Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2017 18:39 - Източник от службите: Джихадистките мрежи се взривиха преди терора в Лондон, атаката прилича много на... (СНИМКИ 18+/НА ЖИВО)
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 22.03.2017 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

 Все още няма нищо официално, но към момента все повече признаци сочат, че поредното изтъпление на терорист единак в Лондон е добре премислена атака на джихадисти и фанатизирани ислямисти, които  са пуснали дълбоки корени в британската столица. Нападението в в Лондон е извършена точно година след страшното клане в Брюксел. Източник от европейските служби за сигурност разкри, цитиран от Си Ти Ви Нюз, за увеличена активност в джихадистките мрежи във вторник, след решението на британските власти да наложат забрана за качване на борда на някои видове електронни устройства за пътниците, пътували от и към определени мюсюлмански страни. Източникът е пожелал да запази анонимност, защото не бил оторизиран да говори за течащите операции на агенцията си. По думите му, конкретна информация за извършването на въпросния терористичен акт не е била засичана. При това, в Лондон днес е била обявена най-висша степен на тревога за опасност от международен тероризъм. В столицата също са били повишени мерките за сигурност във връзка с погребението на лидер на ИРА.  Атаката, съдейки по някои очевидни признаци, е била добре обмислена и подготвена за изпълнение точно в деня на годишнината от касапницата, която джихадисти устроиха в Брюксел на 22 март 2016 г. Там бяха нападнати два обекта – летището и метрото, тук също два – парламента и Уестминстърския мост. Лондон обаче жертвите са значително по-малко. Явно британските служби за сигурност са взели превантивно много строги мерки за сигурност покрай годишнината от клането в Брюксел и терористите в Лондон не са имали възможност да се промъкнат с взривни устройства и тежки оръжия. Затова са се спрели на примитивна дивашка атака с газене и клане на хора. Към момента категорично е потвърдена смъртта на една жена, която е била прегазена на моста.  Междувременно от Белия дом заявиха, че президентът на САЩ Доналд Тръмп вече е информиран за инцидента пред британския парламент. Тръмп заяви пред журналисти, че това е „голяма новина”. Неговият говорител, Шон Спайсър каза, че САЩ ще продължат да следят ситуацията и да информират своевременно президента.   Британският парламент продължава да е под полицейска блокада, след като нападател сгази около 10-тина души на Уестърминския мост с джип, а след това проникна на територията на парламента и наръга полицай. Нападателят бе застрелян.   Бившият полски външен министър Радослав Сикорски публикува в Туитър видео, на което се вижда как ранени хора лежат на моста. По думите на Сикорски, той е видял най-малко петима души да лежат на земята, след като били „блъснати от кола”.   Сикорски каза пред Би Би Си: „чуй нещо като катастрофа. След това погледнах през прозореца на таксито и видях човек на земята, който го болеше. След това видях втори човек. Започнах да снимам. Видях и трети човек и още хора”.     ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ТЕРОРА В ЛОНДОН!

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/svyat/iztochnik-ot-sluzhbite-dzhikhadistkite-mrezhi-se-vzrivikha-predi-terora-v-london-atakata-prilicha-mnogo-na-snimki-18na-zhivo_news498133.html




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20122021
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031