Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2015 23:15 - Анализатор: САЩ се увлякоха във войни и настроиха против себе си целия свят
Автор: hadzapi Категория: Политика   
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове:
3




САЩ се вживяват в ролята на „световен полицай” – прокурор, съдия и съдебни заседатели в едно лице

Все повече държави се отвръщат от САЩ и предприемат опити да се избавят от тяхното влияние, счита политическият анализатор на интернет-портала Nation of Change Майкъл Пейн.
Той отбелязва, че страните от Латинска Америка започват да протестират против политиката на Вашингтон – забраняват разполагането на американски военни бази, съкращават програми за обмен на студенти.

Против присъствието на американски войски се изказват в Италия, Южна Корея, Великобритания, протести има край американските посолства на Филипините, Украйна и Чехия. Силни са обвиненията против правителството в Германия по повод нелегалното участие на страната в „безпилотните войни” на САЩ.

„Посолството на САЩ в Либия продължава да е затворено, последва го посолството в Йемен. Дори най-голямата военна държава САЩ не може да направи нищо, ако нациите и народите по света повече не искат тяхното военно присъствие на своя територия. Броят на недоволните от крайно агресивната военна политика на Вашингтон расте с огромни темпове” – твърди Майкъл Пейн.

Това е само върхът на айсберга. Близкият Изток е обхванат от пламъците на войната от Сирия до Ирак и Йемен, където злост и разочарование от десетилетия притеснявани от чужди сили граждани намират израз в появяването на голям брой въоръжени бандитски формирования. Конфликтът в тези държави лесно може да се прехвърли в Пакистан, Сомалия, Афганистан и да се разпространи из целия Близък Изток.

Против политиката на САЩ протестират не само страните от Близкия Изток. В страните от Европа, десетилетия намиращи се в състава на НАТО, на подсъзнателно равнище се формулира съпротива срещу военните намерения на Вашингтон, които едва ли съответстват на принципите, провъзгласени при създаване на Алианса, изначално замислен като отбранителен съюз.

Според политолога, на много страни не им е по душа ролята на Вашингтон като „световен полицай” – прокурор, съдия и съдебни заседатели в едно лице – и с всяка война, която Америка води на територии на чужди държави, нейният контрол над спазвания американски световен ред отслабва. Свидетелство за разрива между хегемона и останалия свят например е все по-нарастващата роля на БРИКС, предлагаща алтернативни икономически и политически перспективи без натиск от която и да е държава.

„Преди няколко години беше популярна известната книга на американския педагог и психолог Дейл Карнеги „Как да спечелим приятели и да окажем влияние на хората”. Събитията през последните години говорят, че лидерите на САЩ никога не са чели тази книга, тъй като техните действия са право противоположни на съветите на Карнеги. Вместо да завоюва приятели, Вашингтон се обзаведе с множество врагове” – заключава анализаторът.


http://m.blitz.bg/news/article/334730



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3801362
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия