Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2015 19:43 - Златото тласка към депресия, среброто успокоява
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1529 Коментари: 0 Гласове:
0



Жълтият метал забавя обмяната на веществата и поражда чувство на тревога

Кичим ланци и верижки на врата, слагаме тежки пръстени и масивни гривни на ръцете. Златото привлича погледите, демонстрира благосъстояние, но... ни разболява, според последни проучвания.  

Канадски учени доказаха, че златото от бижутата пряко влияе на психоемоционалното състояние на човек. Блясъкът не го прави щастлив, а напротив – вкарва го в депресия. Нещо повече – жълтият метал е „виновен” за прилива на негативни емоционални изблици, твърдят изследователи. Това въздействие се обяснява с химична реакция, която настъпва при контакт на благородния метал с кожата. При процеса на окисление от златото се отделят химични съединения, които оказват влияние на здравето в много посоки, обясняват учените.  

На първо място благородният метал се отразява негативно върху работата на нервната система, забавя обмяната на веществата, влошава настроението и поражда чувство на тревога. При мъже може да понижи  сексуалната активност.

Човек с неустойчива психика пък е заплашен от депресия. Освен това златото е противопоказно и за епилептици. Блясъкът на бижутата може да предизвика пристъп.

Обяснението на учените е, че златните украшения  активизират процеси в главния мозък, но едновременно с това забавят обмяната на веществата в организма.

Това красноречиво сочат изследвания на няколко хиляди души. Част от тях непрекъснато са носили златни бижута. Доброволците, които били лишени от тези украшения, се оказали по-жизнерадостни и устойчиви на стрес.

Затова специалистите съветват да не носим през целия ден златните си накити, задължително да ги сваляме през нощта и да не спим с тях.

Вместо злато може да сложим сребърни бижута, които има положително въздействие върху цялата нервна система. Те според изследователите успокояват, намаляват активността на нервната система и понижават риска от пристъпи на главоболие. Знае се също така, че сребърните бижута могат да въздействат благоприятно и на хипертонията, като намалят стойностите на кръвното налягане. Известно е също така, че среброто има и силен антибактериален ефект.

http://www.monitor.bg/article?id=462617





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3798661
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия