Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2012 13:57 - РЕАЛНОСТИ И ЗАБЛУДИ ОТНОСНО КРАЯ НА 2012
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2485 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СМЯНА НА МАГНИТНИТЕ ПОЛЮСИ НА 21.12.2012


В интернет пространството често се говори за смяна на магнитните полюси на Земята, за изключително мощно Слънчево изригване или пък за навлизане в Слънчевата система на планетата с нестандартна траектория – Нибиру, избухването на свръхнова звезда, мощно гама избухване в близкия космос, падането на астероид и някакво странно явление, характеризиращо се с „тридневен мрак”, които щели да предизвикат грандиозни катаклизми или край на човешката представа за подреден свят.

Определено се знае, че смяната на магнитните полюси на Земята предстои и съвременното човечество като цивилизация не е наблюдавало в своята история такова явление. Специфичното тук обаче е че този процес не може да протече за един ден, а трае десетки или стотици години. Ако започва трансформация на магнитното поле на Земята, то това ще има важни симптоми, които ще бъдат видими от всеки с обща култура: странно и необикновено поведение на магнитната стрелка на компаса, нетипично поведение на животните и нарушаване на техните миграционни цикли, наличие на северно сияние на географски ширини, които обикновено не се свързват с това явление, дестабилизация на магнитното поле и поява на магнитни аномалии по цялата земя – трансформация на магнитното поле от дипол в мултипол(от двуполюсна структура в структура с многобройни по-слаби точки на северно и южно магнитно поле - виж графиката), нарушаване на нормалното действие на електронната апаратура особено при самолети и поява на по-силна космическа радиация, проникваща до земното равнище. Тъй като такива симптоми в Природата не се наблюдават в момента, трябва да се отхвърли възможността за такъв род скорошен катаклизъм. Той може да се случи през 2013 или всяка следваща година в близките хилядолетия. В такава ситуация най-опасна би била космическата и слънчевата радиация и ако човечеството открие способи за създаване на силни магнитни полета за екранировка на алфа и бета радиацията, както и метод за екранировка от рентгенови и гама лъчи, би увеличило шансовете си за оцеляване.

В РЕЗЮМЕ: В МОМЕНТА НЕ СЕ НАБЛЮДАВАТ СЕРИОЗНИ СИМПТОМИ, ЧЕ ПРЕДСТОИ СМЯНА НА МАГНИТНИТЕ ПОЛЮСИ ДО НЯКОЛКО ДНИ И СЕДМИЦИ И ХОРАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТ , ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ИЛИ В НАЧАЛОТО НА СЛЕДВАЩАТА.


СУПЕР СОЛАРНА БУРЯ НА 21.12.2012



В интернет пространството често се говори за смяна на магнитните полюси на Земята, за изключително мощно Слънчево изригване или пък за навлизане в Слънчевата система на планетата с нестандартна траектория – Нибиру, избухването на свръхнова звезда, мощно гама избухване в близкия космос, падането на астероид и някакво странно явление, характеризиращо се с „тридневен мрак”, които щели да предизвикат грандиозни катаклизми или край на човешката представа за подреден свят.
Слънчевата активност е ключов фактор за развитието на човешката култура, живот и съзнание. Нашата звезда, гледана от Земята с просто око, има спокоен и уравновесен вид, но ако използваме вече свободно достъпните в Интернет данни от различни спътници, които постоянно следят светилото ни от достатъчно близо, ще видим, че то има изключително динамичен и бурен живот. За радост мощните изригвания на Слънцето достигат планетата ни и тя защитава своите организми, чрез магнитното си поле. Главната и то сериозна опасност е налична ако при свръхмощно соларно изригване държавите по света не реагират навреме и не изключат своите електрически мрежи, електроцентрали и трансформатори. Тогава дадена малка държава, която няма ресурс за бързо възстановяване след такава критична ситуация, би изпаднала в затруднено положение за десетилетия. Ето защо всяко правителство има специална служба за реакция при нестандартно Космическо време, която получава наличната информация от световните наблюдателни мрежи. Остава само да вярваме, че администрация в българското правителство ще успее да си свърши навреме своята работа ако случайно грандиозна слънчева буря все пак се случи. Полезно би било, ако българските граждани и по-специално депутатите в настоящото народно събрание потърсят отчетност, как работи и готова ли е за спешна реакция тази администрация в изпълнителната власт. По този начин хората ще имат повече информация и няма да се подават на страх и масова параноя. За радост настоящата Слънчева активност не може да се характеризира с наличие на твърде чести свръхмощни изригвания и едва ли в близките няколко месеца тази тенденция ще се промени.


НИБИРУ

Хипотетичната планета Нибиру е другият често споменаван обект, който се свързва с възможни сериозни промени в Слънчевата система. Редица конспиративни автори разказват, без да посочат реални източници, че древните шумерски астролози споменават тази планета, като я описват с твърде странна, наклонена с голям ъгъл спрямо равнината на еклиптиката орбита и огромен период на ротация спрямо Слънцето – около 3-4000 години. Ако се подходи сериозно от историческа, астрологична и астрономична гледна точка, дори и да съществува такъв обект, то той би имал сериозно гравитационно влияние върху планетите от Слънчевата система. Всеки астролог или астроном, който има редовна наблюдателна практика с достатъчно съвършен телескоп, имащ система за електронно изчисление и позициониране на наблюдението на планетите в системата ни, би забелязал сериозни отклонения в позициите им, поради навлизане на масивен обект в нашата област от космоса. Всяка достатъчно добра компютърна програма, изчисляваща небесните обекти, показва точното разположение планетите. Ако се наблюдава отклонение между реалните позиции на планетите и техните предварително изчислени ефемеридни данни, то само тогава може да се говори за проявата на голяма гравитационна сила, вероятно свързана с масивен астрономичен обект, навлизащ в Слънчевата система. От моята наблюдателна практика на небето и благодарение на това, че имам възможност да проверявам позициите на планетите както с модерни телескопи, така и с най-съвременни софтуерни продукти, твърдя, че няма отклонения в орбиталните движения на планетите в системата ни и поради тази причина не може да се говори, че нов масивен физически обект под формата на планета навлиза в локалното ни космическо пространство.
Освен това, има специални астрономични инструменти, които чрез лазерни лъчи измерват разстоянието между Земята и Луната с точност до сантиметри. Тези измервателни уреди моментално биха засекли промяна в лунната орбита, което е симптом, че масивен обект навлиза в системата ни и дестабилизира гравитационно Слънчевата система. Вместо да унижава всяка година учените от Роженската обсерватория с липса на пари и средства, българското правителство може да създаде условия на астрономите от тази най-мощна на Балканите астрономическа обсерватория да си вършат полезната работа и редовно да наблюдава най-малките отклонения на лунната орбита и реалните позиции на планетите в слънчевата система. Така те навреме биха алармирали държавата ни, ако случайно опасен масивен обект(Нибиру, черна дупка, неутронна звезда, кафяво джудже или други непознати обекти със силна гравитация)навлезе в локалния ни космос.

В интернет пространство регулярно на няколко седмици излиза поредния видео клип, който уж показвал планетата Нибиру. Ту ярък обект наблюдаван от Австралия, ту нещо странно записано от камера на Южния полюс, ту 2-ро Слънце появяващо се до Слънцето по изгрев, ту странни петна около Луната. Всеки човек, който е наблюдавал небето и има възможност да различи планетите от звездите, веднага успява да види, че повечето снимки или показва Юпитер, или Венера, или мираж, или рядкото явление „слънчеви кучета”, или става въпрос за откровен фалшификат. До сега нито едно видео, което съм гледал (а повярвайте доста съм изгледал...) не можа да ме впечатли и да ми покаже нещо ново. И ако съм честен, не очаквам да се появи такова видео, защото планетите и Луната първо ще усетят Нибиру, ако евентуално тя навлезе в планетната ни система и това моментално ще доведе до промени спрямо предварително изчислените положения на планетите. А както обясних вече, такива отклонения в момента не се наблюдават.

ИЗВОД: ПЛАНЕТАТА НИБИРУ В МОМЕНТА НЕ НАВЛИЗА В СИСТЕМАТА НИ, ЗАЩОТО ПЛАНЕТИТЕ СА СИ ТАМ, КЪДЕТО СА СИ СПОРЕД ФОРМУЛИ И ИЗЧИСЛЕНИЯ, ПРАВЕНИ ПРЕДИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ. И ДОРИ И ДА СЕ ПОЯВИ ОТ НИЩОТО И НАВЛЕЗЕ В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА, ТО ТОВА ЩЕ СЕ ВИДИ И УСЕТИ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ПО-РАНО.


ТРИ ДЕНА МРАК

Така нареченото явление на „тридневен мрак” беше разпространено от някакви шамани, псевдо окултисти и злонамерени интернет маняци, които обикновено търсят или финансова изгода или желаят да манипулират хората чрез страх и параноя за свое налудно удоволствие. Физически тридневен мрак е възможно да се случи, ако Слънцето спре да излъчва светлина. Такъв процес нито е известен на науката, нито се наблюдава спрямо подобни на Слънцето звезди.

Обяснява се тук таме, че подобно явление щяло да се случи поради тотален преход на човечеството от физическата реалност към друго духовно измерение. Такъв преход е възможен ако Великите Учители на човечеството, Духовните творци на Земята и Самият Господ Бог – Христос са решили, че човечеството е готово за една нова реалност или че човечеството кардинално не заслужава живот и битие, поради големи отклонения от промислената от Твореца посока на еволюция и духовно развитие.

Всеки един от нас вижда, че човечеството не е достатъчно узряло за колективен преход към една по-висша реалност. От друга страна, съвременната цивилизация не е затънала в абсолютно зло и масовият човек е все пак морален и повечето случаи желаещ да има правилна и силна връзка с Бога. Поради тази причина, няма как Господ на Любовта – Христос, да желае цялостна ликвидация на човешката раса на Земята. Ето защо, от духовна гледна точка тази концепция за „тридневен мрак”няма никаква стойност.

Най-вероятно тези манипулатори и невежи са използвали неправилно факта, че точно 3 дни около зимното слънцестоене продължителността на нощта сякаш застива и е най-голяма през годината. Тогава деня е най-кратък и трае 9 часа и 2 минути за нашите ширини. Отново се вижда, че тази фалшива теория за „тридневен мрак” се базира на манипулация и няма никаква сериозна основа.
ИЗВОД: ТАЗИ КОНЦЕПЦИЯ Е ВИДИМО КРАЙНА И ГРУБА МАНИПУЛАЦИЯ, ЦЕЛЯЩА САМО ЕДНО СТРЕС И ПАРАНОЯ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА И ТЪРСЕНЕ НА ОБЛАГИ ОТ ТОВА.


ГРАНДИОЗНИ КОСМИЧЕСКИ ВЗРИВОВЕ


Избухването на свръхнова звезда в близост до Слънчевата система или мощно гама избухване в нашия регион на галактиката ни са другите опасни възможности от реален апокалипсис, проявен на космическо ниво. Според Езотеричното християнство, могъщата светлинна проява на свръхновата звезда е моментът когато едно космическо същество със степен на съзнание на свръхеволюирало ангелско същество от йерархията Господства (имащо цели 6-7 степени по-високо ниво на съзнание и битие от нашето човешко ниво) завърши своята физическа еволюция и навлезе в Духовните нива на Вселената. Ако се изрази чрез една метафора и аналогия, звездите –тези Велики разумни и добродетелни същества, са един вид космически неврони в галактичния физически организъм на Космичния Човек. Когато един такъв неврон ярко просветне и озари с виделина цялата ни галактика, това е един от най-красивите и величествени моменти в космоса, който променя условията на живот на всички същества в нея. На този процес трябва да се гледа с благоговение и благодарност, а не със страх и ужас. Ако някоя звезда, която е на няколко десетки и стотици светлинни години от нас, завърши еволюцията си и подари на галактиката своята субстанция и духовен опит, то ударната вълна, която ще се излъчи в този момент ще е нещо наистина мащабно и космически грандиозно. Всички звездни системи в околността ще бъдат завинаги променени и трансформирани. Това е част от естествения живот и мисловен процес на Космическия Човек, който ние съзерцаваме и познаваме като галактиката Млечен път. Например звездите Бетелгейзе и Антарес от съзвездията Орион и Скорпион са на финалната права на своята еволюция. Най-вероятно в близките няколко стотици хиляди или милиони години те ще се превърнат в мощни свръхнови и това със сигурност ще повлияе на Слънчевата система. Ако това се случи в нашето обозримо бъдеще, трябва да приемем този факт с духовна благодарност, защото това ще трансформира живота на човечеството от физическо на духовно ниво. До тогава трябва да живеем добродетелно и да приложим истинското Христово Учение, за да бъдем готови, когато този величав момент настъпи.

Гама-избухването в космоса е друго грандиозно явление, която е сериозна нерешена мистерия за съвременната наука. Най-вероятно става въпрос за: избухването на свръхмасивни звезди в хипернови, или съчетаването на две или повече звезди гиганти в едно цяло, или сливането на два пулсара и избухването на специален тип свръхнова звезда, или сливането на две черни дупки от стандартен тип, или поглъщането на масивна звезда от гигантската черна дупка в центъра на галактиката ни (която е няколко милиони пъти по-масивна от Слънцето), или избухването на квазар в наша посока, или сливането на две свръхмасивни черни дупки в центровете на две приливащи една в друга галактики, или нещо което съвременната наука дори не може да си представи и осмисли. Тези космически процеси могат да се случат във всеки един момент по Божия воля и ако човечеството преживее това събитие, то ще е поради общочовешката ни карма. Ако искаме да имаме шанс да оцелеем трябва да напредваме както в духовно, така и в научно отношение.

ИЗВОД: АКО ЧОВЕК СЕ СТРЕМИ ДА РЕАЛИЗИРА СЕБЕ СИ В ДУХОВНО ОТНОШЕНИЕ ЩЕ ПОСТИГНЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО АКО С МАТЕРИЛИСТИЧНО МИСЛЕНЕ СЕ СТРАХУВА ОТ КОСМИЧЕСКА ЛИКВИДАЦИЯ ПОРАДИ ГРАНДИОЗНИ ВЗРИВОВЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.



Материалите за взети от потока на автора им Филип Филипов от Фейсбук - http://www.facebook.com/filipfilipov.astrolog



Гласувай:
2



1. podvodni - Интересно, но едностранчиво и не ...
07.12.2012 14:42
Интересно, но едностранчиво и не сериозно. Констатации от рода не възможно, няма да стане и т.н., не почиват на никакви данни. Напротив, в угода на тезата се игнорират явни факти, които не отменят тяхното съществуване.
Смяната на магнитните полюси е напълно възможна за 1 ден. Все пак, не сме присъствали и нямаме данни от предишни смени на полюсите, за да се твърди с абсолютна сигурност, че смяната им не е възможна за изключително кратко време. Симптоми? Ами има ! Падащи мъртви птици от небесата. Рязко намаляване на популацията от медоносни пчели. Странни самоубийства на морски бозайници в много места по Земята. Все по-чести проблеми с позициониращите и навигационните системи.
Нима тези факти са не достойни за внимание?
За сега толкоз. По-късно ще оборя и останалите твърдения.
цитирай
2. hadzapi - И врабчетата намаляха, това ми е
07.12.2012 16:28
непосредствено наблюдение, защото храним птичките около нас през зимата и последните няколко години са с намаление.

Това е гледната точка на астролог Филип Филипов
В потока му във Фейсбук има и други негови мнения.

Пускам различни гледни точки, които ми се сторят интересни. :)
цитирай
3. hadzapi - Моята лична гледна точка е, че всичко е възможно в
07.12.2012 16:32
Необятните простори на мерностите и Вселените, в Сътвореното и Несътвореното.

Един Безкраен Безкрай.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3782464
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия