Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 17:36 - В Новосибирск е създадена методика за свръхранна ракова диагностика
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
1



Новосибирски учени създадоха методика за свръхранна ракова диагностика. С помощта на технологии, анонсирани от компания „ЕпиДжин“, във всяка поликлиника ще може да се направи анализа и своевременно да се диагностира злокачествен тумор в самото начало на неговото развитие.

Методиката се основава върху анализа на ДНК. Раковият тумор не се развива, ако определени гени са активни. Тяхното „отключване“ говори за наличието на нередности в организма и позволява да се диагностира онкологично заболяване. Новосибирските учени откриха фермент, с помощта на който може да се намира отключения ген и да се определи, от какъв вид рак по-точно страда пациентът. Резултатите от тестирането могат да се получат след буквално няколко часа, и това ще се прави във всяка поликлиника - за анализа ще може да се използва стандартно оборудване, разказа в интервю за "Гласът на Русия" директорът на компания „ЕпиДжин“ Евгени Дубинин:

- Достатъчно е да се вземе обикновена проба кръв, а по-нататък, използвайки своята методика, ние отделяме ДНК, обработваме я с нашия фермент и прилагаме стандартна реакция, каквато има във всяка лаборатория. Никакво специално оборудване не се иска, а новото е в използването на реагенти, създадени в нашата компания.

Главното тук е сръхранната диагностика, защото генетичните промени, тяхното „отключване“ става когато болестта още не се проявява външно. Ясно е, че борбата с нея в този случай ще е къде по-лека, отколкото в случай на стандартно по-късно лекуване. При това тест-системата на новосибирските учени е способна именно да диагностира и не се нуждае от допълнителна проверка.

Сходни тест-системи има и успешно действат в чужбина. Но самия анализ нашите учени правят по друг начин – не химически, както го правят американците, а с използване на фермент, което дава съществени предимства, казва Евгени Дубинин:

- Ние използваме ферментативна методика, основата върху фермент, открит в нашата компания. Това е сигурен метод, който не изисква допълнително оборудване. Главното е, за разлика от американския, той е 3 – 4 пъти по-евтин.

Компания „ЕпиДжин“ вече получи съответния патент, който е свободно публикуван в интернет. Но научните изследвания продължават. „За окончателно доработване на тест-системата ще се поиска още определен овреме, но през 2017 година тя ще стане достъпна за комерсиално използване“ – уверяват авторите.

Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_09_04/V-Novosibirsk-e-szdadena-metodika-za-svrhranna-rakova-diagnostika-0570/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785434
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия