Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2013 14:19 - ГОНЕНИЯТА СРЕЩУ ЕВРЕИТЕ И ЦИГАНИТЕ ИМАТ ОБЩИ ПРИЧИНИ
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2191 Коментари: 0 Гласове:
0



Циганите и турците влизат един до друг при завладяването на България от Османската империя Днес неправилно полит. толерастите, които се опитват да принизят всичко до “расова омраза” твърдят, че “роми” е правилното и коректно название на циганския етнос. Това обаче не е така. Роми са малка група от циганските етноси, а учените в цял свят използват названието Цигани, което обособява целия етнос. Но как циганите и откъде дойдоха в България?

Първо трябва да подчертаем, че циганите са били прогонени още в древността от местата, които са заселявали. Основния проблем е, че те са затворенo общество, създавало проблеми в държавите, които населявали. Те силно си приличат с евреите, тъй като самото им име Цигани идва от византийските хроники и означава “недокоснати”. Защо недокоснати? Защото техните “закони” забраняват цигани да се смесват с други народности идентично с еврейката философия, която дели света на “евреи” и “неевреи” (ГОИ).

Незачитането на правилата и законите в държавите, които заселявали довело до тяхното прогонване, което между впрочем и днес е налице във европейска Франция, например, която разруши незаконните им катуни и започна да ги експулсира.

Циганите били прогонени от Индия, може би оттам идва най-голямата вълна от пръснали се по света цигани.

През 5-6 век те били разселени от Пакистан, Персия и Афганистан и се ориентирали на Запад. В 8 век те вече са във азиатските владения на Византийската империя.

През 14 век те вече са из цяла Европа. Оттогава до днес те съзнателно се изолират от народите в “приемните” им “родини”. 

Първите цигани идват в България през 11-12в. през Византия.

Преди България да падне под Турско робство в страната почти няма цигани. Тяхното голямо и трайно заселване на нашите територии започва с падането ни под турско робство, когато те прииждат с турците-поробители.

Същевременно Османската империя също не ги желае и масово заселва цигани в поробена България.

Какво е било отношението между българите и циганите може да научим от Кърджалийския период, когато българите са подложени на масов терор от грабежи, безчинства и беззаконие на въоръжени групи.

През Априлкото възстание, например, българите в Копривщица не се дигат срещу турците, а срещу циганите и разрушават техните катуни.

 

Циганска държава

След като през 1948г. Израел получи собствена държава масово евреите започнаха да се изселват от държавите, които населяват, за да отидат в получената си Родина. С оглед на претопяването и заличаването на цели европейски нации, най-поголомно в България, защо и циганите да не получат държава, в която те сами да носят отговорност за начина по който живеят? Така ще се решат икономически и демографски проблеми на редица европейски нации.

http://alterinformation.wordpress.com/2013/03/23/18051614906/










Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3807671
Постинги: 2351
Коментари: 744
Гласове: 1918
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия