Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2011 14:27 - За Орфей и българската азбука
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5946 Коментари: 3 Гласове:
1



"Създателят на българската азбука е Орфей. Орфей е първият българин, съставил азбука, той е познавал отлично финикийското писмо и то по време, когато Гърция още не е била единна държава (XIII в. пр. н. е.) и все още не е имала своя писменост.

Той я взаимства от коптите. Когато е бил в Египет, попада на "Книга на мъртвите" с тайните й космически кодове. Как мислиш, дали един "тракиец" като него ще бъде допуснат до такова тайно и ценно богатство, ако не е бил близък по род на коптите, имай предвид, че и сега в храмовете на коптите не се допуска за нищо на света външен човек, а Орфей е бил от бесите - значи кръвен рода на коптите и е участвал заедно и наравно с египетските жреци в балсамирането - значи и тази тайна му е била известна...

Сега за азбуката - преди Орфей е имало няколко вида писменост, с която са си служили древните - така наречените: линеарно писмо А, линеарното писмо Б, клинопис, иероглифи, пиктограми, идеограми, сричково писмо. Орфей търси елементи от йероглифите на Египет и финикийските букви, за да създаде нова азбука. Той е реформаторът, преносителят и създателят на тази нова азбука. Тя е свързала хората и племената по тези земи завинаги. Орфей пренася азбуката на коптите, която е първата азбука в света, по нашите земи. Помощник в тази работа му е тракиецът Кадъм, а не финикиецът, както грешно го наричат, защото тогава Финикия се е смятала за края на Тракия. Братът на този Кадъм е същият тракийски цар, който посочва пътя на аргонавтите до Босфора - предсказателят Финей. Орфей е бил ученик на Тот. Тот донася в наследство от Атлантите 42 свещени книги, които предава на Орфей. Орфей пренася азбуката от Египет и Финикия, реформира я в Родопите, населявани от бесите - елита на тракийската общност, жреците и посветените от траките и фактически създава нова азбука. Това е свещеният език на бесите! Но траките са били около 90 племена и поради строгата забрана да се разгласяват тайните, писмеността на бесите не е била разпространена у другите племена на траките.

Платон пише: "У траките се намирали много книги... Купища книги от Орфей и Музей". Ксенофонт също съобщава, че: "У траките се намирали и много книги." А ето сведение от Еврипид: "На тракийски таблички е записано Орфеевото слово". За подобни таблички пишат и Платон, и Питагор, и Хераклид.

На гръцки език е изписано за Орфей: "Тираните на траките изгориха книгите му, изгониха учениците му, гръцките крале ги последваха по пример, заличаваха паметта му, унищожаваха последните му следи. След няколко века вече се съмняваха в съществуването на Орфей".

Гърците считат, че създателят на тяхната азбука е Кадъм Милетски или Кадъм Милисий - основателят на град Тива и погрешно считан за финикиец - същият този Кадъм, който помогнал на Орфей да пренесе свещеното слово в тракийска земя...

Гърците казват, че са взаимствали своята азбука от финикийците. Но самата финикийска азбука, пък, е взета от коптите. Копт е гръцката дума за египтянин - египт-гипт-гопт-копт. Гръцката азбука е всъщност, коптската - същата, която Орфей пренася на територията на бесите в сегашна Тракия и Родопа планина... Той е убит, за да не изпълни докрай мисията си - да разпространи тайното писмо на бесите сред всичките тракийски племена.

Кирил и Методи нищо не са създали. Ранната кирилица от 9-ти век (която се приписва като дело на Климент Охридски) произлиза от глаголицата (уж създадена от Кирил и Методи), която пък е на основата на гръцката азбука, която видяхме по-горе, че е пренесената копска азбука..., тоест тази, която Орфей пренася тук и гърчолята крадат от него.

Гръцката азбука е откраднатата наша най-древна азбука - тази на Орфей. Как ще се обясни, например, факта, че българските владетели като Омуртаг, Крум и др. са оставили надписи преди създаването на кирилицата... Били писали с гръцки букви, гордите български кханове ще пишат с буквите на народ, с който воюват непрекъснато.


В 414 г. бесите приемат християнството. Тогава – V век – се смята, че е преведена Библията на бески
език. Ето какво пише К. Динков: "Според запазено историческо сведение тракийското племе беси, което живяло в Родопите, притежавало през V век на свой език книгите на Светото писание и извършвало богослужение на свой език".

За сравнение на копска, финикийска, гръцка азбука и кирилицата и глаголицата - виж http://100jan.hit.bg/main.htm



"Пеласгите /фригите/бригите/, бесите са бели, високи хора, със сини очи и светли коси. Тяхна родина е Египет, затова и така е приет там Орфей - като свой. Братята пеласги Египт и Данай са водели помежду си борба за властта над Египет. Пеласгите са били с високоразвита култура и отлични мореплаватели. Те пристигат от Египет по тези земи с кораби с високи носове. Наричали са себе си - Шамсу Хор - децата на Хор и към края на 4-то хилядолетие преди Христа са били господстваща династия в Египет. От фригийския/пеласгийския цар Тантал и синът му Пелопс идва названието Пелопонес - страната на аркадийските пеласги. Според една легенда този народ е предпотопен. Орфей е внук на прекия потомък на Атлантите - тракийският цар Хорапс, който е имал син /бащата на Орфей/ наречен Оайгър - Самотен ловец."


Lucia_free



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Да не забравяме
31.01.2012 23:43
Да не забравяме,че най-старата писменост на света (древно- Българските руни) са открити върху образци от Караново,Дупяк,Тартария,Хотница,Градешница,Магурата и пр.,датирани между 6000-5000 г.пр.Хр.а най-старите египетски йероглифи (3100-3000 г.пр.Хр.) са приличали тъкмо на нея,преди да бъдат доразвити на местна почва от Тракийските колонизатори край Нил.
цитирай
2. hadzapi - Да. :)
01.02.2012 17:56
Така е.
цитирай
3. krisdimaryana - Да!
01.12.2012 20:05
Да! Така е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3786059
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия