Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2012 18:37 - Чета, чета, правя си взаимовръзки, налбюдавам, правя си свои гледни точки и ми се иска да напиша следното:
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1639 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 16.11.2012 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чета, чета, правя си взаимовръзки, налбюдавам, правя си свои гледни точки и ми се иска да напиша следното:

"Има много и много ченълинги, контактьори, откровения, открития (чрез нашатаземна наука), докосвания, философско-религиозни доктрини, митове, легенди, предания, приказки, разкази на лични преживявания и... изобщо море от безкрайна информация.

В това море ми прави впечатление - силно впечатление - следното (мое обобщение от наблюдението и взаимовръзките, окито имам направени до този момент от моя Личен Път в Безкрая на Безбрежните възможности и пътешествия:

Всеки, който дава по някакъв начин информация, така я дава, че в основата стои, че само неговото е единствено, уникално, спасяващо, и... точно то е най-истинското, а на всички други, получаващи информация - не е истинно и истинско. Това ми звучи фанатично, един контактьор, получател, наблюдател и какъвто и да е - не може да има само Той и Никой Друг истинна Една информация и Истина.

За Мен - Всеки Човек (индивид, същество...) в Безкрайността на Вечните Възможности и преминаване от едно състояние в друго има много и много истини, които също се менят постоянно чрез моментите на Всеки миг на Сега, всичко е Многолико, Не е еднозначно и застойно, всичко прелива и се променя във Всеки Миг на Сега. Всеки Човек (същество, индивид...) е Център на своята Собствена Вселена в сбора от Колективни фрагменти в Колективно Съзнание, което обитава (обитаваме) и във всеки свой Личен миг изпитва своя частица от Истина/Истини, които обаче незнайно защо (просто не мога още да го проумея напълно освен чрез това да си го обясня, че е заради обитаването във физическо тяло, което се проявява чрез Егото, че само Нашето е най-най, а на всеки друг Не е) се опитва по всякакъв начин да насади в околните, че е Най-Най Точното и Вярното и не приема, че Колкото хора има на планетата ни (и не само на нея), колкото са съзнанията в Безбрежността, толкова са и Мненията и схващанията и Вярванията в сега, че Всеки си е личен Център на Вселената/Реалност, в която той обитава в настоящия Сега-Момент.

И Няма право да насажда фанатично тези свои вярвания на всеки около него или да пише, (ако пише книги, мнения или по друг начин), че само Неговото си е Общо за Всички и само То е Вярно.

Всеки човек си е на неговото си мнение в това, докъдето е достигнал по неговия си Път, всеки човек има правото да вярва в това, до което е стигнал до Сегашният му Момент, всеки човек сам решава докъде и кога ще вярва и ще си промени веруюто, надеждите, реалностите, в които обитава.

Завършвам с едно вече проумяно от мен изречение, проумяно и преживяно, в смисъл - дълбочината скрита в него - "Колкото хора (същества, съзнания, създания...), толкова и Пътища към Единното Проявено/Непроявено."

Всеки има Своя си Личен Път и Своите си Лични Преживявания, никой друг не може да преживее това, което той самият преживява и не може да друг да му причини това, което сами си причиняваме на себе си (а обичаме да обвиняваме винаги отвън други, а тези други са също част от нас самите, помагащи ни ние да се самоопознаваме)."
автор: Хадзапи



Гласувай:
6



1. diadokolio - Много добро с полезността си!
16.11.2012 19:55
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за прекрасната тема!
Трудно е, много е трудно, за да се опълчим и да допуснем, че през последните 2 или 4 000 000 години, са се трупали опитности, които са достигнали, като части от пъзел.
Не, нямаме преповтаряне, всички сме подобни, но нищо повече.
Това внимавах при дъщерите си и при учениците, а сега и при внуците.
Условия, за да се проявят, а не да следват модел.
Но това ще е за малцина, защото ще ни заливат със страхове, за да сме притеснени потребители, а не независими и свободни в избора.
Вече съм само градинар и прилагам наученото при цветята, храстите, дърветата и полезните треви. Те не търпят подобна агротехника, а са с индивидуален характер, сбъркам ли, наказват ме, като ме лишават от присъствието си, предпочитат смъртта, а не моят мързел и незнание.
Приятни почивни дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
2. hadzapi - Благодаря за хубавия коментар :)
16.11.2012 22:13
И на Вас интересни дни да имате и успехи в общуването с растителния свят :)
цитирай
3. strannikvarna - Твърде много информация
19.11.2012 02:57
Твърде много информация която де факто повтаря
едно и също написано много отдавна.
Едва когато човек достигне до извора на информацията,
стават излишни много неща...просто всичко се срива в миг.
И то не за да се разруши,а за да се роди новото...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799918
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия