Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2021 23:38 - Членове на Европейския парламент се противопоставят на безпрецедентното и здравно необосновано погазване на правата и свободите на гражданите на Европейския съю
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цвети Павлова Членове на Европейския парламент се противопоставят на безпрецедентното и здравно необосновано погазване на правата и свободите на гражданите на Европейския съюз (едва след като са заплашени да не могат да упражняват работата си без Зелен сертификат - бел. моя).
  Извадка (по-надолу е целия превод на конференцията):
  "Водещ: Искам да цитирам нещо дословно от Наредбата, която беше гласувана преди няколко месеца и чрез която в цяла Европа беше наложен този Зелен сертификат. Параграф 6 от тази Наредба гласи, цитирам: „Тази Наредба уважава и признава фундаменталните права от Хартата за правата на човека, включващи правото на уважаване на личния живот, правото на защита на личните данни, правото на равенство пред закона и недискриминация, правото на придвижване, правото на ефективно лечение. Членовете на Съюза следва да се съобразяват с тази Харта при въвеждането на тази Наредба.”
Това е, което беше заявено в тази Наредба, за което гласувахме и на което се съгласихме. Ако обаче видим какво става сега, няколко месеца след въвеждането на Зеления сертификат в Европейския Съюз, виждаме точно обратното на тези права, които уж трябваше да бъдат защитени чрез тази Наредба. Тези права в действителност са нарушени. Хората вече не могат да работят и живеят под заплахата, че могат да загубят работата си и средствата си за препитание, ако не притежават този сертификат."
  Превод на конференцията:
  Водещ: Причината да свикаме тази конференция днес е да изразим някои сериозни опасения, които в момента се дискутират в Европейския Парламент, че ние като негови членове, нашите сътрудници и хората, които работят за Парламента, явно скоро няма да можем да влизаме в тази сграда, освен ако нямаме Зелен сертификат. Това повдига много опасения у много от нас, у много от нашите сътрудници и у много от хората, които работят за Европейския Парламент. Днес съм тук с колегите си Кристин Андерсън от Германия, Франческа Донато от Италия и Иван Сиджич от Хърватия. Ние принадлежим на различни политически групи, има други наши членове, които са съответно с леви или десни убеждения, но всички ние сме еднакво загрижени относно този проблем, че основните, фундаментални права както на работещите в Европейския Парламент, така и на европейките граждани в момента са под сериозна заплаха. Сега давам думата на своята колежка Кристин Андерсън.
  Кристин Андерсън: Благодаря Ви! Според мен, основният проблем във връзка с тази Ковид криза е този, че гражданските ни права биват прогресиращо орязвани. И не е ясно защо гражданите се съгласяват с това. Една от причините би могла да бъде тази, че – и това е един от недостатъците на демократичните общества – хората винаги достигат до точката, в която вярват, че демокрацията, и върховенството на закона, и свободата са едва ли не дадени им от Бога и че винаги ще съществуват и ще оцелеят. Докато в действителност това са права, които трябва да бъдат защитавани. Ето защо, ние трябва да правим повече – да се борим за тези права за свобода. Поради това, тези фундаментални принципи, които са залегнали в германската Конституция, не трябва да се възприемат като привилегии, дадени ни от правителството, които след това могат да бъдат премахнати.
Със сигурност мога да заявя, че не се страхувам от Ковид. Това, от което си страхувам, обаче, са онези правителства, които се възползват от тази криза, за да ограничават гражданските свободи и за да дават или не определени привилегии, според случая. Европа стои зад принципите на свободата, демокрацията и върховенството на закона. И не може да има никаква причина тези права да бъдат ограничавани или отнемани от правителствата. Това е истинският проблем в момента. Това е проблемът, с който трябва да се справим, като кажем ясно на хората в Европа, че те не трябва да търпят това нито ден повече. Благодаря ви!
  Франческа Донато: Благодаря на всички! За мен е много важно да бъда тук днес. Считам, че всичко, което колежката ми Кристин каза, е наистина важно. В Европа сме изправени пред една наистина ужасна ситуация, защото, както тя каза, човешките права не се зачитат. Имаме Европейска харта за правата на човека, която има пълната сила на договор и трябва да се взима предвид от всички национални правителства, когато създават закони. Тя, обаче, е на практика отменена в момента, тъй като фундаментални човешки права като правото на лична свобода, на работа, на равенство, на образование, на здраве, на свободно изразяване на мисълта са сериозно нарушени и из цяла Европа мирните протести биват потушавани със сила. В Европа, Европейският Съюз и Европейският Парламент въведоха Ковид сертификат, единствено с цел да улеснят придвижването между страните членки и с цел да се избегне всяка дискриминация спрямо неваксинираните хора.
Италианското правителство, обаче, както и други национални правителства в Европа въведоха задължителен Ковид сертификат за всяка социална дейност като посещаването на обществени здания, пътуването из страната, както и за работа, какъвто е случаят в Италия, за посещаване на университетите и т.н. Това се явява огромна дискриминация между ваксинираните и неваксинираните хора, тъй като се изхожда от абсолютната презумпция, че неваксинираните хора са заразни, а ваксинираните не са заразни, което е напълно необосновано научно.
По този начин хората биват насилвани да приемат една инвазивна и рискована здравна интервенция, тъй като информираното съгласие, което гражданите трябва да подпишат, за да получат ваксините, не е свободно, а наложено съгласие. Дори когато хората имат противопоказания за поставянето на ваксина, те са задължени да го направят, принудени са да го направят, тъй като в противен случай ще изгубят работата си, ще изгубят фундаменталните си права. А когато тези хора получат усложнения, дори много сериозни усложнения, те не получават никаква безплатна помощ. Дори докладите за усложнения са много редки, така че усложненията, за които изобщо има информация, са силно подценени и занижени.
По този начин, един медицински проблем се превърна в демократичен проблем. Вярвам, че днес всички ние трябва да се надигнем в защита на човешките права в Европа. Трябва да го направим заедно и трябва да го направим сега!
Не можем да чакаме нито ден повече, защото много хора страдат, губят работата си, много семейства губят правото си да изкарват пари, с които да живеят. И това не се отнася само за италианците, или французите, но и за чужденците, които живеят и работят в други държави от Европейския съюз, където правото на заселване и придвижване се явява едно от фундаменталните права.
Призовавам да се прекрати упражняването на сила над демонстриращите, да бъдат изслушвани исканията на хората и да бъде върнато на хората правото да живеят един пълноценен живот, с всички човешки права, без повече да се прави разграничение между ваксинирани и неваксинирани.
Нека третираме всички като човешки същества, както ни задължава Хартата за правата на човека. Благодаря ви! Иван Сиджич: Благодаря ви! Казвам се Иван Сиджич. Член съм на членския Комитет и на Комисията по безопасност на храните и всички тези документи, свързани с овладяването на Ковид кризата, са минали през нашата Комисия. И трябва да кажа, че е наистина тъжно да видя, че нашите граждански права и върховенството на закона са под заплаха днес в Европа.
За съжаление, в някои страни хората не могат да запазят работата си, ако нямат дигитален Зелен сертификат, не могат да посещават обществени здания, не могат да влязат в магазините. Появяват се все повече и повече доказателства, както на практика, така и под формата на научни изследвания, че хората, притежаващи Зелен сертификат, всъщност могат да заразяват други хора. За съжаление, Зеленият сертификат в действителност е разрешително за разпространяване на и заразяване с вируса. Зеленият сертификат дава лъжливо чувство за сигурност.
Зеленият сертификат е напълно нелогичен, няма научна обосновка и трябва да бъде отменен. Напълно подкрепям позицията на членовете на Европейския Парламент, настояваща за недискриминация, за несегрегация, за свободата хората да могат да отидат на работните си места, за прилагането на пропорционални и адекватни санитарни мерки, за незадължителност на ваксините, за свободно и информирано съгласие за ваксиниране, както се препоръчва от многобройните международни конвенции и каквото е едно от правата на личната свобода – да кажеш „да” или „не” на медицински интервенции от какъвто и да било вид. Посланието ми към нашите сътрудници е просто: не сте сами, борете се за правата си и ние се борим редом с вас! Благодаря ви!
  Водещ: Искам да цитирам нещо дословно от Наредбата, която беше гласувана преди няколко месеца и чрез която в цяла Европа беше наложен този Зелен сертификат. Параграф 6 от тази Наредба гласи, цитирам: „Тази Наредба уважава и признава фундаменталните права от Хартата за правата на човека, включващи правото на уважаване на личния живот, правото на защита на личните данни, правото на равенство пред закона и недискриминация, правото на придвижване, правото на ефективно лечение.
Членовете на Съюза следва да се съобразяват с тази Харта при въвеждането на тази Наредба.” Това е, което беше заявено в тази Наредба, за което гласувахме и на което се съгласихме. Ако обаче видим какво става сега, няколко месеца след въвеждането на Зеления сертификат в Европейския Съюз, виждаме точно обратното на тези права, които уж трябваше да бъдат защитени чрез тази Наредба. Тези права в действителност са нарушени. Хората вече не могат да работят и живеят под заплахата, че могат да загубят работата си и средствата си за препитание, ако не притежават този сертификат.
Колежката му тук е от Италия. В Италия има около милион и няколко стотин хиляди румънци, още повече поляци, още повече българи и хора от други европейски страни. Те всички са граждани на този Европейски Съюз, с равни права. Трябва да ви кажа, че през последните седмици бях залят с петиции от хора от Италия, от Франция, от Испания, загрижени, че ще загубят работата си, ако не притежават Зелен сертификат. Проблемът е, че много от тези хора вече са прекарали Ковид. Те имат доказателство, че имат антитела – естествени антитела. Но на никого не му пука за това! Вместо това, те биват насилвани да си инжектират медицински продукт, който те – по най-различни причини – не желаят да си инжектират. Ако не го направят, ще загубят работата си.
Питаме се: това ли е типът Европейски Съюз, който искаме да изградим, който искаме да приемем? Това ли е Европейският Съюз, който, както се твърди в нашите Договори, е пространство на свободата? Имаме ли тази свобода все още или не? С някои от колегите, с които проведохме частни дискусии относно въвеждането на Зеления сертификат и които тогава бяхме малцинство, изразихме опасението, че все повече и повече хора в Европа ще бъдат негативно засегнати от взетото тогава решение. Виждате протестите в Италия и в много други страни. Невероятно! Аз идвам от бивша комунистическа държава. У нас е нямало протести за свобода от падането на комунизма насам. И изведнъж виждаме хората в Румъния, както и, изненадващо – в Италия, в Испания и в много други страни, да се борят за СВОБОДА. Те не се борят за по-високи пенсии, за по-високи заплати, за някои от другите си права. Те просто се борят за основното човешко право да бъдат свободни, да решават свободно какво да правят с телата си.
Ние повдигнахме този въпрос преди време – има доказателство за това в документите на Парламента, и сега той засяга много хора, много граждани. Проблемът е, че вече засяга и всички нас тук и застрашава парламентарната демокрация дори на тази институция. Тъй като, ако не ни бъде позволено да влизаме в тази институция, освен ако нямаме Зелен сертификат, ние няма да сме в състояние да вършим своята работ
а тук. Но това важи не само за нас, а и за нашите сътрудници и останалия персонал. Много от тези хора се свързаха с нас анонимно, за да изразят опасенията си. Това са хора, които са работили с десетилетия за тази институция. Те имат семейства, имат ипотеки, кредити в банките, а сега живеят под заплахата, че рано или късно, ако не притежават Зелен сертификат, ще загубят работата си. Абсурдното на тази ситуация е, че те не са направили нищо лошо! Много от тях вече са прекарали тази безумна болест, която уби толкова много хора. Те имат доказателство, че са развили естествен имунитет. Но по някаква причина, неизвестна причина, нелогична причина, медицински необоснована причина, те са изправени пред заплахата да изгубят работата си, освен ако не притежават Зелен сертификат. Това не е честно спрямо тях, не е честно спрямо гражданите на този Съюз, не е честно спрямо никой от нас. Избрани сме, за да представляваме нашите граждани, имаме и сътрудници, които ни помагат да служим на нашите граждани, хиляди други хора пък служат в други институции – без тях ние не сме в състояние да вършим своята работа. Това са безименните хора, благодарение на които е възможно всичко това, което вършим тук. И точно тези хора са подложени на стреса да идват на работа всеки ден, само за да бъдат заплашвани, да се страхуват, че могат да загубят работата си, само защото не притежават сертификат, който не доказва нищо.
Защото вече е ясно, че ако човек е ваксиниран, той пак може да се разболее от Ковид и да разпространява вируса – това е доказано. А ако човек има негативен тест, това доказва единствено това, че в момента, в който му е бил направен теста, той не е бил болен и заразен, но не гарантира, че когато излезе, той няма да бъде заразин и да започне да заразява други хора. Странното и абсурдното в ситуацията е това, че ако човек има доказателство за придобит естествен имунитет, на него трябва да му бъде разрешено да ходи навсякъде свободно, а те премахнаха това от Наредбата!
И сега здрави хора, здрави хора! не могат да упражняват фундаменталните си права. Така от Наредба, целяща да „улесни” свободата на придвижване, тази Наредба се превърна в средство да ни обуславят правото да работим, да ядем, да пътуваме, да имаме личен живот и много други. Така че, причината да свикаме тази пресконференция, е да изразим своите опасения, опасенията на своите колеги, както и опасенията на стотици и дори хиляди хора, които работят в Европейския Парламент и в много други европейски институции. С вас сме и ще се борим за вас!
Превод: Мария КазаковаГласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3577552
Постинги: 2336
Коментари: 744
Гласове: 1892
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия