Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2013 14:31 - Това, което наричаш човек, всъщност е една парцалена кукла - цитат от "Виктор" на Токораз Исто
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1526 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Атила, запомни - прошепна в ухото ми Бероес, а аз целият настръхнах от топлия му дъх, - човек трябва първо да опознае себе си, всичките си същности, всичко това което е! Всичко! Без значение дали приема тази или онази същност, колко го боли, какво мисли. Едва когато опознаеш себе си, истинското същество, което преставляваш, може да видиш Пътя си за спасение!

Човек не е само това, което е изградил като представа за себе си в собственото си въображение. Ти си същество много по-могъщо и загадъчно от това, което познаваш.

Това, което наричаш човек, всъщност е една парцалена кукла, събирана от шарените парцали на твоите мисли, страхове, въображение, съш
ити с вяра.

Цветният конец, с който всеки пришива това, което познава като себе си, се нарича вяра. Ти трябва да унищожиш тази своя вяра за себе си! Да я разкъсаш! Това е пътят към свободата и към теб самия!

Бори се със страховете си, преодолявай инстинктите си, унищожавай вярата, не се подчинявай на мечти и илюзии!

Бори се! Бори се със всичко в себе си! Един ден трябва да разбереш, че тази кукла ти пречи да видиш истинския себе си, че тя те подменя.

Когато направиш това, изведнъж ще разбереш, че няма страх от смъртта, че съществуването ти под тази форма е обречено, че бъдещето ти е свързано с това да те няма. Да оставиш Бог без теб. Само така можеш да се слееш с Бог. Не да се опитваш да отпечаташ себе си в Бог..."


Токораз Исто. От книгата "Виктор"



Гласувай:
2



1. slaveya66 - Интересно разсъждение и изказ. Бих ...
05.09.2013 20:59
Интересно разсъждение и изказ. Бих прочела и книгата. И все пак днес е модерно да избираш и да умееш да "лавираш", а борбата обезсмисля преследването на целта. Колкото до Бог, той е константа и, ако съзнанието на човек е отделено от божието, то е именно затова: търсейки нов път, ново решение в земната реалност, да може да обогати точно тази константа - Бог. В този смисъл, човекът е божието творение, което е носител на новото. Може и да не е така, но на мен ми се иска да е така.
цитирай
2. hadzapi - slaveya66, тази книга е част от цяла поредица на този автор,
05.09.2013 21:04
казва се "Тангра", за мен той е доста различен бълг. автор и много неща дава в книгите си, под формата на романи са. Има от него и петлогия, наречена "Ятаган и меч". А поредицата "Тангра" я създава в момента, написана е до 7 том.

На по-ниски цени от книжарници "Хеликон", където се продава, може да се намери на книжната борса "Болид" в "Дружба", намира се в една бивша печатница, до разклона за летището.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3797067
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия