладяването на градовете.

Скоро поред мен ще има решение по основните градове: Одеса, Харков, Донецк, Киев. До края на месеца операцията би трябвало да приключи, защото РФ обяви, че ще се подпише мир Май 2022, най вероятно.

 

Интересното е:

image Саудитска Арабия и Китай подписаха договор за 10$ милиарда за Нефтохим в Китай, работещ на Руски петрол. Това слага хикс на евтин петрол, защото на практика най-големите производители: Венецуела, Саудитите, Иран и Русия се оказва, че са в един отбор.

Бензина ще расте, цена 3€ литър не е непостижима.

image САЩ имат сериозни проблеми с "данък Путин", бензина е структуроопределящ за тяхната икономика, от средна цена 4$ и нагоре започва полуразпад на малкия и средния бизнес. В няколко щата има отцепнически настроения: Тексас и Калифорния най-вече.

image Вицепремиера на РФ подписа забрана за износ на зърно до Август 2022 и друха сел.хоз продукция. А Русия е най-големият износител. Това значи, че храните ще поскъпват още доста.

image Всички страни усчаствали в биолаб програмата на САЩ или знаейки за нея се дърпат да приемат бежанци. Германия официално помоли Полша да не и праща. Това е много много сериозен индикатор!

image Индустрията за суровини за полупроводници се държи от Русия, а там запасите са за 2м после всичко спира. Защото полупроводниците и чиповете са в основата на съвременното производство. Този факт + факта, че износа е спрян до Август + факта че се готви мирен договор Май, дават основание да сенпредполага че цяката бъркотия ще свърши Август. Това е времевата рамка.

Дотогава тупаме топката, ядем по-малко и ходим пеша повече. ..ми то си е здравословно!

Тодор Ангелов
 

 

 

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3782541
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия