Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2023 23:13 - Защо се изкривява историята ни
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 3801 Коментари: 17 Гласове:
19

Последна промяна: 25.01.2023 23:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

Стоян Динков – нов кърджалия в нова полуда
   
image Писателят Стоян Динков е лидер на партия „Зелена България“ и защитник на идеята за Евроазиатски съюз  





05 Декември 2012
, Сряда, 12:43 ч.
  Автор: Стоян ГЕОРГИЕВ

Той е заклет брат на турците, да се обреже и да нахлузи феса, да се поклони на Аллах и да хвърли гюбек в чест на либералните султани!

Все повече се убеждавам, че Турция дава луди пари за промиване мозъците на нашия народ чрез непрестанно изкривяване на историята му. Жалкото е, че винаги се намират съвременни еничари, които за една паница леща са готови да продадат и род, и отечество, и вяра, и език - всичко онова, за което нашите деди се лели кръвта си и не са жалили живота си. Ботев има един много хубав и поучителен стих:„Нов кърджалия в нова полуда/ кой продал брата, убил баща си!”.

Днес открих още един такъв нов кърджалия – Стоян Динков, таксуващ се за писател и лидер на партия „Зелена България”. Той излиза със смайващата и още по-налудничава теория, че Османската империя ни била спасила. От кого, питам аз? От такива зелени глави като него и неговата партийка ли?! Османската империя, видите ли, не ни оставила на европейските вълци да ни разкъсат териториално, а предпочела сама да ни консумира. В това се състояло нейното велико „спасение”. „Докато ние сме разделени от нашия най-близък приятел Турция, великите сили могат да си правят с нас каквото си пожелаят”– твърди г-н Динков. И това не бяхме чували, че вълкът е най-добрият приятел на агнето!

Евроазиатски съюз щял да измести Европейския съюз.

Защо, обаче, ни се пробутва тази политическа басня? Та нали Европейският съюз освен териториално и икономическо обединение, е съюз на страни, които са само християнски?! Каква работа има България, първа приела Православието от славянския свят, да влиза в обсега на мюсюлманския Анадол?! Тук, като Полоний зад пердето, съвсем отявлено прозира неоосманизмът и извратените му амбиции. Жалко, че негова подлога стават нашенски набедени интелектуалци, които са далеч не само от своя народ, но съзнателно и предателски се стремят да пренапишат историята му.

image  

Ето ви и квинтесенцията на фантастичната теория на г-н Динков – турците и българите имат

 

единен корен в лицето на прадядо си Атила

и затова трябва и днес да се побратимят. По-глупаво нещо не бях чел. Както казва народът: „Къде го чукаш, къде се пука!” Турция била наш кръвен роднина, а тюркските народи са наши братя и сестри. Остава сега да сложим тюбетейките и да възхвалим Аллах. Исторически това твърдение е повече от грешно, нещо повече – то е напълно необосновано. Между нас и турците няма абсолютна никаква етническа връзка. Българският народ е наследник на траките, на компактни маси славянски племена и на няколко хиляди прабългари, а княз Борис І е създал нова нация, като ни е покръстил и ни е дал писменост. Той е основателят и на една от световните цивилизации – преславско-славянската. Вероятно и до днес, г-н Динков, трябваше жреците ни да разпарят кучета върху жертвениците и да гадаят по техните вътрешности по традиционен езически обичай. Тезата, че нашият Покръстител е избил около 100 000 души изобщо не е вярна и граничи с най-нечистоплътна историческа манипулация. Истината е, че са избити само 52 боляри с първородните им синове и то за организиране на държавен преврат. Къде са 100 човека, къде са 100 000, г-н Динков?! Можете ли поне малко да броите?

52 днес суверенни държави били някога в пределите на Османската империя без да изгубят своя език, вяра и обичаи, защото тя била много либерална и толерантна. Какъв гениален ум!

 

Какво да кажат помаците в Родопите,

които са жив пример точно за обратното – за кърваво насилие и варварска жестокост, която и днес можем да наблюдаваме сред братята мюсюлмани, обезглавяващи пленниците си като ярета. Това виждаме и във „Време разделно”. За пръв път чувам, че Османската империя, известна с дивите си азиатски нрави и зверства, била либерална. Къде ни тикаш, г-н Динков? В мрака на Мохамеда или в светлината на Христа?!

Втората българска държава била куманска и щяла да се разпадне на части, ако не била Османската империя да запази целостта й. Хубаво запазване чрез насилие, жестокост, поругаване и нечувано зверство. „Масово прабългарите, които остават да живеят тук, са поставени в много тежки условия – твърди г-н Динков - като крепостни селяни, които нямат право да ходят никъде. Плащат данъци, работят като роби”. За какви прабългари става дума три века след княз Борис І, когато вече имаме българска нация, питам аз.

Руската пропаганда и апетитите на Руската империя били причината да се вдигат въстания у нас и да се бори народът ни за свобода. Ами да, след като

обявихме Ботев и Левски за апаши, а Бенковски за руски шпионин,

това е следващата стъпка в обругаването и изкривяването на историята ни. Нашите революционери излиза, че не са били нищо друго освен кукли на конци, дърпани от хитрите руски дипломати и агенти. Вероятно са били наивни малоумници и невежи раи?! Че националният ни гений Ботев е един от тях е ярко доказателство за щуравостта на вашите твърдения, г-н Динков!

Отдавна е известно, че русофобията е тежка психическа диагноза. При положение, че 200 000 руски войни са пролели кръвта си за нашата свобода, за да ни спасят от най-голямото варварство, което някога се е ширило по земите ни, е просто кощунство да се твърди, че Русия искала да ни завладее. Питам аз – какво ни е отнела Русия? Защо дядо Славейков, Чинтулов и Вазов посрещнаха руските войски с възторг и радост, а не със скръб и негодувание? Докога ще лъжите този измъчен народ, г-н Динков?! Засрамете си! Хвърлете паницата с леща, поднесена ви от Догановци, Местановци и прочие български врагове! Та не сте ли българин в крайна сметка?! Или сте достоен наследник на онези нашенски чорбаджии, които наричаха апостолите на свободата ни „хаймани”, „чапкъни” и „нехранимайковци”?!

Аз също вярам на Достоевски, г-н Динков! Повече, отколкото на вас! Но защо не споменавате неговото твърдение по време на Руско-турската Освободителна война, че днес „ние освобождаваме българите, а утре те ще станат наши врагове и приятели със своите поробители турците”. Перифразирам негова мисъл от „Дневник на писателя”. Каква невероятна прозорливост! А ето ви още един цитат за „милите” турски изверги от „Братя Карамазови”: „Палят, колят, изнасилват жени и деца, заковават с гвоздеи арестантите за ушите на стоборите и ги оставят така до сутринта, а на сутринта ги обесват... Тези турци между другото сладострастно са мъчили и децата, като се почне от изваждането им с кинжал от утробата на майката и се стигне дотам, че хвърлят нагоре кърмачетата и ги намушкват на щиковете пред очите на майките. Пред очите на майките – в това именно била най-голямата сладост за тях.”

Възмутен съм от вас, г-н Динков и вашите нодоносени и съчинени теории,

които могат да нанесат тежки поражения на българския народ! Ако вашият път отива към Мека, то нашият е към Велики Преслав и Търновград, където е родната ни слава.

Тъй като сте заклет брат на турците, не ви остава нищо друго освен да се обрежете, да нахлузите феса, да си хапнете малко рахат-локум, да се поклоните на Аллаха и да хвърлите някой и друг гюбек в чест на либералните султани!

Ние обаче докрай ще си останем българи, верни на своя народ и отечество, както и на кръвта на дедите си! 

https://www.flagman.bg/article/40995

ПП: Причините са най-вече политически, финансови, маниакални... Докато нашенските патриотари русофобстват и антиславянстват, българо-турски ултранационалисти и псевдоисторици отдавна се гаврят с българския народ, рушат българското самосъзнание – заедно с продажната ни политическа класа...



Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD_%D0%94%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2
25.01.2023 23:24
Стоян Иванов Динков е български геополитик, писател и художник, син на поета Иван Динков.

Ученик на проф. д-р Франсоа-Жорж Драйфус. Той е автор на прозаични, поетични и исторически книги, а също така съучредител на Клуба на младия български писател (2003 г.) и съучредител на Центъра за стратегии и анализи (2008 г.). Член е на редакционната колегия на вестник ”Пулс” и на списание „Българска лира“. Председател е на партия „Зелена България“ в периода 2007 – 2008 година, председател на Политическия съвет на „Зелена партия – Българските зелени“ през 2008 – 2009 г. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Съосновател на някои вестници като „Литературен магазин“, „Ранобудник“ и др. Автор на книгите „Гримаси“, „Свлачища“, „Приказка за вечността“, „Османо-римска империя, българи и тюрки“, „Туран – от скитите и хуните до тюрките и българите“, „Исус Христос – Земното име на Дявола“, „Траки и кимерийци“ и др.
цитирай
2. kvg55 - mt46,
25.01.2023 23:25
С кого ще се съюзяваме?
Сега като се разпадне и Евроколхоза ще бягат от нас като от прокажени.
цитирай
3. mt46 - https://rodopi24.blogspot.com/2021/03/prof-Dinkov-DPS-nyama-da-uchastva-v-pravitelstvoto-no-shte-bude-faktor-pri-sustavyaneto-mu.html
25.01.2023 23:28
През 2021 г. Динков е вече професор и част от ДПС...
цитирай
4. dobrodan - И аз смятам, че можем да се възмутим с пълно право
26.01.2023 15:26
от политическите убеждения на професор доктор Динков.
Това обаче не пречи да разгледаш книгите му за Туран - скитите и хуните. Има много на брой и повече от интересни неща, ако съдя по някои извадки, които се е случвало да цитирам.
Сега по същество. Ще ти пратя един електронен адрес, ето този:

http://thornforum.net/viewtopic.php?t=20

за да го прегледаш И ПРЕПЕЧАТАШ в твоя блог.
Ако не го направиш ти, ще го направя аз.
Нека видим колко струва патриотичният ни екстаз във времето назад.
До утре.
цитирай
5. shtaparov - Поздравления за хубавата статия- ...
26.01.2023 18:32
Поздравления за хубавата статия- добре е прости хора като този да прочетат хрониката на Стефан Герлах от 16-ти век,за да види как турци са окачвали християните на огромни железни ченгели забодени през корема,на други им разнасяли главите на показ пред чуждите посолства,а после турчета ги ритали наслуки из дворовете и накрая ги хвърляли в един кладенец насред "истанбул"...
цитирай
6. dobrodan - Кхъ-кхъ-кхъм... Борецо мой за правда и свобода,
27.01.2023 12:55
трудна задача ли се оказа това, което поисках от теб?
цитирай
7. mt46 - Добродане, не ме разсмивай!... :)
27.01.2023 20:30
dobrodan написа:
от политическите убеждения на професор доктор Динков.
Това обаче не пречи да разгледаш книгите му за Туран - скитите и хуните. Има много на брой и повече от интересни неща, ако съдя по някои извадки, които се е случвало да цитирам.
Сега по същество. Ще ти пратя един електронен адрес, ето този:

http://thornforum/viewtopic.php?t=20

за да го прегледаш И ПРЕПЕЧАТАШ в твоя блог.
Ако не го направиш ти, ще го направя аз.
Нека видим колко струва патриотичният ни екстаз във времето назад.
До утре.

Нямам време да се занимавам с книги на параисторици, прокарващи тюркска идеология! Имам си по-интересни занимания в Интернет – играя шах, участвам в турнири /в българския национален отбор съм/, чета Достоевски и т. н.
Освен това, ако си забелязал, в блога си публикувам с предимство материали, зад които стоят утвърдени автори с нормално историческо мислене...
цитирай
8. mt46 - Може да ни искат за слуги...
27.01.2023 20:31
kvg55 написа:
С кого ще се съюзяваме?
Сега като се разпадне и Евроколхоза ще бягат от нас като от прокажени.

цитирай
9. mt46 - Ами аз не съм длъжен да ти играя по свирката... :)
27.01.2023 20:32
6. dobrodan - Кхъ-кхъ-кхъм... Борецо мой за правда и свобода,
12:55
трудна задача ли се оказа това, което поисках от теб?
цитирай
10. mt46 - Благодаря ти! Намерих материали за тази хроника!...
27.01.2023 20:41
shtaparov написа:
Поздравления за хубавата статия- добре е прости хора като този да прочетат хрониката на Стефан Герлах от 16-ти век,за да види как турци са окачвали християните на огромни железни ченгели забодени през корема,на други им разнасяли главите на показ пред чуждите посолства,а после турчета ги ритали наслуки из дворовете и накрая ги хвърляли в един кладенец насред "истанбул"...

цитирай
11. mt46 - ...
27.01.2023 23:16
dobrodan написа:
от политическите убеждения на професор доктор Динков.
Това обаче не пречи да разгледаш книгите му за Туран - скитите и хуните. Има много на брой и повече от интересни неща, ако съдя по някои извадки, които се е случвало да цитирам.
Сега по същество. Ще ти пратя един електронен адрес, ето този:

http://thornforum/viewtopic.php?t=20

за да го прегледаш И ПРЕПЕЧАТАШ в твоя блог.
Ако не го направиш ти, ще го направя аз.
Нека видим колко струва патриотичният ни екстаз във времето назад.
До утре.

А-а, Добродане, понеже си падаш по любителската лингвистика, защо не вземеш да преведеш Зализняк? Ще е доста по-полезно!...
цитирай
12. dobrodan - Ако познаеш - абсурд :) - защо наричаме
27.01.2023 23:48
желязото с това име, ще преведа нещо и от Железняк/Зализняк.
Джокер е думата "ръжда".
Дали топ-лингвистът индоевропеист се е досетил?
Надали :):):)!
Още един джокер. Изходната дума е много разпространено име сред чехите.
цитирай
13. dobrodan - Не се мъчи, няма смисъл.
28.01.2023 14:03
Желязото било костенурка, ай сиктир им на сите славяноевропейски лингвисти?!

https://www.v-stetsyuk.name/ru/Alterling/Lex/Metal.html

Чети и мисли.
цитирай
14. dobrodan - Още нещичко за следобяда :):):).
28.01.2023 14:49
Има две животни, чийто наименования се родеят пряко с думата, която ще намериш.
Едното и другото не си приличат по нищо освен по БОДЛИТЕ.
Така танцуват думичките, от една семантика към сходна, докато накрая се чудиш от чий к. са дошли :):):).
Таралеж в нашия език (терминът е разширен с още една дума от древнотюркски език:):):) и... руската дума за Gymnocephalus cernuus :):):), допускам изцяло прабулгарски заемки и в двата случая.
цитирай
15. mt46 - https://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%BE
28.01.2023 22:32
dobrodan написа:
желязото с това име, ще преведа нещо и от Железняк/Зализняк.
Джокер е думата "ръжда".
Дали топ-лингвистът индоевропеист се е досетил?
Надали :):):)!
Още един джокер. Изходната дума е много разпространено име сред чехите.


"Имената на метали са обикновено не-ИЕ, срв. олово, мед). Думата произлиза от някой източен език (от района на Кавказ или Мала Азия) (Meyer, BSL 24, 138; Meyer-Vaillant 510; Mikkola, Balt. und Slav. 41)."
"Предположението на Трубачев, ВСЯ, 2, 1957, че праслав. *žel-zo, е сродно със ст.-бълг. желы и старогр. χέλυς „костенурка“, рус. желвак „продутина, тумор“, голова „глава“, пол. głaz „камък“ с общo изходно значение „камък“ е неубедително, защото и праслав. *žely, и старогр. χέλυς са сродни помежду си единствено като заемки от някой субстратен език и нямат нещо общо с *golva „глава“, а пол. форма може да бъде герм. заемка."
цитирай
16. mt46 - https://www.v-stetsyuk.name/ru/Alterling/Lex/Metal.html
28.01.2023 22:44
dobrodan написа:
Желязото било костенурка, ай сиктир им на сите славяноевропейски лингвисти?!

https://www.v-stetsyuk/ru/Alterling/Lex/Metal.html

Чети и мисли.


Така турците се запознават с металите чрез триполците и в същото време заимстват имената им от тях. Приехме, че триполците са племе от семитски произход , което идва в дяснобрежна Украйна през Балканите и заселва територията на юг от индоевропейците в басейните на реките Южен Буг и Днестър. По това време сред турците се разпространяват думите за имената на златото, среброто и медта, които стават общи за тях...
Името на рудата в германските езици (немски Erz и други) се счита за заимствано от шумерското urudu "мед" ( Kluge Friedrich . 1989, 188) по неизвестен начин. Очевидно триполците са били посредник, тъй като на иврит, базиран на еврейския език, има думата arad "бронз". Дали тук принадлежат славянските названия на рудата остава неясно.

Имена на среброто и сярата . Повечето от индоевропейците отдавна са запознати със среброто и са имали собствено име за него, което идва от I.-e. ar(e)-g "бял, лъскав" (лат. argentum и др.) Тези от тях, които са заели северозападната част на общата индоевропейска територия (германци, балти и славяни), се запознават със среброто малко по-късно.
цитирай
17. dobrodan - А така, това е по-вярно.
28.01.2023 23:59
Виждаш ли какво пропускат европеистите?
Jerz е стартовата дума, Стецюк правилно я определя като булгарска, рефлексиите в чешки, полски и другите езици са налице.
Желва, а?
Кое да превеждам на Зализняк: речника, спреженията, кое?
Когато европейските учени се вгледат в Азия по-сериозно, тогава историята ще дръпне напред.
Тюрките не са имали дума за калай.
Как става така, че гърците наричат калая каситерос, а запазват думата калос
(има я в най-различни езици, дори и в арабски:) с други, сходни с "калай" значения?
Чия дума е "калай"?
Колай чия дума е?
цитирай
18. mt46 - Става дума за тази книга – https://imwerden.de/pdf/zaliznyak_iz_zametok_o_lyubitelskoy_lingvistike_2010_text.pdf
29.01.2023 23:04
Школьная традиция, к сожалению, такова, что все
такие вопросы остаются за рамками обучения. В школе обучают грамматике и орфографии родного языка и
элементам иностранного, но не дают даже самых первоначальных представлений о том, как языки изменяются во времени. И в значительной части случаев этих
представлений нет и у людей с высшим образованием,
в частности, у школьных учителей. Между тем именно
к этой сфере относится множество вопросов, которые
вызывают интерес у самых разных людей.
...
Нельзя не признать, что часть вины за такое положение вещей лежит на самих лингвистах, которые мало заботятся о популяризации своей науки. В частности, этимологические словари, которые призваны служить основным собранием сведений о происхождении
слов, существуют только в научном варианте, где терминология и аппарат часто оказываются труднодоступными для непрофессионального читателя1. Напротив, лингвисты-любители подкупают своих читателей
внешней простотой своих рассуждений — читателю
импонирует то, что, судя по простодушному характеру
этих рассуждений, никакой особой хитрости в таком
занятии нет и он может и сам в нем успешно участвовать.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157379
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031