Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2021 17:19 - Браво, мафио любима, но образованието струва пари!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди точно една седмица, в статията "Уникален принос на енерГЕПИйната мафия в световната наука" ви показах и разказах как (из)родната енерГЕПИйна мафия, в лицето на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), внесе безценен принос в световната наука, откривайки и демонстрирайки явлението БЯЛА ДУПКА. След като мафията разгледа, обсъди и проведе нужните консултации по забележките, които им направих, днес тя реши да се поправи и показа нова форма на поредния ежеседмичен енергиен баланс на страната. И той изглежда ето така.

image

Днес бялата дупка е запълнена с ОТРИЦАТЕЛНО ЧИСЛО. Написах го с големи бикви, защото отрицателно число се появява ЗА ПЪРВИ ПЪТ в историята, в тази част на таблицата, т.е. извън последната колона, откакто ЕСО публикува в интернет енергийните баланси на страната. Така остана само една бяла дупка, по обективни причини. Не е ясен научният подход и метод за изчисляване на процентното изменение между две величини, една от които е с ОТРИЦАТЕЛЕН, а другата с ПОЛОЖИТЕЛЕН знак, каквите са случаите с енергийните баланси на ЕСО през миналата и настоящата седмици, в графата САЛДО (износ - внос). НО! Но, но, но, ...!!! НЯКОИ ГО МОГАТ! Или поне го правят, без оглед на математическата или научната достоверност. И това са нашите южи съседи ... византийците.

Сега ще ви покажа европейските борсови цени на електроенергията, по страни, за два последователни дни, през април 2020-та г. За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките, ако трябва и втори път.

image

На 13-ти април 2020-та в Европа е имало ОСЕМ държави, в които пазарните цени на електроенергията са били ОТРИЦАТЕЛНИ. Тази ежедневна интерактивна карта е дело и се обслужва от византийска компания. Предния ден цените в същите тези ОСЕМ страни са били ПОЛОЖИТЕЛНИ, но това не е попречило на южните ни съседи да определят процентното изменение в цените - червените числа, в дясно от конкретните цени. ОК! Нека видм картинката за следващия ден, 14-ти април.

image

Виждаме, че цените в същите ОСЕМ държави на следващия ден са ПОЛОЖИТЕЛНИ и братята византийци са намерили метод и начин да пресметнат процентното им изменение спрямо предния ден, когато са били ОТРИЦАТЕЛНИ - зелените числа. КАК? КАК, как, как го правят???

Аз разбрах, как го правят, но за съжаление не мога да ви го кажа. Работата е там, че (из)родната енерГЕПИйна мафия няма навика и желанието да ми плаща, за уриците, които от години и преподавам. Опитайте да се досетите сами?

А през това време можете да се насладите на числата от клетките с белите дупки от преди ПЕТ ГОДИНИ, когато страната не зае почетното 14-то място в света по този показател.

image

Георги Котев











Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833320
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031