Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2018 10:12 - За прокурора Рокфелер, къртиците, мишките и плъховете
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.04.2018 10:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За прокурора Рокфелер, къртиците, мишките и плъховете

image Колажът с прокурор Георги Пенев се разпространява във Фейсбук  7| 11893|12.04.2018
Пловдивският обвинител Георги Пенев, който „изплува” от секретна справка на ДАНС като „къртица” на уличен в престъпление данъчен шеф, от години го наричат „прокурора-Рокфелер”.


 Причината Пенев да сбъдне американската мечта на българска почва е, че успя да декларира 1 млн. лв. доход. „Историята за ябълката и Рокфелер си има българска версия. Тя звучи горе-долу така - прокурорът от окръжна прокуратура Георги Пенев си купил лозе в пловдивското село Белащица. След това купил още едно, добавил и нивичка... Обединил ги, т.е. комасирал ги, и след време ги продал за 1 млн. лв.

 

Интересното е, че само месец преди успешната продажба Пенев купил друг земеделски имот в същото село, но платил за квадратен метър близо 140 пъти по-ниска цена”, пише „Капитал” през 2009 г. За сделките обвинителят разказва в своя защита: При мен няма скрито-покрито, не действам с подставени лица като другите. Много отдавна съм започнал да купувам земи, още от 2004 г. За мен хубавото вино е хоби и съм ценител и познавач." Георги Пенев пояснява, че нивите и земята са купувани с кредит от фонд "Земеделие" и Хебросбанк.

 

Георги Пенев се забърка в скандал през 2003 г., когато след "задълбочен анализ" реши да освободи от ареста пловдивския рапър-сводник Ванко 1, баща му и братовчед му. Тогава Пенев уж подаде оставка, но впоследствие я оттегли. 
Името на прокурора изплува в две скандални дела, които са тясно свързани по между си. За какво става дума: Повече от 6 години еколозите безуспешно се борят с незаконно построено, според тях, предприятие за бутилиране на изворна вода "Нова трейд” ЕООД над с. Бачково, общ. Асеновград, обл. Пловдив.

 

Предприятието е на територията на две защитени зони от НАТУРА 2000 – „Добростан” и „Родопи Средни”. За издаване на строително разрешение се изисква специално одобрение РИОСВ-Пловдив. Защитниците са категорични, че проектът на стойност 14 млн. евро, част от които са европейско финансиране, е осъществен в грубо нарушение на българското и европейско законодателство. Инвеститорът Георги Тучев, запомнете това име, е и собственик на "Нова трейд" ЕООД. В края на 2015 г. природозащитниците сезират пловдивската прокуратура за престъпления по служба, извършени от гл. архитект на Асеновград, длъжностни лица от РДНСК и РИОСВ във връзка със строежа на фабриката за бутилиране на вода. Сигналът, вероятно в резултат на случайния принцип при разпределянето, попада при прокурора Георги Пенев. До ден днешен еколозите нямат резултат. 

Пак на случаен принцип, в който абсолютно никой не се съмнява, Георги Пенев е държавен обвинител по нашумялото съдебно дело за убийството на бившият бизнес партньор на Тучев - пловдивския митничар Георги Дребчев. Тезата на Георги Пенев, че убийството е поръчано от бившия кмет на Съединение Евгени Маринчешки, вече покойник, стана на пух и прах в съдебната зала. Появиха се свидетели, които посочиха именно Тучев като поръчител на мократа поръчка. Междувременно той изчезна безследно. Твърди се, че се разхожда в държава, с която нямаме подписано споразумение за връщане на издирвани лица.

 

Георги Пенев пое нашумелия случай с убийството на Жоро Плъха. На медийните обвинения, че прокуратурата мълчи по случая, Пенев заяви обиден на пресконференция: „Аз не съм мишка”. Според източници на Фрог, секретната справка на ДАНС срещу прокурор Пенев, е пратена на главния прокурор Сотир Цацаров. В нея агентите от родното ФБР отбелязват: " Има придобити данни за извършени престъпления". За нея обаче все още упорито се мълчи. Изнесените скандални факти нито се отричат, нито се потвърждават.

 

Екип на Фрог нюз




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39760653
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031