Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 22:20 - За книгата Дзиан
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2654 Коментари: 0 Гласове:
0



От стари времена се смята, че творбите, криещи тайните знания на древните цивилизации, са имали евентуално извънземен произход.

На Запад тази мисъл бе изказана за първи път от мъдреца и пътешественик Аполоний Тиански. Той с очите си видял книгата, докарана в Индия от Венера, която от края на XVII век започват да я наричат „Строфите на Дзиан” или Книгата Дзиан. Както и следва за една проклета книга, тя донася много неприятности на Елена Блаватска, публикувала откъси от Строфите в своята Тайна Доктрина.

По време на пътешествие из Египет Блаватска се запознава с един магьосник от коптски произход, който й разказал за съществуването на една много опасна книга, пазена в един тибетски манастир. Книгата Дзиан разкривала тайните на строежа и реда във Вселената. Тези знания тибетските мъдреци били получили непосредствено от планетата Венера: или от Висшия разум, или от местни пришълци.

Блаватска често пътешества – ту в Америка, ту в Индия – където по някакъв начин успява да получи тази проклета книга. И започва да получава заплахи: ако не върне „Строфите” я чакат големи неприятности. От не я се иска да унищожи всички записи, свързани с книгата, и никъде повече да не я споменава. Авторът на писмата я заплашва с болести, ако откаже да изпълни неговите изисквания. Блаватска не реагира на тези предупреждения и тежко се разболява. Едва след три години, благодарение на посещение на Индия, където й помагат местни лекари, тя се излекува. Но скоро се случва ново нещастие. През 1871 година Блаватска по време на пътешествие в Египет се на мира на бода на кораба „Евномия”. Корабът се взривява, практически всички пътници загиват, освен Блаватска, която оцелява по чудо.

Завърнала се в Лондон, Блаватска иска да предяви на публиката „Строфите на Дзиан”, като се надява по този начин да се спаси от преследването. По време на мероприятието неизвестен се опитва да я убие, като казва, че бил управляван дистанционно. А когато тайнствената книга изчезва от сейфа, Блаватска разбира, че срещу нея се готви заговор.

След няколко десетилетия Блаватска успява да получи копие на книгата, написана на неизвестния й език сензар. Тя я превежда на английски и я публикува през 1915 година в „Hermetic Publishing Company” в Сан Диего. Учените подлагат на критика публикацията и организират компания по изобличаване на Блаватска. На реномето на писателката е нанесен непоправим удар, от който тя не се съвзема.

Изданието от 1915 година сега се намира в библиотеката на Конгреса във Вашингтон. Но загадката си е загадка: наистина ли в тази книга има тайни знания на индийските мъдреци, с помощта на които могат да се четат книги на разстояние, да се управлява движението на различни предмети и да се получи достъп до базата данни на световния разум, или това е сполучлива литературна мистификация?


Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_04_02/Prokletite-knigi-Strofite-na-Czjan-5081/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3786782
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия