Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2021 00:44 - Двама от топ служителите на FDA, отговорни за ва*ксинационните изследвания подадоха оставката си през миналата седмица и тази седмица написаха открито писмо в T
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.09.2021 00:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Материал, подбран от доц. Мангъров /по пост на Philip Harmandjiev/

ЗА ЗНАЧЕНИЕТО НА ПОДАДЕНИТЕ ОСТАВКИ ВЪВ FDA от Джефри А. Тъкър 14.09.2021 г.

Какво е значението на факта, че двама от топ служителите на FDA, отговорни за ва*ксинационните изследвания подадоха оставката си през миналата седмица и тази седмица написаха открито писмо в The Lancet, че сериозно предупреждават относно ва*ксините-бустери?

Това е един забележителен знак, че проектът на правителството за смекчаването на последствията от вир*уса се намира на финалната си права, преди окончателно да се провали. Бустерите вече бяха промотирани от топ застъпниците на локдауните Нийл Фъргюсън от Imperial College и Антъни Фаучи от NIH, въпреки нарастващото общественото недоверие към тяхната "експертност".

За да се решат на тази крачка, тези двама служители на FDA и тяхната гледна точка, те със сигурност са били повлияни от злощастните опити с бустер-дозите в Израел, а това свидетелства за значим пробив в теориите на отговорните експерти и води до разклащане на общественото доверие във всичко, което биха предприели. Какви са възможните последствия от това?

Касае се за подкопаване на цялостното доверие и то до степен, която не се свежда само до бустерите. Всичко това засяга целия опит за изземване на контрола на здравеопазването от ръцете на частните лица и медицинските специалисти и предоставянето на тези правомощия на модераторите и държавните служители, които налагат принудително своята власт.

От първата седмица на март 2020 г., в САЩ бе стартиран един див експеримент в опит за смекчаването на разпространението на ви*руса, чрез налагането на серия от мерки, с размах и обхват, каквито преди това не са били прилагани, не само в модерните времена, но никога досега от древността до ден-днешен. Съдбата на тази тактика на контрол е сложна. Много от тези мерки успяха да оцелеят в повечето части на САЩ. В търговските обекти на дребно помещенията са все още пълни с плексигласови заграждения. Все още ни приканват да дезинфектираме ръцете си, когато влизаме на закрито. Хората все още поставят маски на лицата си, когато са в близост едни до други.

“Проповедниците" на тези ритуали по света все още активно очернят и осъждат всеки заподозрян, които не се подчинява на епидемичните нововъведения. Ва*ксинационният натиск внася особено усещане за разкол, като президента Байдън активно насърчава "гнева" към тези, които не са си поставили ва*ксината, като той дори отказва да признае съществуването на естествения имунитет след преболедуване на инфекцията. В няколко населени места, на хората, които отказаха ва*ксините, им бе отнета възможността за активното участие в гражданския живот и се надигна своего рода популистко движение, което превърна невак*инираните в единствените изкупителни жертви на факта, че ви*русът продължава да бъде проблем. Всички тези мерки бяха наложени чрез вълни от контрол.

Процесът започна с анулации на събития и затваряне на училищата. Той продължи със забрани за пътуване, като повечето от тях все още са в сила. Санитарните мерки и плексигласовите паравани бяха следващите. Маските за лице бяха въведени и после вменени за задължителни. Принципът на принудителното разделяне на хората управляваше социалните взаимодействия. Ограниченията на посетителите на закрито се превърнаха в общо правило.

Примерът на САЩ вдъхнови много правителства по света, които също въведоха тези нефармацевтични интервенции и така отнеха свободите на населението си. На всеки етап от въвеждането на контрола се появяваха нови претенции, че най-накрая сме на крачка от отговора и вече технически притежаваме ключа към забавянето и спирането на разпространението на SAR*S-Co*V-2.

Нищо от всичко това не сработи, тъй като ви*русът изглежда следваше своя собствен курс, независимо от всички тези мерки. На практика не се стигна до никаква видима разлика по света, независимо от това дали и до каква степен всяка от тези мерки беше приложена. Най-накрая се стигна до фармацевтични интервенции, първоначално доброволни, а постепенно те се превърнаха в задължителни, по същия начин, по който всеки предишен протокол бе въвеждан отначало като препоръка, която впоследствие ставаше задължителна.

Ала в нито един момент от тези 19 месеца не бяхме ставали свидетели на явен пробив в системата, задвижвана от държавните служители. Дори напротив, всичко се развиваше точно наобратно, като се включваха двойно повече държавни агенции, защото се твърдеше, че е постигната ефективност, без при това да се цитират някакви официални статистики и проучвания, а в същото време социалните медии подкрепяха тези изявления, като стопираха всички различни мнения и нагло изтриваха акаунтите на хората, които се осмеляваха да се позовават на традиционната наука.

Ва*ксините се оказаха най-хазартното начинание от всички, просто защото програмата бе толкова скъпа, толкова лична и също толкова бясно свръхпродавана. Дори и тези от нас, които се противопоставиха на всичките други задължителни мерки, бяха започнали да таят надежди, че ва*ксините най-накрая ще сложат край на обществена паника и ще предоставят на правителствата начина за намирането на изход от ситуацията след провала им при всички предходни стратегии. Това не се случи. Повечето хора вярваха, че ва*ксините ще подействат, както много други преди тях и ще блокират разпространението на инфекцията.

В този момент, хората наистина повярваха на това, което шефът на CDC каза. "Събраните данни на CDC днес предполагат, че ва*ксинираните хора не са носители на вируса, те не се разболяват," Рошел Валински каза пред Рейчъл Медоу. "И това е така не само при клиничните проучвания, същото показват и данните от това, което се случва по света."

"Вие няма да се заразите с CO*VI*D, ако сте напълно ва*ксинирани", заяви президентът Байдън, изказвайки гласно онова, което беше общата гледна точка през лятото на 2021. Оказа се, разбира се, че това съвсем не е така. На практика, че вак*сините допринасят единствено за смекчаването на тежкото протичане на заболяването, но това далеч не означаваше победа над самия ви*рус.

Ръстът на инфекциите в Израел през август бе сред напълно ва*ксинираните. Същото се случи във Великобритания и Шотландия, като до подобен развой се стигна и през септември в САЩ.

На практика, всички ние вече имаме ва*ксинирани приятели, които се заразиха отново и бяха болни в продължение на дни. Междувременно, теорията за преимуществото на естествения имунитет получи нов тласък, след като бе направено едно голямо проучване в Израел, което демонстрира, че хората, които са се възстановили след прекаран Co*vid, имат защита в по-голяма степен, отколкото тези, които са ва*ксинирани.

Аварийната процедура, която след това бе задвижена, бе прилагането на бустерните дози. Със сигурност това е отговорът, който търсихме! Израел бе първата държава, която ги нареди. Тук отново на бял свят започнаха да изплуват проблемите, като се оказа, че поредният опит за обезоръжаването на заразата се е провалил.

Тогава неизбежно се стигна до заглавието: Израел се подготвя за възможна четвърта доза на ва*ксината срещу Co*vid. Ако поразмишляваме върху това, стигаме до усещането, че ва*ксините се нареждат до най-големите провали: в рамките на само няколко кратки месеца, ние извървяхме пътя от претенцията, че ще бъдем напълно защитени до твърдението, че ще бъдем сравнително защитени при условие, че редовно се подлагаме на прием на съответните бустерни дози.

Но да се върнем на изненадващата оставка на двама топ служители на FDA, които са отговаряли безопасността и прилагането на ва*ксината. Става дума за директора и заместник-директора на службата за проучването на ва*ксините, Марион Грубер и Филип Кауз. Те не предоставиха никакво обяснение за своето оттегляне, което се предвижда да се случи през октомври и ноември.

Този случай е поразителен, защото

1) хората рядко подават оставка от такива сладки държавни работни места, освен ако не преминават на по-доходоносна служба и по-престижна работа в частния сектор или

2) не са били изхвърлени.

Оттеглянето поради противоречия от гледна точка на науката при такива случаи са изключително редки. Когато за първи път прочетох, че те напускат, бях сигурен, че нещо друго се крие зад тези оставки.

Напоследък се случват много странни неща в рамките на администрацията на Бай*дън. Въпреки че рейтингът му потъва стремително, президентът трябва да се преструва, че притежава всички отговори, че науката определено стои зад изискването за задължителност, че войната с ви*руса е по принцип спечелена, че всеки, който не е съгласен с него, всъщност не е друго, освен един политически враг.

Той е стигнал толкова далеч, че дори денонсира, демонизира и заплашва със закона червените губернатори, които не са съгласни с него. Всичко това е сериозен проблем за съвестните учени, които работят в рамките на бюрокрацията, защото те със сигурност знаят, че всичко са само голи претенции и че правителството не може да спечели тази война с вир*уса.

Те просто не могат да дават повече фалшиви обещания, особено когато цялата тяхната професионална подготовка настоява да се даде реална оценка на безопасността и ефективността на ва*ксините. И така, какво могат да направят те?

В този случай, те просто трябва да се махнат надалеч, преди да се взриви пуснатата бомба.

Тази бомба се нарича „Съображенията зад повишаването на имунните отговори на Co*vid - 19." Тя се появява в най - престижното британско медицинско списание The Lancet. Двамата топслужители са сред авторите.

Статията се противопоставя на Co*vid бустерите, които Бай*дъновата администрация, следвайки препоръките на Фау*чи, предлага като ключ към усилване на ефекта от вак*сините и път към тяхното пълно действие.

Фау*чи и компания настояват за прилагането на бустерите, защото те знаят какво се задава. По същество ние се движим в посоката на Израел: Почти всички хора са вак*синирани, но вир*усът не е овладян.

Все повече и повече от тези, които са хоспитализирани и умират, са вак*синирани. Тази същата тенденция се е насочила към САЩ. Бустерите са решението за запазването на авторитета на правителството или поне много официални служители си мислят, че това е така.

Проблемът сега е, че най -добрите учени на FDA не са съгласни.

Освен това, те мислят, че налагането на бустерите ще донесе още проблеми. Те смятат, че те ще работят толкова, колкото и едната или двете дози. Нищо повече няма да бъде постигнато с прилагането на всеки следващ бустер.

Няма събрани достатъчно доказателства, които да позволяват да се поема риск с още, още и още бустерни дози.

Авторите са знаели, че тази статия ще излезе. Те са знаели, че подписването им под нея, по силата на принадлежността им към FDA, ще доведе до необходимостта от техните оставки. А после животът им ще стане труден. Те избързаха преди да излезе статията и подадоха оставките си. Много умен ход.

Подписаната от тях статия дори отива по-далеч в предупреждението си за възможните странични ефекти. Те посочват, че бустерите вероятно изглеждат необходими, защото "вариантите, носители на нови антигени са еволюирали като са достигнали точката, при която имунната реакция към оригиналните антигени на вак*сината не могат да подсигурят вече адекватната защита срещу циркулиращите вируси в момента." В същото време са възможни странични ефекти, които биха могли да компрометират всички ва*ксини в рамките на едно или повече поколения.

"Възможни са редица рискове", пишат те: "ако бустерите бъдат въведени твърде скоро или се прилагат твърде често, особено при ва*ксини, които биха могли да имат имунно-медиирани странични ефекти (като например миокардит, който се проявява по-често след втората доза на някои иРН*К ва*ксини или синдром на Gu*illain-Bar*re, който се свързва с аде*нови*русната век*торна C*OVI*D-19 вак*сина").

Говоренето за тези странични ефекти е по същество една тема-табу. Фактът, че за това пишат двама топ служители на FDA не може да се определи като нищо по-малко от забележително, особено, след като статията се появява в момент, когато администрацията на Байдън се опитва да наложи задължителното вак*синиране. В същото време проучванията показват, че за момчетата-тийнейджъри вак*сината е по-опасна от самия вирус.

" За момчета на16-17 години, без медицински съпътстващи заболявания рискът от страничните ефекти на вак*сината е от 2,1 до 3,5 пъти по-висок от рискът да бъдат хоспитализирани с Co*vid за период от 120 дни и от 1.5 до 2.5 пъти по-висок от този да бъдат хоспитализирани с Co*vid за период от 1 седмица."

От началото на тези локдауни, - заедно с маските, ограниченията и фалшивите здравни съвети /от плексигласа и дезинфектанта, до универсалните задължителни вак*сини и т.н./ – стана ясно, че един ден всичко това ще ни доведе до ада, за който някой ще трябва да отговаря. Отнеха права и свободи, съсипани бяха икономики, травмирано беше цяло поколение от деца и студенти, засегнати бяха религиозни свободи и за какво? Няма нито едно доказателство, че която и да е мярка е довела до някакъв резултат. Отвсякъде ни гледа погромът, който те създадоха.

Появата на тази статия в The Lancet от двамата топ изследователи на вак*сината при FDA и напълно разрушителен и оголващ акт, защото тя подкопава последния правдоподобно звучащ инструмент за спасяването на цялата машина на правителството за управлението на заболяването, за което е платена такава огромна социална, културна и икономическа цена за тези 19 месеца.

Никога в рамките на нашия живот не сме били свидетели на такова политическо поражение. Интелектуалните и политическите последици тук са монументални. Това означава, че истинската C*ov*id криза - на търсенето на отговорност за всичко случило се и на преследването на обезщтетения за щетите тепърва предстоят.

През 2006 г., по време на първите години от раждането на идеологията на локдауна, големият епидемиолог Доналд Хендерсън предупреди, че ако някоя от тези ограничителни мерки бъде приложена в една пандемия, резултатът неминуемо би бил пълната "загуба на доверие в правителството", а "опитът да се управлява една подобна епидемия може би довел до катастрофа.“

Точно катастрофа може да бъде наречено това, което се е случило. Сегашният режим би искал да изтъкне разликите в обстоятелствата. Но вече никой не им вярва. Те не могат да забавят дълго предстоящото заключение, което е неизбежно: на първо място, отговорността за тази катастрофа принадлежи на онези, които се впуснаха в този политически експеримент.

  Джефри А. Тъкър

Джефри А. Тъкър е основател и президент на института Brownstone, автора е на хиляди статии в научната и популярната преса, както и на десет книги, преведени на 5 езика, последната от които, издадена наскоро, се нарича Liberty or Lockdown. Той също така е редактор на The Best of Mises. Притежава широки познания по теми, такива като икономика, технологии, социална философия и култура. tucker@brownstone.org

Оригиналният източник е на адрес: https://brownstone.org/articles/the-meaning-of-the-fda-resignations/amp/?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR0xo7IfVCQrMcPqoFtKSiY5jwFRE1mFyvk5mcOsk2yac13bbhzIua5unJA
  /превод: А.Даракчиева/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3782385
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия