Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2012 21:34 - Взривиха автобус с туристи на летище Бургас
Автор: arlos Категория: Новини   
Прочетен: 9081 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 18.07.2012 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Автобус се запали на летището в Бургас след взрив. Летищните власти отказват коментар по случая, но от полицията в града потвърдиха, че експлозията е станала в 17,30 часа. Новината потвърди и кметът на града Димитър Николов, който казва, че е взривен автобус с израелски туристи.

Автобусът е изгорял напълно. На мястото се разпръснати човешки останки и багаж. Полицията смята, че става въпрос за атентат. От пламъците са засегнати още два пълни с туристи автобуса.

По непотвърдена информация има трима загинали.  18 ранени израелски туристи са приети в бургаската многопрофилна болница, съобщават от пресцентъра на здравното заведение. Непрекъснато пристигат още ранени с най различна степен на наранявания. Полиция охранява болницата.

Според сайта на летището в Бургас полет на Еър Виа от Тел Авив е кацнал в 16 часа и 50 минути. По информация на очевидци, след като са кацнали, туристите са качил на автобус за Слънчев бряг. Взривът е станал на паркинга на летището.

На мястото на експлозията има няколко екипа на МВР и пожарната. Районът е отцепен. Всички болници в града са в готовност да приемат пострадали.

Засега не може да бъде дадена официална информация за броя на жертвите и състоянието на пострадалите, казват от Министерството на здравеопазването. Тъй като жертвите от взривения на бургаското летище автобус не са български граждани, информация за тях ще може да бъде подавана едва след съгласуване със съответните посолства по официален път.

Агенция Франс прес разпространи съобщението за взрива в крайморския ни град, посочвайки, че говорителят на Министерството на вътрешните работи Ваня Вълкова е потвърдила за инцидента.

Припомняме, че през януари се появи информация, че израелските служби са предупредили български си колеги за готвен атентат в зимен курорт.  Тогава шефът на отдела по сигурността в транспортното министерство на Израел Дани Шенар се е свързал с колеги в София и Атина и ги е помолил да повишат условията за сигурност около автобусите, които развеждат групи с израелски туристи между летищата и хотелите или почивните станции.

Очаквайте подробности!




Гласувай:
5




1. bezmitove - Големия въпрос при тези атентати е
19.07.2012 23:41

Защо тези терористи убиват мирни граждани, а не убиват висши офицери от израелската армия, и висши ционистки функционери?
цитирай
2. анонимен - Защо тези терористи убиват мирни ...
26.07.2012 10:55
bezmitove написа:

Защо тези терористи убиват мирни граждани, а не убиват висши офицери от израелската армия, и висши ционистки функционери?


Хаха, отговорът е очевиден – 'висшите ционистки функционери' не биха искали да избиват колегите си, все пак гарван гарвану... :)
цитирай
3. keins - За Тероризма
12.08.2012 22:21
Тероризмът е най опасният начин за водене на война ,защо? Защото е непредсказуем,никой не може да се защити от него ,независимо че израелските служби за сигурност са предупреждавали за опасност от такива актове насочени срещу израелски граждани спасение няма.Поради простата причина че е непредсказуемо къде биха ударилили самите терористи.Едва ли някои вярва че със това се занимават профани и елементарни хора логиката е да се атакуват най слабите места.Тоест дори и да бяха засилени мерките за сигурност на летището във Бургас ,просто са можели да ударят някъде където сигурността е слаба.Ето защо не трябва този терористичен акт да се политизира и да се използва от политиците за повишаване на собствения им рейтинг.Но е и вярно че във България няма учения сред населението за реакция при терористични актове .както и за реакции при бедствия и аварии.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031