Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2012 18:28 - 10 факта за природните аномалии
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1608 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Земята - нашият единствен дом, е колкото познат, толкова и непознат. На нашата планета съществуват места, които наподобяват с климата и природните си особености пейзаж от друга планета. Но интересно е и нещо друго - въпреки невероятния технически прогрес на човечеството все още съществуват природни процеси, толкова редки и дори загадъчни, че дори най-големите научни експерти все още не са се произнесли окончателно за тях. Ето няколко интересни факти за аномалиите по света, които все още не са обяснени от науката.

В Китай има река с водопад, който зимно време не замръзва дори при температура -30 градуса по Целзий. За сметка на това в средата на лятото потокът по необясними причини започва да замръзва.

imageВ сърцето на Казахстан, в областта Талдигорган, съществува съвсем мъничък водоем (с размери 100 х 60 метра), който не пресъхва и в най-горещите дни от лятото, а водата в него остава ледена. То е без риба, няма дори водорасли. Точни изследвания на водоема не са направени, защото водолазите, дори с пълен запас от въздух, започват да се задъхват и чувстват странно само след три минути престой в него.

 

imageДолината на падащите птици се намира в горите на индийския щат Асам. Там всеки август посред нощ от небето започват да падат птици, като в същото време те остават в полусъзнание и не се опитват да се измъкнат, дори ако ги хванете с ръка.

 

 

Вулеми - това са праисторически борове, които растат на Земята вече повече от 150 милиона години. Самото им съществуване е било дълго време държавна тайна в Австралия.

 

image

Изследвайки формите и размерите на Северния ледовит океан и Антарктида, учените с удивление открили, че техните контури са практически идентични. Било е направено и изцяло фантастичното предположение, че в резултат на падането на метеорит Антарктида е била буквално „изтласкана" на противоположната страна на планетата.

 

 

 

imageСпорите Кано са микроорганизими, открити от микробиолога Раул Кано в парче смола с възраст 25 милиона години. Интересното е, че същите тези спори са успешно съживени в лабораториите и дори са започнали да се размножават. Факт, който дава сила на теорията, че животът на планетата може би е дошъл от междузвездното пространство с някой метеорит или комета.

 

 

 

 

Недалеч от Рим съществува т.нар. иридиева аномалия. Съдържанието на този елемент там е 300 пъти над нормата, като слоят се намира на границата между мезозойския и кайнозойския геологичен слой, а това съвпада с времето на изчезване на динозаврите. Подобни природни аномалии са били открити в Испания, Дания и край бреговете на Каспийско море. Учените предполагат, че това се дължи на метеорита, довел до измирането на динозаврите.

 

imageСъществува и явление със странното име "гръмотевична плешивина". Тук веднага се сещаме за аномалиите от "Зоната" в прословутото произведение "Пикник край пътя" на Аркадий и Борис Стругацки. Само че там тази аномалия се наричаше „Голото теме на комара". "Гръмотевичната плешивина" представлява зона с високо напрежение, възникваща след удар в земята на мълния. Опитвайки се да минете през това място, има голяма вероятност да загинете от токов удар. За щастие аномалията съществува само няколко минути след падането на мълнията.

  

Налице е и загадъчно явление, случващо се с всички високоточни измервателни прибори, наречено "нулев дрейф". При точните метеорологични измервания грешката се повтаря с неизменно постоянство. Явно околното пространство непрекъснато мени параметрите си и действа по някакъв начин на стрелките на приборите. Какво точно се променя, не е известно засега. 

 

imageЕдно от най-странните явления на света са т.нар. дросолиди, което в превод от гръцки означава "капчици влага". В средата на лятото, в часовете преди разсъмване, когато във въздуха плуват капчици влага и е мъгливo, близо до замъка на Франк Костело се появява мираж на кървава битка. Според очевидци там дори се чуват викове и звън на оръжие. Полупрозрачните батални сцени се появяват над морето, издигат се към замъка и бавно изчезват в стените му.
Именно тук преди около 150 години е станало сражение между гърци и турци. Вероятно историческите събития по някакъв начин са се запечатали в информационното поле на Земята и постепенно изплуват с нова сила.


http://hicomm.bg/lubopitno/10-fakta-za-prirodnite-anomalii.html/?utm_source=Newsletter%20from:%2006-07.08.2012&utm_medium=email&utm_campaign=Hicomm_Newsletter




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3796952
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия