Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2017 14:38 - Техногенно зомбиране. Човешкият мозък
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2017 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-често използваният метод на техногенно зомбиране включва използване на хипновнушение (без въвеждане в транс) с помощта на инфразвукови генератори, използващи подаване на аудиоинформация на честота 0,5-30 херца, практически неотчитана от човешкото ухо.

Зачатъците на тази методика откриваме в началото на ХХ век в съвета на американския физик Робърт Ууд, който препоръчал на свой приятел-режисьор при подготовката на декорите да изработи тръба, издаваща свръхнисък звук. По замисъла на Ууд въздействието на този звук върху подкоровите структури на мозъка, щяло да буди у зрителите тревогата, необходима му за по-наситено възприемане на действието.
Резултатът надминал всички очаквания, макар да довел до провал – инфразукът предизвикал ужас у всички зрители и те чисто и просто се избягали панически от театъра. Нововъведението било спешно изхвърлено от реквизита, но натрупаният опит не бил забравен.

В началото на 60-те
години на ХХ век в свободния печат се прокрадва информация за експериментите с инфразвук на френския професор В. Гавро.

Трудовете му веднага биват засекретени и единственият известен ни резултат от неговите по-нататъшни изследвания, е изработената по негов проект инфразвукова „свирка“ за разгонване на демонстрации. Какъв е механизмът на това въздействие? Известно е, че човешкото тяло само по себе си предствалява добър приемник на инфразвук. Много от органите ни можем два разглеждаме като резонансни рамки, настроени на определени честоти.

http://paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.bg/2015/06/blog-post_42.html

Както е известно, човешкият мозък се състои от две полукълба: дясно и ляво. Дясното отговаря за процесно-образното мислене, а лявото – за абстрактно-логическото. У човека има съзнание и подсъзнание. В подсъзнанието се складира цялата генетично унаследена и придобивана по време на живота информация. Подсъзнанието е нещо като склад. А съзнанието обработва постъпващата към човека информация от “вън” и от “вътре” от рецепторите (зрение, слух, обоняние, осезание, вкус). Съзнанието обработва всичко това, вземайки си каквото му е нужно от подсъзнанието (от склада). Слад като го обработи, складира резултатите в подсъзнанието (в склада).

Всичко това: дясното полукълбо, лявото полукълбо, съзнанието, подсъзнанието – работят не “както дойде”, а в определена последователност. Тази “последователност” на научен език се нарича “алгоритъм”.

Този алгоритъм при човека не се появява веднага. Той се изгражда на базата на наследствеността (генетиката) на човека под влияние на околната среда. Формирането на този алгоритъм протича по строго определена генетична програма, заложена във всеки човек. Т.е. всеки човек във всеки период от живота си трябва да усвоява определени знания и навици в съответствие със заложената в него генетична програма. И ако в отреденото му време той не усвои това, което е предвидено от генетичната програма, то този човек ще бъде ощетен с нещо, тъй като по-късно вече няма да може да освои това, което е трябвало да усвои по-рано.

Народът го е забелязал отдавна и има пословица за това: “Това което не си научил като Ваньо, като Иван Иванич никога няма да научиш!”. Ярък пример за това са хората от типа на “Маугли”. Много хора не знаят, че деца, попаднали при животни от няколко месечна възраст, и отгледани от тях до 8-10 (и повече) години, попадайки отново сред хора не могат да се научат да говорят. Такъв човек си има всичко: ръце, крака, глава, уши, език...но не може да разговаря! И е невъзможно да се научи! Защо? Ами защото генетичната програма отрежда строго определени времеви рамки за усвояването на каквото и да било. В това число и на формирането на алгоритъма за обработка на постъпващата от рецепторите информация. При това е много важен началният момент от формирането на този алгоритъм, самото начало на отработката на генетичната програма.

Материала е събран от Жоро Ончев




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785349
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия