НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- - 4 яйца
- - 300 г сирене
- - Ѕ ч.ч. олио
- - 400г брашно – бяло или типово /пресято/
- - 1 кофичка /400г/ кисело мляко
- - 1 ч.л. сода бикарбонат
- - 1 ч.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата.Добавям натрошеното сирене,киселото мляко с угасената в него сода,солта,олиото и леко разбърквам.Накрая е ред на брашното.Отново разбъркваме.Получава се тесто,по-гъсто от сладко кексово.Намазвам формата,в която ще печем с олио,поръсвам с брашно.Изсипвам тестото,заглаждам.Пека в предварително загрята на на 170 градуса фурна до зачервяване.Проверявам готовността със суха клечка.Не отварям фурната преди да се зачерви добре.В противен случай соленият кекс ще спадне.Когато е готов го изваждаме на решетка да изстине.Ако имате търпение да чакате,разбира се!По желание преди да го пъхнете във фурната,можете да го поръсите с кимион и червен пипер.Аз обичам съчетанието на сладко и солено и декорирах с пудра захар.Добре би било да поднесем с чаша айран!