Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 17:02 - Най-смахнатите спортове
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
1



Citius, Altius, Fortius – този олимпийски девиз обикновено се асоциира с обикновените спортове. Но освен тях в света има немалко странни състезания. Някои са се появили преди столетия, други – вече през новото хилядолетие и целят не толкова да развличат публиката, колкото да привличат туристите в малки градчета.

Тази пролет в Холандия се проведе световното първенство по футбол по бельо, в което участваха представителки на осем страни: Холандия, Бразилия, Южна Корея, Алжир, Испания, Германия, Италия и Русия. Почти не е известно заправилата на играта. Известно е, че теренът е три пъти по-малък от този, на който играят истинските спортисти.

Изглежда, че най-романтичното състезание е шампионатът по носене на съпруги. Той се провежда всяка година в различни страни по света. Най-многоброен е във Финландия. За участниците е подготвена 250-метров маршрут с препятствия и дори с малка яма с вода. Преминаването на това изпитание, носейки съпругата си на ръце, е невъзможно и затова участниците в турнира обикновено носят жените си на гръб. Дамите по-леки от 49 кг. трябва да увеличат теглото си с раница. Всеки желаещ може да участва в състезанието.

Състезанието по унищожаване на комари е било измислено в Италия и се провежда там всяка година. За 10 минути време участниците се състезават за това кой ще унищожи повече кръвопийци със стандартни мухобиячки. От италианците не изостават и финландците – край езерата и блатата те имат предостатъчно от тези насекоми. Вярно, тук комарите трябва да се избият не само от собствения си гръб, но и времето на състезанието се ограничава единствено с търпението на спортистите. За рекорден се смята показателят, според който за три часа са убити 800 насекоми.

Всяка година в японската префектура Оита се организира шампионат по надвикване. Участниците хорово се опитват да се надвикат помежду си. Нивото  на звука понякога надвишава 100 децибела – това е повече шума на къртач или на влак, който кара с максимална скорост. За участието всеки сам си измисля коронната фраза. Впрочем, според психолозите, такова освобождаване е особено полезно за офис служителите, които постоянно седят зад компютъра.

Бягане с гръб напред. Тези състезания се провеждат всяка година в Ню Йорк. В тях може да участва всеки желаещ. Дистанцията е 1 миля, приблизително 1600 метра.

Руските любители на рафтинга да измислили плуване на гумени кукли. Основните изисквания към участниците са по време на плуването да не загубят куклата си, да не избутват куклата пред себе си и да не използват никакви технически средства. Като разновидност на този спорт се среща и спускане върху гумени жени по планинска река, който по зрелище дори е по-привлекателен от обикновеното плуване.

Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_11_16/Naj-smahnatite-sportove-0062/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799759
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия