Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2015 14:24 - А сега къде ще емигрирате?
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1913 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Автор Милена Янинска

image

А сега накъде?

Приятели, дезертьори, мигранти, емигранти, хора с големи мечти, хора, чиято държава не ви разбира и не ви подкрепя – сега къде ще отидете?

Илюзията за рая на запад се разби на парчета, превърна се в адска действителност и изглежда, че няма път назад.

Европа вече не е богатата ни леля, която отваря дома си с вкусни сладки и винаги приготвени джобни за нейните немили-недраги далечни родственици.

Европа я изнасилиха, пребиха и обраха... И ще продължават. Там вече не е безопасно. Там е живото-застрашаващо.

А това е повече от трагедия за нас, защото жадувахме съюза не заради общи ценности, идеали или потребност от принадлежност към циливизацията, не защото имахме желание да ги догоним и прекроим емоционалните и интелектуалните си граници... И културните, и културните... А защото копнеехме за спасителния запад, както лястовиче за майка си. С отворени човки, гладни очи, и настоятелност присъща само на някой, комуто всички са длъжни... да го нахранят. Защото не може сам.

Лястовиче.

Искахме добрата стара Европа да ни приюти под крилото си, да ни пуска в човката насекоми и червейчета, и да ни пази от бури и грабливи птици.

И в интерес на истината – известно време беше така. Който пожела, дезертира (чувствителните да го четат като – „емигрира“) и получи своята по-висока заплата, своите социални помощи, своя свят, който се грижи за малките и слабите.

Днес Европа е старица, която не се държи на краката си. И има нужда от своите попораснали (поне би-следвало вече да са попораснали) лястовичета, за да я подкрепят, да я повдигнат малко. Но това няма да сме ние, нали?

Ние предадохме (И предаваме!) собствената си страна!

Ние се отрекохме от нея и от националността си, заради 300 евро повече в портфейлите. Оставихме я на произвола на мародери и маро-цигани и сменихме паспортите и акцентите си. И днес няма да помогнем на Европа по две причини. Първо, защото сме разстроени и гневни, че тя повече не може да помага на нас и второ защото не можем.

След всички обвинения, в наша защита мога да кажа само, че толкова си можем.

Но пак ще ви попитам – къде ще дезертирате сега?

Виждам молещи човки, обърнати към Путин, но не се лъжете недоносени птички – няма да има руски червейчета за вас. Нищо руско няма да има за вас. Канада и Щатите се опитват да ограничат дори екскурзиите за нас, а на останалите места изглежда трудно. Я за живеене, я за работене...

 Никой не ви иска, никъде не сте добре дошли.

Родината ви само ще ви приеме обратно. И то по задължение.


http://www.lentata.com/page_8191.html





Гласувай:
3



1. dinitor - Злобно лелче
23.11.2015 15:53
Аз съм един от тези,които според теб са дезертирали от България.Първо,поотвори тълковния речник и виж какво означава тази дума.Второ,всеки е свободен да избира къде да живее,и наи веже -как да живее.Ние , ,,дезертиралите,,избрахме свободата,демокрацията и честно припечелените пари.Не се отрекохме и от Родината,харчеики солидни суми за самолетни билети,само и само да подишаме поне за месец български въздух,помагаме и на икономиката ни/ви,...Със средствата,похарчени за тези 30 дни в БГ ,можехме да отидем до всеки един курорт в света,но ние идваме в България.Отговори си защо...Заради отровните кренвирши и фалшивото сирене,заради арогантното поведение на държавните служители,полицаи и разни други такива....или заради Родината...Не злобеите,ние сме като вас,обичаме не по малко от вас маика България.....Всъщност..всичко това е излишно...ок,ние дезертирахме.Така по лесно ли ще понесете овчедушието си ?????
цитирай
2. krumbelosvet - Първо, голямото мнозинство не е емигрирало.
23.11.2015 17:32
И до днес има мнение, че най-способните са емигрирали. Даже циганите не са 100% храненици, а горе-долу. Голямото мнозинство емигрирали българи работят здраво, не чакат червейчета. А коя да е велика сила, и ЕС в т.ч., ни е необходима като гаранция срещу локални сили. Особено сега, след като новите братя ни разоръжиха и ни принудиха да разпуснем наборната армия и да създадем наемна. Разликата е известна от хилядолетия и е описана от Макиавели. Разбирам уважаемия автор, но не е добре да продължаваме да се ругаем помежду си. Не сме ли сити до гуша от омрази?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799844
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия