Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2020 20:39 - Коронавирусът във Виетнам: Смъртност от 0%, заразените са по-малко от тези със сезонен грип, без тотална карантина. Как така?
Автор: hadzapi Категория: Политика   
Прочетен: 1329 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

/Поглед.инфо/ Виетнам е уникална страна, която най-бързо успя да сложи край на разпространението на коронавируса, при което отсъства сензация в медиите по темата.

Сега ще опиша в основни линии какво се е случилото в страната, защото това оказва най-челният опит за нас по света.

1. Не е въвеждана обща карантина. Заводи, фабрики, корабостроителници, строителство, ферми, всичко работи. Работата на хотелите, караоке баровете, просто баровете, фитнес центровете, ресторантите и другите неща е ограничена, последните обаче изпълняват доставки по домовете. В градовете, където няма инфекция, няма ограничения, доколкото знам, няма.

2. Пациентите се лекуват за сметка на държавата, храната също е за сметка на държавата, включително за чужденците, тези, които са били в пряк контакт със заразените и които са по карантина, също се осигуряват с храна и настаняване.

3. На обществени места изискват да носят маски, но няма драконови мерки за тези, които не носят, минимална глоба и това е . Бягството от карантината също е с глоба, но отново не е гигантска.

4. Смъртността в момента е 0%. Никой не е умрял изобщо.

5. Заразяването става главно чрез контакт - при битов контакт в помещение с климатик. Според мен така е при всички случаи, освен когато е имало контакт с роднините на тези, които са донесли заразата от чужбина или с хора, били в едно болнично отделение.

6. В топъл и влажен въздух вирусът не се разпространява. Затова бяха подадени инструкции климатиците за бъдат намалени, да се отворят прозорци и врати. Включително на обществените.

7. Доколкото знам, вирусът се лекува напълно, но не и с лекарства, които се използват в Европа и САЩ. Всъщност от 241 заразени 91 вече са излекувани и са пратени по живо и по здраво.

8. На всички бяха раздадени листовки, в които се описва как да се предотврати заразата, да се мият ръцете и прочее.

9. Местното население, изгубило любимите си барове и кафенета, плъзна по околните гори и брегове, за да лови риба и да пие бира на лунна светлина. По принцип нищо ново.

10. Общественият транспорт във Виетнам не е често срещан, което е намалило разпространението на инфекцията.

11. Гостите от чужбина бяха поставени под карантина в хотели, където държавата плащаше за настаняване и хранене. Следователно, нямаше масово укриване от карантина.

12. По отношение на миграционните потоци Виетнам е отворена страна, много виетнамци работят в чужбина или въртят бизнес, някои следват, има много чужденци в съвместни предприятия, плюс развитият туризъм. Тоест, броят на преместените хора е голям.

13. Ако някой в апартамента се разболее от коронавирус, целият вход може да бъде поставен под карантина за провеждане на тестове и дезинфекция. Снабдяването с храна тук също е за сметка на държавата.

Всъщност вирусът се оказа по-малко опасен дори от обичайния сезонен грип. При 241 заразени, при отсъствие на мъртви, това дори не представлява информационен повод. Отравянето с морски дарове тук отнема повече животи. По принцип всичко отнема повече животи. На улицата няма трупове, военни бронетранспортьори и други, а и не се очакват.

В съседен Тайван, в Япония, всичко също е спокойно. Да, там има смъртни случаи, но там населението е много по-старо. А и пет починали при 365 заразени, както е в Тайван, също не внушава опасения.

Що се отнася до Запада, трябва да погледнете как и какво лекуват там, какви ваксинации са дали на хората и прочее.

Превод: Поглед.инфо
https://pogled.info/svetoven/koronavirusat-vav-vietnam-smartnost-ot-0-zarazenite-sa-po-malko-ot-tezi-sas-sezonen-grip-bez-totalna-karantina-kak-taka.115179




Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - След първия серопозитивен от ВКМ /Виетнамската компартия/ поканиха руски
08.04.2020 22:28
вирусолози да помогнат на вииетнамските лекари. Путин изпрати най-добрия екип вирусолози, професорите Белокурова и Чернопиздов. На тях Виетнам дължи благодарности.
За съжаление нашите не поискаха помощ от Русия, която имаше готовност да изпрати веднага професорите вирусолози Гоноревная и Гламидиев. Та стана тая беля...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785257
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия