Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2014 20:57 - Светлана Жекова запали Добруджа!
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.09.2014 20:58


Светлана Жекова запали Добруджа! zlatnavoda5 / 4 дни ago

С благословията на служебната министърка на Околната среда и водите Светлана Жекова, блок Вранино в Добруджа ще бъде запален от американската фирма Парк Плейс. Запалването не е по синора на нивите – нито по растителността в района. Ще бъдат запалени подземни въглищни пластове, за да се добива от тях синтетичен газ. – Обърнете внимание на думата „Синтетичен” – т.е. изкуствен. Какво представлява метода Въглищна газификация може да прочетете тук.

image

Самата Светлана Жекова е на поста в МОСВ за два месеца, през това време обаче тя не пропусна да продължи делото по унищожаване на Добруджа – започнато още през 2010 година от Бойко Борисов с раздаване на цяла Добруджа на концесии за търсене и проучване за нефт и газ/шистов нефт и газ, защото още преди 89-та година проучванията са показали, че в България конвенционални нефто-газови находища, с големи залежи – подходящи за индустриална експоатация няма/. Делото е продължено от Орешарски – с подписване на договора на 01.04 2014 с Парк Плейс Енерджи Корп, за експериментални сондажи за проучване на възможностите за подземна въглищна газификация на въглищните пластове. Повече за самият проект може да прочетете тук.

Три месеца по-късно Светлана Жекова с Решение №28 от 26 август 2014 година даде разрешение на американската компания „Парк Плейс Енерджи Корп“ да извърши проучване на нефт и природен газ в Блок „1-11 Вранино“ в Добруджа. Може да го свалите от тук. Ние също го свалихме и даже сме подчертали важното!

image

image

imageimage

Какво стана ясно – че на територията на 4 Защитени зони, ще се правят проучвания и експериментални сондажи за въглищна газификация, който няма да окажат „трайно” въздействие върху защитените видове. Значи все пак въздействие ще бъде оказано – но то няма да е „трайно”! Какво обаче се разбира под „трайно” в случая? – Не знаем, но сме сигурни, че и самата Жекова не знае. Не знае сигурно, че и под думата „тестване” се крие „запалване” – защото само със сондаж, ако ще и 1000 километра да е дълъг, газ от въглища не може да се изкара. Има и друго – в текста е описано само за въздействието върху „защитените“ видове. Ами за въздействето върху „НЕзащитените“ видове? Към които спада и човека, и обикновенната вода и обикновенната флора и фауна? Въздействието върху тях май не е в компетенциите на г-жа Жекова. Друго интересно изречение от одобреният план беше „поне 10 хиляди метра сондажи” – тука не е оказано какъв ще е този сондаж – вертикален, хоризонтален, – какви сондажи? И още нещо – казано е „поне” – какво значи „поне”? Значи, че сондажите няма да са по-малко от 10 хиляди метра, но колко ще бъдат – никой не може да каже – с думичката „поне” разрешените сондажи могат да стигнат и до 200 хиляди метра – горна граница за покарани сондажи НЯМА.

Представител и преговарящ от страна на Парк Плейс, е адвокатска кантора „Атанасов и Иванов”. Както се вижда – тяхна лична гордост е изготвянето на Договора между Марица Изток 3 и Националната Електрическа Компания. Този договор е известен с това, че е направен така – че държавата в случая България и НЕК не могат да го разтрогнат. Т.е адвокатската кантора „Атанасов и Иванов” е помогнала да се заробите в сметки, и е утъпкала пътя на американската енергийна мафия. Много интересно е, че към момента на писане на статията ни снимките от представянето на екипа на Атанасов и Иванов бяха махнати от сайта. – Явно лобистите, заради които ще взривят и запалят утробата на Добруджа се притесняват, някой да не ги заплюе на улицата – ако ги разпознае. Но не се безпокойте – скоро платените американски мишки ще излезнат на показ. Кантората им е близо до сградата на МОСВ на бул. Мария Луиза 22, – на ул. Сердика 23! Да припомним отново – същата кантора е консултант по договорите на американските ТЕЦ-ове Марица Изток. Заради същите лобисти, България не може да разтрогне договора с Мариците и ние си плащаме тока на „американски“ цени!

Ето и данните на кантората от регистъра:

Личен номер: 3100002110
Колегия: София
Адрес: 1202; област: София; община: Столична; град: София; ул. „Сердика“ № 23 Телефон: (02) 9836787
www: http://www.atanassovivanov.com
E-mail: office@atanassovivanov.com
Договор за съдружие: 01.1.1900 г.
Статус: Действащо
Дата на първоначално вписване: 11.11.2005 г.
Основание за първоначално вписване: Решение на АС №8 / 26.4.2005 г.
Управляващи съдружници
Управляващ съдружник:
1100214410 Илиян Георгиев Иванов
1600232610 Стоян Георгиев Атанасов
Съдружници
съдружник: 1100214410 Илиян Георгиев Иванов
съдружник: 1600232610 Стоян Георгиев Атанасов

Да погледнем сега и другата страна на сделката – министър Светлана Жекова

И така със какво се е занимавала Светлана Жекова, до преди са стане служЕбна министърка? /Знаем че изразът „министърка” – не е правилен от лексикологична гледна точка, но просто той и приляга най-добре – мислим, че и при самата Жекова, има нещо сбъркано/

Според автобиографията и на сайта на МОСВ

Родена на 1 февруари 1967 г. в София.

Завършва 9-а Френска гимназия в София. Магистър по френска филология е в СУ „Св. Климент Охридски“ и специалист по Международни икономически отношения от Свободния факултет на Минно-геоложкия институт в София. От 1997 г. до 1999 г. е специализирала „Международни отношения с Европейския съюз, развитие на Общия пазар“ в American University, School of International Services във Вашингтон. Има специализации по „Глобален мониторинг и качество на околната среда“ и „Организация, система и дейности на ООН“ от United Nations University в Токио.

Светлана Жекова започва професионалната си кариера в държавната администрация през 1999 г. в отдел „Европейска интеграция“ на Министерството на околната среда и водите. От май 2004 г. досега заема различни длъжности в Постоянното представителство на България към ЕС (до 1 януари 2007 г. – Мисия на България към Европейските общности) в Брюксел. До 2008 г. е първи секретар, представител на МОСВ в Мисията на България към ЕО. През 2008 г. е предсрочно повишена в дипломатически ранг „съветник“ за експертния си принос при защитата на националния интерес в рамките на многостранните преговори по Законодателния пакет „Климат-енергетика”, както и в двустранен формат с Председателството на ЕС и ЕК. От 2008 г. досега е ръководител на сектор „Околна среда” в Представителството.

Светлана Жекова е била хоноруван лектор в Института по публична администрация и европейска интеграция. От 1997 г. до 1999 г. е била административен асистент по проекти, свързани с източноевропейските страни, в Washington College of Law. Работила е като изследовател в Съвета на Европа в направление „Образование, култура и околна среда”.

От така написаното става ясно, че г-жа Жекова е магистър по френска филология, след това става любимка на „глобализаторския елит” и започва да се занимава с климатични промени и разбира се – специализира „Развитие на общия пазар” във Вашингтон. Специализира и „Глобален мониторинг и качество на околната среда” Работила е в сектор „европейска интеграция”, и е била повишена до съветник за „голям принос за защита на националният интерес”! Усещате ли какъв човек е Жекова? Обикновена пионка на глобализма, и американско чадо – дето никога няма да счупи хатъра на американския си господар. Ако четем през редовете – „За защита на националният интерес” – В последните 25 години, са награждавани най-големите продажници и родоотстъпници. Такава е и Жекова – иначе нямаше да разпише това позорно разрешение. Ако беше чак такъв експерт – за какъвто се представя в биографията си – поне щеше да знае или да иска обяснение – какво представлява „тестването” при проучването за въглищна газификация.

Та какво представлява „тестването” – за да се види има ли газ във въглищата и може ли той да се извади?

След като се прокара вертикален сондаж, се започва хоризонталният. Вади се ядка, който се обработва със химикали в лаборатория за да се определи вида и количеството химикал или вещество, който ще може да реагира с нея, така че да се получи газ. Под реагиране разбираме – да предизвика отделяне на газ./обработка на ядката се прави и при пориучване и определяне на количествата и вида на химикалите и за фракинг. За въглищната газификация, върху ядката се експериментира с различни методи на запалване и горене/. След като опитите със извадената ядка приключат се пристъпва към „тестване“ на сондажа. Вкарват възпламенители/пара кислород и химически агенти/ и въглищният пласт се пали. Запален от единият край се предполага,че газта от изгорелите въглища ще излезе през пробит сондаж в другият край на площадката. Това обаче никога не става по предварително планирания сценарии, защото запален веднъж процесът на горене на въглищният пласт е неконтролируем. Температурата при горене стига до хиляда градуса. Както се сещате – водоносен хоризонт не остава. Най-често проектите за подземна въглищна газификация завършват безславно, след началните „експериментални“ сондажи, и точно затова методът, въпреки че е познат повече от 50 години, не е използван за постоянен и устойв начин за добив на газ. За съжаление последиците от тези опити, за Подземна въглишна газификация, са вечни.

image

Сега пак ще се върнем на проекта: Първо отваряме сайта на Парк Плейс. На тази страница виждаме много подробно какво се готви за Вранино. ВНИМАНИЕ! От 3D илюстрацията в техния проект се вижда каква е геологическата обстановка под Вранино! Дебел слой подпочвени води, който са в пряк контакт с въглищата, които искат да газифицират. Какво прави впечатление – водоносният хоризонт е в пъти по-голям от въглищния пласт. Ние питаме – заслужава ли си за чужда печалба да унищожим това природно богатство – сладката вода под Добруджа??? И защо това се случва – при положение, че цял газопровод има възможност да мине през България? С колко кървави стотинки ще е по-евтин газа уважаеми лобисти и политици – ако си унищожим водата и природата? Вие с газ ли се къпете или го пиете? Газ ли ядете вечер на масата? И само не обяснявайте – че не сте знаели за последиците от подземната въглищна газификация! Не обяснявайте – че не знаете че под Добруджа има вода! От 3D модела, става ясно, че и самите Парк Плейс знаят!

Тук може да прочетете още подробности за пъкления проект.

image image

Модели на метода „подземна въглища газификация“

Видео от злощастният град Централия, в Пенсилвания където метода е приложен може да видите тук. - https://www.youtube.com/watch?v=vMyG-IqiR34

 

Повече от 50 години въглищата още не са изгаснали, температурата на повръхностния земен слой е над 38 градуса по целзий. Хора както се сещате – няма, земеделие или жвотновъдство – също. За вода или извори не говорим.

И така ако до 10-ти септември не се спре решението на Светлана Жекова, утробата на Добруджа се пали!!! Това осъзнавате ли го???

ANONYMOUS BULGARIA

http://anonybulgaria.wordpress.com/2014/08/31/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B6%D0%B0/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3807824
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1918
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия