Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2021 14:53 - Съдебно наблюдение: Новите записи на FDA показват покупки на фетални органи, глави и тъкани за проект „Хуманизирани мишки“
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 314 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.11.2021 14:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Компютърен превод
Статията е от 14.09.2021 -
https://www.judicialwatch.org/new-fda-records-humanized-mice/

Съдебно наблюдение: Новите записи на FDA показват покупки на фетални органи, глави и тъкани за проект „Хуманизирани мишки“.
(Вашингтон, окръг Колумбия) – Judicial Watch обяви днес, че е получил 198 страници записи и съобщения от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), включващи изследвания на „хуманизирани мишки“ с човешки фетални глави, органи и тъкани, включително комуникации и договори с хора доставчик на фетална тъкан Advanced Bioscience Resources (ABR). Повечето от записите са комуникации и свързани с тях прикачени файлове между Перин Лартън, мениджър по снабдяването за ABR, и изследователския ветеринарен медицински служител д-р Кристина Хауърд от FDA.

Judicial Watch получи записите чрез иск от март 2019 г. на Закона за свободата на информацията (FOIA) срещу Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, част от което е FDA (Judicial Watch срещу Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ (№ 1: 19-cv-00876)).

Съдебният процес изисква всички договори и свързана с тях документация за изплащане на средства, процедурни документи и комуникации между FDA и ABR за предоставяне на човешка фетална тъкан, която да се използва в хуманизирани изследвания върху мишки. След като успешно се противопостави на редакцията на FDA на определена информация от своите записи, федерален съд разпореди на HHS да пусне допълнителна информация за своите покупки на органи, извлечени от абортирани човешки фетуси – включително „цени на артикули“ или цената на орган, платена от правителството на ABR. . Съдът също така установи, че „има причина да се съмняваме“ дали сделките нарушават федералния закон, забраняващ продажбата на фетални органи. Документи, разкрити по-рано в това дело, показват, че федералното правителство е поискало закупените фетални органи да бъдат „пресни и никога да не се замразяват“.)


Записите включват договор, генериран от FDA с ABR, въз основа на „заявка“, издадена от нея на 27 юли 2012 г., за „доставяне на тъкани за хуманизирани мишки“ на стойност 12 000 долара, показва, че заявката е била за „неконкурентна награда“. Въпреки че първоначалната награда беше 12 000 долара, общият прогнозен размер на средствата, отпуснати за заявката, беше 60 000 долара. Под „Обосновка за различна от пълна и открита конкуренция“ FDA пише:

Учените в рамките на FDA и в по-голямата област на хуманизирани изследвания върху мишки са търсили широко през последните няколко години и ABR е единствената компания в САЩ, способна да доставя тъкани, подходящи за изследвания на HM. Никоя друга компания или организация не е в състояние да задоволи нуждата. Разходите се оценяват [за феталните части] на $230 за тъкан х две тъкани на пратка = $460 плюс $95 доставка = $555 на пратка. Общо 21 пратки = $11,655.00.

Формуляр от 1 април 2013 г. „Изменение на искане/модификация на договора“, който показва, че FDA е закупил фетални черни дробове и тимуси от ABR поне до октомври 2012 г., таксувайки $580 за комплект черен дроб/тимус, но по-късно плащайки единична цена от $685.

„График за таксите за услуги“, предоставен от ABR на FDA от 1 януари 2013 г., включва:
ТАКСА ЗА СНАБДЯВАНЕ НА ФЕТАЛНА КАДАВЕРСНА УСЛУГА
2-ри триместър D&E [дилатация и евакуационен аборт] (13-24 седмици) на проба $275
Аспирация от 1-ви триместър [аборт] (8-12 седмици) на проба $515

Интактен калвариум [череп на бебето] (8-24 седмици)” за екземпляр $515


Графикът на таксите за услуги включва също „Специална обработка/ запазване“ на феталните части, като „Почистване на тъканите“, „Внезапно замразяване“ и „Пасивно замразяване (сух лед)“.

В една от 9 септември 2014 г. „Поръчка за доставки или услуги“ FDA пише по отношение на поръчка от $9 900:
Изпълнителите ще доставят тимус за 2-ри триместър $325, черен дроб за 2-ри триместър $325. Доставете $150 за една нощ и такса за банков превод по електронен път $25, общо за доставка от $825. Общата сума на този договор да не надвишава $9,900.00.

В резултат от 21 август 2015 г. „Изменение на искането/модификация на договора“ ABR вдигна цената на бебешки черен дроб и тимус от 325 долара на 340 долара всеки. „Цитата за придобиване на тъкани“, изпратена от ABR до Хауърд на 5 юли 2017 г., предостави оферта от 5 440 щатски долара всяка за осигуряване на 16 комплекта от втори триместър (16-24 седмици) на черния дроб и 16 комплекта на тимусите от втори триместър (16-24 седмици) при $340 за „проба“. В искането за цитат се отбелязва, че „тъкан, за който е известно, че е положителен за HIV, HepA, HepB, HepC или хромозомни аномалии, не са приемливи.

На 28 юни 2017 г. редактиран специалист по договори от FDA изпраща на Larton в ABR заявка за оферта (RFQ) за ценообразуване за човешка фетална тъкан на възраст „16-24 седмици“, включително „Декларация за нуждите“:

HM [хуманизираните мишки] се създават чрез хирургични имплантации на човешка тъкан в мишки, които имат множество генетични мутации, които блокират развитието на имунната система на мишката на много ранен етап. Липсата на имунна система на мишката позволява на човешките тъкани да растат и да се развиват във функционални човешки тъкани... За да протече правилно хуманизацията, трябва да получим фетална тъкан със специфичен набор от специализирани характеристики.
Доклад от май 2018 г. от компания на име „LABS“, която е била наета от ABR за тестване на фетални части и техните майки за хепатит и ХИВ, отбелязва в своето „описание на методологията“, че те са одобрени от FDA „за жив и трупен донор скрининг.”
Записите включват цитиране на изискванията на FDA за „Плащане чрез електронен превод на средства“, в които ABR трябва да се придържа към разпоредбите, свързани с „Труд на осъдените“ и „Детски труд – сътрудничество с властите и средства за защита“.

На 24 септември 2018 г. Trump FDA прекрати договора си с ABR за покупки на човешки тъкани и започна одит на придобиванията на части от тялото на бебето. Записите включват писмо на FDA за прекратяване на договора:

Въз основа на условията на поръчката за покупка, предоставена на Advanced Bioscience Resources, Inc. („ABR“) на 27 юли 2018 г., правителството не е достатъчно уверено, че човешката тъкан, предоставена на правителството за хуманизиране на имунната система на мишките ще спазват забраните, посочени в 42 USC § 289g- 2. Освен това правителството има опасения относно достатъчността на обосновката от единствен източник. Следователно, съгласно FAR [Федерален регламент за придобиване] клауза 52.213-4(f), поръчката за покупка се прекратява в сила от 24 септември 2018 г.

„Нарязването на абортирани човешки същества за техните органи и тъкани е морално и правно безобразие“, каза президентът на Judicial Watch Том Фитън. „Този ​​въпрос трябва да бъде водещ и в центъра на всеки дебат относно варварската индустрия на абортите в Америка“.

През февруари 2020 г. Judicial Watch за първи път разкри чрез това съдебно дело стотици страници записи от Националните здравни институти (NIH), показващи, че агенцията е платила хиляди долари на базирана в Калифорния фирма за закупуване на органи от абортирани човешки фетуси за създаване на „хуманизирани мишки“ за изследване на ХИВ.

През май 2021 г. този процес разкри записи на FDA, показващи, че агенцията е похарчила десетки хиляди долари на данъкоплатците, за да закупи човешка фетална тъкан от ABR. Тъканта е използвана за създаване на „хуманизирани мишки“ за тестване на „биологични лекарствени продукти“. Записите показват, че FDA е искала покупки на тъкани „Fresh; транспортиран върху мокър лед.”

На 3 август 2021 г. Judicial Watch обяви, че той и Центърът за медицински прогрес (CMP), чрез отделен иск, са получили 252 страници нови документи от Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, които разкриват, че близо 3 милиона долара във федерални фондове са били похарчени в стремежа на Университета в Питсбърг да се превърне в „Tissue Hub” за човешка фетална тъкан, варираща от 6 до 42 гестационна седмица. Учените от Пит отбелязват, че „Цялата фетална тъкан се събира чрез съвместен процес, включително семейно планиране, акушерство и патология“. Пит очакваше „да може да събира и разпределя качествени тъкани и клетки… [и] не предвижда никакви големи проблеми, свързани с придобиването и разпределението на тъканите“. Целта на Пит „е да има на разположение минимум 5 случая (тъкани и, ако е възможно други биологични) на седмица от гестационна възраст за възраст 6-42 седмици“.

https://www.judicialwatch.org/new-fda-records-humanized-mice/

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3797213
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия