Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2013 20:14 - Вместо глобално затопляне – 250 години глобално захлаждане
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1511 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2013 20:17


06.06.2013

CBN News наскоро съобщи, че на Земята не се очаква глобално  затопляне, а напротив, дълъг период на глобално захлаждане. Това предположение се основава на изследване на циклите на слънчевата активност.

Активността на нашата звезда е навлязла в етап на спад. Ако температурата на Земята е свързана със слънчевата активност, според някои учени,  нас ни очаква застудяване. Руски учени предвиждат, че периодът на спад на температурата може да продължи около 250 години. С тях са съгласни и американски експерти, някои от които смятат, че застудяване вече е в разгара си.

Синоптикът Joe Bastardi каза: “Ние определено ще станем свидетели на продължаване на тенденцията за глобално захлаждане, което започна преди четири години.”

 

Bastardi смята, че глобалният спад на температурата ще се отрази на  човечеството по-негативно от нейното увеличаване. Особено некомфортно, според учения, ще е за жителите в  екваториалните райони свикнали с горещ климат.


Read more: http://30dumi.eu/2013/06/vmesto-globalno-zatoplyane-250-godini-globalno-zahlazhdane/#ixzz2XoaVgXSR


Руският учен Абдусаматов: през този век ще започне новият ледников период
13.06.2013

Ученият Хабибуло Абдусаматов е  един  от най-забележителните руски астрофизици. Той е член на Руската академия на науките и оглавява в Пулковската  обсерватория (Санкт Петербург) за проекта “Астрометрия”,  който изучава дейността на Слънцето, като  използва данните от Международната спътникова станция.

Според неговите изследвания, Земята е в началото на Малкия ледников период. Застудяването ще продължи през XXI век и ще принуди човечеството към дълбока и трудна адаптация. Ето и част от неговото изследване.

Според неговата прогноза,  страните още сега трябва да започнат създаването на адекватни мерки за борба с изменението на климата, което ще има сериозно въздействие върху селскостопанското производство, работата, транспорта, общественото здраве, консумацията на енергия, обостряне на климатичните условия на местообитанията на обширни райони.

Според учения причината за изменението на климата се крие в слънчевата активност, която навлиза във фазата на минимално излъчване. Предупреждението на учения трябва сериозно да се обмисли от нашите управници, защото има  недостиг на енергийни ресурси. Това е време за смяна на недалновидната и демагогска политика.

Увереността на учения в прогнозата е базирана на научни изследвания на слънчевата активност, данните на Международната спътникова станция и изучаването на историята на соларните и земни явления.

За тези явления е характерна периодичност, която позволява надеждно да се предскаже бъдещето. Всъщност, това, което трябва да се случи, се е случвало многократно: периодични 200-годишни цикли на охлаждане са се редували със затопляне.

Хабибуло Абдусаматов предупреждава, че своевременното осъзнаване,  че идва глобално захлаждане, ще позволи да се предприемат адекватни и надеждни мерки, които да дадат  възможност на хората, особено тези, които живеят далеч от екватора, да се адаптират към бъдещето глобално захлаждане. Нека се обърнем към представянето на научните аспекти на проблема, а най-заинтересуваните от темата читатели, могат да разгледат приложената оригиналната статия.

 

Океанът губи апетит

Значителните дългосрочни  вариации на слънчевата енергия са свързани с преобразуването на формата на орбитата на планетата и промяна на посоката на оста и на въртене, което е водило до големи ледникови периоди. Това са т. нар. астрономически цикли на Миланкович.

Поради значителните промени в средното разстояние между Слънцето и Земята с период от около 100 000 години, има значителни колебания в слънчевата енергия. Земята в дългосрочни цикли ту се покрива с ледена обвивка, ту  се освобождава от нея.

С тези промени хората не са се сблъсквали. Ние се занимаваме с  краткосрочните промени в климата, които са настъпвали в историческия период за няколко хилядолетия, векове, или дори десетилетия, и са предизвиквали така наречените малки ледникови периоди

(“LSBlog”, Италия)

http://www.lsblog.it/index.php/scienza-e-tecnica/clima/307-questo-secolo-sara-glaciale-lo-afferma-lo-scioanziato-russo-h-abdussamatov


Read more: http://30dumi.eu/2013/06/ruskiyat-uchen-abdusamatov-prez-tozi-vek-shte-zapochne-noviyat-lednikov-period/#ixzz2XobEOPnt
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3799598
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия