Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 20:13 - Душата наистина съществува!
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1966 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпросът за съществуването на душата е мъчил не едно поколение учени. Научният подход към живота не отменял вярата на мнозина от тях в Бога, само дето не изисквал сляпо поклонение, а ги карал да търсят доказателства.

Наскоро голяма фармакологична световна корпорация обяви, че е успяла да докаже съществуването на душата (името на компанията не се съобщава, за да не й се прави реклама).

Духът е материален


Учените имат различен подход към изследването на същността на душата. Например руският проф. Константин Коротков снимал в Санкт Петербург аурата на умиращи и доказал, че светенето продължава и след смъртта, като постепенно угасва. Тялото сякаш се превръщало в неодушевен предмет, а аурата се разнасяла в пространството. Което доказвало – енергийната обвивка живее по-дълго от организма.

Друг руснак – професорът от Барнаул Палев Госков – преди няколко години успял да докаже наличието на душата – неповторима, подобно на отпечатъка от пръстите, при всеки.

„Всички световни религии са сигурни: душа има всеки човек – казва ученият. – Но никой досега не е успявал да я докосне, ако не с ръце, то поне с уреди. Ние първи проведохме серия експерименти, които убедително доказват наличието при човека освен на физическо тяло и на някаква енергоинформационна субстанция.”

Учените нарекли метода „материализация на душата”. „Мрежата”, с която Госков улавял проявата на човешката душа, била обикновена вода. Тази субстанция е най-удивителното нещо във Вселената. Тя е способна да записва всяка информация, променяйки структурата си. Същността на експеримента е следната: учените оставяли изчистена от всякакво влияние вода за 10 минути близо до човека и след това изследвали структурата й. Те извършили стотици такива експерименти и доказали: измененията се случвали винаги, при всеки човек водата се променяла различно, а структурата при един и същи човек се повтаряла.

На кантара


Съвременните учени, на които било заплатено от въпросната корпорация (те провеждали опити в няколко страни), решили да повторят на съвременна основа друг опит. Той е проведен през 1906 г. от Дънкан Магдугъл. Ученият измервал теглото на болни на смъртно легло (основно болни от туберкулоза) и открил, че в момента на смъртта всеки от тях олеквал с 21 грама. Тогава неговите опоненти се опитали да докажат, че причината на тази загуба на тегло е в окислителни процеси, протичащи в тялото на умиращия.

Но съвременните изследователи, провеждайки същите експерименти (съвременната наука позволява да не се качват умиращите на кантара, а измерванията да се извършват дистанционно), доказали, със стопроцентова гаранция, че след смъртта човек наистина олеква точно с 21 грама.

Освен това учените установили с уреди, че от телата на умиращите изтича някаква субстанция.

„Още Хераклит през VI в. пр.н.е. е смятал, че душата на човека се състои от рядък вид материал, подобен на въздух и огън – разказва за експеримента проф. Миха Райф, завеждащ отделение в един от медицинските центрове в Тел Авив. – Днес ние знаем – отделяната субстанция се състои от изключително малки и отделени един от друг атоми, чиято плътност е 176,5 пъти по-малка от тази на въздуха. И изглежда, тази тъмна субстанция не се съхранява в определен орган – да речем в сърцето, а равномерно обхваща човека. Предстоят още дълги изследвания. Но ние сме сигурни, че сме открили душата или друга жизнена субстанция. Изводът е един: наличието на душа е доказано.”
Read more: http://science.actualno.com/Dushata-naistina-syshtestvuva-news_427306.html#ixzz2WUiwuxfO



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800987
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия