Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2014 15:07 - Противници на Обама обявиха война на климата
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1212 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БЕЗУМИЕ Противници на Обама обявиха война на климата В САЩ се появиха нови идейни замърсители на въздуха само за да покажат, че са против президента Ян Х. Васерцир, в."Тагесшпигел"
image
СНИМКА: в."Тагесшпигел" Типичен дизелов джип със специален накрайник за ауспуха, който бълва черен отровен дим.
Американските консерватори, замърсителите на околната среда и въобще тези, които мразят президента Барак Обама, имат вече нова страст, наречена Coal Roller, което може примерно да се преведе като "бълващите сажди". Става дума за собствениците на дизелови джипове в такива земеделски щати като Уисконсин, Айова и Алабама, които нарочно махат от колите си филтрите за сажди и монтират специални големи накрайници към ауспуха. Целта е автомобилите им да изхвърлят колкото се може по-голямо количество парлив черен дим, който трови въздуха. Началната цена за такива "подобрения" струва около 500 долара, но някои собственици инвестират до $5000. Подобни преработени коли вече са наричат Coal Rollers, носят предимно лично удоволствие на своите собственици, които по този начин доказват за пореден път своята идентичност. Това обаче е и личното им политическо послание срещу екологичната политика на Обама и Агенцията за защита на околната среда в САЩ.

"Лично на мен това ми доставя голямо удоволствие", признава младият автомонтьор Роби от Южна Каролина. По думите на неговия колега Райън "на човек може истински да му олекне, когато обгази даден човек, който го нервира". "Тези дни например направих това с един пич, който има кола "Мустанг" с открити прозорци и много се изкефих", разказа той. "Познавам страшно много хора, които не могат да търпят Барак Обама", продължава продавач от магазин, който се специализира в продажбата именно на такива накрайници за ауспуси в щата Уисконсин. "Ако Обама е за опазването на околната среда, то ние сме против", допълва той. "Да сложа дебел ауспух и тръба на камиона си е моят начин да покажа среден пръст на сегашния стопанин на Белия дом. Ако някой иска свеж въздух и нормални нива на вредни газове в атмосферата, това е нашият отговор за него", смее се и този американец.

Привържениците на новата мода активно се състезават помежду си по магистрали, улици, паркинги и на специални състезания, а заснетото качват в интернет. Така на сайтове като YouTube има вече голям брой видеозаписи, на които се виждат как собствениците на подобни преработени джипове специално обгазяват с отровния дим пешеходци, колоездачи и екологични чистите хибридни автомобили от Азия, които те наричат презрително машинки с "двигатели за ориз". Тяхното чувство за опазване на околната среда е в пряк сблъсък с шофьорите на дизеловите коли. Противниците на Барак Обама най-много мразят автомобили като Toyota Hybrid Prius, който е любимо средство за придвижване на природозащитниците. Затова много фенове на саждите вече освен всичко друго слагат надписи като Prius repellent (репелент за Приус) на броните и номерата си. На някои от записите в интернет има надписи: "Почерних поредния приуссоциалист". "Колкото по-черен и по-гъст е димът, толкова по-яко", е девизът в тези среди. На един от записите в YouTube гордо се мъдри надпис: "Опуших едно готино маце". В него шофьорът на подобен джип пита младо момиче дали пуши цигари и когато получава отрицателен отговор, веднага дава газ на място и буквално я покрива със сажди от ауспуха. Видеозаписи като WORLD"S SICKEST COAL ROLLERS!! и Diesels Rolling Coal on PEOPLE 2014 Compilation са също на голямо почит сред феновете на това "ново забавление", особено сред мъжете. Според тях колкото по-черен е димът, толкова по-голям мъжкар си. Поне в техните очи.

Корените на тази нова мода може да се търсят в т.нар. Truck Pulling (Дърпане с джипове), което е един вид "местен спорт", разпространен пак предимно в селските райони на САЩ, и при който собствениците на огромни дизелови камиони трябва колкото се може по-бързо да преместят на определено място тежки товари. Участниците в тази надпревара наливаха огромно количество гориво в двигателите на своите коли, за да са по-мощни. В резултат на това те бълват огромни черни облаци сажди и вредни газове, което обаче се харесва много на зрителите и се превърна в една от главните атракции на тези забави.

Тази антипатия срещу защитата на околната среда в САЩ не е нищо ново и необичайно. Веднъж годишно Световният фонд за дива природа (WWF) провежда инициативата Часът на Земята (в която участва и България - бел. ред.). Това е една от най-мащабните акции, която се провежда по целия свят от 2007 г. По време на Часът на Земята хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2013 г. в кампанията участваха над 7000 градове и общини в повече от 150 страни по целия свят. В знак на протест срещу това консерваторите в САЩ започнаха да провеждат контраакция по същото време, когато се провежда Часът на Земята. Зад тази кампания срещу опазването на климата стои Институтът за конкурентни предприятия (Competitive Enterprise Institute - CEI). Той е много активен и се обявява срещу всякакви държавни регулации, като постоянно поставя под въпрос твърденията за глобалното затопляне на нашата планета. Интересното е, че сред спонсорите на тази организация са компютърните гиганти "Фейсбук" и "Гугъл" и производителят на цигари "Филип Морис".

Тези нови "модни тенденции" сред десните в САЩ оказват обаче не само негативно влияние върху природата, но и засягат по смъртоносен начин здравето на самите американци. Според неправителствената организация Clean Air Taskforce над 21 000 жители на САЩ са починали преждевременно вследствие на изхвърлянето на вредни газове именно от коли с дизелови двигатели.

image
 Любителите на саждите в САЩ искат да се превърнат в международно движение.
image
 Вече има редица подобни обединения като това от щата Алабама.
image
СНИМКА: http://www.pinterest.com Феновете на тези нови забави вече постоянно организират състезания, за да покажат какви невероятни мъжкари са.






http://www.segabg.com/article.php?id=708930



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. hadzapi - Крайно време е такива глупаци просто да фалират и да бъдат оставени сами
22.07.2014 15:09
да се задушат с миризливите си ауспуси, да видят лично какво причиняват на хората, когато ги обгазяват.

То американската глупост е пословична, но това вече е извън всякакви рамки на нормални поне средно мислещи индивиди. Тези са за затвора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785413
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия